marjahullun

omistaja

kertokaas mitä hyötyjä ja haittoja on koiralle herukoista ja karviaisista? kun olemme pihalla koirani pihistää pari kolme marjaa pensaasta ja haluis enemmänkin mut en uskalla antaa sen syödä koska pelkään että tulee mahakipuja tms. saako koira marjoista vitamiineja kuten ihminen vai onko ne koiralle myrkkyä? auttakaa tyhmää!

10

5926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • berrydog

      ei kait niistä mitään haittaa oo?? ellei nyt tolkuttomia määriä syö. meidän vanhus syö puskasta karviaisia ja herukoita aina kun silmä välttää. mansikat on täytynyt suojata koiralta hyvin.

    • ......

      Jostain luin, että marjat ovat kiellettyjä (?). Ainakaan raa'at kasvikset eivät sula kovin hyvin koiran mahassa. Meidän koira tosin on kanssa kova syömään marjoja ja raakoja kasviksia, mitään haittaa ei ole vielä ainakaan ollut, mutta tietysti kohtuus kaikessa. Luulisin silti, ettei parista marjasta ole haittaa (paitsi jos koiralla on herkkä vatsa). Jonkin verran saattaa saada jopa kuituja ja vähän vitamiinejakin marjoista. Koirahan on sekasyöjä, kuten kettu ja supi, jotka täydentävät ruokavaliotaan myös marjoilla, ja susikin saa raakoja vihanneksia ja marjoja saalistamiensa eläinten mahalaukusta, joten...

      • puskia ole (nyyh). Mutta metsässä mustikat, villivadelmat ovat meillä iso juttu, ja itse ne varsinkin Pipsa ne sieltä suuhunsa laittaa.


    • hamsteri

      meillä sessu syö viinimarjoja puskasta repimällä. tykkää kovasti. en ole kieltänyt, eikä ole ollut mitään ongelmia aikaisempina vuosinakaan, joten annan mussuttaa...

    • Kiki

      Tästä on avaus tuolla vähän aiemminkin, mutta vastaanpa nyt kuitenkin että meillä maistuu koirille kaikki luonnon namit sekä annettuna että itse poimittuna. Erikoisimpana pihlajanmarjat.

      Se on yksilöllistä miten koira erilaisiin ruoka-aineisiin reagoi, mutta yleisesti ottaen ei nuo ruokamarjat sun muut ole koirille haitallista ravintoa.

    • omistaja

      kiitoksia vastauksista! voinkin nyt hyvällä omatunnolla antaa koiran repiä muutaman marjan..
      se on ollutkin niin masis kun en ole antanut mennä puskan lähelle..;)

    • PoliceGirl82

      Joo, kyllä ahneelle kelpaa kaikki! Pallienpoisto-operaation jälkeen doobe kulki pihalla ja kasvimaalla; herneen palkoja rouskutteli ja karviaisista tykkäsi hirveästi, ime kun eivät piikit pistelleet. Mustikoita se syö toisinaan ja vattukin menee. Eipä sille noista haittaa tuntunut olevan.

      • PoliceGirl82

        Tuli mieleen yksi aika huvittava tapaus, joka sattui vuosia sitten.
        Yli-ahne Blacky istui olohuoneen ikkunan ääressä ja tuijotti ulos. Ihan hievahtamatta se katseli ja minä ihmettelin, että hittoako se vahtaa. Menin sitten katsomaan ja huomasin tilhiä koko pihlajapuun täynnä. Pudottelivat marjoja ja söivät. Sitten pomppasi Blacky pystyyn ja hirmu hingulla pyyteli päästä pihalle. Minä sen sitten laskin ja luulin, että se menee ne linnut ajamaan pois. Ei mennyt ajamaan lintuja, vaan syömään marjoja, joita oli nähnyt lintujen pudottavan! Olihan fiksu koira, kun oli huomannut lintujen syövän niitä ja varmaan mietti, että jos noille kelpaa niin varmaan sillekin! Ja siellä se nokka maassa imuroi niitä marjoja monta kertaa tuon jälkeenkin.


    • pennunomistaja

      Meilläkin Juuso pitää marjoista ylikaiken. Anopin luona käy ensimmäiseksi vadelmapuskasta noukkimasta pari makupalaa ja jos ei saa, haukkuen pyytää jotakuta niitä hänelle antamaan. Omalla tontillamme on paljon mustikoita, tänään piti niitä mennä poimimaan, mutta veikkaan et taitaa piirakat jäädä leipomatta, ainakin omista marjoista... =) Karviaiset ja mustaviinimarjat menevät myös lihaisista makupaloista.

      Eli meidän koiramme vatsa toimii vaik olis syönykkin marjoja. Kerran oli mennyt tietämättämme ulos suoraan puskaan ja kun huutelin, koira tuli suu täynnä marjoja luokseni.. Vatsa ei ollut kipeä, ei ainakaan valittanut ja oli muutenkin "normaali", mutta yöllä ajattelin että menen nukkumaan vierashuoneeseen... oli nuita päästöjä jonkin verran. Nyt olemmekin seurailleet noita marjojen syöntiä...jos ei koiran maha tule kipeäksi,niin minun ja mieheni pitää ostaa kaasunaamarit....=)

    • Anonyymi

      Meillä koirien herkkua on karviaiset, sitten menevät, vadelmat, mansikat ja mustikat sekä mustaviinimarjat. Punaviinimarjat ei oikein ole hyviä koirien mielestä. Onneksi eivät viinirypäleisiin ja raparperiin ole koskeneet. Hedelmistä omenat, luumut ja päärynät kelpaa , mutta kirsikat eivät ole meidän koirien herkkua. Harmi vaan, että koiramme syövät siemenkotineen omenoita, luumuja ja päärynöitä. Siemenkodat on myrkyllisiä, joten täytyy vahtia itse, että siemenkotia ei menis. Välillä kyllä käy vahinko ja koko hedelmä syöty!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe