Rintamamiestalon keittiöstä?

mamma

Ollaan siis remppaamassa rintamamiestaloa ja nyt olis keittiön vuoro. Ongelmana on ikkunat jotka ovat aika matalla, n 80cm lattiasta, nyt kun oon käynyt katsastamassa keitiöitä niin kaikkien työtasojen korkeus on n 90cm. Miten kannattais keittiö sisustaa, itse keittiöön en haluu pöytää vaan se tulis ruokailutilaan. Olin nimittäin ajatellut pöytätason ikkunoiden alle (ikkunoita 2 seinällä keittiössä), nyt ei sitten se ehkä onnistukkaan, vai onnistuuko...?

Onko 80cm korkeus liian matala työtasoille?

9

5193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamma

      Onko kenelläkään tietoa mistä löytyis keittiöfirmoja joilta sais matalia työtasoja?

    • mari

      ratkaisu, että kulmakaappi ja pöytätaso sen päällä ovat nk. normaalin korkuiset ja ikkunan kohdalle on tehty mittatilaustyönä sopivan korkuinen kaapisto/ pöytätaso. Hinnasta ja tilauspaikasta en tiedä. Samoin keittiöön jätettiin vain yksi ovi. Ennen oli ympärikulku mahdollisuus. Näin tuli keittiövarustukselle lisätilaa.

      • Alli

        Meille tulee vastaavanlaiseen keittiöön keskelle kunnollinen saareke laatikoineen ja ikkunan alle 50 cm syvä vetolaatikollinen säilytyspenkki saman sarjan kalusteista. Muualla ko. seinällä on alakaapit ja taso, penkki on vain reilusti alempi taso.

        Penkille voi laittaa tyynyjä ja voilá, meillä onkin leveä oleilusohva, josta on mukava seurailla kokin touhuja.


      • paljon vaihtoehtoja

        Jos ei tartte ajatella pattereita ikkunan alle niin ei ole mitään ongelmaa kaapistojen valinnassa. Mahdollisuuksia on paljon. Yksi on, että ikkunan kohtaan ei laiteta mitään. On ihan kiva katsella ulos kun pääsee ihan ikkunan lähelle.


    • ...

      ja saarekkeen jatkona baaritiski (puoliympyrä), johon mahtuu 4-5 istumaan. Iso ruokapöytä tuvan puolella.

      Asumme siis vanhassa maalaistalossa ja keittiössä neliöitä 20 ja ikkunat 75 cm korkeudessa.

      Kovin pieneen keittiöön ei tietysti saareke mahdu. Yksi vaihtoehto on laittaa ikkunan edessä oleviin laatikostoihin pyörät alle, joten ne voi tarvittaessa siirtää. Tai voi 90 cm korkeat laatikostot laittaa kiinteästikin ikkunan eteen ja ikkunan voi tarvittaessa nostaa pois paikaltaan. Tälläinen systeemi on ollut vanhassa keittiössämme.

    • multahiiri

      ihan mistä keittiöfirmasta vaan, mutta työskentelykorkeus on liian matala ainakin aikuiselle. meillä tuttavaperheessä ko. tasolla säilytetään kaikkia kodinlaitteita(vedenkeitin, kahvinkeitin, leivänpaahdin jne) ja lapset syö siinä välipalaa. Työskentely onnistuu, jos istut itse keittiöjakkaralla.

    • peukku68

      jos ikkunan alla patterit niin pelkkä taso onnistuu todella helposti. laitat sen tason ikkunan alle ja päistä pienillä metallikanankkeilla kaapistoon kiinni tai kaapin rungon läpi ruuveilla päästä kiinni. alle voi vielä laittaa laatikon keittiökalustesarjaasi; se tavallaan roikkuu pöytälevystä.

      jos voit laittaa kaapistoa niin kyllä jopa ns varastomyymälöistä löytyy (ainakin keittiönet ja ylijäämävarasto) matalampaa runkoa ja myös pienemmällä syvyydellä jos patteri ikkunan alla ja silti kaapin siihen haluat. muitettava vaan huolehtia silloin että ilma pääsee kaapin alta kulkemaan esim ritilällä ja reijillä tasossa.

      tuo matalampi korkeus on muuten ollut ainakin keittiömitoituksissa jossakin vaiheessa esim hellan suositus. ja jos ei ole kovin pitkä voi se olla hyvä korkeus koko keittiöönkin. meillä emäntä 165cm ja sille sopi tuo korkeus oikein hyvin.

      kalusteita saa myös madallettua valitsemalla niihin yksinkertaisesti matalemmat jalat. jos standardimitta on 90 niin 5cm matalammilla jaloilla pääsee jo mukavampaan korkeuteen varsinkin kun yläkaapit seuraa alas perässä niin ylettyy myös ylemmille hyllyille edes vähän helpommin - se on joskus pienestä kiinni.

      mitoitusta miettiessä ajattele asentoja keittiössä; hellalla ja esim taikinaa tehdessä kädet suht suorana paras asento ja pilkkoessa taas kyynerpää suorassa kulmassa.. mikähän onkummassakin sopivin korkeus??

      • Nimetön

        Meille on laitettu lattia lämmitys koko keskikerrokseen jpatterieden kanssa ei siis joudu tappelemaan. Ollaan siis päädytty että molempien ikkunoiden alle tulee madallettu taso. Toisen alle laitetaan vetolaatikot ja toisen alle ei mitään, tai siis siinä voi vaikka sitten syödä aamupalaa ja lukea lehteä.

        Totta puhuttu tosta tason korkeudesta, mä oon vain vaivaset 162cm ja aina kaikki taikinat sun muut oon vaivaamassa ruokapöydän ääressä, nyt en ehkä sitä sitten tarvitse harrastaa :D


    • Iskulta

      Meillä juuri valmistunut rintamiestaloomme keittiö. Ikkunat olivat tosiaan aika ongelma suunnitteluvaiheessa. Meillä ratkaistiin siten että tasot ikkunoiden edessä 80 cm korkeudella ja taso nousee tiskipöydän ja kulmaratkaisuna tehdyn hellan kohdalla normaalikorkeuteen. Ikkunoiden edessä tasojen alla on kahdet leveät vetolaatikot, 80 ja 60 cm leveät. Käyttökokemusta on nyt noin kuukauden ajalta ja tyytyväinen olen ollut. Laatikot ovat oikeita tilaihmeitä ja tasolla on ihan hyvä työskennellä vaikka olenkin aika pitkä, 170 cm. Matalampana taso onnistui kaikissa keittiöfirmoissa, joissa kävimme. Eroja oli sitten siinä, millaisia vetolaatikoita oli tarjolla. Meillä Isku-keittiöiltä ja hienot ja toimivat ovat.
      Edeltävistä viesteistä tuo penkkiratkaisu kuullosti myös hyvältä. Sopii varmasti hienosti varsinkin perinteiseen tyyliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe