kysyisin neuvoa (kani)

Pupujussi

Moi...
Semmoisesta ajattelin kysäistä että pärjääkö kanini 3 päivää kotona kun olen lähdössä laivalle. Eli lähtisin maanantai aamuna aikaisin ja tulisin keskiviikko iltana. Ajattelin jättää kanini irti keittiöön/eteiseen, joissa ei ole mitään johtoja, eikä myöskään paikkoja joihin kanini voisi satuttaa itsensä. Nostan häkin eteiseen, ja jätän auki, jolloin kani voi vapaasti oleskella siellä. Jätän kaksi vesipulloa ja ruokapussit auki (syö itse aina vähän kerrallaan, toimii nyttenkin). Tietysti pyydän ystävääni käymään meillä leikittämässä ja katsomassa että kaikki on hyvin. onko teillä kokemusta miten tämä toimisi?
Olen kerran jättänyt pupuni yksin yöksi kotiin, ja se meni ihan hyvin, jätin pyyhkeitä ja oksia lattialle. Se oli leikkinyt ja järsinyt oksia. Vastailkaa please!

9

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K

      Kyllähän se pupu ruuan puolesta pärjää, jos sille jätetään reilusti vettä ja ruokaa, ja liikunnankaan kanssa ei tule ongelmia, jos pupu on irti, mutta itse en silti uskaltaisi jättää. Jotain voi kuitenkin aina sattua; pupu voi jäädä jumiin uskomattomiin paikkoihin, loikata jonnekin korkealle ja satuttaa itsensä alas tullessaan, jotain sopimatonta voi aina tulla syötyä ja vatsa voi mennä sekaisin... ihan mitä tahansa. Asunnostahan voi vaikka hajota ikkuna ja pupu vilustua pahasti viettäessään pari päivää jääkylmässä asunnossa.

      Jos saisit vaikka jonkun ystäväsi käymään tarkistamassa kanin voinnin matkan aikana, voisit itsekin olla levollisin mielin lomalla.

    • Jatta

      Jostain luin, että maksimiaika on juuri kolme vuorokautta miksi ajaksi kanin voi jättää yksin. Joten varmasti kanisi kyllä pärjää (kunhan kanilla on myös tekemistä, kasa oksia on hyvä idea), kunhan se ystäväsi muistaa käydä kanin luona, mielellään niin monta kertaa päivässä, kuin mahdollista (esim. aamulla, päivällä ja illalla). Ikävähän siinä kyllä tulee molemmin puolin, kun onhan se kolme päivää kuitenkin aika pitkä aika (mulle on yhtä tuskaa olla erossa kanista edes vuorokausi..)

      Mutta hyvää risteilyä sulle!

      • chloe

        paikka on varmasti kanille turvallinen eikä se pääse livahtamaan sieltä muualle asuntoon. Kun vielä ystäväsi käy sitä välillä katsomassakin. Vaikka itse en kyllä ehkä uskaltaisi jättää vapaaksi, mutta toisaalta eihän sitä kania oikein voi pitää kolmea päivää suljettuna häkkiinkään.


    • Kanin omistaja*

      3 Päivää kuulostaa kyllä liian pitkältä. Itse en jättäisi kaniani kolmeksi päiväksi yksin.
      Mutta toki se on mahdollista jos pyydät jotain ystävääsi käymään kanin luona päivittäin antamassa ruokaa, "leikkimässä" ja silittelemässä...

    • Sini

      Mun mielestä sen voi ihan hyvin jättää.Oma pupu on ollut yön kerrallaan yksin,ja kaksikin yötä.Paljon turvallista tekemistä ja just joku joka käy tsekkaamassa et kaikki on ok.Maalaisjärjellä siitä(kin) selvitään.

    • pupujussi

      Kiitos kaikille vastanneille, olen sopinut ystäväni ja siskoni kanssa että molemmat käyvät katsomassa mussukkaani. Ikävä tulee varmasti, ollaan puppelini kanssa oltu vain yksi yö erossa ja se on tosi kiintynyt minuun... Mutta pakkohan minunkin on joskus lomailla ja koti tuntuu silloin kuitenkin parhaalta paikalta, täällä on sen lelut ja omat hajut, vieras paikka aiheuttaisi varmasti enemmän stressiä. Joten hauskaa kesää kaikille ja viettäkää ikimuistoisia päiviä mussukoidenne kanssa!

    • sandström

      mitäs jos joku ystäväsi kävin pari kertaa päivässä kattoos, ettei oo sattunu mitää???
      aina ku meidän sakki lähtöö jonnekki, nii joku sukulaanen/tuttu/naapuri tai joku käy aina ruokkiis meirän puput aamulla ja illalla, ja kattoo, että kaikki on hyvin....ja sulla olis ehkä itelläki turvalisempi olo, ku tietääsit, ettei pupullas oo hätää!!!!

    • Vilja

      En missään nimessä jättäisi kania yksin noin pitkäksi aikaa vaikka sillä hyvät oltavat olisikin, sillä joka tapauksessa on lähes aina tilanteita joita ei voida ennustaa, esim. sanoit jättäväsi ruokaPUSSIT...? Mikäli pussit ovat muovia niinkuin yleensä, on esimerkiksi jo siinä kanin nakertamisvimman huomioonottaen vakava tukehtumisvaara liian suuren palan mutustelemisessa ja mahdollisessa nielemisessä.
      Tuo tuli vain ensimmäineä mieleen ja mielestäni todistaa, että on varmasti muitakin mahdollisia vaaroja yksin monta päivää viettävälle pupuselle.

    • Kaneista kyselevä

      Kyllä voi...

      Kyllä kanin voi jättää. Tietenkin riippuu olosuhteista ja paikan turvallisuudesta.
      Kanit voi keksiä yllättäviä paikkoja päästä toiseen huoneeseen. Kerran kissan pentunikin ukkosyönä livisti mutta tuli maukuen takas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe