The Glen gasthouse/Janne

jori

Hei!

Joko olet käynyt Dublinissa? Miten matka meni ja millaista siellä oli?

2

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kutkut

      Ensimmäisen kerran kävin Dublinissa vuonna 2001 ja toisen kerran 2005 tammikuussa.
      Dublin on aika tavallinen suurkaupunki = hyvin samanlainen kuin esim. Helsinki. Ihmiset ovat samanlaisia eli ei ollenkaan niin ystävällisiä ja seurallisia kuin annetaan ymmärtää. Toista se on maaseudulla. Siellä jokainen kysyy heti mistä tulet ja minne olet menossa yms. Julkinen liikenne toimii kohtuullisesti (kiitos uuden raitiovaunuliikenteen) ja paikallisjunat ovat loistava tapa nähdä lähiseutuja. Pubeja ei ole joka kulmassa kuten voisi luulla vaan ne ovat keskyttyneet Liffeyjoen eteläpuolelle Templebar nimiselle alueelle. Siinä kai noin suurin piirtein se mitä ensin ja nopeasti kirjoittaen jaksoin sepustaa.

    • Janne

      Moi,

      Jaa-a, aika vierähtää ja matka sekä kesä on takana. Vietin siis runsaan viikon Dublinissa ja majailin Glen Guesthousessa. Majapaikka oli siisti, aamiainen oikea kolesterolipamaus; ehtaa pekonia, makkaraa, kanamunaa (ja kyllästytti jo ekan aamun jälkeen), mutta tousti ja tee maistuivat. Aamiaishuoneen kirkkaat oranssiväriset seinät herättivä mukavasti.Meidän reissun aikana paikalliset maajussit osoittivat mieltä Shellin toimintoja vastaan ja osa heistä oli majoittunut Gleniin. Topakoita isäntiä ja emäntiä, heille tuo aamiainen oli maistunut selkeästi muinakin aamuina;)
      Itse huoneen varmaan oli sisustanut joku kaikkia värejä rakastava, huone oli pieni mutta sänky oli mukava. Niin huone kuin kylppärikin olivat kuitenkn siistejä. Huoneemme oli kadun puolella, joten herkkäuninen voisi häiriintyä liikenteestä ja muustakin möykästä. Minua se ei haitannut. Sijainniltaan majatalo oli hyvä, siitä kävellen ei ollut pitkää matkaa mihinkään. Ja jos pidemmälle halasi, pääsi raitiovaunulla/bussilla juna-asemalle. Kaikenkaikkiaan voin suositella Glen Guesthousia sellaiselle joka kaipaa muuta kuin vaatimatonta sekä siistiä huonetta, jossa nukkua ja levätä.
      Käytiin myös Galwayssa, Corkissa ja Breyissa. Tosi kivoja rantakaupunkeja kaikki. Eniten taisin pitää tuosta Galwaysta, siellä olsin voinut olla pitempäänkin.Galway ja Cork ovat "siistimpiä" kuin Dublinin. Vaikka mielestäni Dublinin pieni nuhjuisuus oli jotenkin viehättävää.

      Kaikenkaikkiaan pidin Irlannista oikein kovasti. Porukka oli rentoa, englannin kuulunymmärtäminen (=ääntäminen todellakin uskomatonta) ajoittainen kovilla. Tosin meitäkin korjattiin miten esim. Cork-nimen kohdalla oikeasta nuotista ja painotuksesta :).

      Suosittelen kyllä kaikille reissua vehreään ja vihreään Irlantiin. Kannattaa piipahtaa muuallakin kuin Dublinissa. Junalla on helppo matkustaa samalla kun napostaa skonssia ja teetä sekä ihailee nummilla tepastelevia lampaita;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe