Prahaan

pian

Onko Prahassa tippikulttuuria???

5

1485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kutkut

      Esim. pubeissa/ravintoloissa pöytään jätetään lappu (tai se on tarjoilijalla) johon merkitään kaikki tilaamasi. Lasku maksetaan vasta lähtiessä ja sinun tulee omatoimisesti lisätä hintaan n. 15% tippi. Samoin menetellään kaikissa paikoissa jossa joku sinua palvelee esim. taksit, kampaajat yms.

      • Ode

        Tipin suuruutta ei tarvitse kovinkaan tarkasti laskea sen 15% mukaan. Monesti summan ollessa vaikkapa 224-228Kc, pyöristetään loppusummaksi 240Kc. Rahaa ei jätetä pöytään, vaan tarjoilijan ilmoittaessa hinnan, kerrot pyöristetyn hinnan rahaa tai korttia ojennettaessa.


    • heba

      Pubissa tms, jossa mikko ojentaa sulle tuopin, ei tietenkään mitään tippejä oleteta. Itselle tuli ravintolassa aika harvoin sellainen olo, että tippiä pitäisi jättää. Joskus kuitenkin laskun yhteydessä sanottiin/luki "service not included", jolloinka toki kuvetta pitäisi kaivella.

      Sanoisin, että lasku pyöristetään ylöspäin jos palvelu on ollut jotenkin erityisen hyvää, taikka jos tipin maksamiseen kehoitetaan esim. ruokalistassa. Joskus menussa sanotaan, että hintoihin lisätään palvelumaksu.

      Muutenkin koko tippikulttuuri on hankalaa (kuka hemmetti jaksaa laskea jotain 15%a!), tarjoilijaa alentavaa ja vanhanaikaista. Saisi häipyä koko tapa. Miksi tarjoilija on eri asemassa kuin vaikka kokki. Voisihan asiakas arvioida kokinkin tuotoksia ja maksaa sen mukaan... Kuukausi- tai tuntipalkka myös tarjoilijoille!

    • ei halua

      Kirjoitan tata prahassa hotel imrerialista kasin tsekkinappiksella, jossa on kirjaimet vahan erilaiset.
      Ostin juuri oluen ilman tippia, ruokailussa olen tavannut jattaa noin 10 prosenttia. Ei kukaan pahaa tykkaa, vaikka et jattaisikaan. Riippuu palvelusta.
      Tervetuloa prahaan, kaupunki on upea ja meille halpa syomis-ja juomishintojen ansiosta. Tama olut maksoi šř eikun 35 korunaa eli sellaisen runsaan euron. Silla saa sitten internetaikaa ěé eikun 20 minuuttia.

    • westend

      Mutta, vaikka Praha on ihana ja suomalaisittain huokea kaupunki, niin kertoisin muutamia kokemuksia.
      Jo ruokalistaa silmäillessä pitää olla tarkkana ja tilata eväät ainoastaan listalta.Siis ei mitään kannata tilata, mitä tarjoilija suosittelee, saattaa olla hinnatkin sitten yläkanttiin.
      Lisäksi kannattaa lukea tarkkaan sisältyykö tarjoilupalkkio hintoihin. Prahassa on myös ihme palkkio, ns. kattaus eli cuvertti palkkio.
      Maltillisissa ravintoloissa se on n 5%.n luokkaa.
      Lisäksi, jos pöydässä on valmiina pikku naposteltavaa vaikkapa suolapähkinöitä, ne on tarkoitettu syötäväksi,mutta viisas turisti luopuu suosiolla napostelusta ja käskee vaikka tarjoilijan kiikuttaa pähkinät pois.
      Tyhmä turisti syö pähkinät olutta särpiessään ja ruokaa odottaessaan ja laskun saatuaan huomaa harmikseen, että pähkinät saattavat olla kalliimpia kuin alkuruoka.
      Starometsko namestilla kannattaa vain käydä katsomassa astronomista kelloa, mutta kellon edessä olevat ravintolat valveutunut turisti kiertää kaukaa ja näkee hiukan vaivaa ja kävelee syrjemmälle ja etsii viihtyisän kellaribubin, missä saa kohtuuhintaan ihan kelporuokaa.
      Paikallisissa oluttuvissa, joissa käy lähinnä paikallisia mielellään maksaakin sen 15% serviisistä, koska on halvemmat hinnat, eikä budjetti matkalaista pyritä hassuttamaan ylisuurilla kattausmaksuilla tai muilla extroilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      828
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      671
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe