Alamäelle

Vastamäki

Mitenkäs meni?

5

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alamäki

      Yleensähän tällä palstalla kirjoitetaan hyvistä kokemuksista ja pettyneet jättävät kirjoittamatta. Samahan tässä itselläkin on vaivannut. Suurin pettymys Havannan suhteen oli se, että paikka ei ollut mielestäni mitenkään erikoisen erillainen. Olin kuvitellut kaippa virhellisesti, että löytäisin jotain erikoista. Tosin voihan olla, että olen jo matkaillut jo "liikaa maailmalla" ja on hyvin vaikea löytää jotain todella erilaista.
      No mitä tästä matkasta nyt sanoisin. Turistibisnes toimi mainiosti. Kaikki mitä turistille Havanatur lupasi kyllä toteutui täsmällisesti. Hotelliasiat oli ok ja kuljetukset toimivat erinomaisesti. Sevilla hotelli oli aivan ok. Tosin tuskin mainitun 4 tähden tasoa. huoneet olivat hieman kuluneet, vaikka huonekalut olivat tuliteriä. Hotellin ongelma on onnettomat hissit, joita odotellessa saa kyllä kulumaan tunteja, kun sinänsä hupaisesti portaitakaan ei saanut käyttää (lukittuja). Uima-allas oli varsin mukava ja alueella oli koko ajan hyvin tilaa. Eli mitoitus oli hyvä. Buffetti oli valitettavan onneton (lähes surkea), joten kerta sitä riitti. Hintakin tälle oli kova eli 15 CUC. Yläkerran ravintolassa taso ja hinta tietysti parani huimasti. Hotellin palvelu oli erittäin hyvä. Eli kokonaisuutena Sevilla mainioine sijaineineen on hyvä hotelli perhematkailijoille. Tosin välillä huoneemme vaatekomerossa satoi. Aluksi ajattelin, että ilmastointi kondensoi vettä ja siksi katto vuosi komeroon, kun lopuksi ymmärsin, että yläkerran kylpyhone vuosi vettä alakertaan, koska sade liittyi yläkerran suihkuääneen. No tämä ei meitä haitannut.
      Turvallisuustilanne oli jo palstalla herättänyt mielenkiintoni, joten kirjoitanpa siitä. Meidät yritettiin "putsata" kerran. Capitolista 200 m Maleconille päin keskellä päivää pari heppua liimautui seuraamme. Toinen höpötti koko ajan "tappituntumalla" ja toinen änkäsi kättä reppuumme. tavoitteena oli kameramme, mutta vaimoni karjaisu karkotti varkaat kuin sisiliskot, joten ns. tavallinen varkausyritys ei mitään väkivaltaista, joten sepä siitä. Poikammekin totesi, että olipa surkeita varkaita. Muuta rikollista emme havainneet. Tietysti näitä "laittomia" kauppamiehiä/naisia riitti joka väliin eli lähinnmä sikareita oli tarjolla (myös tämä maitojauhehuijaus esiintyi), mutta ei kauppamiehet meitä haitannee, koska he kyllä tyytyivät helposti kun sanoit, että ei kiitos! Tätä jinitero ongelma oli mielestäni paisuteltu liikaa. Samanlaista kauppahommaahan se on muuallakin kehitysmaissa kuten Intiassa. Mutta se, että uudet lait turistikontaktien kitkemisestä olivat tehneet tehtävänsä paikallisiin ei tuntunut saavan minkäänlaista aitoa kosketusta. Asukkaaat lähinnä tuijottivat hiljaa. Ja ainoat kontaktit olivat jiniteroja. Tämä teki olon hieman tylsäksi. Valaistusolot olivat tunnetusti surkeat, mutta Obisbolla ja keskuspuiston tienoilla tuli iltaisin mentyä. Muutenkin vanhan kaupungin keskusta tuntui aivan turvalliselta. Tosin sivukujille ei juuri tehnyt mieli hiippailla.
      No entäpä huijaukset, joista kovin palstalla varoiteltiin. Niitä meille ei sattunut, koska en suostunut niihin. Esim. tilasin baarissa 2 kinkku-juustosämpylää ja kysyin ensin hinnan. hinta oli 2 CUC ja kun sämpylät tuli oli hinta 6 CUC. No siispä totesin, että hinta oli 2 CUC ja lähdin pois. Eipä perään huudeltu. Polkupyörätaksi sovittiin 2 CUC ja matkan lopussa se olikin 4 CUC, mutta hieman agressiivisesta polkijasta huolimatta pistin kouraan 2 CUC ja lähdimme pois. Eipä perässä juossut. Eli näin kun piti päänsä aiemmin sovitusta homma kyllä sujui. Siis huijausyrityksiä kyllä oli, mutta niistä selviää aivan kunnialla.
      Rahan vaihto: sikamainen 10% vaihtoveroa oli väistämätön visalla. Vaikka pyysit että euromääräinen nosto, niin se konvertoitiin väkisin dollarin kautta, joten aina 10% vero komissio 2,5%. Eli Havanna oli tavalliselle turistille erittäin kallis paikka.
      Entäs kaupungin nähtävyydet: tarkoitus oli nähdä Havanna kertaheitolla ja siksi olimmekin siellä koko viikon. Kuitenkin huomasimme, että ei Havannassa ollut niin paljon nähtävää, kuin olimme arvioineet. Itse vanha kaupunki oli nähtävän arvoinen loistossaan ja rappiossaan. Rommimuseo hieman suppea kierros, mutta lapsille kiinnostava entisen rommitehdas-alueen pienoismalli oli aivan kiva pojastakin. Vanhojen autojen museo oli aika pieni, mutta ihan kiinnostavaa oli nähdä, miten isoja ennen aikaan autot olivat ja miten yksinkertaisella tekniikalla ne olivat liikkuneet. Katedraali oli kuten muutkin katoliset kirkot, joita on tullut muutama sata jo nähtyä, joten eipä juuri säväyttänyt. Vallankumousmuseo oli tosi pettymys. Vain vallankumousfriikki sais siitä jotain irti. Mieluimmin olisin mähnyt talon Batistan aikaisena presidentin linnana. Nyt talo oli ilman valokuvia muuten lähes autio ilman mitään kalustusta. Capitolio oli myös pettymys. Olikeastaan joudut vain kävelemään autioita käytäviä ja ainut nähtävä on aulan patsas. nykytaiteen museo oli laaja näyttely, josta moni taiteen ystävä varmaan nauttii. Vallankumousaukio kertoi maan todellisesta alennustilasta. Maan paraatipaikka muistutti lähes perunapeltoa. Olisi kuvitellut, että edes tämä maan "näyteikkuna" olisi ollut kunnossa. Martin muistomerkki oli ihan kiva paikka kurkistella kaupunkia yläkantista. Colonin hautausmaa oli matkan eräs kokokohta. Eräänlainen hiljainen saareke, jossa sai lähes rauhassa tutustua erikoisiin hautamuistomerkkeihin. Sinänsä huvittava tämä erillinen valokuvausmaksu tietysti peritiin täälläkin kohteessa. La Rampa hieman ihmetytti, mitähän siellä oikein oli tämän Coppelian lisäksi. Matkaoppaissa kun tätä paikkaa hehkutetiin. Mutta emme kyllä oikein löytäneet täältä mitään erikoista. tosin kävimme katsomassa National hotellia, joka olikin aika pramea paikka.
      Mukavimpia muistoja jätti muutama juttu: proosallinen Ladataksi matka Morron linnoitukselle. Taksikuski oli mukavan puhelias ja neuvoi miten toimia linnalla. Samoin takaisintulo Morrolta 1950 vuoden Dodgen ylpeän omistajan kyydissä. Itse Morro oli aurinkoisella säällä kuin leivänpaahdin. Hiki tuli noin 0,5 sekunnissa. Morrokin oli hieman pettymys, koska sieltä puuttui varsinainen sisus vain muutama tykki. Hienoin nähtävyys oli Partagasin sikaritehdaskierros. Tätä suosittelen kaikille. Toinen, jota suosittelen kaikille on Coco-takseilla huristelu. Se oli kivaa saightseeniä ympäri kaupunkia.

      Loppuarvioina Havanna: vaimo (romanttisesti rempallaan, keskinkertainen kohde), poika 10v. totesi jo kolmantena päivänä, että olisi menty mieluimmin Intiaan, itseni mielestä Havanna jää ns. suoritettu matka listalle, josta ei jääne erityisiä muistoja mieleen. Ilmeisesti Havannaan olisi ptänyt tulla jo 20 vuotta sitten. Nyt se oli lähes tavallinen latinalaisen-amerikan turistirysä. No olin myöhässä ja siksi petyin aika lailla. Tosin sellaiselle, joka on matkustanut vain vähän paikka voi olla aivan mielenkiintoinen, mutta kuten alussa jo totesin, minun on jo vaikea löytää mitään erikoista tältä maapallolta.

      • chiquita

        Miksi ette muuten tehneet retkiä esim. Pinar del Ríon alueelle (esim. Viñales) tai Playas del Esteen? Nimittäin jos tekeminen Havannassa loppui kesken...?


      • Vastamäki
        chiquita kirjoitti:

        Miksi ette muuten tehneet retkiä esim. Pinar del Ríon alueelle (esim. Viñales) tai Playas del Esteen? Nimittäin jos tekeminen Havannassa loppui kesken...?

        Aika samanlaiset oli tuntemukseni Havannassa, vietettyäni siellä viisi päivää pari vuotta sitten. Onneksi oli aikaa lähteä autolla kiertämään saarta, kuudentoista päivän ajelu muutti Kuuba-kuvaani hyvinkin paljon positiivisemmaksi. Nyt tekee kovasti mieli lähteä uudelleen kun on systeemeistä vähän jyvällä. -Tosin tuo pätee useimpiin muihinkin koluamiini maankolkiin, tarttis kai siellä Intiassakin käydä kyllä.
        Vastamäki.


      • qwerty
        Vastamäki kirjoitti:

        Aika samanlaiset oli tuntemukseni Havannassa, vietettyäni siellä viisi päivää pari vuotta sitten. Onneksi oli aikaa lähteä autolla kiertämään saarta, kuudentoista päivän ajelu muutti Kuuba-kuvaani hyvinkin paljon positiivisemmaksi. Nyt tekee kovasti mieli lähteä uudelleen kun on systeemeistä vähän jyvällä. -Tosin tuo pätee useimpiin muihinkin koluamiini maankolkiin, tarttis kai siellä Intiassakin käydä kyllä.
        Vastamäki.

        Totta puhutte, mutta pienellä omatoimisuudella ja vähäiselläkin espanjankielen osaamisella sain paljon enemmän irti. Samoin pieni Hemingwayn elämänkerran osaaminen lisäsi kiinnostusta. Capitolilla innokas naisopas selosti paikan nähtävyyksiä hitaasti puhutulla selkoespanjalla ja annoin palkaksi yhden US taalan, ei sylkenyt silmille. Colimarin kylässä oli "Vanhus ja meren" päähenkilön poika vielä hengissä ja nähtävillä samoin Ernestin pysti. Ernestin mökkikin oli ihan mukava paikka käydä, samoin läheinen uimaranta, jossa paikalliset viettivät aikaa; rommipullo maksoi 3 taalaa, kalja yhden. Hobie Catilla pääsi purjehtimaan "con monitor" eli paikallinen kapteeni ajoi venettä. Taksit toimivat hyvin ja halvalla ja kansainvälinen retkibussi Vinalesiin meni ihan nappiin. Kannoilla roikkujat katosivat kun heilutti etusormeaan, ei tarvinnut edes sanoa mitään. Olin v. 2002 Heinäkuussa, jolloin oli ilmeisesti matalasuhdanne, koska tyhmiä turisteja meidän lisäksemme ei paljon näkynyt. Fidel puhui pitkään televisiossa kansallispäivänä ja paikallista muutakin viihdettä telkassa oli. Pari viikkoa meni oikein mukavasti ja Us dollari oli kova sana; tiedä miten on siitä muuttunut nykyään?


      • minä
        qwerty kirjoitti:

        Totta puhutte, mutta pienellä omatoimisuudella ja vähäiselläkin espanjankielen osaamisella sain paljon enemmän irti. Samoin pieni Hemingwayn elämänkerran osaaminen lisäsi kiinnostusta. Capitolilla innokas naisopas selosti paikan nähtävyyksiä hitaasti puhutulla selkoespanjalla ja annoin palkaksi yhden US taalan, ei sylkenyt silmille. Colimarin kylässä oli "Vanhus ja meren" päähenkilön poika vielä hengissä ja nähtävillä samoin Ernestin pysti. Ernestin mökkikin oli ihan mukava paikka käydä, samoin läheinen uimaranta, jossa paikalliset viettivät aikaa; rommipullo maksoi 3 taalaa, kalja yhden. Hobie Catilla pääsi purjehtimaan "con monitor" eli paikallinen kapteeni ajoi venettä. Taksit toimivat hyvin ja halvalla ja kansainvälinen retkibussi Vinalesiin meni ihan nappiin. Kannoilla roikkujat katosivat kun heilutti etusormeaan, ei tarvinnut edes sanoa mitään. Olin v. 2002 Heinäkuussa, jolloin oli ilmeisesti matalasuhdanne, koska tyhmiä turisteja meidän lisäksemme ei paljon näkynyt. Fidel puhui pitkään televisiossa kansallispäivänä ja paikallista muutakin viihdettä telkassa oli. Pari viikkoa meni oikein mukavasti ja Us dollari oli kova sana; tiedä miten on siitä muuttunut nykyään?

        Dollareita ei kai enää käytetä..me käytimme pesoja. Fiilis havannasta ei tosiaan jäänyt mitenkään erikoiseksi, sillä museot olivat ainakin osan aikaa kiinni hurrikaaniuhan takia. Muutenkaan en ole niin museoihminen, että haluaisin käyttää 6:sta lomapäivästä montaa pelkkään museoiden kiertelyyn. Sen takia ehkä tekemisen puute iski. Havannassa tuntui jo kolmantena päivänä, että se oli nähty. Retket oli osan aikaa myös peruttu hurrikaanin takia.. Ainoa vaihtoehto oli hengailla hotellissa, josta ei ole pahaa sanottavaa ollenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2214
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1448
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1055
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe