Olemme hankkimassa keittiöön uutta liettä. Toinen haluaisi keraamisen ja toinen tavallisen lieden. Haluaisin nyt kuulla kokemuksianne kumpi on käytännössä parempi.
Keraaminen vai tavallinen liesi?
26
18738
Vastaukset
- ....
Itse "sain" keraamisen osakekämpän mukana ja olen ollut tyytyväinen.Parasta siinä on nopea reagointi lämmönsäätimiin,kun ei ole valurauta massaa jonka pitää lämmetä/jäähtyä.Myös tasaisen kannen puhtaanapito saa kiitosta.
- kotikokki
Kun on kerran päässyt keraamisen tason makuun, niin paluu perinteiseen oli kyllä tuskainen. Levyt kestävät kuumentua ja puhdistaminen on hankalaa. Keraaminen levy on äärimmäisen helppo pitää puhtaana ja lämpötilan nostot ja laskut toimivat hyvin.
Rakennamme parhaillaan ja nykyisessä vuokrakämpässä on uusi perinteinen liesi. Parissa edellisessä omassa asunnossa oli keraamiset ja eipä tarvi yhtään miettiä kumpi tulee uuteen taloon.- kokki
kotiin hankin keraamisen lieden 7 vuotta sitten ruotsista tilaamalla ,olen erittäin tyytyväinen.
muistat vaan puhdistaa heti kun tulee likaa ja vältä hankaavia liikkeitä lieden pinnalla.itselläni kestänyt todella hyvin kuin uusi.tietysti mietin kaasua mutta kaasupullon sijoittelu olisi vienyt tilaa kaapeilta.
valitsisin uudestaan myös keraamisen tai induktion tai kaasun ,mutta en enään tavallista kotiin
- 888
tai sellainen jossa on pari induktiota ja pari keraamista
- ääni induktiolle
kun sen makuun on päässyt ei tavallista keraamista enää huoli.
Valurauta vs. keraaminen erot ovat käytön kannalta vähäisiä. Molemmissa on etunsa, mutta induktiossa on kaasulieden ja keraamisen hyvätpuolet samassa paketissa ja puhdistaminen on helpompaa, koska pinnat eivät kuumene samalla tavalla kuin perinteisessä keraamisessa. - Anonyymi
Jos pääset suunnittelemaan keittiösi, laita kaksi liettä. Paras on kaasuliesi. Sille kaveriksi induktioliesi. Erillisen uunin kanssa pitää olla varovainen. Se helposti asennetaan liian korkealle. Jos uuni on korkealla voi saada paistoksen päällesi. Näin oli käydä Australian Master Chef kilpailussa. 2019 Tessalle, kun raa'aksi jäänyt Wagyu oli tulla pikauunista päälle.
Kichi kichi hauska kokki tekee kaasuliedellä omuriceä
https://www.youtube.com/watch?v=aOt3E1_oNoA
Jos keittiööni mahtuisi asentaisin Teppanyaki paistotason.
Fine dining https://www.youtube.com/watch?v=tUv7rO1piAs
- paras!
ehdottomasti nopeampi ja helpompi pitää puhtaana kuin tavallinen,kunhan muistaa puhdistaa usein!suosittelen myös....
- Mies keittiössä
Hankala pitää keraamista puhtaana. Tavallinen hella parempi. Kokemuksen syvällä rintaäänellä. Jouko
- kissa
Tavallinen se vasta vaikea ok, ruosterinkulat syntyvät levyjen ympärille, saa hangata ja hinkata tosissaan. Keraamiselle liedelle tarkoitetulla pesuaineella viikkosiivous ja päivttäin käytön jälkeen levyjen pyyhintä rätillä on riittänyt. Ei ongelmia.
- Anonyymi
Olen samaa mieltä nyt jos pitäisi hankkia hella niin tavallinen on paras
- miten se
keraaminen olisi helpompi pitää puhtaana?koko ajan saa pyyhkiä ja kuitenkin yleensä näyttää pahalta!! tavallisen lieden kun kerran kuukaudessa kunnolla jynssää ni mielestäni se paljon helpompaa.(nyt on keraaminen,hieno on mutta vaivalloinen).
- Salla
Uudessa kämpässä on keraaminen liesi, jossa on tumma pinta, ja koko ajan sitä saa olla pyyhkimässä, ettei näytä ihan törkeältä tai ettei jää mitään pysyviä jälkiä. Ja ruokaa laittaessa pitää varoa, ettei nyt vaan mitään roisku hellalle.
Ottaisin tavallisen lieden takaisin ihan milloin vain. Keraaminen kyllä kuumenee nopeammin, se on sen ainoa hyvä puoli. - tavallisen
lieden pilattua vuodessa mutta keraaminen liesitaso on 8 vuoden jälkeen kuin uusi. Eikä todellakaan ole kyse himojynssääjästä - kerran viikossa pyyhkäisen Mr Muscelilla ja kostealla rätillä muuten. Käytämme ihan tavallisia kattiloita siinä, samoin monta kertaa viikossa valurautaa mikä jonkun mielestä on kiellettyä. Mutta ehkä kyse onkin merkistä - Siemens on tämä meillä oleva.
- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Keraaminen kuumenee paljon nopeammin kuin perinteinen ja näyttää ehdottomasti tyylikkäämmältä. En voi ymmärtää, että joku edes harkitsee enää perinteistä!
Keraaminen on helppo pitää puhtaana jos edes vähän jaksaa nähdä vaivaa. Kerran viikossa putsaus siihen tarkoitetuilla aineilla. Muuten aina käytön jälkeen nopea vetäisy kostealla rätilla. Älkää nyt tehkö väärää valintaa..... - Rose
Itse valitsisin keraamisen lieden ulkonäkösyistä ja oman kokemukseni perusteella sen puhtaanapito ei ole ainakaan yhtään hankalampaa kuin perinteisen.
Lisäksi keraamiseen saa induktiolevyt. Meillä on ollut uusi Electroluxin induktiokeittotaso ( http://www.electrolux.fi/node35.asp?ProdID=30327 ) nyt pari kuukautta käytössä ja ainakin toistaiseksi kokemukset ovat erittäin hyvät! Kodinkonekauppiasystäväni piti sitä aivan ehdottomana valintana, jos tykkään ruoanlaitosta eikä pelästy korkeampaa hintaa.
Induktiolevyt ovat hurjan nopeat (vesi kiuhuu yhtä nopeasti kuin hyvässä vedenkeittimessä) ja ruoka ei tasolle tartu, sillä levyn sijaan ainoastaan kattilan pohja kuumenee. Otin kuitenkin tason, missä on kaksi normaaliakin levyä. Tämä varmuuden vuoksi, sillä aina voi tulla tilanteita, ettei induktiokattilaa löydy. Itselläni oli ennestään vain yksi paistinpannu, joka kävi induktiolevylle.- Mimosa
Tarviiko siis ostaa uudet pannut ja kattilat, jos hankkii keraamisen (induktio) lieden? En löytänyt vertailusta sellaista tietoa..
- Mimosa
Tarviiko siis hankkia uudet pannut ja kattilatkin keraamiselle induktio liedelle? Vertailusta en sellaista tietoa löytänyt..
- ...
Mimosa kirjoitti:
Tarviiko siis ostaa uudet pannut ja kattilat, jos hankkii keraamisen (induktio) lieden? En löytänyt vertailusta sellaista tietoa..
monesta asiasta. Siis induktiolevyn toiminta perustuu magnetismiin eli kun kattilan pohjassa on magneettisia aineita lämpö johtuu suoraan pohjaan. Valurauta ja teräs käsittääkseni toimivat aina. Teflon-pannuissa vaikeampi löytää sopivaa.
MUTTA, induktioliesiä on siis sellaisia myös, joissa 2 levyä induktiolla ja 2 normaalia keraamisia levyjä, joille käyvät kaikki kattilat ja pannut.
Eli, jos sellaisen valitsee, ei tarvitse ostella uusia kattiloita. - Rose
Mimosa kirjoitti:
Tarviiko siis hankkia uudet pannut ja kattilatkin keraamiselle induktio liedelle? Vertailusta en sellaista tietoa löytänyt..
Riippuu, minkälaiset kattilat sinulla ennestään on. Jos olet hankkinut niitä viime aikoina ja ovat laadukkaita, niin monet ovat jo "induktiokelpoisia" (pohjassa lukee induction). Itselläni oli kyllä ihan laadukkaat tuotteet, mutta sen verran vanhat (4-8 v.), ettei niissä ollut induktio-ominaisuutta. Tuon mainitsemani paistinpannun lisäksi vain valurautaparila kelpasi induktiolevylle. Nyt hankin pari uutta kattilaa ja kyllä onnistuu riisin/pastan/perunoiden keittäminen nopeasti. Kätevää varsinkin näin lapsiperheessä, kun arki-iltaisin nälkäinen poika odottaa ruokaa heti hoitopäivän jälkeen.
Alla induktiopohjan kuvaus Hackmanin sivuilta lainattuna:
"Induktiopohja on erityisesti induktioliesille kehitetty ratkaisu, joka toimii tehokkaasti myös kaikilla perinteisillä liesillä. Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta pohja toimii osana induktiolieden magneettikenttää. Induktiokeittäminen on taloudellista ja turvallista. Induktioliesi kuluttaa vähän energiaa ja reagoi nopeasti tehonsäätöön. Induktioliedellä kuumenee vain ruoka – ei liesi. Kaikissa induktioliedelle sopivissa keitto- ja paistoastioissamme on pohjassa merkintä "Induction". Näitä ovat: Avanti, Family, Hot Pans ja kaikki valurautaiset tuotteet." - ville
... kirjoitti:
monesta asiasta. Siis induktiolevyn toiminta perustuu magnetismiin eli kun kattilan pohjassa on magneettisia aineita lämpö johtuu suoraan pohjaan. Valurauta ja teräs käsittääkseni toimivat aina. Teflon-pannuissa vaikeampi löytää sopivaa.
MUTTA, induktioliesiä on siis sellaisia myös, joissa 2 levyä induktiolla ja 2 normaalia keraamisia levyjä, joille käyvät kaikki kattilat ja pannut.
Eli, jos sellaisen valitsee, ei tarvitse ostella uusia kattiloita.Ei ole vaikea löytää teflonia, joka olisi induktiosopiva. Käytännössä kaikki kalliimmat pannut juten jamie oliver ja tefal prestiege ovat tarttumattomia ja induktioyhteensopivia. Meillä tarttumaton pannu oli ainoa, joka piti vaihtaa, kaikki muut olivat induktioyhteensopivia.
Meillä on induktio ja en suosittele tasoa, jossa induktio tavallinen. Tämä siitä syystä, että kun on mahdollisuus induktioon, ne normaalit levyt ovat niin avuttoman hitaita läpenemään/viilentymään, että niitä ei tule käytettyä kuin pakosta. Ja silloinkin harmittaa, että joutuu niitä käyttämään.
Ja kyllähän se on niin, että jokainen joka induktion ottaa, on todennäköisesti aika kova kokkaaja, ja tällainen henkilö osaa muutenkin arvostaa kunnon pannuja. Vanhat, käyräpohjaiset ja kuluneet "ei-induktio" potat joutaakin jos roskalavalle tai kierrätyskeskukseen.
Pannuja ostaessa ei kannata sitten ostaa kaikkein halvinta. Olen huomannut, että vanha hackmannin kaikkien halvin teräskattila kyllä toimii induktiolla, mutta pohja on niin ohut, että lämpeneminen on _paljon_ hitaampaa kuin vaikkapa all steal sarjalla. Toisaalta edelleen nopeus on jotain aivan uskomatonta perinteiseen hellaan verrattuna.
- tyytyväinen
..huomattavasti helpompi pitää puhtaana.Itse en ole katunut päivääkään valintaani
- Älä osta perinteistä.
Minulla (laiska ja siivoton ihminen) on ollut 8 vuotta Seppelfricken keraaminen liesi ja pinta on kuin uusi, vaikka en ole himojynssääjä. Myös useamman kerran palanut ruokia pintaan, mutta pois ovat lähteneet helpolla.
Vanhemmillani taas uudempi Upon keraaminen ja pinta huonon näköinen, vaikka ovat tarkempia kuin minä.
Uuteen keittiöön tulossa
Mielen taso, jossa 2 induktiolevyä ja 2 highlightia. - mää
tyyli ja mieltymyksenne ratkaiskoon.
Nykyisten keraamisten ja valurautaisten keittotasojen lämmitystehossa ja - nopeudessa vain n. 20% ero, vertailun vuoksi sitten induktiotasot ovatkin jo tuplanopeuksisia keraamiseenkin nähden. Meille tuli tyylikäs teräksinen valurautataso kotiin eikä kaduta yhtään, sopiikin puutason kanssa erittäin hyvin, mutta kuten sanottua, hankkikaa teille sellainen mikä teille sopii!!- mää
nykyiset valurautatasot, ainakin Siemens/Bosch ovat sitä laatua, että tosi helppo pitää puhtaana. Tätä vaan ei moni tiedä, kun kerran monella on nykyään keraaminen keittotaso ja muistissa on kärvähtäneet liedet 80-luvulta....
- tympii
mää kirjoitti:
nykyiset valurautatasot, ainakin Siemens/Bosch ovat sitä laatua, että tosi helppo pitää puhtaana. Tätä vaan ei moni tiedä, kun kerran monella on nykyään keraaminen keittotaso ja muistissa on kärvähtäneet liedet 80-luvulta....
Näiden perinteisten hellojen puhtaanapito tympii, kun joutuu kaapimaan levyjen väleistä muruja yms. mitä sinne roiskin. Keraamisen päältä sai kaiken kertapyyhkäisyllä pois.
Meillä on tätä nykyä siksi vanhanaikainen, että muutimme uuteen asuntoon, jossa on pari vuotta vanha hella, eikä sitä kannata nyt vaihtaa keraamiseen ihan talouspoliittisista syistä. Aikanaan sitten.
- nanna
ehdottomasti keraaminen, lämpenee nopeasti ja se on helppo pitää puhtaana. Mutta tämä on minun mielipiteeni.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1293597- 851855
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151651Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541362Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1141203VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu911202- 681079
- 65964
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi28962Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k98942