Kokemuksia poliisikoulun pääsykokeista...

Onko kenelläkään kokemuksia poliisikoulun pääsykokeista? Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia sinne hakeneilta. Kaikenlainen tieto on erittäin tervetullutta ensikertalaiselle. :)
Ilmianna
Jaa

8 Vastausta


Oikeaa omakohtaista tietoa ei ole. Lähinnä vaan vitsejä pukkaa päähän, mutta niitä varten on toiset palstat. Kerroinpahan sulle nyt kuitenkin edes tämän, muut saa jatkaa :-)
Ilmianna
Jaa
Ainakin mitä mä oon kuullut,äidinkielenosion kans kannattaa olla tarkkana,sillä esim. yhdellä tutulla tyssäsi sisäänpääsy siihen. Omakohtaista kokemusta ei ole,mutta oon joskus itsekin miettinyt poliisikouluun hakemista. Pakollisen parin vuoden jälkeen voi halutessaan jatkaa vielä kouluttautumista vaikka yliopistossa.
Ilmianna
Jaa
Olen samaa mieltä siitä, että äidinkielen koe kannattaa ottaa tosissaan. Siitä tuntuu olevan monella väärä käsitys tyyliin "täytyy olla tosi typerä jos jää poliisikouluun pääsy äidinkielen aineesta kiinni". Jollain voi mennä koe sinänsä ihan hyvin ja hän saa neljä pinnaa viidestä. Sisäänpääsy voi kuitenkin riippua juuri siitä puuttuvasta pisteestä. Ei hylsyä eli nollaa moni saa, mutta ei moni saa vitostakaan. Itse sain nelosen. Kolmonen on kai tavallisin numero.

Koulussa on joskus ollut äidinkielen tunnilla puhetta tuosta kokeesta. On kuulemma aika monia sellaisia hakijoita, jotka eivät tajua mikä äidinkielen kokeessa on olennaista. He suoltavat monta sivua tekstiä mutta eivät ollenkaan mieti tekstin rakennetta yms. eivätkä vaivaudu tarkistamaan mitä tuli kirjoitettua. Lopputuloksena on sekavia ajatuksia, keskenjääviä lauseita ja lapsellisia kirjoitusvirheitä. Ammatin kannalta tietty huolellisuus on kirjoittamisessa tärkeää, se että sanoo mitä tarkoittaa eikä jotain sinnepäin.
Ilmianna
Jaa
Heips! Itse hain tuossa keväällä ja pääsinkin poliisikouluun.
Muutama huomio: Äidinkielen osio tosiaan on tärkeä, ja siihen kannattaa valmistautua hyvin. Aineistopohjaisessa aineessa ei saa pitää lähdemateriaaliksi annettua kirjaa esillä kokeessa, mutta silti aineessa täytyy näkyä sopivassa suhteessa lähdemateriaalin käyttö ja oma ajattelu.
Koetta varten kannattaa lukea huolella lähdemateriaalit. Poliisilakia ei tarvitse osata pykälä pykälältä ulkoa, vaan riittää että muistaa sieltä ne ensimmäiset pykälät, joissa poliisin työ oikeastaan määritellään.
Kuntokokeessa itselleni eniten vaikeuksia tuotti nukenkanto ja punttisali-osuus. Eli puntilla (naisilla ylätalja 70 % omasta painosta, väh. 5 suoritusta, ja penkkipunnerrus) kannattaa käydä, jos ei oo paljoo harrastanut moista aiemmin.
Juoksu suoritetaan poliisikoulun alueella, kiertämällä merkitty reitti muutamaan kertaan niin, että matkaksi tulee 1500m. Maasto on asfalttia ja hiekkaa, ylä- ja alamäkeä.
Psykologisissa testeissä ei ole paljoa aikaa miettiä vastauksia, joten kannattaa vastata vaan "näppituntumalla", mahd. rehellisesti.
Kykyosiossa on mm. yleistietokysymyksiä ja päässälaskutehtäviä, joten niitä kannattaa vähän verestellä.
Ei muuta ku tsemppiä kokeisiin!!! :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei

ja onnittelut sisäänpääsystäsi! Itse olen tässä haaveilemassa aivan samaa. Ehdin tässä kouluttautua tradenomiksi, mutta ei vaan millään tuo kaupallisuus jaksa kiinnostaa, ja niinpä on suuntana nyt lapsuuden haaveammattini..

Kysymys: onko sinulla mitään aavistusta millaisilla suorituksilla miehet pääsevät kuntokokeessa keskiarvotuloksiin? Itse pääsen kyllä minimivaatimuksista läpi, mutta sehän ei välttämättä riitä, vaikka kuntotestin suhteellinen osuus ei olekaan niin suuri.

Ja suoritetaanko kaikki testit todellakin peräjälkeen? Vaikuttaako tämä kovasti kestävyyteen?

Kiitos etukäteen jos viitsit vastata parilla rivillä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kaksi kertaa miettiä mitä haluaa, koska poliisin työ on todella rankkaa sekä henkisesti että fyysisesti ja palkka rikollisen pieni.
Ilmianna
Jaa
http://www.pakkotoisto.com/treeni/6363-paeaesykokeet tuolta löytyy tarvittava tieto pääsukokeista. onnea ja menestystä
Ilmianna
Jaa
Noista näkötesteistä...
näähän on vaatimukset näön suhteen: Hakijan näkökyvyn tulee olla kummallakin silmällä erikseen vähintään 0.2 ilman silmälaseja ja piilolinssejä sekä silmälaseilla tai piilolinsseillä korjattuna kummallakin silmällä erikseen vähintään 1.0.

Eikö tuo 0.2 oo tosi hyvä, eli miten sitte silmälasilliset ees voi päästä läpi nuita näkötestejä? Onko teistä jollain ollu hakuvaiheessa silmälasit ja paljonko niissä oli vahvuutta ja mitä se näkö niillä lukemilla on sitte ilman laseja? Mulla on lasit, mutta piilokarsastuksen vuoksi pääasiassa. näkö on tietääksenin lähes normaali ellei oo jotain -0,25 linsseissä...
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kokemuksia poliisikoulun pääsykokeista...

Onko kenelläkään kokemuksia poliisikoulun pääsykokeista? Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia sinne hakeneilta. Kaikenlainen tieto on erittäin tervetullutta ensikertalaiselle. :)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta