pentutehtailijoiden nimet

jakoon!!!!!

siis ne jotka tietävät useita pentutehtailijoita, voisitteko laittaa ne nimet ja paikkakunnat tänne suuren yleisön nähtäville. näin koiran hankintaa suunnittelevat voisivat välttää ne myyjät. kenenkään ei kannata laittaa niitä nimiä omalta eikä kenenkään tutun koneelta, mutta esim. kirjaston koneelta saa ilman kiini jäämisen riskiä tehtyä sen. (ettei vaan tule syytettä kunnianloukkauksesta). kyseiset viestit varmaan poistetaan äkkiä joten jokainen voi "osallistua" vaikka useita kertoja päivässä ja viikossa. EN:ää meidän on turha mollata tässä yhteydessä koska kaikki tietää hänen tekonsa, mutta nämä muut jotka ovat vielä päässeet "kuin koira veräjästä".

45

11252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirankarva

      Se pentutehtailu käsitteenä on vähän tulkinnanvarainen. Miten se määritellään.
      On kasvattajia joilla on paljon koiria ja pentuja tulee paljon vaikka toimitaankin eettisesti oikein. Nyt voi sellainenkin saada nimensä listalle. Sille listalle voi kuka hyvänsä ilmoittaa kenet vain josta ei satu pitämään.
      Yhden nartun omistaja voi myös olla tehtailija jos teettää joka juoksusta.
      Ajatuksena on hyvä mutta ei ehkä kannata siirtyä aivan viidakkolakiin.
      En kannata tällaista villiä listaa. Sellaisia voi laittaa joilla on jo asioita virallisesti todettu. Vaikka erotettu liitosta tehtailun vuoksi.

    • Sirelton

      Hyvä idea. Olen hankkimassa lähiaikoina koiraa ja en ikinä maksa paperillisista pyydettäviä kiskurihintoja, joten tälläinen lista olisi hyödyksi. Saisi hyvän koiran halvalla.
      Siihen listaan voisi myös laittaa henkilön kohdalle maininta hänen kasvattamistaan roduista niin ostajien ei tarvitsisi soitella turhaan kaikille.

    • hatamm

      ihmisiä laittomuuksiin. Olisikohan parempi rauhoittua ennen kuin mitään vakavempaa sattuu?

    • Jaana

      Tai pennunostajalle tietoa, ovat kuitenkin
      avainasemassa !Ihmettelen kyllä niitä ihmisiä
      jotka YLEENSÄ niistä hirveistä ,kaameista,
      likaisista PENTUNSA OSTAVAT ???
      Kyllä hälytyskellot pitäisi normaalilla ihmisellä jo soida kun NÄKEVÄT missä nuo tehtailijat pentujaan pitävät !Näkevät emonkin ja niiden muita koiria ??Rahalla ostaja sen pennun sieltäkin OSTAA !Onko pennun ostajalla
      sellainen kuvitelma että koiraihmiset/ kasvattajan kodit tai pentuhuone ovat kaikilla noin HIRVEITÄ ???

    • Tutkija.

      syylistyit rikokseen yllyttämiseen, sinuun otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti lähipäivinä.

      • sinullekin

        että myös sinusta on tehty ylläpitoon ilmoitus. Aivan turha tulla tänne uhkailemaan. Kukaan ei ole täällä yllyttänyt mitään. Täysin asiallista viestintää (kunnes häirikkö astui mukaan kuvaan)


      • ei ylitä kynnystä

        rikos ei ole niin vakava että sen takia viranomaiset saisivat IP-osoitteen selville.


      • Anonyymi

        Rikokseen yllyttämiseen, what, pentutehtailu on sairasta ja eläinrääkkäystä. Jos näitä kaltoin koiria kohtelevia tietää tai saa kiinni,kunnon rangaistukset tehtailijoille. Hyi helv.....mitä rahastusta eläinten hyvinvoinnin kustannuksella.


    • Joo.

      Saat nimiä heti kun ehdin vielä onkia toon yhden kasvattajan osotetta tuolta rotujärjestöstä

    • minttu

      ja vielä vähän älliäkin korvien välissä. tuskin mitään listoja tarvitaan kun jokaisen pitäisi nähdä ympärilleen. ei pidä ostaa koiraa missään parkkipaikalla. ei mitään kotiintuomisia, ainakaan ennen kun on itse paikassa käynyt. pitää nähdä paikassa, sen muut koirat ja katsella vähän ympärilleen. myös pennusta näkee onko se iloinen ja terveen oloinen. paikan pitää myös olla sen näköinen että siellä on koiria, ei niin että koirat "navetassa" ja ihmiset talossa valkoisine seinineen ja antiikkikalusteineen... eli tervettä järkeä.

    • Mietitarkkaan

      Nettimarkkinassa ainakin jatkuvalla syötöllä on näitä sekarotuisia pentuja myynnissä, jotka ovat "vahinko pentuja" olevinaan.. V*tut

      Nimiä on vaikea sanoa vaikka todella monen eri nimen tiedänkin niin nää virolaiset älypäät vaihtaa joka ikinen kerta ilmoitukseen oman nimensä sekä s.posti osoitteensa.

      Eli en voi muuta sanoa kuin ÄLÄ OSTA VIROSTA TUOTUA PENTUA.

      se on ainoa tapa välttää että et tue pentutehtailua.

    • olejärkvä

      Käy paikalla, osta kasvattajalta siis joka on kennelkasvattaja. Käy katsomassa pentuja, äitiä, jopa isää voi päästä katsomaan. Maksa rahaa, älä yritä saada koiraa halvalla. Itse päätät paljon. Älä tee lisää pahaa, ostamalla halpaa koiraa.

    • Irmosuonpera

      Sellainen ainakin kun tsökätsäkä-bumbam kenneli kannattaa kiertää kaukaa.

    • Anonyymi

      Kikkelis Kokkelis. Mitäs ostit.

    • Anonyymi

      Suomen koirarekisterin kasvattajalista. Ei kaikki, mutta selkeästi osa pentutehtailijoita.

    • Anonyymi

      Rotukoirakasvattajat. Ei kaikki, mutta merkittävä osa.

      • Anonyymi

        Mene rekisteröimään koirasi Suomen pentutehdasrekisteriin tuoll asenteella. Ottavat avoimin sylin vastaan kaikki rotukoiravihaajat siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene rekisteröimään koirasi Suomen pentutehdasrekisteriin tuoll asenteella. Ottavat avoimin sylin vastaan kaikki rotukoiravihaajat siellä.

        Trol lo lol lol lol lol lol lol loo


    • Anonyymi

      On kyllä outoa että sekarotuisista koirista aletaan pitämään rekisteriä.
      Mitä se hyödyttää muuta tietysti kuin rekisterin pitäjää joka käärii massit.
      Kennelliitto ei tähän touhuun alkanutkaan vaan joku aivan muu tuntematon yritys.
      Työtä varmasti paljon ja eläinlääkäreille vielä enemmän kun joka pentu ilmoitettava tuohon rekisteriin.
      Kuka sitten valvoo näitä rekistereitä?
      Jos joku omistaa esim 5 koiraa ja teettää jokaisella joka vuosi sekarotuiset pennut ja vaikka ne rekisteröitäisiin niin mitäpä siitä sitten?Sehän ei lain mukaan edes olisi pentutehtailua koska kennelliiton sääntöjen mukaankin saa nartulla teettää 5 pentuetta.
      Siinä sitten joku näsäviisas ns.kaikkitietävä voisi sanoa että jokaisen vastuullisen kasvattajan tulisi lopettaa sekarotuisten kasvatus jne jne...mutta miksi?
      Koira on koira oli paperit tai rekisteri .
      Esimerkkinä voin sanoa että itselläni on kaksi koiraa,sekarotuinen leikattu nyt 9vuotias poikakoira joka ei koskaan ole sairastanut yhtään mitään,ei mitään!
      Toinen kennelistä ostettu aikoinaan sijoitukseen jolla kasvattaja teetti kahdet pennut ennenkuin tyttö oli kokonaan minun. Tytöllä on todettu nyt kilpirauhasen vajaatoiminta on iho ongelmia,silmätulehduksia.
      Esimerkki tähän sen vuoksi vaikka kumpikin koirista on maailman tärkein ja rakkain meikäläiselle ei se rekisteröinti takaa yhtään parempaa koiraa

    • Anonyymi

      Helen Lautitz ja Ivo L. pitävät Vitossa koirien keräyslaitosta Virossa jonne kerätään kaikki
      vahinkopennut ja hylätyt koirat . myy niitä
      sadoittain Tori.fi sivuilla 690 -1200 € hintaan eli nainen on koiratrokari . hän on toiminut täällä
      ainakin 5 v ajan eikä mitään takuita anneta .
      EU passi on joka koiralla, tietty Viron ell laittaa
      noille koirille lääkärin todistuksen tietämättä
      niistä yhtään mitään

      • Anonyymi

        Eikös nämä ole Pörröpallon takana? Ne ei sitten muuten ole mitään vahinkopentuja, sillä aivan samannäköisiä pentuja tulee pienin väliajoin, joten samoilta vanhemmilta niitä tulee. Jossain vaiheessa laittoivat vanhempien kuvat ilmoituksiin, mutta lopettivat kun tällä palstalla mainittiin, että taas on kuvat samoista vanhemmista.


    • Anonyymi

      Kurikassa koko ajan villakoiria ja villakoira-mixejä. Torissa ja myyntipalstalla. Samat tyypit pyörittää ja rahaa tulee....

    • Anonyymi

      Suomen koirarekisterin kasvattajalista.

      • Anonyymi

        Ja sarjassamme upea klassikko nimeltä trolololllolllooooo


    • Anonyymi

      Ostajalle tiedoksi: kunnon kasvattajan pennut ovat rekisteröity suomen kennelliittoon, ne on sirutettu ja eläinlääkärin tarkastamia. Kun menet katsomaan pentuja niin äitikoira pitää myös nähdä, sille ei ole selityksiä, miksi ei ole paikalla kun pennut esim 4 viikkoisia. Pentujen paikat on oltava puhtaat, pennut pulleroisia ja hyvinvoivia, kasvattajan kotikin perussiisti. Ja nykyään saa rekisterikirjan mukaan samalla kun pennun, jos et saa on kasvattaja jättänyt jotain maksamatta eli älä maksa pentua silloin.Nykyään ei vahinkopentuja juuri synny eli ne ovat juuri tehtailijoiden selityksiä. Koiria ei myöskään myydä parkkipaikoilla tms vaan aina käydään kasvattajan luona.Valitettavasti on joitain kasvattajia, jostka myy rekattuja koiria ja sitten välillä rekkaamattomia. Kannattaa tarkistaa ja kysellä, rotuyhdistys on aika hyvä paikka. Ja jalostustietojärjestelmä

    • Anonyymi

      En tiedä onks turhaa sanoo tää ni snäpillä pystyy tunnistaa koirarotuja ja pentutehtaita

    • Anonyymi

      Chihuahia julia brezkina

    • Anonyymi

      Polar Bullets Tina Kurikka-Mäkelä ja Mika Mäkelä. Googlettamalla nimet löytyy eläinsuojelurikoskin.

      • Anonyymi

        Tina Kurikka-Mäkelä esiintyy facebookissa nimellä Moisa Proua.


    • Anonyymi

      Niitä on joka paikassa, maksavat asuntonsakin tehtailemalla pentuja. Taas jäi yksi salakuljettajarinki kiinni, hankkineet satojatuhansia tuomalla sairaita ja mielenvikasia katurakkeja monesta maasta. Yhtä sairaita rakkihullut kun ostavat noita haittaelukoita mitkä pitäisi kieltää kokonaan.

      Tulli paljasti koirien salakuljetuksen – koiria myyty jopa 375 000 euron arvosta
      https://yle.fi/a/74-20041609

      • Anonyymi

        Ja osa maksaa parhaimmillaan vielä päälle verojakin Suomeen kaikista pentueistaan. Eihän sellainen verot hoitava voi pentutehtailla, kun vielä verotkin muistaa. Ainakaan Suomen virastojen mielestä sellaiseen ei haluta heti puuttua...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja osa maksaa parhaimmillaan vielä päälle verojakin Suomeen kaikista pentueistaan. Eihän sellainen verot hoitava voi pentutehtailla, kun vielä verotkin muistaa. Ainakaan Suomen virastojen mielestä sellaiseen ei haluta heti puuttua...

        Kaikki rakit pitäisi kieltää tai laittaa vähintään yhtä isot haittaverot kuin bensa-autoille ja isot rangaistukset kaikesta mitä rakkinsa aiheuttaa.


    • Anonyymi

      On koiran myyjiä jotka eivät anna tulla kotiinsa katsomaan koiria ja lupaavat tuoda koiran ostajaa vastaan jonnekin sovittuun paikkaan niin näillä ei ole rehellistä toimintaa.

    • Anonyymi

      Mikä on ero muuten kennelnimellä "pentuja tekevissä" vs. ilman sellaista tuosta vain rekisteröimättömiä teettävissä? Pentutehtailijoita tuntuu mielestänne täällä usein olevan vain ne kennelnimelliset, rekisteröimättömiä teettävät taas ovat muiden mielestä jopa Facebookin mixkoiraryhmissä ok jostain syystä, mutta samoja rotuja omaavien pentujen vanhemmat taas olisivat täyttä roskaa roturyhmissä? Näissä somen mix-ryhmissä on kyllä ihmetyttänyt, miten jotain rotua kasvattavat ihannoivat saman rodun sekarotuisia ulkonäöltä, mutta toisessa puhdasrotuisten ryhmässä kaksinaamaisesti samoja miksejä kritisoivat? Kai se kaksinaamaisuus opitaan sitten tiettyä rotua tietyissä piireissä kasvatttaessa, koirapiirit kun aika mustat jo ovat. Silti kukaan ei kyseenalaista näitä "omaan käyttöön" tarkoitettuja sekarotuisia pentueita, joiden pennuista max yksi jää kotiin jos edes sekään, vanhemmat alle kahden, terveystutkimattomia, mutta kun mix, ei kukaan kritisoi, vaikka hinta olisi sama kuin puhdasrotuisilla pennuilla. Kun vain toinen vanhemmista on rekisteröity johonkin rotuun, miksi testata kumpaakaan vanhemmista terveyden tai käytön suhteen mitenkään, kun ei pentuja saa mihinkään "kunnon rekisteriin" muutenkaan. Peruskuluttajalle näkymättömään Ruokaviraston uuteen rekkaan kyllä, mutta se ei näy kuluttajille eikä viranomainen puutu kuin hädässä, joten mitä vain pentueita saa keltä vain sinne rekisteröityä, eikä kuluttaja opi edelleenkään, kuka tehtailee ja miten. Naurettavaa touhua.

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe