Pintakaivon vesi haisee

tth

Meillä on mökillä pintakaivo, jonka vesi haisee, mutta tutkimuksen mukaan voidaan käyttää muuhun kuin juomiseen. Osaako kukaan neuvoa miten kaivoa/vettä voitaisiin parantaa?. Onko henkilöä/yritystä joka osaisi antaa neovoja/korjata tilanteen?

7

7003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pois kaivon viereltä

      ja estä pintavesien pääsy kaivoon.

      Kysäseppä kunnantalolta kuka kunnassa vastaa mökkiläisten vesistä.

    • Jocu_

      Sen kun teet muutaman kerran tarvittaessa, niin kyllä pysyy vesi hyvänä.

    • peukkku68

      tyhjennä kaivo ja puhdista sen pohja, laita uusi pohjasora paikalleen ja luulisi homman hoituvan sillä. jos kaivoon taas pääsee ulkoa epäpuhtauksia niin tuki sellaiset kohdat tai laita renkaat uudelleen. myös kaivon pesu sisältä voi olla tarpeen. appi löysi apua netistä hakukoneella kyseistä hommaa tekevän firman joka neuvoi ja myi aineet olisi tietysti mieluusti tehnyt työnkin, kotitalousvähennyksestäkin siellä oli hommaan esimerkki.. niin ja se nimi oli joku vipe, vepe tms mutta laita hauksi kaivo niin seasta löytyy tai joku muu vastaava puulaaki, tää oli sysmässä

    • Meillä auttoi

      Eli pistät kaivon pohjalle uppopumpun ja vedät siitä jäykän siniraita putken kaivon kannen tasolle(pehmeät puutarhaletkut tekevät kuitenkin taipuessaan tukoksen). Ideana on että vesi putoo kannen tasolta lotisten ja loiskuen vedenpinnantasolle ja sekoittaa veteen ilmaa. Tuohon siniraitaputkeen kantsuu ostaa semmoinen 90 asteen kulmakappale ettei kaivon kannen alapuolta pestä koko ajan. Sitten kellokytkin pyörittämään vettä esimerkiksi 4 kertaa vuorokaudessa 15 minuuttia.

      Meillä ainakin se paskanhaju lähti vedestä tai ammattikielellä kai puhutaan että rikkivety (ilmeisesti jokin kaasu) vapautui vedestä.

      Voit helposti kokeilla toimiiko tuo. Jos sinulla on yleensä ottaen jokin konepumppu niin kaivon kansi auki ja losottelet niin että räiskyy ekana vuorokautena vaikka tunnin pari. Vaikutus alkaa näkyä seuraavan vuorokautena. Myöhemmin nuo muutamat 15 minuutin jaksot riittävät.

      En tiedä tarvitseeko kaivossa olla vielä tuuletuspiippu, jotta se rikkivety pääsee pois kaivon sisältä. Meillä on kaivon sivussa viemäriputkesta tehty piippu, jonka päässä tietty verkko hiiriä torjumassa.

      Tuon idean löysin netistä. Jollakin suomalaisella firmalla oli tämä systeemi, mutta enemmän ne mainosti sitä, ettei vesi jäätyisi, jos se kävisi kiertämässä talossa asti ja sitten putoaisi kaivoon takaisin.

      Luultavasti hyötysuhde olisi paljon parempi, jos jollain ilmakompuralla painaisi ilmaa kaivoveteen. Isoissa kompuroissa on vaan saatanallinen ääni ja voiteluöljyä tulee jonkin verran paineilman mukana. Toisaalta noiden pienten kestovoideltujen Tarjoustalo/Biltema yms. pikkukompuroiden käyttöikä tuskin on yli 5 tuntia.

      T. kerro miten kävi ???

    • Jarpsa

      Meillä testin mukaan hyvä vesi kaivossa, mutta siinä oli paha haju. Meillä korjaukseen riitti ilmaputki kaivon kannen läpi. Putken yläpäähän J- mutka ja tietysti verkko, jotta ei mene kaivoon mitään ylimääräistä. Haju lähti korjaantumaan hitaasti, mutta noin 3-4 kk ja haju hävisi täysin ja nyt on ollut täysin haisematon vesi jo noin vuoden!

    • Anonyymi

      Mangaani tekee pahaa hajua. Jos esim jostain on pääsyt runsaasti ravinteita suoraan pohja veteen. Esim suuret kanto kasat. Maa pitää olla, mikä päästää läpi ravinteita suoraan pohjaan. Tai maataloudessa on suuria rehun kasoja mistä pääsee virtaamaan puristmehua pohjan. Tai mikä tahansa teollisuuden jäte. Mutta korostan ravinteet pitää päästä suoraan pohjaan. Saven päältä ei se pääse läpi. Se ohjantuu joka tippa pinta veteen. Silloin se ei vaikuta pohjaan. Mulla on tieto. En jaksa kirjoittaa enempää.

    • Anonyymi

      Hei Ota yhteyttä Raikasvesipalvelee 😊

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe