Paketti- ja omatoimimatkan hintaero?

Noviceman

Eli paljonko suurinpiirtein tulee halvemmaksi lähteä omatoimimatkalle(suuntana Praha) saati ottaa paketin toimistolta? Katselin pakettimatkojen hintoja, ja ne on n.1000€/2hlö luokkaa.
On siinä kumminkin oma järjestelynsä kun esim. kuljetuksia kentältä miettii tms. Toki nää ei varmaan konkarimatkaajasta tunnu miltään ihmeelliseltä mutta ensikertalaisesta ehkä.

4

954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kutkut

      Tosin siitä on jo pari vuotta aikaa, mutta me tehtiin kahden hengen valmismatka Prahaan n. 300€/hlö. Matkan kesto oli 5 päivää eli ihan kohtuu pitkän ajan. Jos oikein muistan se matkatoimisto oli Lomamatkat. En tiedä onko koko lafkaa edes enää olemassa muttajos on niin katso niiden hintoja.
      Yleensä itse räätälöiden säästää pitkän pennin mutta jos tuohon hintaan vielä matkoja myydään millä me se tehtiin niin ei kannata lähteä itse matkaa järkkäämään.

    • kokeilemassa

      Lähden tänään kokeilemaan tuota omatoimimatkailua hetken päähänpistosta ilman hajuakaan majoituksesta yms. Finnairin lento Kööpenhaminan kautta 260 euroa, kun suorat lennot oli täynnä, niitä myytiin 200 eurolla vielä muutama päivä sitten. SAS ja tsekkilentoyhtiö myyvät myös lentoja, jos viitsii vertailla netissä. Hintatarjoukset muuttuvat päivittäin, joten kiinteää vertailukohtaa on vaikea löytää. Saattaa tehdä edullisiakin löytöjä.
      Hotellit Prahassa näyttivät olevan melko kalliita ja elokuussa täynnä, joten kokeillaan lentokentällä sitten, mitä löytyy. Jopa iso retkeilymajakin keskustassa oli täynnä.¨
      Onneksi melkein kaikilta maailman kentiltä pääsee taksilla minne haluaa, joten kuljetuksista ei huolta, vaikka prahalaisista takseista kuuleekin kaikenlaista.

      Kaikkein helpoimmalla pääsee valmismatkalla, jossa kohtuuhintainen hotelli, kuljetukset, suomenkielinen opastus, retket, yms. on joku miettinyt etukäteen, eikä tarvitse miettiä mitään turhaa. Eikä se loppujen lopuksi sen kalliimmaksi välttämättä tule, kun kaikki laskee yhteen.

      Katsotaan perjantain jälkeen, miten kävi ja mitä maksoi. Kirjoittelen viikonlopun jälkeen lisää.

    • Mr.

      Omatoimimatka tulee varmasti halvemmaksi, mutta vaatii enemmän aktiivisuutta. Yksi soitto matkatoimistoon ei riitä.

      Itse varasin Finnairin lennot alle 200 €, ja keskustahotlan aamiaisella viideksi päiväksi 165 €. Ei paha. Matkatoimiston kautta moinen maksaisi varmasti enemmän.

    • kokeilemassa

      Tulin juuri omatoimimatkalta su-pe ja löytyihän se hotellikin ihan keskustasta, kun vaan käveli sisään. Se,että välitysfirmoilta ei löydy huoneita tarkoittaa vaan, että heidän oma kiintiönsä on täynnä, luulisin.

      Kentältä saa ostettua 7 päivän lipun 280CZK.
      Ensin bussilla 119 lentoasemalta metrolle, vihreä linja, asema DEJVICE. Sillä sitten kartan mukaan sinne mihin on menossa. Metroasemilla ei opastus ole ihan hirveän selkeä ja joskus joutuu arvaamaan mihin käytävään lähtee kävelemään, mutta jostain syystä osuu kuitenkin oikeaan paikkaan.Itse luulin ensin sikäläisen uloskäynti-sanan tarkoittavan jotain metroasemaa :)
      Viiden päivän aikana jouduin kaksi kertaa lipputarkastukseen.

      Metroasemilla joutuu usein kantamaan laukkunsa portaita pitkin, koska hissi ei toimi tai liukuportaita on vain toiseen suuntaan. Mieti taksimatkaa kenttäkuljetuksiin, jos olet ison Samsoniten kanssa liikkeellä.

      Älä unohda raitiovaunuja. Ne ovat todella käteviä.

      Kaupunki on kaiken kaikkiaan erittäin siisti ja turvallinen, kunhan itse käyttäytyy asiallisesti ja pitää normaalisti varansa. Väentungos vanhassa kaupungissa on elokuussa valtava, ja suuria esim. aasialaisryhmiä liikkuu paljon.

      Syöminen ja juominen halpaa. Jos ei tykästy paikalliseen ruokaan ( vähän erikoista tuo leipätaikinasiivutarjonta perunoiden sijaan )niin onhan kaupunki "täynnä" MCDonaldseja ja yllättävää kyllä, vieläkin herkullisempia ketjuruokaloita, jotka käyttävät kirjainlyhennettä KFC. Lisäksi paikalliset pitseriat tekevät maukkaita lättyjä.

      Olutkuppilat ovat taiteenala sinänsä. Niihin saa tuntuman vain menemällä sisään. Joissain suosituimmissa on tarjolla tasan yhtä laatua olutta, joka tuodaan automaattisesti, vaikka et tilaisikaan erikseen. Lappuun vedellään sitten viivoja sitä mukaa kun kannetaan lisää ja lopuksi viivat maksetaan pois. Nopeaa ja kätevää.

      Omatoimimatkaan kannattaa yhdistää jotain kulttuuria ja nähtävyyksiä. Niistä saa tietoa heti saavuttuaan keräämällä kaikki ilmaisesitteet joita kaupungista kyllä löytyy. McDonaldsista saa ilmaisen kartan. Samoin joistain kirjakaupoista.
      Kaupungin City Walk-kävelyesitteissä on myös kartta.
      Itse vaikutuin pimeän teatterin ( Black Light Theaterin ) esityksistä. Näitä teattereita on kaupungissa muutama. Kannattaa valita suurin, jos mahdollista.

      Omatoimihintaan sattui yllätys vielä Vantaalla. Yritin saada lentolippuni vaihdettua aikaisempaan lentoon, joka oli suora, ja onnistuin. Säästin siinä yli 2 tuntia ja istuin paljon kalliimmalla penkillä.
      Perillä Prahan lentoasema on todella upea, ulkonäkymät muistuttavat Helsinki-Vantaan maisemia.

      Kaunis kaupunki. Tuijottakaa taloja toisen kerroksen korkeudelta ylöspäin, niin liike-elämä ei häiritse, jos rakennuksista tykkäätte.

      Mars matkaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe