SERAFIINA!

Kaunis nimi

Serafiina on kaunis ja modernihko (vaikkakin vanha) nimi. Merkitys on myös hieno, peräsin serafi-sanasta. Netistä löydettyä tarinaa serafeista:

Serafit eli rakkauden, tulen ja valon enkelit ovat enkelien korkein taso yhdeksänportaisessa enkelihierarkiassa eli ensimmäisen hierarkian ensimmäinen kuoro. Nimi serafi (seraphim, seraphs) on yhdistelmä heprealaisesta sanasta "rapha", joka tarkoittaa parantajaa ja sanasta "ser", joka tarkoittaa korkeampaa olentoa. Nämä lahjomattomat, säteilevät ja voimakkaat enkelit ovat lähinnä Luojaa ja kommunikoivat suoraan hänen kanssaan. Serafien sanotaan olevan niin kirkkaita etteivät kerubitkaan kykene katsomaan heihin suoraan! Serafien perusominaisuus on palava rakkaus, joka puhdistaa ja poistaa kaiken mikä estää ihmisiä kohtaamasta Jumalaa. He hallitsevat taivaiden liikkeitä ja eleitä niiden virratessa jumalallisesta lähteestä maailmaan ja he ympäröivät Jumalan valtaistuinta luomisen pyhää laulua laulaen. Eräissä kirjoituksissa serafeita sanotaan olevan neljä maailman neljän tuulen mukaan ja heillä on kuusi siipeä, jotka vastaavat luomisen kuutta päivää. Serafien johtajana pidetään yleensä serafia nimeltä Serapiel ja muita serafeja ovat vaihtelevasti Jahoel, Metatron, Mikael, Nathanael, Samael ja Uriel.

11

4501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdottelija

      Serafiinan kanssa yhdistelmiksi sopisi vaikka
      Stella Serafiina
      Sonja Serafiina
      Emma Serafiina
      Vilma Serafiina

      • yhhhy

        Piian nimi
        Kauhee


    • Jane

      Minusta tuo nimi on silti ruma, oli sillä mitä jumalaisia merkityksiä tahansa.

      • EveliinaM

        Kaunis nimi ja on kiva tietää nimien merkityksestä! Meille syntyy kuukauden päästä todennäköisesti tyttövauva ja olen miettinyt eri nimiä juuri niiden merkityken takia. tällä hetkellä toisiksi nimiksi on tulossa Katariina, Josefiina tai Serafiina. Serafiina kuulostaa kyllä vielä vähän erikoiselta, mutta haluamme nimenomaan historiallisen nimen. etunimeksi on tulossa Titta, Tuike tai Taika. Keksiikö joku muita ehdotuksia ekaksi ja tokaksi nimeksi?


      • Wolferiinan äiti
        EveliinaM kirjoitti:

        Kaunis nimi ja on kiva tietää nimien merkityksestä! Meille syntyy kuukauden päästä todennäköisesti tyttövauva ja olen miettinyt eri nimiä juuri niiden merkityken takia. tällä hetkellä toisiksi nimiksi on tulossa Katariina, Josefiina tai Serafiina. Serafiina kuulostaa kyllä vielä vähän erikoiselta, mutta haluamme nimenomaan historiallisen nimen. etunimeksi on tulossa Titta, Tuike tai Taika. Keksiikö joku muita ehdotuksia ekaksi ja tokaksi nimeksi?

        Aivan ihania nimiä molemmat,ja olen myös sitä mieltä että on ihanaa jos nimestä on jo ennestään tietoa että mistä peräisin ym.mutta ei tietenkään välttämätöntä,mielenkiintoista kyllä! =)


      • Renita

        Annoin tyttärelleni kauniin nimen Serafiina. Aivan ihana nimi ja vielä niin erikoinenkin. Ei ainakaan tule kadulla heti vastaan toista samannimistä. En olisi voinut kuvitellakkaan antavani lapselleni mitään tuikitavallista nimeä esim. Anna,jenna,jenni,jonna,liisa,tuija,maija,venla jne. Suoraan sanottuna ovat rumia nimiä.


    • Liisa

      vituttaa nää pellet jotka antaa tollasia nimiä kakaroilleen. Älkää siis tuomitko lastenne tulevaisuutta synkäksi jo kasteessa !!!! HERÄTKÄÄ !

      • adrianna

        HERÄÄ ITSE! Ei kenenkään elämä ole tuhoon tuomittu vanhempien valitseman nimen takia. Kerropa sinä, kuinka monta aikuista ihmistä tunnet, joiden elämä on nimen takia mennyt pilalle? Eiköhän siihen vaikuta ihan muut asiat. Jos viittaat esim. kiusaamiseen, niin kyllä siihen aina löydetään jokin syy, jos niin halutaan. Minä ainakaan en muista, että ketään kouluaikoina olisi kiusattu nimen perusteella. Kun vähän mietit, löydät maailmasta varmasti pahempiakin pellejä, joiden vuoksi on syytä vittuuntua...ja jos et, on vika sitten ehkä ihan sinussa itsessäsi.


      • Anonyymi

        Idiootti mikä Idiootti


    • Muistanvielä

      Vanha ketju, mutta muistan, kun luokallani oli tyttö, jonka toinen nimi oli Serafiina tai Serahfiina. Häntä hävetti aina, kun se tuli jossain esiin tai hänen piti se sanoa. Tuskinpa kukaan tiesi silloin tai ajatteli nimen merkitystä.

      • Anonyymi

        Ei voi muuta sanoa kuin että kyll ihmiset ovat tyhmiä


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe