Onko Prahassa tippikulttuuria???
Prahaan
5
1523
Vastaukset
- kutkut
Esim. pubeissa/ravintoloissa pöytään jätetään lappu (tai se on tarjoilijalla) johon merkitään kaikki tilaamasi. Lasku maksetaan vasta lähtiessä ja sinun tulee omatoimisesti lisätä hintaan n. 15% tippi. Samoin menetellään kaikissa paikoissa jossa joku sinua palvelee esim. taksit, kampaajat yms.
- Ode
Tipin suuruutta ei tarvitse kovinkaan tarkasti laskea sen 15% mukaan. Monesti summan ollessa vaikkapa 224-228Kc, pyöristetään loppusummaksi 240Kc. Rahaa ei jätetä pöytään, vaan tarjoilijan ilmoittaessa hinnan, kerrot pyöristetyn hinnan rahaa tai korttia ojennettaessa.
- heba
Pubissa tms, jossa mikko ojentaa sulle tuopin, ei tietenkään mitään tippejä oleteta. Itselle tuli ravintolassa aika harvoin sellainen olo, että tippiä pitäisi jättää. Joskus kuitenkin laskun yhteydessä sanottiin/luki "service not included", jolloinka toki kuvetta pitäisi kaivella.
Sanoisin, että lasku pyöristetään ylöspäin jos palvelu on ollut jotenkin erityisen hyvää, taikka jos tipin maksamiseen kehoitetaan esim. ruokalistassa. Joskus menussa sanotaan, että hintoihin lisätään palvelumaksu.
Muutenkin koko tippikulttuuri on hankalaa (kuka hemmetti jaksaa laskea jotain 15%a!), tarjoilijaa alentavaa ja vanhanaikaista. Saisi häipyä koko tapa. Miksi tarjoilija on eri asemassa kuin vaikka kokki. Voisihan asiakas arvioida kokinkin tuotoksia ja maksaa sen mukaan... Kuukausi- tai tuntipalkka myös tarjoilijoille! - ei halua
Kirjoitan tata prahassa hotel imrerialista kasin tsekkinappiksella, jossa on kirjaimet vahan erilaiset.
Ostin juuri oluen ilman tippia, ruokailussa olen tavannut jattaa noin 10 prosenttia. Ei kukaan pahaa tykkaa, vaikka et jattaisikaan. Riippuu palvelusta.
Tervetuloa prahaan, kaupunki on upea ja meille halpa syomis-ja juomishintojen ansiosta. Tama olut maksoi šř eikun 35 korunaa eli sellaisen runsaan euron. Silla saa sitten internetaikaa ěé eikun 20 minuuttia. - westend
Mutta, vaikka Praha on ihana ja suomalaisittain huokea kaupunki, niin kertoisin muutamia kokemuksia.
Jo ruokalistaa silmäillessä pitää olla tarkkana ja tilata eväät ainoastaan listalta.Siis ei mitään kannata tilata, mitä tarjoilija suosittelee, saattaa olla hinnatkin sitten yläkanttiin.
Lisäksi kannattaa lukea tarkkaan sisältyykö tarjoilupalkkio hintoihin. Prahassa on myös ihme palkkio, ns. kattaus eli cuvertti palkkio.
Maltillisissa ravintoloissa se on n 5%.n luokkaa.
Lisäksi, jos pöydässä on valmiina pikku naposteltavaa vaikkapa suolapähkinöitä, ne on tarkoitettu syötäväksi,mutta viisas turisti luopuu suosiolla napostelusta ja käskee vaikka tarjoilijan kiikuttaa pähkinät pois.
Tyhmä turisti syö pähkinät olutta särpiessään ja ruokaa odottaessaan ja laskun saatuaan huomaa harmikseen, että pähkinät saattavat olla kalliimpia kuin alkuruoka.
Starometsko namestilla kannattaa vain käydä katsomassa astronomista kelloa, mutta kellon edessä olevat ravintolat valveutunut turisti kiertää kaukaa ja näkee hiukan vaivaa ja kävelee syrjemmälle ja etsii viihtyisän kellaribubin, missä saa kohtuuhintaan ihan kelporuokaa.
Paikallisissa oluttuvissa, joissa käy lähinnä paikallisia mielellään maksaakin sen 15% serviisistä, koska on halvemmat hinnat, eikä budjetti matkalaista pyritä hassuttamaan ylisuurilla kattausmaksuilla tai muilla extroilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643295Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433107- 432468
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1022250- 311913
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851415- 391300
- 811142