Hamsteri "jähmettyy"?!

Tipsu

Minulla on syyrialainen hamsteri.Kun pidän sitä joka ilta irti saatan joskus nähdä että se itsestään pysähtelee ja jähmettyy niin että se on aika matalana ja sen häntä jää sojottamaan pystyyn.Sitten se vähän ajan päästä lähtee taas ja sitten tämä sarja taas toistuu.Mikä hamsuani vaivaa?En haluaisi heti soitella elänlääkärille jos asia on turha.En ole kuullut ennen tälläisesta ilmiöstä.Auttattehan?

14

945

Vastaukset

 • Ihan varmasti en osaa sanoa, mutta ensimmäiseksi tulee mieleen, että se vaan pysähtyy kuuntelemaan ja tarkkailemaan. Ehkä se luulee kuulevansa jotain outoa tms. Ainakin mun hamsteri välillä "jähmettyy" n. minuutiksikin samaan asentoon ja jatkaa sitte menoa... En mitään muutakaan selitystä keksi, mutta jos joku tietää paremmin, ni olis hyvä tietää :)

  • Ei se varmaan toista sitä joka viides minuutti jos kaikki olisi tavallisesti.Se on niin kummassa asennossakin.Ihan jalat leveäni ja muu ruumis matalana mutta häntä sojottaa pystyssä kuin vuoren huippu.Jos eläintä nykäisee se ei liiku se tuntuu kovettuneelta koska sen lihakset ovat jännittyneenä samaan asentoon.Väliilä se siis vaan saattaa yhtä äkkiä jäädä siihen asentoon ehkä n.1min.Se näyttää ihan oudolta.Sähk´ähdyksestä ei ole luultavasti kysymys,mutta kiitos silti.;)


  • Tipsu kirjoitti:

   Ei se varmaan toista sitä joka viides minuutti jos kaikki olisi tavallisesti.Se on niin kummassa asennossakin.Ihan jalat leveäni ja muu ruumis matalana mutta häntä sojottaa pystyssä kuin vuoren huippu.Jos eläintä nykäisee se ei liiku se tuntuu kovettuneelta koska sen lihakset ovat jännittyneenä samaan asentoon.Väliilä se siis vaan saattaa yhtä äkkiä jäädä siihen asentoon ehkä n.1min.Se näyttää ihan oudolta.Sähk´ähdyksestä ei ole luultavasti kysymys,mutta kiitos silti.;)

   Olen sun kans samaa mieltä!!
   Mut saatan olla väärässäkin!!! Mut ei kai se nyt joka viides
   minuutti niin tekis jos kaikki olis jees...??
   Ei mun hamsu nyt sillai tehny...jos se haistoi jotain,niin se vain pysähtyi HETKEKSI haistelemaan,ja jatkoi sit "matkaa"...!!! ;-)
   Sinuna soittaisin varmuudenvuoksi eläinlääkärille!! Älä ajattele "kehtaamista" vaan sun hamsusi terveyttä ja hyvin vointia!! Se voisi jopa ehkä pelastaa hamsusi hengen!!!


  • Tipsu kirjoitti:

   Ei se varmaan toista sitä joka viides minuutti jos kaikki olisi tavallisesti.Se on niin kummassa asennossakin.Ihan jalat leveäni ja muu ruumis matalana mutta häntä sojottaa pystyssä kuin vuoren huippu.Jos eläintä nykäisee se ei liiku se tuntuu kovettuneelta koska sen lihakset ovat jännittyneenä samaan asentoon.Väliilä se siis vaan saattaa yhtä äkkiä jäädä siihen asentoon ehkä n.1min.Se näyttää ihan oudolta.Sähk´ähdyksestä ei ole luultavasti kysymys,mutta kiitos silti.;)

   Saattaa olla niinkin yksinkertainen asia että hamsterillasi on kiima-aika (jos se on tyttö) ja jähmettyy odottelemaan poikahamsteria, eikä siis siksi edes liiku koskiessa. Asento ainakin viittaisi moiseen.


 • Hamsteri voi pelästyä melkein mitä tahansa varjoa tai hahmoa joka liikkuu jollain tapaa "pelottavasti" laukaisten suojautumisrefleksin. Eli hamsteri jää paikoilleen ja "toivoo", ettei sitä huomata. Esim. ruohikossa on todella vaikea nähdä hamsteria, joka on liikkumatta.

  Asia on siis aika "turha", jos nyt hamstereihin liittyviä turhia asioita onkaan hamsterin omistajan kannalta. :)

  • Etsin venäjänkääpiö hamsterille että onko jähmettyminen vaarallista? Mutta hän ei ole ennen pysähtynyt 3 minuutiksi, vain ja ainoastaan tänään lähti kiipeilemän minun olkapäälleni. Ja pysähtyi about 3minuutiksi ja eikä reagoinu mihinkään liikkeeseen ja ääneen. Joten jouduin ottamaan hänet pois olkapäältäni. Ja luulin ensin että hän oli saanut sydänkohtauksen, mutta kun laitoin hänet häkkiin juoksi heti omaan pesäänsä.


 • Sillä on normaali kiima-aika (se on siis naaras). Hamsterinaaraalla on kiima-aika joka neljäs ilta ja silloin se nostaa häntää pystyyn, jähmettyy ja pitää ääniä. Se on siis aivan normaalia, ei syytä huoleen. Se mikä mua harmittaa on ettei esim. eläinkaupat (eikä kaikki kasvattajatkaan) tarpeeksi tiedota asiasta ja monet ihmettelevät tätä joka neljäs ilta toistuvaa käytöstä. Mutta tosiaan, aivan normaalia :) Varsinkin, jos siihen koskee tai siihen "tuulee", niin se jähmettyy. Tällöin se on valmis parittelemaan.

  • Munkin edellinen hamsu [naaras] jähmetty sillei ja sen lihakset jännitty mut ei siinä ollu mitään et tarvis soittaa eläinlääkärille. :)


 • Minunkin hamsteri jähmettyy, mutta se on siinä jähmettymis asennossa jotain 2-3min ja hän on poika?

  • Ehkä typerä kysymys, mutta oletko varma, että hamsterisi on poika? Joskus eläinkaupat myyvät pieneläimiä väärillä sukupuolilla. Erittäin harvinaista, mutta niin voi tapahtua.

   Naarashamsteri usein jähmettyy kiima-aikana, kun sen selkää silittää tai muuten koskettaa hamsteria sen alaselän alueelta. Se ottaa suhteellisen leveän asennon ja nostaa peränsä reilusti pystyyn. Häntä nousee mukana. Naarashamstereilla on kiima n. 4 päivän välein. Niistä lähtee usein myös lievästi pistävä haju kiiman aikana. Jos hamsterillasi tätä ei tapahdu, se varmasti vain jähmettyi kuuntelemaan ääniä.


  • Minulla on sama juttu hamsteri pysähtyi tänään eikä reagoinu mihinkään liikkeeseen tai ääneen ja hän on uros!?


 • Hei sun hamsterilla on varmaan kiima tai sitten se voi pelätä 🐹

 • Sillä on vain pelkkä kiima-aika ei hätää. Koita silittää sitä hännän yläpuolelta ja jos jähmettyy hamsulla on kiima-aika

  (Toimii ainakin mun hamsulla)

 • Xd paitsi että sun haamu on jo varmaan kuollut aikoja sitten mutta muille vinkiksi

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7380
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  103
  6085
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  175
  3414
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  192
  2441
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  662