B&B -ja mökkimajoitus Norjan Lapissa?

Perhe lähdössä

Onko kenelläkään neuvoa Bed & Breakfast- tyyppisiä majoituspaikkoja Pohjois-Norjassa ajattelemallamme reitillä Kautokeino - Alta - Lakselv - Karasjok? Entä miten on tarjolla leirintämökkejä campingalueilla ja kenties muuallakin samoilla seuduilla?

Meitä on lähdössä 4-henkinen perhe (2 aikuista ja 11-13 -vuotiaat) lähdössä sille suunnalle elokuun alussa. Telttakin on mukana, mutta miellyttävämpää olisi tietysti päästä katon alle jos ei aivan kohtuuttomia maksa. Kysymys olisi aina yhdestä yöstä kerrallaan eikä pitempiaikaisesta vuokrauksesta.

Niinpä kaikenlaiset vihjeet sopivista paikoista, hintatiedot ja mahdollisesti jopa yhteystiedotkin otetaan kiitollisuudella vastaan. Sekin olisi hyvä tietää, pitääkö varaukset tehdä etukäteen.

8

4229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jolle
      • Perhe lähdössä

        Linkki oli kyllä tuttu ja arvostamme sen tekijöiden vaivannäköä suuresti, mutta tässä sinänsä erittäin laajassa ja ansiokkaassa tietopaketissa monet hintatietojen kaltaiset faktat ovat jo muutaman vuoden takaisia. Siksi halusimme tietää vähän tarkemmin nimenomaan mainitsemamme alueen tarjonnasta tällä hetkellä. Ehkäpä muilla on vielä jotakin täydennettävää?


      • timo
        Perhe lähdössä kirjoitti:

        Linkki oli kyllä tuttu ja arvostamme sen tekijöiden vaivannäköä suuresti, mutta tässä sinänsä erittäin laajassa ja ansiokkaassa tietopaketissa monet hintatietojen kaltaiset faktat ovat jo muutaman vuoden takaisia. Siksi halusimme tietää vähän tarkemmin nimenomaan mainitsemamme alueen tarjonnasta tällä hetkellä. Ehkäpä muilla on vielä jotakin täydennettävää?

        oletko katsonut alueen kuntien nettisivuja? Pohjois-Norjassa ei "pääkylän" nimi ole suinkaan kunnan nimi. Hyviä linkkejä ainakin Lakselvin ja Karasjoen osalta ovat
        www.porsanger.kommune.no
        www.karasjok.kommune.no
        www.karport.no
        www.gamvik.kommune.no
        www.lebesby.kommune.no (myös suomen kielellä)

        Useat ovat vain norjan tai saamen -kielisiä, mutta löytyy sieltä englanninkielisiäkin sivuja.

        Lakselvista kannattaisi harkita jatkaa tietä nro 98 (tana bru ja Utsjoki. Välillä tutustumisen arvoinen kohde Nordkyn niemimaahan. Ainakin Ifjordissa on leirintäalue mökkeineen; ei tietoja netissä. Ifjordista tienviitta "Mehamn" Niemimaalla on hyvä kohde Gamvikin kylä, jossa majoitus esim majatalossa; hintaa en muista mutta lienee 50 euron paikkeilla/ huone. Gamvikissa laaja luononsuojelualue, luontopolkuja, kalastusmahdollisuus maalla ja meressä; kaikenkaikkiaan erilainen käyntikohde.


    • tultiin

      Perheen kanssa autoiltiin Bodö:ssä viime viikonloppuna.

      Merkille panin , että nyt sesonkiaikana eurooppalaiset on miehittäneet majoituspalvelut ja useimmat leirintäalueet muistutti marketin parkkipaikkaa.
      Emme majoittuneet yhteenkään leirintäalueeseen, vaikka tarvetta olisi ollutkin.

      Onneksi mukana oli kaksi telttaa ja retkeilyvälineet.

      Norjassa tarkoituksellisesti on estetty tieltä pääsy maastoon ja kelvollisen telttapaikan löytyminen saattaa olla takkujen takana, meillä oli tuuria. Kannattaa etsiä pikku / sivuteiden varsilta.

      Aikaisemmilta vuosilta kertyneen kokemuksen mukaan etsimme soramonttuja telttapaikaksi ja usein nämä on ihan kelvollisia, ellei sitten tietä ole tukittu puomilla.

      Edellis vuosina on yövytty leirintäaluemökeissäkin , ne on suht edullisia.
      Leirintäaluemökin ja hotellihuoneen saanti puolenpäivän jälkeen saattaa olla mahdottomuus, näin ruuhkaaikana.

      Retkeillessäsi maastossa, muista siivota jälkesi.

    • sinna

      Just tultiin, ja yövyttiin mm. Lakselvin pohjoispuolella todella siistillä ja mukavalla leirintäalueella mökissä, Stabbursdalen Feriesenter ( 47 78464760) - mökin hinta per yö vähän vaihtelee, on eri kokoisia, meillä neljälle maksoi 550 nok, oli oma pieni keittokomero, oma wc ja suihku, jääkaappikin. Paikka on luonnonpuiston liepeellä, tosi komeat maisemat, jokisuistossa lähellä merta, löydettiin NAF'n eli Norjan autoliiton sivuilta. Toinen kiva paikka Lakselvin lähellä on ylhäällä ylängöllä ennen merta Skoganvarre - matkalla siis Norjasta Suomeen päin, kalaisan joen varrella - siellä voi uidakin ja palvelu pelaa myös suomeksi - käytiin kaffeella.

      Toinen tosi kiva alue yöpymiseen on Skibotn, joka ei osune teidän reitillä, mutta vinkiksi muille - siellä on kolme isohkoa leirintäaluetta muutaman kilometrin sisällä (Oldelvs ja Stranbu kivemmat) sekä sen lisäksi - jos kyllästyy mökkien hikisiin muovipatjoihin - Skibotn Kurs- och Feriesenter - toimii talvet sydänsairaiden kuntoutuspaikkana, mutta on kesät kesähotellina - aivan ihana ja siisti paikka, iso uima-allas käytettävissä ja runsas aamupalakin tarjolla - hinta oli toisin vähän enemmän, 850 nok/yö. Ja tilaa löytyi hyvin.

      B&B-paikkoja näimme hyvin vähän, joskus oli kyltti rum tai hytte tienposkessa, mutta hyvin harvakseltaan, ja netistä löytyy myös vain muutama. Leirintäalueen mökin kannattaa kyllä varata etukäteen vaikka viimeistään samana aamuna, vain pieniä jäljellä iltasella kuuden jälkeen, vessalliset isommat menee tietenkin ensin. Tosin sekin vaihtelee, piskuinen Birtavarre oli tyhjä vielä illallakin, kun ohi ajettiin ja käväistiin vessassa - helppo tapa tutustua ensin "kauppoja" paikkaan ;)

      Itse yöpyisin ensin Suomen puolella Enontekiön seudulla, siellä on paljon kohtuuhintaista tarjontaa, kesähinnat Lapissa uskomattoman halvat. Altassa on 5-tähden camping Stenfossin kohinan lähellä ( 47 78434022) - paljon eri tasoisia mökkejä, hinnat n. 500 - 800 nok/yö, tosi mukavan näköinen, käytiin katsastamassa. Teltassa ei juuri porukka yövy, valtaosa liikkuu matkailu-autolla tai-vaunulla, joita "tientukkona" mutkaisella rantatiellä joskus 5 - 7 peräkkäin - joten varatkaa aikaa!! Se mikä kartalla näyttää lyhyeltä, voi kestää paljon kauemmin, sillä keskinopeus monesti 60 - 70 km.

      Muuten suosittelen, että menkää yli Kilpisjärveltä, niin saatte nauttia lisäarvona kunnon maisemista - vuoret ovat siellä! Muu matkanne enimmäkseen isoa tunturia ja ylänköä. Muistakaa henkkarit/passit lapsillekin, voivat kysäistä rajalla, ja joku kuvallinen läpyskä syytä olla kaikilla mukana - tekevät kuulemma tällä hetkellä paljon pistokokeita - me ei kyllä rajalla nähty ketään - joka ikinen raja-asema oli ihan aution näköinen ;)

    • juuri palannut

      Kannattaa hoitaa yöpyminen Suomen puolella lähellä rajaa mennen tullen. Siis siten, että yöpymisvuorokausien määrä Norjan puolella jää vähäisemmäksi. Varsinkin kesäkuukausina ero Suomen ja Norjan hinnoissa on aika suuri. Suomen Lapissa saattaa jopa hotelli mahtua budjettiin.

      Reitistä vielä sen verran, jos maisemia lähdetään katsomaan, suosittelen Kilpisjärvi - Alta -välin ajamista. Korkeuserot on jo pienempiä Alta - Lakselv kuin Kilpisjärvi - Alta välillä.

      • Perhe lähdössä

        No niin, tässä sitä jo tavaroita pakataan ja valmistaudutaan lähtöön. Oikein paljon kiitoksia kaikille teille edell' kirjoittaneille, jotka näitte vaivaa ja kirjoititte tuoreet neuvot meille.

        Joitakin kommentteja nousee mieleen:

        Henkkarit on tottakai mukana koko porukalle.

        Sen tietää vanhastaan, että nämä jäätelökioskin vetäjät ja matkailuautot säätävät mäkisillä teillä muiden kulkuvauhdin maleksimiseksi. Mutta eipä olekaan kiirettä.

        Tana Bro -reitti Utsjoelle oli minullakin vähän mielessä. Ja nimenomaan oli aikomus viettää viimeinen yö ennen rajanylitystä mahdollisimman pohjoisessa Suomen puolella, ettei ylimääräisiä öitä Norjassa tulisi.

        Kilpisjärven kautta Altaan kulkemista pitää vielä harkita, koska sitten reissu pitenee selvästi.


    • Lakselvis

      Heippa

      Katso www.skoganvarre.no

      Terveisin: Markku Sillantaus
      tel. 47 958 478 63

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe