Keraaminen vai tavallinen liesi?

Mimosa

Olemme hankkimassa keittiöön uutta liettä. Toinen haluaisi keraamisen ja toinen tavallisen lieden. Haluaisin nyt kuulla kokemuksianne kumpi on käytännössä parempi.

25

18086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Itse "sain" keraamisen osakekämpän mukana ja olen ollut tyytyväinen.Parasta siinä on nopea reagointi lämmönsäätimiin,kun ei ole valurauta massaa jonka pitää lämmetä/jäähtyä.Myös tasaisen kannen puhtaanapito saa kiitosta.

    • kotikokki

      Kun on kerran päässyt keraamisen tason makuun, niin paluu perinteiseen oli kyllä tuskainen. Levyt kestävät kuumentua ja puhdistaminen on hankalaa. Keraaminen levy on äärimmäisen helppo pitää puhtaana ja lämpötilan nostot ja laskut toimivat hyvin.

      Rakennamme parhaillaan ja nykyisessä vuokrakämpässä on uusi perinteinen liesi. Parissa edellisessä omassa asunnossa oli keraamiset ja eipä tarvi yhtään miettiä kumpi tulee uuteen taloon.

      • kokki

        kotiin hankin keraamisen lieden 7 vuotta sitten ruotsista tilaamalla ,olen erittäin tyytyväinen.
        muistat vaan puhdistaa heti kun tulee likaa ja vältä hankaavia liikkeitä lieden pinnalla.itselläni kestänyt todella hyvin kuin uusi.tietysti mietin kaasua mutta kaasupullon sijoittelu olisi vienyt tilaa kaapeilta.
        valitsisin uudestaan myös keraamisen tai induktion tai kaasun ,mutta en enään tavallista kotiin


    • 888

      tai sellainen jossa on pari induktiota ja pari keraamista

      • ääni induktiolle

        kun sen makuun on päässyt ei tavallista keraamista enää huoli.

        Valurauta vs. keraaminen erot ovat käytön kannalta vähäisiä. Molemmissa on etunsa, mutta induktiossa on kaasulieden ja keraamisen hyvätpuolet samassa paketissa ja puhdistaminen on helpompaa, koska pinnat eivät kuumene samalla tavalla kuin perinteisessä keraamisessa.


      • Anonyymi

        Jos pääset suunnittelemaan keittiösi, laita kaksi liettä. Paras on kaasuliesi. Sille kaveriksi induktioliesi. Erillisen uunin kanssa pitää olla varovainen. Se helposti asennetaan liian korkealle. Jos uuni on korkealla voi saada paistoksen päällesi. Näin oli käydä Australian Master Chef kilpailussa. 2019 Tessalle, kun raa'aksi jäänyt Wagyu oli tulla pikauunista päälle.
        Kichi kichi hauska kokki tekee kaasuliedellä omuriceä
        https://www.youtube.com/watch?v=aOt3E1_oNoA

        Jos keittiööni mahtuisi asentaisin Teppanyaki paistotason.
        Fine dining https://www.youtube.com/watch?v=tUv7rO1piAs


    • paras!

      ehdottomasti nopeampi ja helpompi pitää puhtaana kuin tavallinen,kunhan muistaa puhdistaa usein!suosittelen myös....

    • Mies keittiössä

      Hankala pitää keraamista puhtaana. Tavallinen hella parempi. Kokemuksen syvällä rintaäänellä. Jouko

      • kissa

        Tavallinen se vasta vaikea ok, ruosterinkulat syntyvät levyjen ympärille, saa hangata ja hinkata tosissaan. Keraamiselle liedelle tarkoitetulla pesuaineella viikkosiivous ja päivttäin käytön jälkeen levyjen pyyhintä rätillä on riittänyt. Ei ongelmia.


    • miten se

      keraaminen olisi helpompi pitää puhtaana?koko ajan saa pyyhkiä ja kuitenkin yleensä näyttää pahalta!! tavallisen lieden kun kerran kuukaudessa kunnolla jynssää ni mielestäni se paljon helpompaa.(nyt on keraaminen,hieno on mutta vaivalloinen).

      • Salla

        Uudessa kämpässä on keraaminen liesi, jossa on tumma pinta, ja koko ajan sitä saa olla pyyhkimässä, ettei näytä ihan törkeältä tai ettei jää mitään pysyviä jälkiä. Ja ruokaa laittaessa pitää varoa, ettei nyt vaan mitään roisku hellalle.

        Ottaisin tavallisen lieden takaisin ihan milloin vain. Keraaminen kyllä kuumenee nopeammin, se on sen ainoa hyvä puoli.


      • tavallisen

        lieden pilattua vuodessa mutta keraaminen liesitaso on 8 vuoden jälkeen kuin uusi. Eikä todellakaan ole kyse himojynssääjästä - kerran viikossa pyyhkäisen Mr Muscelilla ja kostealla rätillä muuten. Käytämme ihan tavallisia kattiloita siinä, samoin monta kertaa viikossa valurautaa mikä jonkun mielestä on kiellettyä. Mutta ehkä kyse onkin merkistä - Siemens on tämä meillä oleva.


    • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Keraaminen kuumenee paljon nopeammin kuin perinteinen ja näyttää ehdottomasti tyylikkäämmältä. En voi ymmärtää, että joku edes harkitsee enää perinteistä!

      Keraaminen on helppo pitää puhtaana jos edes vähän jaksaa nähdä vaivaa. Kerran viikossa putsaus siihen tarkoitetuilla aineilla. Muuten aina käytön jälkeen nopea vetäisy kostealla rätilla. Älkää nyt tehkö väärää valintaa.....

    • Rose

      Itse valitsisin keraamisen lieden ulkonäkösyistä ja oman kokemukseni perusteella sen puhtaanapito ei ole ainakaan yhtään hankalampaa kuin perinteisen.

      Lisäksi keraamiseen saa induktiolevyt. Meillä on ollut uusi Electroluxin induktiokeittotaso ( http://www.electrolux.fi/node35.asp?ProdID=30327 ) nyt pari kuukautta käytössä ja ainakin toistaiseksi kokemukset ovat erittäin hyvät! Kodinkonekauppiasystäväni piti sitä aivan ehdottomana valintana, jos tykkään ruoanlaitosta eikä pelästy korkeampaa hintaa.

      Induktiolevyt ovat hurjan nopeat (vesi kiuhuu yhtä nopeasti kuin hyvässä vedenkeittimessä) ja ruoka ei tasolle tartu, sillä levyn sijaan ainoastaan kattilan pohja kuumenee. Otin kuitenkin tason, missä on kaksi normaaliakin levyä. Tämä varmuuden vuoksi, sillä aina voi tulla tilanteita, ettei induktiokattilaa löydy. Itselläni oli ennestään vain yksi paistinpannu, joka kävi induktiolevylle.

      • Mimosa

        Tarviiko siis ostaa uudet pannut ja kattilat, jos hankkii keraamisen (induktio) lieden? En löytänyt vertailusta sellaista tietoa..


      • Mimosa

        Tarviiko siis hankkia uudet pannut ja kattilatkin keraamiselle induktio liedelle? Vertailusta en sellaista tietoa löytänyt..


      • ...
        Mimosa kirjoitti:

        Tarviiko siis ostaa uudet pannut ja kattilat, jos hankkii keraamisen (induktio) lieden? En löytänyt vertailusta sellaista tietoa..

        monesta asiasta. Siis induktiolevyn toiminta perustuu magnetismiin eli kun kattilan pohjassa on magneettisia aineita lämpö johtuu suoraan pohjaan. Valurauta ja teräs käsittääkseni toimivat aina. Teflon-pannuissa vaikeampi löytää sopivaa.

        MUTTA, induktioliesiä on siis sellaisia myös, joissa 2 levyä induktiolla ja 2 normaalia keraamisia levyjä, joille käyvät kaikki kattilat ja pannut.

        Eli, jos sellaisen valitsee, ei tarvitse ostella uusia kattiloita.


      • Rose
        Mimosa kirjoitti:

        Tarviiko siis hankkia uudet pannut ja kattilatkin keraamiselle induktio liedelle? Vertailusta en sellaista tietoa löytänyt..

        Riippuu, minkälaiset kattilat sinulla ennestään on. Jos olet hankkinut niitä viime aikoina ja ovat laadukkaita, niin monet ovat jo "induktiokelpoisia" (pohjassa lukee induction). Itselläni oli kyllä ihan laadukkaat tuotteet, mutta sen verran vanhat (4-8 v.), ettei niissä ollut induktio-ominaisuutta. Tuon mainitsemani paistinpannun lisäksi vain valurautaparila kelpasi induktiolevylle. Nyt hankin pari uutta kattilaa ja kyllä onnistuu riisin/pastan/perunoiden keittäminen nopeasti. Kätevää varsinkin näin lapsiperheessä, kun arki-iltaisin nälkäinen poika odottaa ruokaa heti hoitopäivän jälkeen.

        Alla induktiopohjan kuvaus Hackmanin sivuilta lainattuna:

        "Induktiopohja on erityisesti induktioliesille kehitetty ratkaisu, joka toimii tehokkaasti myös kaikilla perinteisillä liesillä. Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta pohja toimii osana induktiolieden magneettikenttää. Induktiokeittäminen on taloudellista ja turvallista. Induktioliesi kuluttaa vähän energiaa ja reagoi nopeasti tehonsäätöön. Induktioliedellä kuumenee vain ruoka – ei liesi. Kaikissa induktioliedelle sopivissa keitto- ja paistoastioissamme on pohjassa merkintä "Induction". Näitä ovat: Avanti, Family, Hot Pans ja kaikki valurautaiset tuotteet."


      • ville
        ... kirjoitti:

        monesta asiasta. Siis induktiolevyn toiminta perustuu magnetismiin eli kun kattilan pohjassa on magneettisia aineita lämpö johtuu suoraan pohjaan. Valurauta ja teräs käsittääkseni toimivat aina. Teflon-pannuissa vaikeampi löytää sopivaa.

        MUTTA, induktioliesiä on siis sellaisia myös, joissa 2 levyä induktiolla ja 2 normaalia keraamisia levyjä, joille käyvät kaikki kattilat ja pannut.

        Eli, jos sellaisen valitsee, ei tarvitse ostella uusia kattiloita.

        Ei ole vaikea löytää teflonia, joka olisi induktiosopiva. Käytännössä kaikki kalliimmat pannut juten jamie oliver ja tefal prestiege ovat tarttumattomia ja induktioyhteensopivia. Meillä tarttumaton pannu oli ainoa, joka piti vaihtaa, kaikki muut olivat induktioyhteensopivia.

        Meillä on induktio ja en suosittele tasoa, jossa induktio tavallinen. Tämä siitä syystä, että kun on mahdollisuus induktioon, ne normaalit levyt ovat niin avuttoman hitaita läpenemään/viilentymään, että niitä ei tule käytettyä kuin pakosta. Ja silloinkin harmittaa, että joutuu niitä käyttämään.

        Ja kyllähän se on niin, että jokainen joka induktion ottaa, on todennäköisesti aika kova kokkaaja, ja tällainen henkilö osaa muutenkin arvostaa kunnon pannuja. Vanhat, käyräpohjaiset ja kuluneet "ei-induktio" potat joutaakin jos roskalavalle tai kierrätyskeskukseen.

        Pannuja ostaessa ei kannata sitten ostaa kaikkein halvinta. Olen huomannut, että vanha hackmannin kaikkien halvin teräskattila kyllä toimii induktiolla, mutta pohja on niin ohut, että lämpeneminen on _paljon_ hitaampaa kuin vaikkapa all steal sarjalla. Toisaalta edelleen nopeus on jotain aivan uskomatonta perinteiseen hellaan verrattuna.


    • tyytyväinen

      ..huomattavasti helpompi pitää puhtaana.Itse en ole katunut päivääkään valintaani

    • Älä osta perinteistä.

      Minulla (laiska ja siivoton ihminen) on ollut 8 vuotta Seppelfricken keraaminen liesi ja pinta on kuin uusi, vaikka en ole himojynssääjä. Myös useamman kerran palanut ruokia pintaan, mutta pois ovat lähteneet helpolla.

      Vanhemmillani taas uudempi Upon keraaminen ja pinta huonon näköinen, vaikka ovat tarkempia kuin minä.

      Uuteen keittiöön tulossa
      Mielen taso, jossa 2 induktiolevyä ja 2 highlightia.

    • mää

      tyyli ja mieltymyksenne ratkaiskoon.

      Nykyisten keraamisten ja valurautaisten keittotasojen lämmitystehossa ja - nopeudessa vain n. 20% ero, vertailun vuoksi sitten induktiotasot ovatkin jo tuplanopeuksisia keraamiseenkin nähden. Meille tuli tyylikäs teräksinen valurautataso kotiin eikä kaduta yhtään, sopiikin puutason kanssa erittäin hyvin, mutta kuten sanottua, hankkikaa teille sellainen mikä teille sopii!!

      • mää

        nykyiset valurautatasot, ainakin Siemens/Bosch ovat sitä laatua, että tosi helppo pitää puhtaana. Tätä vaan ei moni tiedä, kun kerran monella on nykyään keraaminen keittotaso ja muistissa on kärvähtäneet liedet 80-luvulta....


      • tympii
        mää kirjoitti:

        nykyiset valurautatasot, ainakin Siemens/Bosch ovat sitä laatua, että tosi helppo pitää puhtaana. Tätä vaan ei moni tiedä, kun kerran monella on nykyään keraaminen keittotaso ja muistissa on kärvähtäneet liedet 80-luvulta....

        Näiden perinteisten hellojen puhtaanapito tympii, kun joutuu kaapimaan levyjen väleistä muruja yms. mitä sinne roiskin. Keraamisen päältä sai kaiken kertapyyhkäisyllä pois.

        Meillä on tätä nykyä siksi vanhanaikainen, että muutimme uuteen asuntoon, jossa on pari vuotta vanha hella, eikä sitä kannata nyt vaihtaa keraamiseen ihan talouspoliittisista syistä. Aikanaan sitten.


    • nanna

      ehdottomasti keraaminen, lämpenee nopeasti ja se on helppo pitää puhtaana. Mutta tämä on minun mielipiteeni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe