Peroneus paresis. Kohtalotovereita?

Katja

Moi!

Polveni on löysä ja polvistuessa menee usein pois paikaltaan. Kivut ovat kovat ja polven pitäminen jopa normaalissa koukkuasennossa istuessa tekee todella kipeää.

Nyt ilmeisesti polven vika on vioittanut säären hermon ja jalassa on osittainen tunnottomuustila ja nilkka on voimaltaan heikko. Se nuljahtelee ilman sidettä kuinka sattuu. Diagnoosi peroneus paresis.

Ms-tautia minulla ei ole, tutkittu on. Nyt kysyisinkin teiltä kanssakulkijat onko kenelläkään peroneus paresiksesta omakohtaisia kokemuksia ja jos on niin mistä teidän paresiksenne johtui/johtuu? Voiko polvivaiva aiheuttaa sen?

Tällähetkellä käytän paresistukea ja annan sähköstimulaatiohoitoa jalalleni, tuloksetta...

5

5407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edi

      siis ensiksi tuo polven löysyys täytyy hoitaa kuntoon, mikä helpottaa myös sen peroneushermon tilannetta kun se venytys hermoon loppuu sen löysyyden vuoksi...
      nyt äkkiä lääkäriin ja lähete ortopedille joka asettaa sinut leikkausjonoon että polvesi löysät/katkenneet nivelsiteet korjataan ja tilanne edistyisi...
      sähköhoitoa kannattaa jatkaa vaikka ei apua tunnu olevankaan, kunhan lihakset saa supistella niin ne pysyvät kunnossa eivätkä kutistu olemattomaksi sillä aikaa kun odottelet leikkausta ja leikkauksen jälkeenkin, sähköhoito ei palauta sen peroneushermon toimintaa...

      • Nimetön

        Olisi mukava keskustella aiheesta privana. Itsellä siis sama ongelma, polven leikkauksessa vioittui minulla pernoneus hermo. Nyt sitä yritetty korjata jne.

        venda (a) suomi24 . fi


    • marica.h

      Luulin jo ihan että kellään muulla ei varmaan ole tämmöistä vaivaa... Jotain kymmenen vuotta sitten polvileikkauksen jälkeen kipsi laitettiin liian kireälle ja pohjehermo jäi puristuksiin. Jalkaterää ei siis saa yhtään nostettua ylöspäin. Pariin kertaan on avattu ja katsottu, mutta hermo on niin huonossa kunnossa, että ei toivoa ole paranemisesta.

      Minulla kävi niin että tuota nilkkaa ei kuitenkaan saa täysin suoraksi, niin kun painettua varpaita suoraan alaspäin, vaan isovarvas jää ylös. Onko teillä muilla tuota samaa?

      Millaisia jalkatukia käytätte? Minulla on Toe off -tuki, mutta enemmän käytän vain elastisia nilkkatukia, jotka kylläkin täytyy laittaa aika kireälle, että auttavat. Pitäisi taas yrittää saada uusia tukia ja jos niitä löytyisi viimein parempiakin.

    • Liuksiainen

      Minulta repesi peroneushermo syyskuussa 2006 kaatumisen seurauksena jonka jälkeen olen joutunut pitämään peroneustukea aina ja koko ajan. Nyt kävin ortopedillä joka ehdotti sellaisen mahdollisuuden tutkimista jospa jäykkää/lyhyttä akillesjännettä pidettäisiin tai jalka jäykistettäisiin 90 asteen kulmaan johon sitä en enää saa.

      Jos olen jotain oppinut tästä vammasta, se on "mene AJOISSA ASIANTUNTEVALLE lääkärille!!!". Läheskään kaikki ortopedit eivät tätä vammaa tunne ja eivät sitä osaa hoitaa. Esim. Ortonilla asiaa varmasti osataan hoitaa. Oma kirurgini sanoi leikkauksen jälkeen, että oli viimeksi vuonna 1983 leikannut samanlaisen vamman.

    • Anonyymi

      Moi. Minulla on tuo tauti ja se johtuu yleensä alaselästä. Välilevyn pullistuma ja hermopinne aiheuttaa. Minulla polvesta alaspäin sekä tunnoton, että erittäin kipeä. Jalkaterän koukistus ei onnistu eli jalkaterä läpsyy kävellessä ja kun jalkaterä ei nouse, osuu se monesti varpaat edellä lattiaan ja sitten yleensä kaadutaan. Ortopedin mukaan toipuminen 1-2 vuotta jos toipuu. Hermo kasvaa 1 mm vuorokaudessa eli millään et voi nopeuttaa hermon kasvua eli odotat vaan. Itse käyn säännöllisesti fysioterapeutilla jalkavoimien ylläpidon vuoksi. Pahinta myrkkyä on jäädä sohvalle makaamaan ja antaa lihasten surkastua.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe