Pentutehtailijako?

Doggybag

Mitäs mieltä olette toimintaperiaatteestani...

Meillä on koiria,tällä hetkellä 10 omaa hauvaa sekä muutamia sijoituksessa.Eri rotuja viisi.On rekisteröityjä sekä rekisteröimättömiä.Kuitenkin kaikkien sukutaulut ovat tiedossa,rekisteröimättömillä suurimmaksi osaksi taustat pidemmälle tiedossa kuin rekisteröidyillä.

Kaikki aikuiset koirani on silmäpeilattu ja lonkkakuvattu,madotan säännöllisesti,ostan royal caninia koon mukaan ruuaksi.

Pentuja teetän niillä koirilla joilla on ollut vähintään kaksi juoksua ja jotka ovat terveitä(ei perinnöllisiä sairauksia,lonkkavikaa,jne).En harrasta sukusiittoisuutta.

Yksi tyttö tekee elämänsä aikana korkeintaan kolme pentuetta,yleensä kaksi.Koirat viettävät luonani kuitenkin koko ikänsä,ns."käyttökelvottomia" en myy tai lopeta.

Kaikki korat elävät perheenjäseninä,emmekä asu navetassa vaan ihan normaalissa perussiistissä kodissa,koirankarvoja kyllä löytyy,mutta eikö kaikilla koiranomistajilla?

Kuitenkin kaikki pentueet ovat rekisteröimättömiä.Yleensä jompi kumpi vanhemmista on paperiton.

Hinta on sen mukainen,noin kolmasosa rekisteröidystä.Verottaja saa tiedot kaikista myydyistä pennuista.

Koiranpentujen myynnistä saamilla rahoilla rahoitan ruokinta-ja eläinlääkärikuluja,joskin yleensä raha menee jo pentueen hoitamiseen.

Kaikilla pennuilla on myyntiehtona mukana paperi,jossa sanotaan että lunastan puolella siitä summasta koiran takaisin sen koko elinaikana jos siitä jostain syystä joudutaan luopumaan.Kaksi kertaa on koira tullut takaisin.Syitä en kysele.Ja koiraa en myy eteenpäin vaan se jää meille.

Kaikkien pentua kyselevien kehoitan tutustumaan rotuun esim.rotujärjestön nettisivujen kautta jos ei ole entuudestaan tuttu.Mukaan annan viikon ruuat ja kirjalliset hoito-ohjeet.

Miksi en rekisteröi tai kasvata vain rekisteröityjä koiria?
En perusta näyttelyissä käymisestä,harrastin sitä noin vuoden ja näin kuinka pinnallista touhua se on.Onko koira vielä koira kun se tupeerataan ja suihkutellaan hiuslakalla muotoonsa?Tiedän,muotoilutuotteet ovat kiellettyjä,mutta sehän nyt on julkinen salaisuus että niitä käytetään.
Mitähän mieltä koira on siitä kun se koko pitkän näyttelyajan nököttää häkissään odottamassa vuoroa?

Ei paperi tee koirasta onnellisempaa,terveempää tai fiksumpaa.Rekisteritodistushan on vain omistajia varten.Koira ei siitä ymmärrä.Koiralle on tärkeintä onnellinen koti jossa tasapainossa rakkaus ja kuri,vähän kuin lapsen kanssa...

Mielipiteeni on myös se,ettei ole oikeasti mitään todellista syytä siihen miksi paperillisen koiran pennuista saa pulittaa nykyään keskivertoduunarin kuukausipalkan.Onko vain varakkailla varaa kohta sellaiseen ylellisyyteen kuin koira?
Rekisteröintihän ei paljon maksa,olisi kiva kuulla joltain kasvattajalta mistä se hinta sitten muodostuu...Jos laittaisin niiden pentujen myyntihinnasta sen parikymppiä rekkareihin,ei se nostaisi hintaa kolminkertaiseksi.Samalla lailla valvon yökausia hoitamassa vastasyntyneitä,ruokin tuttipullolla pahnanpohjimmaisia.Jos koirat kerran ovat vain harrastus...?

Ei se,että on varaa ostaa kallis koira tee ihmisestä parempaa koiranomistajaa.Tiedän,että on paljon niitä joilla on varaa hankkia koira hetken mielijohteesta,joka jääkin sitten hoitamatta.Usein nämä koirat ovat näitä "elämäntilanteen muuttuessa"-myytävänä olevia koiria.

Moni vähävarainen tuttavani syö vaikka kuukauden kaurapuuroa jotta saa maksettua koiransa eläinlääkärikulut tms.Koira on tärkeä ja rakas kun se on vaikkapa työttömän tai eläkeläisen ainoa ystävä,jonka kanssa tulee lähdettyä ihmisten ilmoille,jonka kautta saa uusia tuttavuuksia muiden koiraharrastajien parista.Kuitenkaan siitä ei ole varaa maksaa ostohetkellä toistatuhatta euroa,kun suurin osa kasvattajista vielä ei myy osamaksulla.

Ettei vain tällä vaahtoamisella rekisteröimättömiä koiria vastaan ole alkujuuret jossaín niiden kasvattajien pääkopassa,joilla on takaraivossaan pelko siitä että elintaso romahtaa kun koiria aletaan myymään sellaisilla hinnoilla joihin ihmisillä on varaa?

Minulle jokainen pentu on ilonaihe,yhtä innolla odotan aina syntymää ja jännitän tulevan äidin puolesta.Muistan kaikki meillä syntyneet pennut nimeltä ja olen kaikkiin maailmalle lähteneisiin yhteydessä säännöllisesti.

Meillä pyritään kasvattamaan onnellisia koiria onnellisille koiranomistajille.


Tämmöinen pentutehtailija täällä...

120

16667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kieltämättä

      Myynti puhe tuokin. Montaa rotua. Astutukset toisesta juoksusta rodusta riippumatta.
      Puhutaan rekattujen pentujen kasvattajien elintasosta. HUH.
      Monesti on mainittu että halvimmillaan rekkaaminen on 20 euroa per pentu. Se ei ketään pakota jättämään rekkamatta, ja kukaan ei jätä mikäli vanhemmat täyttävät vaatimukset, ja ne ovat vielä vaatimattomia.

      Elintasoon ei normaalikasvattajalle voi laskea pentujen tuloja. Yleensä tulot eivät peitä kuluja ja jos sillä hommalla pitäisi elää, niin pentuja tulisi liukuhihnalta, ja jokaiselle olisi takuuvarmat ostajat. Kasvattajan tuloja kaventaa näyttelyissä käymiset, kokeissa käymiset, koirien kunnon hoito, ruokinta, madoitukset, arvaamattomat menot, eläinlääkäri kulut jne. Astutusmaksut ovat jo yleensä jo iso menoerä.

      Mitään muuta rotua ei ole lakattu ja tupeerattu kuin villakoiria, ja nythän sellainen kielletään näyttelysäännöissä. Yleensä koirat nauttivat näyttelyissä, sillä sellaisilla kilpaillaan ainakin kasvattajat, joilla on se tietty ominaisuus, eli iso ego ja luontainen halu näyttää katsokaa minä täällä.

      Tuollaisella toiminnalla jota aloittaja kertoi ei koskaan pystytä seuraamaan sukusiitos astetta, ei valvomaan narttujen astutuksia, joka juoksusta vai eikö.

      Kauniit puheet takaisin ostosta puoleen hintaan.
      Normaali kasvattajat jotka ovat kirjanneet sopimukseen etuosto oikeuden, mikäli omistaja joutuu luopumaan koirasta, maksavat täyden hinnan.

      Ja mitä sitten tällaiset rekkaamattomat pennut tulevat oikeasti maksamaan, onkin jo jokaisen itse arvioitava. Jos tuollaisesta joutuu pulittamaan 500-750 euroon ja enemmänkin, ja rekatusta 800-1200 euroon, niin eroitus on todella pieni. Rekatun kasvattaja on aina vastuussa myymästään pennusta. Ikäviä juttuja on kuulunut kun kasvattajat ja omistajat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen jostain korvauksia vaativasta virheestä, mutta kuitenkin jos ostaja vie asian oikeisiin instanteihin, niin kasvattaja määrätään korvauksiin, ja kasvattaka korvaa koska ei halua mainettaan mustata muiden rodunharratajien silmissä.
      Mutta mikä on paperittoman koiran myyjän vastuu???? Sitäkin kannattaa ajatella jokainen itse.

      Joten vastaan pahalta näyttää ja kertomuksestasi paistaa lävitse LEA. Joten kyllä minun kantani kääntyy sinne pahamaineiseen suuntaan, eli jonkinsortin pentutehtaaseen. Jonka omistajalla on mitä ilmeisemmin rekisteröinti kielto.

      • ,,,,,,,,,,,

        Kirjoitat melkoista potaskaa. Useat kasvattajat tosiaan laittavat myyntisopimukseen etuosto-oikeuden. Sehän ei sido ostajaa mihinkään. Uusi omistaja saa halutessaan myydä koiran ihan kenelle tahtoo.
        Ja mitä tulee ehdon täyteen hintaan, niin se ei pidä ainakaan oman paperilliseni kohdalla paikkaansa vaan hinta on 2/3-osa ostohinnasta. Niin, suostuin kirjoittamaan moisen huijaussopimuksen, koska tiesin ettei se päde. Ja oli minulla muitakin syitä ostaa juuri se koira.

        Miksi ihmeessä pennun ostajan pitäisi maksaa kasvattajan harrastuskulut, kuten näyttelyt ja kokeet? Paperittomien kohdalla onneksi tuotakaan ongelmaa ei ole.


      • kiti

        ihan sama persoona putkahti minunkin mieleen. paperittomia, luomupentuja yms. höpönlöpöä... ei kukaan ole niin pönttö että kasvattaisi puhdasrotuisia rekisteröintikelpoisia koiria ja jättäisi ne rekisteröimättä. aina on joku syy miksi niitä ei saa rekisteriin, vaikka sitten että on "sössinyt" asiansa niin ettei rekist. enää onnistu.


      • niksu

        ole koskaan maksanut yhtään mitään, kun koira on palautettu. Mun tapauksissa syy on ollut jokin älytön esim. ei viitsitä enää lekkeilyttää koiraa tms.
        En osta koiraa takaisin syistä; aikauista koiraa on erittäin vaikea uudelleen sijoittaa (ainakin mun rodussa) ja tästä syystä koirat saattavat viettää luonan vuoden, kaksikin ennen kuin uusi koti löytyy, pitäisi miettiä tarkemmin ennen kuin ottaa koiran, omistaja ei yleensä saa koiraa myytyä, koska ei jaksa odottaa vaan koirasta on päästävä heti eroon.
        Jos ja kun löydän kunnollisen uuden kodin, koira menee sinne 6 kk koeajalle, minkä ajan se pysyy omistuksessani. Annan koiran ilmaiseksi uuteen kotiin, sillä saa tosiaan olla onnellinen, jos yleensä edes löytää uutta kunnollista kotia aikuiselle koiralle.


      • ,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Kirjoitat melkoista potaskaa. Useat kasvattajat tosiaan laittavat myyntisopimukseen etuosto-oikeuden. Sehän ei sido ostajaa mihinkään. Uusi omistaja saa halutessaan myydä koiran ihan kenelle tahtoo.
        Ja mitä tulee ehdon täyteen hintaan, niin se ei pidä ainakaan oman paperilliseni kohdalla paikkaansa vaan hinta on 2/3-osa ostohinnasta. Niin, suostuin kirjoittamaan moisen huijaussopimuksen, koska tiesin ettei se päde. Ja oli minulla muitakin syitä ostaa juuri se koira.

        Miksi ihmeessä pennun ostajan pitäisi maksaa kasvattajan harrastuskulut, kuten näyttelyt ja kokeet? Paperittomien kohdalla onneksi tuotakaan ongelmaa ei ole.

        kyllä kasvattajat yleensä ostavat koiran takaisin sen alkuperäisellä myyntihinnalla. Oli sitten koira jo ehtinyt kerätä näyttelytuloksia tai ei.
        Toinen tapa on kasvattajan kautta hakea uusi omistaja koiralle.
        Jos itse olet noin hölmöön sopimukseen nimesi laittanut niin voi voi. Tekstistäsi paistaa läpi vai olenko havainnut väärin, tietty halu tukea näitä rakkeja eli paperittomia. Sekä tunnut olevan myönteinen näiden tuottamiseen.

        Tuo Lea on saanut kalossinkuvan persuksiinsa niin rotu yhdistyksestä, rotu järjestöstä, kuin kennelliitostakin. Ja jos ihminen potkaistaan ulos liitosta, joka ei aina toimi kasvattajan asialla, eikä sellaisella kuin luulisi noinkin suuren organisaation toimivan, niin joutuu poisheitetyksi ja kiellot vielä päälle osallistumisesta näyttelyihin, kokeisiin, tai rekkaamaan koiriaan, on todella täytynyt tehdä niin mielettömästi pahaa omille koirilleen ym.

        On jokaisen ostoa harkitsevan asia mitä pennustaan maksaa. Ja on jokaisen kasvattajan asia mitä pennuistaan pyytää. Usein kuitenkin "ensimmäinen hinta" sanotaan ekassa yhteyden otossa, mutta se millä pentu sitten lähtee onkin jo kokonaan toinen juttu. Tiedän monia eri rotujen kasvattajia jotka tekevät samoin kuin minä, eli jos ostaja tuntuu hyvältä ja huomaa miten hartaasti koiraa tekee mieli, ja raha varat eivät riitä, niin tulemme kyllä hinnassa melkoisesti vastaan.

        Ne harrastuskulut kuten näyttely ja kokeet, kuuluvat siihen juttuun erittäinkin paljon ennekuin voidaan edes harkita koiraa pennun vanhemmaksi, kuten perinnöllisten sairauksien varalta olevat tutkimukset. Työ ja palvelukoira roduilla ne ovat vieläkin tärkeämpiä kuin kääpiöillä.


      • ,,,,,,,,,,,
        umalehtinen kirjoitti:

        kyllä kasvattajat yleensä ostavat koiran takaisin sen alkuperäisellä myyntihinnalla. Oli sitten koira jo ehtinyt kerätä näyttelytuloksia tai ei.
        Toinen tapa on kasvattajan kautta hakea uusi omistaja koiralle.
        Jos itse olet noin hölmöön sopimukseen nimesi laittanut niin voi voi. Tekstistäsi paistaa läpi vai olenko havainnut väärin, tietty halu tukea näitä rakkeja eli paperittomia. Sekä tunnut olevan myönteinen näiden tuottamiseen.

        Tuo Lea on saanut kalossinkuvan persuksiinsa niin rotu yhdistyksestä, rotu järjestöstä, kuin kennelliitostakin. Ja jos ihminen potkaistaan ulos liitosta, joka ei aina toimi kasvattajan asialla, eikä sellaisella kuin luulisi noinkin suuren organisaation toimivan, niin joutuu poisheitetyksi ja kiellot vielä päälle osallistumisesta näyttelyihin, kokeisiin, tai rekkaamaan koiriaan, on todella täytynyt tehdä niin mielettömästi pahaa omille koirilleen ym.

        On jokaisen ostoa harkitsevan asia mitä pennustaan maksaa. Ja on jokaisen kasvattajan asia mitä pennuistaan pyytää. Usein kuitenkin "ensimmäinen hinta" sanotaan ekassa yhteyden otossa, mutta se millä pentu sitten lähtee onkin jo kokonaan toinen juttu. Tiedän monia eri rotujen kasvattajia jotka tekevät samoin kuin minä, eli jos ostaja tuntuu hyvältä ja huomaa miten hartaasti koiraa tekee mieli, ja raha varat eivät riitä, niin tulemme kyllä hinnassa melkoisesti vastaan.

        Ne harrastuskulut kuten näyttely ja kokeet, kuuluvat siihen juttuun erittäinkin paljon ennekuin voidaan edes harkita koiraa pennun vanhemmaksi, kuten perinnöllisten sairauksien varalta olevat tutkimukset. Työ ja palvelukoira roduilla ne ovat vieläkin tärkeämpiä kuin kääpiöillä.

        Ehkä yleensä mutta oman koirani myyntisopimuksessa on mainitsemani ehto. Täysin merkityksettömäksi ehdon tekee se, etten myy koiraani. Se on perheenjäsen ja sellaisena pysyy.

        Minusta sana rakki on halventava. Minulle kaikki koirat ovat arvokkaita.

        En pidä pahana pienimuotoista paperittoman tai sekarotuisen pentueen teettämistä. Jos nyt joku teettää sekarotuiselle yhden pentueen, mielestäni hän voi keskustella siitä vaikkapa tuolla sekarotuisten palstalla ilman, että häntä aletaan haukkumaan kymmenien rotukoiraharrastajien toimesta.

        Tuosta Lean tapauksesta en tiedä muuta kuin mitä olen lukenut. Jos puoletkaan kirjoitetusta pitää paikkansa, niin miksi hän ei ole eläintenpitokiellossa?


      • ihmettelen"
        ,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Ehkä yleensä mutta oman koirani myyntisopimuksessa on mainitsemani ehto. Täysin merkityksettömäksi ehdon tekee se, etten myy koiraani. Se on perheenjäsen ja sellaisena pysyy.

        Minusta sana rakki on halventava. Minulle kaikki koirat ovat arvokkaita.

        En pidä pahana pienimuotoista paperittoman tai sekarotuisen pentueen teettämistä. Jos nyt joku teettää sekarotuiselle yhden pentueen, mielestäni hän voi keskustella siitä vaikkapa tuolla sekarotuisten palstalla ilman, että häntä aletaan haukkumaan kymmenien rotukoiraharrastajien toimesta.

        Tuosta Lean tapauksesta en tiedä muuta kuin mitä olen lukenut. Jos puoletkaan kirjoitetusta pitää paikkansa, niin miksi hän ei ole eläintenpitokiellossa?

        Taas ihmettelen noita juttujasi, yhdessä viestissä kirjoitat että tämän ketjun aloittajan toiminta on OK.
        Hänellä on ainakin 10 koiraa tekemässä näitä pentuja, ei voi kenenkään mielestä olla pienimuotoista pennutusta, kun toisessa taas hyväksyt vain pienimuotoisen seropien kasvatuksen.

        >>>En pidä pahana pienimuotoista paperittoman tai sekarotuisen pentueen teettämistä. Jos nyt joku teettää sekarotuiselle yhden pentueen


      • ,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Ehkä yleensä mutta oman koirani myyntisopimuksessa on mainitsemani ehto. Täysin merkityksettömäksi ehdon tekee se, etten myy koiraani. Se on perheenjäsen ja sellaisena pysyy.

        Minusta sana rakki on halventava. Minulle kaikki koirat ovat arvokkaita.

        En pidä pahana pienimuotoista paperittoman tai sekarotuisen pentueen teettämistä. Jos nyt joku teettää sekarotuiselle yhden pentueen, mielestäni hän voi keskustella siitä vaikkapa tuolla sekarotuisten palstalla ilman, että häntä aletaan haukkumaan kymmenien rotukoiraharrastajien toimesta.

        Tuosta Lean tapauksesta en tiedä muuta kuin mitä olen lukenut. Jos puoletkaan kirjoitetusta pitää paikkansa, niin miksi hän ei ole eläintenpitokiellossa?

        siinä olit todella oikeassa. Koira kuin koira on arvokas. Ja siinäkin olit oikeassa otin hieman selvää, että nykyään eivät juuri kasvattajat osta koiriaan takaisin myyntihinnalla. Meitä on sitten ilmeisesti muutama kalkkis jotka teemme niin.

        Kuitenkin asia on minusta epäreilu ostajaa kohtaan, sillä mikä sen koiran arvon pienessä ajassa olisi muuttanut.

        Pärjäile ja ei aina viitsitä hanskata, homma ei ole sen arvoista.


      • Doggybag

        Myös esimerkiksi sheltit tupeerataan ja lakataan.
        Kiellettyähän se on,mutta kuulemma moni tuomari katsoo läpi sormien.

        Niinkö sanot että näyttelyissä vain isoegoisia koiria?Kuinka usein käyt näyttelyssä ja tarkkailet koiria siltä kannalta ovatko ne egoilijoita vaiko ei?

        Tiedän monta kasvattajaa joilla koirat ovat maha kuralla muutaman päivän vielä näyttelynkin jälkeen stressin vuoksi.

        Kuinka moni kasvattaja laittaa etuosto-oikeuden myyntipaperiin?Ei ole ainakaan kukaan kasvattaja jolta olen rekatun koiran ostanut hiiskaissutkaan asiasta.

        En ole rekisteröintikiellossa,koska en ole koskaan omistanut edes kennelnimeä enkä ole koskaan yhtään pentuetta edes rekisteröinyt.En edes tiedä kuinka kennelnimi hankitaan.


      • Doggybag
        umalehtinen kirjoitti:

        kyllä kasvattajat yleensä ostavat koiran takaisin sen alkuperäisellä myyntihinnalla. Oli sitten koira jo ehtinyt kerätä näyttelytuloksia tai ei.
        Toinen tapa on kasvattajan kautta hakea uusi omistaja koiralle.
        Jos itse olet noin hölmöön sopimukseen nimesi laittanut niin voi voi. Tekstistäsi paistaa läpi vai olenko havainnut väärin, tietty halu tukea näitä rakkeja eli paperittomia. Sekä tunnut olevan myönteinen näiden tuottamiseen.

        Tuo Lea on saanut kalossinkuvan persuksiinsa niin rotu yhdistyksestä, rotu järjestöstä, kuin kennelliitostakin. Ja jos ihminen potkaistaan ulos liitosta, joka ei aina toimi kasvattajan asialla, eikä sellaisella kuin luulisi noinkin suuren organisaation toimivan, niin joutuu poisheitetyksi ja kiellot vielä päälle osallistumisesta näyttelyihin, kokeisiin, tai rekkaamaan koiriaan, on todella täytynyt tehdä niin mielettömästi pahaa omille koirilleen ym.

        On jokaisen ostoa harkitsevan asia mitä pennustaan maksaa. Ja on jokaisen kasvattajan asia mitä pennuistaan pyytää. Usein kuitenkin "ensimmäinen hinta" sanotaan ekassa yhteyden otossa, mutta se millä pentu sitten lähtee onkin jo kokonaan toinen juttu. Tiedän monia eri rotujen kasvattajia jotka tekevät samoin kuin minä, eli jos ostaja tuntuu hyvältä ja huomaa miten hartaasti koiraa tekee mieli, ja raha varat eivät riitä, niin tulemme kyllä hinnassa melkoisesti vastaan.

        Ne harrastuskulut kuten näyttely ja kokeet, kuuluvat siihen juttuun erittäinkin paljon ennekuin voidaan edes harkita koiraa pennun vanhemmaksi, kuten perinnöllisten sairauksien varalta olevat tutkimukset. Työ ja palvelukoira roduilla ne ovat vieläkin tärkeämpiä kuin kääpiöillä.

        jos annat alennusta rekisteröidystä pennustasi,suurimmalla kasvattajista osamaksukin on mahdotonta.

        Kuinka moni kuitenkaan uskaltaa ryhtyä edes kyselemään pentua jos hinta ilmoituksessa jo älytön?Ja ei kai ostaja saa olla eriarvoisessa asemassa,tulee vähän sellainen olo että tyhmä maksaa enemmän...Jos osaa tinkiä saakin sitten halvemmalla.

        Sinullekkin tiedoksi että en ole Lea.


      • Doggybag
        ihmettelen" kirjoitti:

        Taas ihmettelen noita juttujasi, yhdessä viestissä kirjoitat että tämän ketjun aloittajan toiminta on OK.
        Hänellä on ainakin 10 koiraa tekemässä näitä pentuja, ei voi kenenkään mielestä olla pienimuotoista pennutusta, kun toisessa taas hyväksyt vain pienimuotoisen seropien kasvatuksen.

        >>>En pidä pahana pienimuotoista paperittoman tai sekarotuisen pentueen teettämistä. Jos nyt joku teettää sekarotuiselle yhden pentueen

        Minulla ei oe 10 erirotusta koiraa tekemässä pentuja vaan niissä siis uroksia ja narttuja,osa leikattuja.

        Koirat eivät ole meillä tekemässä pentuja.Ovat ihan perheenjäseniä.


      • Doggybag
        kiti kirjoitti:

        ihan sama persoona putkahti minunkin mieleen. paperittomia, luomupentuja yms. höpönlöpöä... ei kukaan ole niin pönttö että kasvattaisi puhdasrotuisia rekisteröintikelpoisia koiria ja jättäisi ne rekisteröimättä. aina on joku syy miksi niitä ei saa rekisteriin, vaikka sitten että on "sössinyt" asiansa niin ettei rekist. enää onnistu.

        Kun näin teen.Tosin kaikki vanhemmat eivät siis ole rekattuja vaikka sekoituspentueita en tee.


      • Doggybag kirjoitti:

        jos annat alennusta rekisteröidystä pennustasi,suurimmalla kasvattajista osamaksukin on mahdotonta.

        Kuinka moni kuitenkaan uskaltaa ryhtyä edes kyselemään pentua jos hinta ilmoituksessa jo älytön?Ja ei kai ostaja saa olla eriarvoisessa asemassa,tulee vähän sellainen olo että tyhmä maksaa enemmän...Jos osaa tinkiä saakin sitten halvemmalla.

        Sinullekkin tiedoksi että en ole Lea.

        yleensä rodun pentuvälityksen kautta ja tietävät jo ensimmäisessä yhteydenotossaan mitä ovat hakemassa ja hinnan. Hinta tuntuu kyllä kovalta, mutta sellainen joka kovasta hinnasta huolimatta haluaa koiran niin täytyyhän hänet jotenkin palkita, varsinkin kun tulee kasvattajalle asti pentuja katselemaan. Hinta ei koskaan saa olla este kunnon omistajille. Monilla ovat vielä opintolainat ja asuntolainat jne. maksussa. Jos näin saa uusia harrastajia koiraporukoihin lapsia myöten niin mitä muuta voi sanoa kuin tervetuloa.


      • siskon veli
        Doggybag kirjoitti:

        Myös esimerkiksi sheltit tupeerataan ja lakataan.
        Kiellettyähän se on,mutta kuulemma moni tuomari katsoo läpi sormien.

        Niinkö sanot että näyttelyissä vain isoegoisia koiria?Kuinka usein käyt näyttelyssä ja tarkkailet koiria siltä kannalta ovatko ne egoilijoita vaiko ei?

        Tiedän monta kasvattajaa joilla koirat ovat maha kuralla muutaman päivän vielä näyttelynkin jälkeen stressin vuoksi.

        Kuinka moni kasvattaja laittaa etuosto-oikeuden myyntipaperiin?Ei ole ainakaan kukaan kasvattaja jolta olen rekatun koiran ostanut hiiskaissutkaan asiasta.

        En ole rekisteröintikiellossa,koska en ole koskaan omistanut edes kennelnimeä enkä ole koskaan yhtään pentuetta edes rekisteröinyt.En edes tiedä kuinka kennelnimi hankitaan.

        koirani on 10 vuotias ja jo sen kauppakirjassa on maininta kasvattajan etuosto oikeudesta. koiraa ei saanut ennen kuin oli kirjoittanut sopimuksen


      • sth
        Doggybag kirjoitti:

        Myös esimerkiksi sheltit tupeerataan ja lakataan.
        Kiellettyähän se on,mutta kuulemma moni tuomari katsoo läpi sormien.

        Niinkö sanot että näyttelyissä vain isoegoisia koiria?Kuinka usein käyt näyttelyssä ja tarkkailet koiria siltä kannalta ovatko ne egoilijoita vaiko ei?

        Tiedän monta kasvattajaa joilla koirat ovat maha kuralla muutaman päivän vielä näyttelynkin jälkeen stressin vuoksi.

        Kuinka moni kasvattaja laittaa etuosto-oikeuden myyntipaperiin?Ei ole ainakaan kukaan kasvattaja jolta olen rekatun koiran ostanut hiiskaissutkaan asiasta.

        En ole rekisteröintikiellossa,koska en ole koskaan omistanut edes kennelnimeä enkä ole koskaan yhtään pentuetta edes rekisteröinyt.En edes tiedä kuinka kennelnimi hankitaan.

        No tässä on yksi kasvattaja joka laittaa joka kauppakirjaan etusto-oikeuden itselleen.
        Ja näyttelyissä olen ollut tosi tiiviisti mukana reilut kaksikymmentä vuotta. Ikinä ei ole koirani eikä myöskään kasvattini ollet ripulilla näyttelyissä, ei myös ennen eikä jälkeenkään näyttelyn, enkä liiemmin ole muitakaan ruikulla olevia nähnyt, ihan joku joskus ehkä. Omat koirani ainakin nauttii kun pääsevät esiintymään.
        Ja tuosta lakkaamisesta, en usko että sitä enään kukaan tekee, sinulla on vanhaa tietoa, tupeeraus ei ole kielletty.


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        Kun näin teen.Tosin kaikki vanhemmat eivät siis ole rekattuja vaikka sekoituspentueita en tee.

        mieltä olen kanssasi ja löytyi ainakin edes yksi asia, jossa puhut totta!!


      • hanki elämä!!!!!
        issu56 kirjoitti:

        mieltä olen kanssasi ja löytyi ainakin edes yksi asia, jossa puhut totta!!

        sulla taitaa issu olla asiasi aivan päin persettä,voi raukkaa taitaa vaihdevuodet painaa ja rankasti päälle.tai huonompi vaihtoehto on että olet vaan perusluonteeltasi täysi mul**u.mikä vittu sä olet arvostelemaan mitään koiria,kyllä ne seropitkin elää ja tuntee eli ovat koiria siinä missä muutkin.luin sun juttujasi ja en voinut muuta kuin todeta että jokaisessa valitat ja haukut muita,eli siinä syy mun törkeään kirjoitus tapaan.


      • issu56
        hanki elämä!!!!! kirjoitti:

        sulla taitaa issu olla asiasi aivan päin persettä,voi raukkaa taitaa vaihdevuodet painaa ja rankasti päälle.tai huonompi vaihtoehto on että olet vaan perusluonteeltasi täysi mul**u.mikä vittu sä olet arvostelemaan mitään koiria,kyllä ne seropitkin elää ja tuntee eli ovat koiria siinä missä muutkin.luin sun juttujasi ja en voinut muuta kuin todeta että jokaisessa valitat ja haukut muita,eli siinä syy mun törkeään kirjoitus tapaan.

        sieltä kiroilemasta!! Mummo mikä mummo, mutta mikäs ipanainen sinä lossaat olla moisine hävyttömine kirjoituksinesi. Koiviniemenherraa tarvisit ja heti kunnolla!


    • Koirakko

      Sinulla on nk. paperikoira se toinen vanhempi niin, miksi ei voi vaivautua etsimään paperillinen isukkikin pentueelle? Mikä siinä on vaikeata? Astutusmaksu? Ja millä perusteella sitten valitset tämän paperittoman osapuolen lisäännyttämään koiria?
      Epäilyttää vahvasti nämä Sinun argumenttisi.
      Jos ihan puhtaasti seropipentueen haluaisit maailmalle, niin mikä jottei, max 100egeä pentu ja puhdas (?) omatunto kaikilla.

      • href

        Hyvä kysymys, jota yritetään perustella "luonnollisuudella." Vakiomyyntilause: Myydään luonnollisia kotikoiria rakastavaan perheeseen. Oikea syy on rekisteröintikielto.

        Aloitus ei ollut mitään muuta kuin myyntipuhe, maineen parannusyritys.


      • Toimintaa

        Et ole sen enempää tehtailija kuin muutkaan "kasvattajat" tällä palstalla.
        Kyllähän jokainen aikuinen ymmärtää,että koiria pennutetaan rahan vuoksi ei huvin vuoksi.
        Enkä ymmärrä koko puheen aihetta,koska jokainen kuitenkin itse päättää minkälaisen koiran ostaa.
        Siihen ei ole muilla sanan sijaa.


      • Doggybag

        myös ulkopuolisia rekattuja uroksia mutta ei pentuja silti ole rekisteröity.

        Sadalla eurolla myisin kyllä muuten mutta se on mahdotonta.Silloin ei ainakaan ole takeita että pentu saa asiallisen kodin,kerran laitoin erään pentueen myyntiin sata euroa kpl,pentuja oli neljä ja ostajaehdokkaita 38.Ja näistä 36 ei mitään hajua kyseisestä rodusta,kaikki eivät edes olleet vaivautuneet ottamaan selvää miltä koira näyttää.

        En siis myynyt kenellekkään,nostin hinnan kohtuulliseksi ja sain vauvoille oikein hyvät kodit.


      • siskon veli
        Doggybag kirjoitti:

        myös ulkopuolisia rekattuja uroksia mutta ei pentuja silti ole rekisteröity.

        Sadalla eurolla myisin kyllä muuten mutta se on mahdotonta.Silloin ei ainakaan ole takeita että pentu saa asiallisen kodin,kerran laitoin erään pentueen myyntiin sata euroa kpl,pentuja oli neljä ja ostajaehdokkaita 38.Ja näistä 36 ei mitään hajua kyseisestä rodusta,kaikki eivät edes olleet vaivautuneet ottamaan selvää miltä koira näyttää.

        En siis myynyt kenellekkään,nostin hinnan kohtuulliseksi ja sain vauvoille oikein hyvät kodit.

        se on kyllä totta että jos koirat maksais vaan 100€, niin silloin kenellä vaan olis mahdollisuus ostaa koira. tällöin suomessa olis liian paljon surullisia koira tarinoita. mutta en mä siltikkään usko että myyt pentujasi esim. 300€:lla jos paperillinen vastaava maksaa 900€. houkutus on liian suuri myydä 600€:lla


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        myös ulkopuolisia rekattuja uroksia mutta ei pentuja silti ole rekisteröity.

        Sadalla eurolla myisin kyllä muuten mutta se on mahdotonta.Silloin ei ainakaan ole takeita että pentu saa asiallisen kodin,kerran laitoin erään pentueen myyntiin sata euroa kpl,pentuja oli neljä ja ostajaehdokkaita 38.Ja näistä 36 ei mitään hajua kyseisestä rodusta,kaikki eivät edes olleet vaivautuneet ottamaan selvää miltä koira näyttää.

        En siis myynyt kenellekkään,nostin hinnan kohtuulliseksi ja sain vauvoille oikein hyvät kodit.

        syksy??


    • ,,,,,,,,,,,

      Ihan ok toimintasi minusta on. Voisit surutta pyytää puolet rekisteröityjen hinnasta. Samanlaisia koiria ne kumminkin on.
      Jos itse olisin koiraa ostamassa, ostaisin paljon mieluummin kaltaiseltasi kasvattajalta kuin paperillisten kasvattajalta.

      • ihmettelee

        Jokainenhan tekee ne omat valintansa tietenkin. Voisithan sinä nyt ostaa kun halvalla saisit,
        ja jos tuntuu liian halvalta, niin annat vähän riksaa, rahathan menee hyvään tarkoitukseen ....


      • ,,,,,,,,,,,
        ihmettelee kirjoitti:

        Jokainenhan tekee ne omat valintansa tietenkin. Voisithan sinä nyt ostaa kun halvalla saisit,
        ja jos tuntuu liian halvalta, niin annat vähän riksaa, rahathan menee hyvään tarkoitukseen ....

        Taitaa olla ymmärryksessäsi pahoja puutteita. Mianitsin, JOS olisin ostamassa koiraa, en siis ole ostamassa. Ja miksi myyjälle pitäisi antaa kärryt? Riksahan on rattaat, joita Japanissa ja Kiinassa vedetään polkupyörällä. Ovatko ne käypää valuuttaa koirakaupoissa?


      • taju
        ,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Taitaa olla ymmärryksessäsi pahoja puutteita. Mianitsin, JOS olisin ostamassa koiraa, en siis ole ostamassa. Ja miksi myyjälle pitäisi antaa kärryt? Riksahan on rattaat, joita Japanissa ja Kiinassa vedetään polkupyörällä. Ovatko ne käypää valuuttaa koirakaupoissa?

        iha kadoksis ko et mitää näy tajuuvan. oioi piä jo se piäs kii


      • ,,,,,,,,,,,
        taju kirjoitti:

        iha kadoksis ko et mitää näy tajuuvan. oioi piä jo se piäs kii

        Oliko tuo syvällisin teksti minkä olet 8-vuotiaan elämäsi (arvio) aikana kirjoittanut?


      • ei kaik
        ,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Oliko tuo syvällisin teksti minkä olet 8-vuotiaan elämäsi (arvio) aikana kirjoittanut?

        o samal taso sun kans vaik ni toivosit olevankii.


      • ,,,,,,,,,,,
        ei kaik kirjoitti:

        o samal taso sun kans vaik ni toivosit olevankii.

        En toivo. Olen mielelläni muita ylempänä.


      • Doggybag

        Olen tutustunut monien paperillisten koirien kasvattajien toimintaan hyvin läheltä ja jäänyt niin paha maku että surettaa.

        Ihan yleistämättä kyllä paperillistenkin kasvattajissa löytyy useampikin mätä omena...


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        Olen tutustunut monien paperillisten koirien kasvattajien toimintaan hyvin läheltä ja jäänyt niin paha maku että surettaa.

        Ihan yleistämättä kyllä paperillistenkin kasvattajissa löytyy useampikin mätä omena...

        ja sinäkö sitten olet se kaikkein kirkkaimman punainen ihanainen omena? No voi huh sun kanssas, että voikaan ihmisellä olla omituinen ajatusmaailma ja vielä niin täydelleen poskellaan kuin vain olla ja voi!!


      • Anonyymi

        Samaa mieltä!


    • löytyisikö

      sinulta pieni rotuista koiran pentua?

      • nää ihan

        totaaliseko vai muute vaa vähä omituine.tuet siis tollasta tehtailijaa. ei o sun viisaudes kehumist


      • Doggybag

        Juuri nyt yhtään pentua,eikä varmaan seuraavaan puoleen vuoteen.


    • .o.o.

      No, mitäs pahaa tuossa nyt oli, kun koiria et myy, vaan ovat teillä "käyttökelvottomina". Luulisi kuitenkin teillä olevan jo paljon enemmän koiria kuin kymmenen, jos jokainen narttu on tehnyt kolme pentuetta. Tietenkin olet vasta aloitellut toimintaa niin ei ole kerennyt kertyä enempää.

      Pahempi olisi, jos myisit sitten niitä pentuja, sitten voisi puhua tehtailusta...

      Meillä onneksi koira on vielä perheenjäsen, mutta kuten lapsi holhouksen alaisena ja me huoltajina, joten koiran ei tarvitse itse elantoansa ansaita. Moni vähä varainen tuttavasi syö vaikka kuukauden kaurapuuroa, että saa maksettua koiransa eläinlääkäri kstannukset...? Sinä et? Sinä laitat koirasi mielummin pentuja tekemällä ansaitsemaan eläinlääkärikustannuksensa?

      Eikö sinua pelota, että kannattamalla halpojen koirien tuotantoa, lisäät sen kysyntää? Kysynnän kasvaessa tarjontaakin löytyy, kaikilla niillä vain koiran ei tarvitse tehdä "vain" kolmea pentuetta.

      • Doggybag

        Tehnyt kolmea pentuetta.Minulla siis myös koiria sijoituksessa useampikin.

        Eivät pennut jää meille vaan nämä tytöt jotka ovat työnsä tehneet.Niistä en luovu sen vuoksi.


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        Tehnyt kolmea pentuetta.Minulla siis myös koiria sijoituksessa useampikin.

        Eivät pennut jää meille vaan nämä tytöt jotka ovat työnsä tehneet.Niistä en luovu sen vuoksi.

        "Eivät pennut jää meille vaan nämä tytöt jotka ovat työnsä tehneet"

        Noniin siinähän se sitten tulikin, kulissi särkyi ja perimmäinen asenteesi paljastui. Pidät koiria vain työntekijöinä, olet ammatinharjoittaja ja kyllä, pentutehtailija.

        "Minulla siis myös koiria sijoituksessa useampikin."
        Vieläpä verkostoitunut tehtailija. Tietävätkö nämä avustajasi mitä ovat tekemässä, vai oletko vain härskisti manipuloinut tietämättömiä pennunostajia toimimaan rahapussisi hyväksi?


      • Doggybag
        href kirjoitti:

        "Eivät pennut jää meille vaan nämä tytöt jotka ovat työnsä tehneet"

        Noniin siinähän se sitten tulikin, kulissi särkyi ja perimmäinen asenteesi paljastui. Pidät koiria vain työntekijöinä, olet ammatinharjoittaja ja kyllä, pentutehtailija.

        "Minulla siis myös koiria sijoituksessa useampikin."
        Vieläpä verkostoitunut tehtailija. Tietävätkö nämä avustajasi mitä ovat tekemässä, vai oletko vain härskisti manipuloinut tietämättömiä pennunostajia toimimaan rahapussisi hyväksi?

        Asian sitten ilmaisisi?

        Sama kai sen millä sanoilla ilmaisen asiat,kun niihin tartutaan aikas hanakasti.

        Yritin sanoa että koirat ovat meillä perheenjäseninä,enkä vie piikille tai anna pois vaikka eivät enää tekisikään pentuja.Miten sen nyt sittne voisi oikein ilmaista...?

        Vanhin koiramme täyttää viikon kuluttua 9v,on siitä nyt joitan vuosia siis kun on viimeksi TYÖTÄ tehnyt...

        Mitenkäs kun on esimerksi metsästäjiä tai vetokoiraharrastajia joilla koiria liuta,eikö niitä koiria saa sanoa TYÖNTEKIJÖIKSI? Mitä ne sitten ovat?Eivät ainakaan sohvakoiria...

        Kaikki sijoituskoirani ovat perheissä joilla saattaa olla ennestään joko meiltä hankittu tai muu paperiton koira.Nämä sijoituskodit tietävät että heidän koiransa tekee kerran elämässään todennäköisesti yhden pentueen minulle,eli ei se ole sen kummempaa kuin rekattujen sijoituskoirien kanssa.Pentuja nyt ei vai rekisteröidä.Sopimukset tehty aina kennelliiton sijoitussopimukseen.

        Helpottavaa heille on se,etten ole vaatimassa näyttelyissä juoksuttamista tai muita erityisehtoja,vaan saavat elää ihan vapaasti koiransa kanssa ennen ja jälkeen pennutuksen.


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        Asian sitten ilmaisisi?

        Sama kai sen millä sanoilla ilmaisen asiat,kun niihin tartutaan aikas hanakasti.

        Yritin sanoa että koirat ovat meillä perheenjäseninä,enkä vie piikille tai anna pois vaikka eivät enää tekisikään pentuja.Miten sen nyt sittne voisi oikein ilmaista...?

        Vanhin koiramme täyttää viikon kuluttua 9v,on siitä nyt joitan vuosia siis kun on viimeksi TYÖTÄ tehnyt...

        Mitenkäs kun on esimerksi metsästäjiä tai vetokoiraharrastajia joilla koiria liuta,eikö niitä koiria saa sanoa TYÖNTEKIJÖIKSI? Mitä ne sitten ovat?Eivät ainakaan sohvakoiria...

        Kaikki sijoituskoirani ovat perheissä joilla saattaa olla ennestään joko meiltä hankittu tai muu paperiton koira.Nämä sijoituskodit tietävät että heidän koiransa tekee kerran elämässään todennäköisesti yhden pentueen minulle,eli ei se ole sen kummempaa kuin rekattujen sijoituskoirien kanssa.Pentuja nyt ei vai rekisteröidä.Sopimukset tehty aina kennelliiton sijoitussopimukseen.

        Helpottavaa heille on se,etten ole vaatimassa näyttelyissä juoksuttamista tai muita erityisehtoja,vaan saavat elää ihan vapaasti koiransa kanssa ennen ja jälkeen pennutuksen.

        ei tuollaista voi yksinkertaisesti olla olemassa!!


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        Asian sitten ilmaisisi?

        Sama kai sen millä sanoilla ilmaisen asiat,kun niihin tartutaan aikas hanakasti.

        Yritin sanoa että koirat ovat meillä perheenjäseninä,enkä vie piikille tai anna pois vaikka eivät enää tekisikään pentuja.Miten sen nyt sittne voisi oikein ilmaista...?

        Vanhin koiramme täyttää viikon kuluttua 9v,on siitä nyt joitan vuosia siis kun on viimeksi TYÖTÄ tehnyt...

        Mitenkäs kun on esimerksi metsästäjiä tai vetokoiraharrastajia joilla koiria liuta,eikö niitä koiria saa sanoa TYÖNTEKIJÖIKSI? Mitä ne sitten ovat?Eivät ainakaan sohvakoiria...

        Kaikki sijoituskoirani ovat perheissä joilla saattaa olla ennestään joko meiltä hankittu tai muu paperiton koira.Nämä sijoituskodit tietävät että heidän koiransa tekee kerran elämässään todennäköisesti yhden pentueen minulle,eli ei se ole sen kummempaa kuin rekattujen sijoituskoirien kanssa.Pentuja nyt ei vai rekisteröidä.Sopimukset tehty aina kennelliiton sijoitussopimukseen.

        Helpottavaa heille on se,etten ole vaatimassa näyttelyissä juoksuttamista tai muita erityisehtoja,vaan saavat elää ihan vapaasti koiransa kanssa ennen ja jälkeen pennutuksen.

        "Mitenkäs kun on esimerksi metsästäjiä tai vetokoiraharrastajia joilla koiria liuta,eikö niitä koiria saa sanoa TYÖNTEKIJÖIKSI?"
        Kyllä, em voi sanoa työkoiriksi, em työt ovat rotujen alkuperäinen funktio. Liukuhihnalta pentuja pukkaavaa narttua ei voi mitenkään rinnastaa niihin. Parempi vertaus sinun koirillesi on häkkikanala tai broileritehdas.

        "Pentuja nyt ei vai rekisteröidä."
        Ja miksi ei? Et ole antanut perustavan laatuista selvitystä asiasta. Olet vain todennut, että pentujen toinen vanhempi on paperiton. Mutta mistä kaikki lähti? Miksi alunperin lähdit paperittomuusbisnekseen mukaan? Miksi jatkat sitä?

        "Helpottavaa heille on se,etten ole vaatimassa näyttelyissä juoksuttamista tai muita erityisehtoja,vaan saavat elää ihan vapaasti koiransa kanssa ennen ja jälkeen pennutuksen."
        Ei kasvattajakaan vaadi mitään, mutta voi toivoa kyllä. Mikään pakko pennunostajan ei ole toivetta noudattaa. Kun koira on maksettu, ei kasvattajalla ole mitään asiaa vaatia yhtään mitään. Rekisteröidyn omistaja voi kuitenkin halutessaan harrastaa koiransa kanssa, paperittoman ei. Joten turha yrittää esittää itseään hyväntekijäksi, sinähän vain riistät mahdollisuuksia.


      • koirallinen
        Doggybag kirjoitti:

        Asian sitten ilmaisisi?

        Sama kai sen millä sanoilla ilmaisen asiat,kun niihin tartutaan aikas hanakasti.

        Yritin sanoa että koirat ovat meillä perheenjäseninä,enkä vie piikille tai anna pois vaikka eivät enää tekisikään pentuja.Miten sen nyt sittne voisi oikein ilmaista...?

        Vanhin koiramme täyttää viikon kuluttua 9v,on siitä nyt joitan vuosia siis kun on viimeksi TYÖTÄ tehnyt...

        Mitenkäs kun on esimerksi metsästäjiä tai vetokoiraharrastajia joilla koiria liuta,eikö niitä koiria saa sanoa TYÖNTEKIJÖIKSI? Mitä ne sitten ovat?Eivät ainakaan sohvakoiria...

        Kaikki sijoituskoirani ovat perheissä joilla saattaa olla ennestään joko meiltä hankittu tai muu paperiton koira.Nämä sijoituskodit tietävät että heidän koiransa tekee kerran elämässään todennäköisesti yhden pentueen minulle,eli ei se ole sen kummempaa kuin rekattujen sijoituskoirien kanssa.Pentuja nyt ei vai rekisteröidä.Sopimukset tehty aina kennelliiton sijoitussopimukseen.

        Helpottavaa heille on se,etten ole vaatimassa näyttelyissä juoksuttamista tai muita erityisehtoja,vaan saavat elää ihan vapaasti koiransa kanssa ennen ja jälkeen pennutuksen.

        vaivaudut käyttämään kennelliiton kaavaketta sijoituksiisi, kun et kuitenkaan halua toimia muuten kyseisen liiton ohjeiden mukaan? Mielestäni sinun ei edes kuulu käyttää itsestäsi sanaa kasvattaja, vai onko sinulle kasvattajasitoumus ym. täysin vieraita asioita, jotta tietäisit mistä koko jutussa on kyse?

        Ihan vaan mielenkiinnosta, kun mainitset, että narttu tekee kolmekin pentuetta, niin kirjaatko kyseisen ehdon siihen kaavakkeeseesi? Satutko tietämään, että yksi pentue on se kennelliiton suositus ja muut tarvitsevatkin sitten jo todella hyvät perustelut, muuten sopimus on kohtuuton?

        Mites sitten tuo takuusumma, joka sijoitusnartusta maksetaan? Miten toimit sen kanssa? Entä ne terveystutkimukset, kumpi ne maksaa?

        Ja pakkohan on vielä kysyä noista sinulla olevista leikatuista, jotka eivät sovellu "jalostukseen" perinnöllisten sairauksien takia, käytätkö kuitenkin niiden sisaruksia?

        Johan onkin mielenkiintoista, kun maksat vielä verojakin tuosta touhusta... taitaa olla vitsi ja huono sellainen koko tämä juttu!


      • Anonyymi
        href kirjoitti:

        "Eivät pennut jää meille vaan nämä tytöt jotka ovat työnsä tehneet"

        Noniin siinähän se sitten tulikin, kulissi särkyi ja perimmäinen asenteesi paljastui. Pidät koiria vain työntekijöinä, olet ammatinharjoittaja ja kyllä, pentutehtailija.

        "Minulla siis myös koiria sijoituksessa useampikin."
        Vieläpä verkostoitunut tehtailija. Tietävätkö nämä avustajasi mitä ovat tekemässä, vai oletko vain härskisti manipuloinut tietämättömiä pennunostajia toimimaan rahapussisi hyväksi?

        No ja höpönlöpön..


    • koirat on
    • Riva

      vastausta joten voi olla samaa.

      Miksi et rekkaa ?? Jos sulla on terveet vanhemmat ja pevisa täyttyy niin saat pennut rekattua ja pyydät niistä saman hinnan kun nytkin.Näin annat niille jotka haluaa harrastaa koirallaan jotain mihin paperit tarvitaan mahdollisuuden.

      Minä kävin kennellissä jossa pennut oli rekattu mut kasvattajalle ei ollut kennelnimeä,en ostanut.

      Joten en hyväksy sinun toimia,vaikka vanhemmat olisi kuinka terveet en ymmärrä miksi teet hallaa rodulle estämällä pentujen omistajat aktiivi harrastukseen ja rodun eteenpäin viemiseen.

      ""Koiralle on tärkeintä onnellinen koti jossa tasapainossa rakkaus ja kuri,vähän kuin lapsen kanssa..."" tuota,mieti vähän mitä aktiivinen työhön jalosettu koira tarvitsee, ei riitä onnellinen koti.

      Olet pentutehtailija,koska sulla ei ole mitään annettavaa rodulle eikä edes rotumääritelmän mukaisia koiria ostajille.

      Kuka muuten määrää,että paperipentu pitää maksaa paljon,sinäkin voit rekata pentusi ja pyytää niistä sen 100 eur /pentu,kuka kieltää?????

      Minäkin syötän rojua,joten olet kuitenkin hyvä ihminen :)

      • Anonyymi

        "Minäkin syötän rojua,joten olet kuitenkin hyvä ihminen :)"

        Hehhehheeehhheeeehhheehehhehhehh xD

        Voi noita aikoja, kun akat syöttivät rojua ja menivät hyvin mielin nukkumaan. Nyt on toisin, kun ymmärretään, että royal canin ei puhdista sädekehää.


    • MariSari

      mutta jos kerran asiat ovat kotonasi ja koirillasi noin hyvin, mikset ihmeessä rekisteröi pentuja?
      Olisihan se ostajallekkin kivempaa saada paperit siitä rakaasta perheenjäsenestä.

      Muuten, huomasitteko, että tässä ketjussa nimimerkillä ,,,,, oleva henkilö kirjoittaa aivan samalla lailla kuin silloin Issuun suuntautuneessa henkilökohtaisessa hyökkäysketjussa monella nikillä kirjoitteleva henkilö? Se on jännä juttu tuo kirjoitustyyli, jokaisella se on ihan oma ja kuin sormenjäljet.

      Pahoitteluni, jos haukun väärää puuta, mutta niin erehdyttävää, niin erehdyttävää...

      • ,,,,,,,,,,,

        Pahoin erehdyit. En ole hyökännyt ketään henkilöä vastaan. Asioita vastaan kylläkin.
        Pari päivää sitten kirjoitin muutaman pikku provon yhteen ketjuu toisella nikillä. Siinäkin kerroin oikean nimimerkkini lopulta. Enkä siinäkään hyökönnyt henkilöä kohtaan.

        Seriffi voisi hieman valaista tätä nikkijuttua. Onko tosiaan kyseessä yksi henkilö vai ei?


    • siskon veli

      Jos henkilö on ystävämme Lea, niin hän liioittelee kotonaan olevien koirien määrää. tällä hetkellä siellä on 4 tai 5 koiraa. Lea kohtelee aikuisia koiriaan kuin paskaa, ei haittaa vaikka vetäis tuosta lausahduksesta rosikseen. voin todistaa sen milloin vaan.

      • Doggybag

        Ihmettelenkin kuinka älyttömän usein hänen koiransa tekevät pennut jos vain 4-5 koiraa ja jatkuvasti ilmoituksia apulassa...?

        Sääliksi käy näitä koiria sekä pentujen ostajia.


      • siskon veli
        Doggybag kirjoitti:

        Ihmettelenkin kuinka älyttömän usein hänen koiransa tekevät pennut jos vain 4-5 koiraa ja jatkuvasti ilmoituksia apulassa...?

        Sääliksi käy näitä koiria sekä pentujen ostajia.

        ilmeisesti hänellä on sijoitus narttuja ympäri maata, mutta kotona ei ole kuin tuo määrä.


      • Doggybag
        siskon veli kirjoitti:

        ilmeisesti hänellä on sijoitus narttuja ympäri maata, mutta kotona ei ole kuin tuo määrä.

        vaan ihan tässä 200 kilometrin säteellä kaikki.


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        vaan ihan tässä 200 kilometrin säteellä kaikki.

        edes niitä noin mainostaa?


    • sth

      Ihmettelen miksi hän ei ota osaa avaamaansa keskusteluun ?

      • ,,,,,,,,,,,

        Olisiko kuitenkin provo? Tai sitten taitaa haluta vain ärsyttää. Siinä on ainakin onnistunut.


    • oletkin

      ...hyvä että itsekkin sen huomasit !!

    • laikka

      "Kaikki aikuiset koirani on silmäpeilattu ja lonkkakuvattu"
      En löydä silmäpeilattuja koiria niistä joita aikoinaan rekisteröit, ennen kuin sait kiellon.
      Ja olet käyttänyt varmaa PRA kantajaa jalostukseen.
      Näistäkö sitten tulee niitä terveitä sekarotuisia/paperittomia?
      Mistä löytyy sinun koirien terveystutkimukset?

    • Haisuli

      Luin vain ketjun aloittajan viestin enkä nää tuossa mitään kamalaa..en jaksanut perehtyä koko viesti rimpsuun mutta kai sitä hullumpaiakin "tehtailijoita on" se eri asia edistääkö tämä jonkun rodun jalostusta jne mutta kertomasi perusteella koirat ovat hyvissä kodeissa sekä seuraat niiden kehitystä ja oloja luovutuksen jälkeenkin..minusta ok.

    • Rotta

      Luin vain aloittajan kirjoittaman jutun. Minusta sinä toimit varsin vastuuntuntoisesti vaikkakaan en ole samaa mieltä kanssasi kaikista asioista. Mutta sinullahan on oikeus mielipiteeseesi niinkuin minullakin :).

      Ainut asia mistä herää pieni kysymys, oli se, että jos lunastat jokaisen oman kasvattisi takaisin tarpeen niin vaatiessa, etkä etsi yhdellekään uutta kotia, niin onko sinulla pian käsissäsi järkyttävä lauma koiria joita et pysty hoitamaan? Itse näen asian niin, että koira tarvitsee mielellään elämäänsä muutakin kuin lämpimän nukkumapaikan, riittävästi ruokaa ja tarvittaessa ell:n hoitoa. Tämäkin toki riittää, mutta itse panostan koiran aktiiviseen toimintaan myös kullekin koiralle sopivalla harrastuksella, eikä minulla ainakaan riittäisi potku saati aika aktivoimaan kymmentä koiraa. Tämä siis ihan asialliselta pohjalta.

    • Doggybag

      Sen verran haluan korjata joillain olevaa käsitystä!En tunne kyseistä ihmistä enkä hyväksy hänen tapaansa "kasvattaa" koiria.

      Valkealaan olen myös lahjoitukseni tehnyt.

      Haluan myös korjata sen verran kirjoittamaani,että koiria on YHTEENSÄ kymmenen,4 poikaa ja 6 tyttöä.Näistäkin on yksi poika ja yksi tyttö leikattu,perinnöllisten sairauksien vuoksi en näillä pentuja teetä.

      Jos tytöllä on juoksu,se asustaa sen aikaa omassa huoneessa jonkin toisen tytön ollessa kaverina,vahinkoastumista ei ole sattunut vielä koskaan.

      En teetä toisesta juoksusta pentuja rotuun katsomatta,vaan kyllä ihan rotukohtaisesti.Pentueet eivät ole rekisteröityjä mutta ihan samaa rotua on kummatkin vanhemmat.Sekarotuisia,jos sillä tarkoitetaan kahden rodun risteytystä,minulla ei ole enkä ole sellaisia pentueita kasvattanut.

      Vielä en keneltäään saanut oikein vastausta siihen,että miksi rekisteröity pentu maksaa omaisuuden?Kuten sanoin,minullakin yhtä lailla eläinlääkärikustannuksia,ruokintakuluja,lonkkakuvaukset,silmäpeilaukset,rekattuja käytän näyttelyissä,kaukanakin.En ansaitse pennuilla elantoani,vaan rahoitan osan harrastukseni viemästä rahasta,ruokakustannuksetkin ovat jo kuukaudessa ihan omaa luokkaansa kun en syötä mitään sertiä.

      Koirat eivät ole työkoiria tai palveluskoiria,vaan ihan seurakoiria,joista jokainen liikkuu vapaasti pihallamme samoin lenkillä metsässä jossa käymme kaksi kertaa päivässä.

      • nyt jäit kiinni. Huippuprovomme on tullut takaisin, kuten lupasikin syksyllä palata. Ikävä jo on ollutkin, mutta almanakan mukaan vielä on Suomessa suvi.


      • ,,,,,,,,,,,
        umalehtinen kirjoitti:

        nyt jäit kiinni. Huippuprovomme on tullut takaisin, kuten lupasikin syksyllä palata. Ikävä jo on ollutkin, mutta almanakan mukaan vielä on Suomessa suvi.

        Taisit osua naulan kantaan.


      • Riva

        kertonut miksi et rekkaa ja pyydä niistä pennuista samaa minkä nytkin?
        Itse kasvatin sakemanneja 20 vuotta sitten ja sillon oli rodut hinnotelut aika tarkasti, joten hinta juontaa juurensa aika kaukaa joten ei se ole mikään uusi juttu että ne maksaa paljon.Mutta uskon,että kun roduissa alkaa olla enemmän paperittomia kun paperillisia,niin myös rotutietoset kasvattajat joutuvat miettimään hintoja ja se on ihan oikein.

        Sulla on kaikki asiat kunnossa,ihmettelen suuresti miksi on niin suuri vaiva rekata ne pennut ja laittaa se 40 eur lisää hintaa pentuihin.


      • Doggybag
        umalehtinen kirjoitti:

        nyt jäit kiinni. Huippuprovomme on tullut takaisin, kuten lupasikin syksyllä palata. Ikävä jo on ollutkin, mutta almanakan mukaan vielä on Suomessa suvi.

        Provoksiko päättelet?Johtuneeko siitä että en kasvata koiriani navetassa pimeässä?

        Sittenpä minun turha jatkaa tätä keskustelua kerran en ole olemassa;)

        En ole surannut palstaa niin paljon ettäkö tietäisin ketä tarkoitat,vai koetatko vian katkaista koko homman sillä perusteella kun en olekaan Lea tai joku muu paha ja kamala...


      • Doggybag
        Riva kirjoitti:

        kertonut miksi et rekkaa ja pyydä niistä pennuista samaa minkä nytkin?
        Itse kasvatin sakemanneja 20 vuotta sitten ja sillon oli rodut hinnotelut aika tarkasti, joten hinta juontaa juurensa aika kaukaa joten ei se ole mikään uusi juttu että ne maksaa paljon.Mutta uskon,että kun roduissa alkaa olla enemmän paperittomia kun paperillisia,niin myös rotutietoset kasvattajat joutuvat miettimään hintoja ja se on ihan oikein.

        Sulla on kaikki asiat kunnossa,ihmettelen suuresti miksi on niin suuri vaiva rekata ne pennut ja laittaa se 40 eur lisää hintaa pentuihin.

        Aika suuri osa koiranhankkijoista ei koskaan harrasta näyttelyitä koiransa kanssa.Koira menee perheenjäseneksi,ja sen rekkaripaperin voi laittaa nastoilla mökin huussin seinään kiinni nastoilla viihdykkeeksi...

        Miksi siis rekisteröidä?On tietysti minulla silti vastuu vaikka en paperia annakkaan pennun mukana,tietysti sen vastuun täytyy tulla omastatunnosta eikä siitä ole kaikkien kohdalla takeita.

        Maksan esimerkiksi yhdelle meiltä lähteneelle pennulle lääkekulut loppuelämän,kun selvisi että pennulla oli silmissä vikaa.Eihän minun pakko olisi,mutta oamtunto sanoo...


      • Doggybag
        umalehtinen kirjoitti:

        nyt jäit kiinni. Huippuprovomme on tullut takaisin, kuten lupasikin syksyllä palata. Ikävä jo on ollutkin, mutta almanakan mukaan vielä on Suomessa suvi.

        Kun tuntuu että olette ihan aina täällä...Milloin olette koirienne kanssa?Minulla meni ainakin aamukuudesta tähän saakka kun ehdin koneen ääreen...


      • Doggybag
        umalehtinen kirjoitti:

        nyt jäit kiinni. Huippuprovomme on tullut takaisin, kuten lupasikin syksyllä palata. Ikävä jo on ollutkin, mutta almanakan mukaan vielä on Suomessa suvi.

        Miksi kuvittelet minua provoksi?


      • Riva
        Doggybag kirjoitti:

        Aika suuri osa koiranhankkijoista ei koskaan harrasta näyttelyitä koiransa kanssa.Koira menee perheenjäseneksi,ja sen rekkaripaperin voi laittaa nastoilla mökin huussin seinään kiinni nastoilla viihdykkeeksi...

        Miksi siis rekisteröidä?On tietysti minulla silti vastuu vaikka en paperia annakkaan pennun mukana,tietysti sen vastuun täytyy tulla omastatunnosta eikä siitä ole kaikkien kohdalla takeita.

        Maksan esimerkiksi yhdelle meiltä lähteneelle pennulle lääkekulut loppuelämän,kun selvisi että pennulla oli silmissä vikaa.Eihän minun pakko olisi,mutta oamtunto sanoo...

        tapauksessa ei kukaan. Mutta entä jos innostuu vaikka tokosta,mihin on huomattavasti helpompi retkahtaa kun näyttelyyn?

        Onko sinulla antaa terveyspaperit pennun mukana ,että vanhemmat on terveet? Jos on näin, niin onhan se enemmän kuin ei mitään.

        Mutta minä valitettavasti uskon,että sinä olet rekisteröinti kiellossa,koska ei kasvattaja aliarvioi koiran papereita.


      • Interaktio
        Doggybag kirjoitti:

        Aika suuri osa koiranhankkijoista ei koskaan harrasta näyttelyitä koiransa kanssa.Koira menee perheenjäseneksi,ja sen rekkaripaperin voi laittaa nastoilla mökin huussin seinään kiinni nastoilla viihdykkeeksi...

        Miksi siis rekisteröidä?On tietysti minulla silti vastuu vaikka en paperia annakkaan pennun mukana,tietysti sen vastuun täytyy tulla omastatunnosta eikä siitä ole kaikkien kohdalla takeita.

        Maksan esimerkiksi yhdelle meiltä lähteneelle pennulle lääkekulut loppuelämän,kun selvisi että pennulla oli silmissä vikaa.Eihän minun pakko olisi,mutta oamtunto sanoo...

        VAROITUS! VAKAVA RISTIRIITA HAVAITTU!

        Systeemi ei ymmärrä miksi aloitit veren kerjäämisen nenästä tällä palstalla, vaikka olet niin mukava ihminen, että makselet huomattavia lääkekuluja ihan hyvää hyvyyttäsi??


      • Doggybag kirjoitti:

        Miksi kuvittelet minua provoksi?

        ja siinä on niin paljon totuuden siementä kuitenkin mukana, ja asia on loppuun asti ajateltu, ennenkuin tänne kirjoitettu.

        Joten kerran vielä superprovo kerro suvestasi.


      • tunne niin

        " Sen verran haluan korjata joillain olevaa käsitystä!En tunne kyseistä ihmistä enkä hyväksy hänen tapaansa "kasvattaa" koiria "

        Jos et tunne niin miten voit sanoa ettet hyväksy
        hänen kasvatustapaansa ?


      • Doggybag
        tunne niin kirjoitti:

        " Sen verran haluan korjata joillain olevaa käsitystä!En tunne kyseistä ihmistä enkä hyväksy hänen tapaansa "kasvattaa" koiria "

        Jos et tunne niin miten voit sanoa ettet hyväksy
        hänen kasvatustapaansa ?

        Sitä mitä olen lukenut esimerkiksi tältä palstalta siitä naisesta lukenut,ja sain joku päivä sitten sähköpostia että olisi jotain tekemistä myös valkealan tehtailijan kanssa.


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        Aika suuri osa koiranhankkijoista ei koskaan harrasta näyttelyitä koiransa kanssa.Koira menee perheenjäseneksi,ja sen rekkaripaperin voi laittaa nastoilla mökin huussin seinään kiinni nastoilla viihdykkeeksi...

        Miksi siis rekisteröidä?On tietysti minulla silti vastuu vaikka en paperia annakkaan pennun mukana,tietysti sen vastuun täytyy tulla omastatunnosta eikä siitä ole kaikkien kohdalla takeita.

        Maksan esimerkiksi yhdelle meiltä lähteneelle pennulle lääkekulut loppuelämän,kun selvisi että pennulla oli silmissä vikaa.Eihän minun pakko olisi,mutta oamtunto sanoo...

        Miksi eväät pennunostajalta mahdollisuuden harrastaa koiransa kanssa? Minusta se on silkkaa julmuutta. Rekattua koiraa ei ole pakko käyttää näyttelyssä tms kokeissa, mutta halutessaan se on mahdollista. Paperitonta ei voi viedä vaikka perheen nuori kuinka haluaisi kokeilla vaikka junior handleria. Muuten, rekisteröidyt koirat ovat aivan yhtä PERHEENJÄSENIÄ kuin paperittomatkin.

        Sanopa paperittomuutta puolustavia teesejä? Voitko sanoa edes yhden? Et voi, koska sellaista ei ole olemassa.

        Luulisi sinunkin pitkänlinjan (??) koiraihmisenä jo tietävän, että niillä papereilla on muutakin käyttöä, kuin näyttelyt. Pitääkö minun tosiaan listata ne tähän?


      • Doggybag
        umalehtinen kirjoitti:

        ja siinä on niin paljon totuuden siementä kuitenkin mukana, ja asia on loppuun asti ajateltu, ennenkuin tänne kirjoitettu.

        Joten kerran vielä superprovo kerro suvestasi.

        On uskoa että joku haluaa huolehtia rekisteröimättömistä koiristaankin ainakin yhtä hyvin kuin esimerkiksi sinä rekatuistasi.

        En tiedä mitä koiria kasvatat,todennäköisesti joitain pieniä ja huomaamattomia kun aikasi riittää niin hyvin täällä koirakeskustelussa pyörimiseen.

        On se tietsti hyvä että on joku joka tuntuu olevan aina niin oikeassa kaikessa,osaat sen vielä niin ovelasti ilmaista olemalla hyvin vaatimaton.

        Enpä viitsisi aikaani tuhlata siihen että tekisin käsikirjoituksen tällaista varten,eiköhän provot ole alle teini-ikäisten käsialaa joilla ei ole sitten yhtään mitään muuta tekemistä.

        Jos olisit kirjoittanut vastaavasti nimimerkilläsi että oletkin päättänyt ryhtyä kasvattamaan rekkaamattomia,uskotko,että suosiosi olisi ollut suuri,pentueet olisi varattu vuosiksi eteenpäin.Kenellekkään ei olisi tullut pieneen mieleenkään että olisit jonkinlainen tehtailija.


      • Doggybag
        Riva kirjoitti:

        tapauksessa ei kukaan. Mutta entä jos innostuu vaikka tokosta,mihin on huomattavasti helpompi retkahtaa kun näyttelyyn?

        Onko sinulla antaa terveyspaperit pennun mukana ,että vanhemmat on terveet? Jos on näin, niin onhan se enemmän kuin ei mitään.

        Mutta minä valitettavasti uskon,että sinä olet rekisteröinti kiellossa,koska ei kasvattaja aliarvioi koiran papereita.

        meillä kuitenkin käytetään,että terveystodistukset on.Kerroinhan että kaikki koirat lonkkakuvataan ja silmäpeilataan ennen astutuksia,niin urokset kuin nartutkin.Eläinlääkäri tutkii vielä nartun ennen ensimmäistä astutusta.

        Jos koiralle ilmenee vaikkapa ruoka-aineallergia,en käytä sitä silloin.

        Rekisteröintikiellossa en edelleenkään ole,koska en ole siis koskaan omistanut edes kennelnimeä tai rekannut yhtäkään pentuetta.Mistä olisin siis kiellon voinut saada?


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        meillä kuitenkin käytetään,että terveystodistukset on.Kerroinhan että kaikki koirat lonkkakuvataan ja silmäpeilataan ennen astutuksia,niin urokset kuin nartutkin.Eläinlääkäri tutkii vielä nartun ennen ensimmäistä astutusta.

        Jos koiralle ilmenee vaikkapa ruoka-aineallergia,en käytä sitä silloin.

        Rekisteröintikiellossa en edelleenkään ole,koska en ole siis koskaan omistanut edes kennelnimeä tai rekannut yhtäkään pentuetta.Mistä olisin siis kiellon voinut saada?

        Rekisteröimiseen ei tarvita kennelnimeä.

        Kennelliitosta voidaan erottaa myös. Onkos sinut erotettu?


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        Aika suuri osa koiranhankkijoista ei koskaan harrasta näyttelyitä koiransa kanssa.Koira menee perheenjäseneksi,ja sen rekkaripaperin voi laittaa nastoilla mökin huussin seinään kiinni nastoilla viihdykkeeksi...

        Miksi siis rekisteröidä?On tietysti minulla silti vastuu vaikka en paperia annakkaan pennun mukana,tietysti sen vastuun täytyy tulla omastatunnosta eikä siitä ole kaikkien kohdalla takeita.

        Maksan esimerkiksi yhdelle meiltä lähteneelle pennulle lääkekulut loppuelämän,kun selvisi että pennulla oli silmissä vikaa.Eihän minun pakko olisi,mutta oamtunto sanoo...

        ihmisestä, jolla se omatunto on ihan tykkänään kadoksissa! Puhut edelleenkin vain suusi lämpimäksi!


    • PoliceGirl82

      Säälin niitä, jotka tietämättömyyttään tai tyhmyyttään sinulta koiransa ostavat.

      Miksi pitäisi uskoa, että narttuasi ei käytetä liikaa? Miksi pitäisi uskoa, että pennun isä on juuri mainitsemasi uros? Mistä voi tietää, että pentu tosiaan on luovutusikäinen tai edes sen rotuinen kuin väität? Ei mistään. Minuun ei tuollainen paskapuhe uppoaisi.

      Minä maksan pennussani siitä, että sen KASVATTAJA ON TEHNYT PIRUNMOISEN TYÖN saattaakseen maailmaan tyypillisiä, toimivia ja terveitä rotunsa edustajia. Sinä istut sohvalla ja tuijotat TV:tä, syöt sipsejä ja mietit, kuinka paljon taas tulet tienaamaan yhdestä sekarotuisesta pentueesta. Tuollaisen kuvan Sinusta saa. Häpeäisit edes! Näyttelyissä ja kisoissa eivät arat ja pelokkaat koirat pärjää, mutta toimivan kokonaisuuden eteen on TEHTÄVÄ TYÖTÄ, siihen et Sinä kykene. Olisit edes rehellinen.

      Ja kyllä, minä tuomitsisin sinut heti tehtailijaksi, siitä voit olla varma.

      • Doggybag

        Että pennut ovat siis rekisteröimättömiä,kenenkäänhän ei ole pakko uskoa mitään,ainakaan mitään muuta kuin näkee.

        Minä en kiikuta pentuja kassissa esson parkkipaikalle,vaan ostajat pääsevät ihan vapaasti tutustumaan kaikkiin koiriimme sekä niiden olosuhteisiin.Enpä ole valituksia kuullut,eikä kukaan ole mieltänyt kotiamme niin vastenmieliseksi paikaksi etteikö voisi koiraa minulta hankkia.

        Koirani ovat roduiltaan sen verran eri näköisiä,että se kyllä varmasti pian paljastuisi jos ollut väärä herra asialla.Eipä ole pentuja palautettu sen takia ettäkö olisi paljastunut väärän rotuisiksi,ei ole edes valituksia sellaisesta tullut kun ei ole aihetta ollut.

        Pentujen syntyessä ilmoitan jo heti pentueesta,eli jos on tarpeeksi fiksu,osaa siitä laskea 8 viikkoa eteenpäin.Jotkut pienimmät luovutan vasta 10-viikkoisina.Eli yleensä ostaja varannut jo vauvansa silloin 8 viikkoa ennen luovutusta.Eikö pennut silloin saata olla ennemmin yli-kuin ali-ikäisiä luovutettaessa?

        En "tienaa" pennuilla,kerroinhan jo että rahat menevät jo melkein kokonaan pentueen hoitoon sekä koirien eläinlääkäri ja ruokintakuluihin.Jos tätä rahasta tekisin,koiria täytyisi olla 50,eikä mitään lonkkakuvia tai kallista evästä saatikka edes madotuksia...

        Elätän koirani ja itseni pääasiassa kyllä ihan rehellisellä työnteolla,ja maksanhan pentujen myynnistäkin veroa.

        Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa...

        Esimerkiksi sakemannien jalostuksessa oli jokin aika sitten ihme muoti-ilmiö saada aikaiseksi viistoperiä,joita vieläkin näkee.Suurin osa jo tainnut kyllä kuolla lonkkavikaan...

        Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia...Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?

        Laki ei kiellä olemasta tyhmä,todellakaan.Kun asiaa oikein ajattelee,tyhmä voi siis olla monella tavalla...


      • sth
        Doggybag kirjoitti:

        Että pennut ovat siis rekisteröimättömiä,kenenkäänhän ei ole pakko uskoa mitään,ainakaan mitään muuta kuin näkee.

        Minä en kiikuta pentuja kassissa esson parkkipaikalle,vaan ostajat pääsevät ihan vapaasti tutustumaan kaikkiin koiriimme sekä niiden olosuhteisiin.Enpä ole valituksia kuullut,eikä kukaan ole mieltänyt kotiamme niin vastenmieliseksi paikaksi etteikö voisi koiraa minulta hankkia.

        Koirani ovat roduiltaan sen verran eri näköisiä,että se kyllä varmasti pian paljastuisi jos ollut väärä herra asialla.Eipä ole pentuja palautettu sen takia ettäkö olisi paljastunut väärän rotuisiksi,ei ole edes valituksia sellaisesta tullut kun ei ole aihetta ollut.

        Pentujen syntyessä ilmoitan jo heti pentueesta,eli jos on tarpeeksi fiksu,osaa siitä laskea 8 viikkoa eteenpäin.Jotkut pienimmät luovutan vasta 10-viikkoisina.Eli yleensä ostaja varannut jo vauvansa silloin 8 viikkoa ennen luovutusta.Eikö pennut silloin saata olla ennemmin yli-kuin ali-ikäisiä luovutettaessa?

        En "tienaa" pennuilla,kerroinhan jo että rahat menevät jo melkein kokonaan pentueen hoitoon sekä koirien eläinlääkäri ja ruokintakuluihin.Jos tätä rahasta tekisin,koiria täytyisi olla 50,eikä mitään lonkkakuvia tai kallista evästä saatikka edes madotuksia...

        Elätän koirani ja itseni pääasiassa kyllä ihan rehellisellä työnteolla,ja maksanhan pentujen myynnistäkin veroa.

        Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa...

        Esimerkiksi sakemannien jalostuksessa oli jokin aika sitten ihme muoti-ilmiö saada aikaiseksi viistoperiä,joita vieläkin näkee.Suurin osa jo tainnut kyllä kuolla lonkkavikaan...

        Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia...Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?

        Laki ei kiellä olemasta tyhmä,todellakaan.Kun asiaa oikein ajattelee,tyhmä voi siis olla monella tavalla...

        Tuo alkoi vaivaamaan, kun sanot että rekatut rotukoirat koirat ovat niin sairaita, ja itse teet pentuja vain puhdasrotuisista vanhemmista niin...(näin ymmärsin)
        ne rekisterikirjatko nämä rekatut rotukoirat saavat niin sairaiksi...kun omasi on terveitä kun ovat rekkaamattomia ?


      • PoliceGirl82
        Doggybag kirjoitti:

        Että pennut ovat siis rekisteröimättömiä,kenenkäänhän ei ole pakko uskoa mitään,ainakaan mitään muuta kuin näkee.

        Minä en kiikuta pentuja kassissa esson parkkipaikalle,vaan ostajat pääsevät ihan vapaasti tutustumaan kaikkiin koiriimme sekä niiden olosuhteisiin.Enpä ole valituksia kuullut,eikä kukaan ole mieltänyt kotiamme niin vastenmieliseksi paikaksi etteikö voisi koiraa minulta hankkia.

        Koirani ovat roduiltaan sen verran eri näköisiä,että se kyllä varmasti pian paljastuisi jos ollut väärä herra asialla.Eipä ole pentuja palautettu sen takia ettäkö olisi paljastunut väärän rotuisiksi,ei ole edes valituksia sellaisesta tullut kun ei ole aihetta ollut.

        Pentujen syntyessä ilmoitan jo heti pentueesta,eli jos on tarpeeksi fiksu,osaa siitä laskea 8 viikkoa eteenpäin.Jotkut pienimmät luovutan vasta 10-viikkoisina.Eli yleensä ostaja varannut jo vauvansa silloin 8 viikkoa ennen luovutusta.Eikö pennut silloin saata olla ennemmin yli-kuin ali-ikäisiä luovutettaessa?

        En "tienaa" pennuilla,kerroinhan jo että rahat menevät jo melkein kokonaan pentueen hoitoon sekä koirien eläinlääkäri ja ruokintakuluihin.Jos tätä rahasta tekisin,koiria täytyisi olla 50,eikä mitään lonkkakuvia tai kallista evästä saatikka edes madotuksia...

        Elätän koirani ja itseni pääasiassa kyllä ihan rehellisellä työnteolla,ja maksanhan pentujen myynnistäkin veroa.

        Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa...

        Esimerkiksi sakemannien jalostuksessa oli jokin aika sitten ihme muoti-ilmiö saada aikaiseksi viistoperiä,joita vieläkin näkee.Suurin osa jo tainnut kyllä kuolla lonkkavikaan...

        Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia...Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?

        Laki ei kiellä olemasta tyhmä,todellakaan.Kun asiaa oikein ajattelee,tyhmä voi siis olla monella tavalla...

        Olen kyllä perehtynyt eri rotujen perinnöllisyysongelmiin ja lisäksi olen jotakuinkin tietoinen tietoinen eri kasvattajien periaatteista, en todellakaan heitä automaattisesti palvo tai oleta saavani hyvää pentua. Tulevan pentuni kanssa kävi melko hyvä tuuri sikäli, että odotusaika oli vain puolisen vuotta.

        Kukaanhan ei pakota ostamaan viistoperä-sakua. Se, että koira on jalostettu "pitkälle" ei tietenkään ole takuu mistään. Jokainen saa itse päättää, mistä koiransa hankkii, siinä olet ihan oikeassa. Mutta missään nimessä en sitä kaltaiseltasi sekarotu-tuottajalta hankkisi, vaikka "tavallista" seurakoiraa etsisinkin. Rekattukin kasvattaja, jolla on viittä eri rotua, herättää epäilykseni, saati jos kyseessä on paperittomia (=sekarotuisia) koiria.

        Ja kuinka voit väittää samaan hengenvetoon tuottavasi mielestäsi puhtaita koiria, mutta että niillä ei kuitenkaan olisi noita sairauksia? Sekö, että koiralla ei ole papereita muka estää sen sairastumisen? Logiikkaasi en ymmärrä.

        Ja mitä tuohon oletukseesi, että kasvattajillakin olisi noita rakkikoiria ja vääriä yhdistelmiä nurkissaan, tulee: kyllä minä ainakin otan sen verran selvää kasvattajasta ettei tuollaisille epäilyille ole aihetta, tämä yleensä tarkoittaa monen vuoden tutkimista ja myös arvostamieni kasvattajien tai harrastajien suosituksia, näyttöjä kasvattajan koirilta ja tuloksia käyttökelpoisuudesta.

        En edelleenkään voi käsittää ongelmaasi rekisteröidä pentuja ja silti myydä ne "halvalla", jos et kerran kiellossa ole (?). Vai onko niin vaativaa hankkia kennelnimi ja hieman tehdä paperityötä? Vaatiihan se tosiaan sen, että nouset sieltä telkkarin edestä.


      • Riva
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Olen kyllä perehtynyt eri rotujen perinnöllisyysongelmiin ja lisäksi olen jotakuinkin tietoinen tietoinen eri kasvattajien periaatteista, en todellakaan heitä automaattisesti palvo tai oleta saavani hyvää pentua. Tulevan pentuni kanssa kävi melko hyvä tuuri sikäli, että odotusaika oli vain puolisen vuotta.

        Kukaanhan ei pakota ostamaan viistoperä-sakua. Se, että koira on jalostettu "pitkälle" ei tietenkään ole takuu mistään. Jokainen saa itse päättää, mistä koiransa hankkii, siinä olet ihan oikeassa. Mutta missään nimessä en sitä kaltaiseltasi sekarotu-tuottajalta hankkisi, vaikka "tavallista" seurakoiraa etsisinkin. Rekattukin kasvattaja, jolla on viittä eri rotua, herättää epäilykseni, saati jos kyseessä on paperittomia (=sekarotuisia) koiria.

        Ja kuinka voit väittää samaan hengenvetoon tuottavasi mielestäsi puhtaita koiria, mutta että niillä ei kuitenkaan olisi noita sairauksia? Sekö, että koiralla ei ole papereita muka estää sen sairastumisen? Logiikkaasi en ymmärrä.

        Ja mitä tuohon oletukseesi, että kasvattajillakin olisi noita rakkikoiria ja vääriä yhdistelmiä nurkissaan, tulee: kyllä minä ainakin otan sen verran selvää kasvattajasta ettei tuollaisille epäilyille ole aihetta, tämä yleensä tarkoittaa monen vuoden tutkimista ja myös arvostamieni kasvattajien tai harrastajien suosituksia, näyttöjä kasvattajan koirilta ja tuloksia käyttökelpoisuudesta.

        En edelleenkään voi käsittää ongelmaasi rekisteröidä pentuja ja silti myydä ne "halvalla", jos et kerran kiellossa ole (?). Vai onko niin vaativaa hankkia kennelnimi ja hieman tehdä paperityötä? Vaatiihan se tosiaan sen, että nouset sieltä telkkarin edestä.

        kun kuulin,ettei kennelnimeä tartte olla ja saa pennut rekattua. Eli ei ole edes se kennelnimen hankkiminen esteenä.
        Mutta todella saa olla tarkkana kenelle rahansa vie, on niin monta viheltäjää kasvattamassa Suomen koiralaumaa.


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        Että pennut ovat siis rekisteröimättömiä,kenenkäänhän ei ole pakko uskoa mitään,ainakaan mitään muuta kuin näkee.

        Minä en kiikuta pentuja kassissa esson parkkipaikalle,vaan ostajat pääsevät ihan vapaasti tutustumaan kaikkiin koiriimme sekä niiden olosuhteisiin.Enpä ole valituksia kuullut,eikä kukaan ole mieltänyt kotiamme niin vastenmieliseksi paikaksi etteikö voisi koiraa minulta hankkia.

        Koirani ovat roduiltaan sen verran eri näköisiä,että se kyllä varmasti pian paljastuisi jos ollut väärä herra asialla.Eipä ole pentuja palautettu sen takia ettäkö olisi paljastunut väärän rotuisiksi,ei ole edes valituksia sellaisesta tullut kun ei ole aihetta ollut.

        Pentujen syntyessä ilmoitan jo heti pentueesta,eli jos on tarpeeksi fiksu,osaa siitä laskea 8 viikkoa eteenpäin.Jotkut pienimmät luovutan vasta 10-viikkoisina.Eli yleensä ostaja varannut jo vauvansa silloin 8 viikkoa ennen luovutusta.Eikö pennut silloin saata olla ennemmin yli-kuin ali-ikäisiä luovutettaessa?

        En "tienaa" pennuilla,kerroinhan jo että rahat menevät jo melkein kokonaan pentueen hoitoon sekä koirien eläinlääkäri ja ruokintakuluihin.Jos tätä rahasta tekisin,koiria täytyisi olla 50,eikä mitään lonkkakuvia tai kallista evästä saatikka edes madotuksia...

        Elätän koirani ja itseni pääasiassa kyllä ihan rehellisellä työnteolla,ja maksanhan pentujen myynnistäkin veroa.

        Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa...

        Esimerkiksi sakemannien jalostuksessa oli jokin aika sitten ihme muoti-ilmiö saada aikaiseksi viistoperiä,joita vieläkin näkee.Suurin osa jo tainnut kyllä kuolla lonkkavikaan...

        Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia...Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?

        Laki ei kiellä olemasta tyhmä,todellakaan.Kun asiaa oikein ajattelee,tyhmä voi siis olla monella tavalla...

        "Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa... "

        -Mutta sinähän teet juuri samaa, "jalostat" puhdasrotuisia koiria? Miksi sinun rekkaamattomat puhdasrotuiset olisivat sen terveempiä, kuin rekatut puhdasrotuiset? Rekattujen tiedot sentään ovat kaikenkansan nähtävillä, sinun koiriesi taustat voi kysyä ainoastaan sinulta. Kumpihan malli edistää rodun terveyttä?

        "Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia..."

        -Useat kasvattajat pitävät vain paria koiraa jalostuskäytössä, 20 ei ole kovin yleistä.

        -Astutuksesta vaaditaan uroksen omistajan todistus, joten ei mitä tahansa urosta voi väittää pentujen isäksi.

        "Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?"

        -Sisaruspariyhdistelmä ei estä rekisteröintiä, joten miksi valehdella asiasta?

        -Jos epäilee, että vanhemmat eivät ole ne, jotka rekkarissa sanotaan, niin ei kun saman tien ilmoittamaan asiasta eteenpäin. Otetaan dna-testit ja jos huijaus paljastuu, joutuu kasvattaja palauttamaan pennusta saamansa rahat SEKÄ jättämään pennun sen omistajille. Ja tämä on kennelliiton sääntö. Huijaustapauksesta seuraa varma sanktio (erotus, rek.kielto) ja kasvattajan maine on iäksi mennyt. Näin siis rekattujen kohdalla. Mutta jos paperittoman koiran vanhemmat eivät olisikaan ne, jotka teettäjä on ilmoittanut, ketään ei kiinnosta. Kukaan ei anna rankaisua eikä asia leviä julkisuuteen. Kennelliitto on koiranomistajan etujärjestö.

        Jokos alkaa valjeta rekisteröintikulttuurin edut?


      • Doggybag
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Olen kyllä perehtynyt eri rotujen perinnöllisyysongelmiin ja lisäksi olen jotakuinkin tietoinen tietoinen eri kasvattajien periaatteista, en todellakaan heitä automaattisesti palvo tai oleta saavani hyvää pentua. Tulevan pentuni kanssa kävi melko hyvä tuuri sikäli, että odotusaika oli vain puolisen vuotta.

        Kukaanhan ei pakota ostamaan viistoperä-sakua. Se, että koira on jalostettu "pitkälle" ei tietenkään ole takuu mistään. Jokainen saa itse päättää, mistä koiransa hankkii, siinä olet ihan oikeassa. Mutta missään nimessä en sitä kaltaiseltasi sekarotu-tuottajalta hankkisi, vaikka "tavallista" seurakoiraa etsisinkin. Rekattukin kasvattaja, jolla on viittä eri rotua, herättää epäilykseni, saati jos kyseessä on paperittomia (=sekarotuisia) koiria.

        Ja kuinka voit väittää samaan hengenvetoon tuottavasi mielestäsi puhtaita koiria, mutta että niillä ei kuitenkaan olisi noita sairauksia? Sekö, että koiralla ei ole papereita muka estää sen sairastumisen? Logiikkaasi en ymmärrä.

        Ja mitä tuohon oletukseesi, että kasvattajillakin olisi noita rakkikoiria ja vääriä yhdistelmiä nurkissaan, tulee: kyllä minä ainakin otan sen verran selvää kasvattajasta ettei tuollaisille epäilyille ole aihetta, tämä yleensä tarkoittaa monen vuoden tutkimista ja myös arvostamieni kasvattajien tai harrastajien suosituksia, näyttöjä kasvattajan koirilta ja tuloksia käyttökelpoisuudesta.

        En edelleenkään voi käsittää ongelmaasi rekisteröidä pentuja ja silti myydä ne "halvalla", jos et kerran kiellossa ole (?). Vai onko niin vaativaa hankkia kennelnimi ja hieman tehdä paperityötä? Vaatiihan se tosiaan sen, että nouset sieltä telkkarin edestä.

        Etteikö kasvattamillani pennuilla voisi olla uhan yhtä lailla perinnöllisiä sairauksia kuin muillakin rotunsa edustajilla.

        Kommentoin tällä vain sitä,kun joku väitti rekkaamattomien olevan suunnilleen kolmijalkaisia joilla vain toinen keuhko...Samalla lailla ne perinnölliset sairaudet periytyvät rekkaamattomiin kuin rekattuihinkin.

        Jos sinä et hankkisi minulta koiraa,se ihan ok,koska jokaisellahan on valinnanvapaus.Ne jotka haluavat pennun minulta ovat silti varmasti ihan hyviä koiranomistajia,ei se ketään huonommaksi tee jos omistaa paperittoman koiran.

        Jos sinulla olisi kaksi vaihtoehtoa,hankkia venäjältä tullut koira,josta ei voi tietää edes onko salakuljetettu vaiko rehellisesti maahantuotu,vaiko koira esimerkiksi minulta josta tiedät ja näet kuitenkin omin silmin missä olosuhteissa kasvaa,kummanko hankkisit ennemmin?


      • Doggybag
        href kirjoitti:

        "Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa... "

        -Mutta sinähän teet juuri samaa, "jalostat" puhdasrotuisia koiria? Miksi sinun rekkaamattomat puhdasrotuiset olisivat sen terveempiä, kuin rekatut puhdasrotuiset? Rekattujen tiedot sentään ovat kaikenkansan nähtävillä, sinun koiriesi taustat voi kysyä ainoastaan sinulta. Kumpihan malli edistää rodun terveyttä?

        "Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia..."

        -Useat kasvattajat pitävät vain paria koiraa jalostuskäytössä, 20 ei ole kovin yleistä.

        -Astutuksesta vaaditaan uroksen omistajan todistus, joten ei mitä tahansa urosta voi väittää pentujen isäksi.

        "Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?"

        -Sisaruspariyhdistelmä ei estä rekisteröintiä, joten miksi valehdella asiasta?

        -Jos epäilee, että vanhemmat eivät ole ne, jotka rekkarissa sanotaan, niin ei kun saman tien ilmoittamaan asiasta eteenpäin. Otetaan dna-testit ja jos huijaus paljastuu, joutuu kasvattaja palauttamaan pennusta saamansa rahat SEKÄ jättämään pennun sen omistajille. Ja tämä on kennelliiton sääntö. Huijaustapauksesta seuraa varma sanktio (erotus, rek.kielto) ja kasvattajan maine on iäksi mennyt. Näin siis rekattujen kohdalla. Mutta jos paperittoman koiran vanhemmat eivät olisikaan ne, jotka teettäjä on ilmoittanut, ketään ei kiinnosta. Kukaan ei anna rankaisua eikä asia leviä julkisuuteen. Kennelliitto on koiranomistajan etujärjestö.

        Jokos alkaa valjeta rekisteröintikulttuurin edut?

        ..Entä kun uroskin on saman kasvattajan?Mitä merkitystä todistuksella silloin on?

        Useat kasvattajat varmaankin pitävät tosiaan vain paria koiraa,olen aiemmin jo sanonut etten yleistä kun puhun kasvattajista tai mistä tahansa.Yhtä usea kasvattaja pitää kuitenkin useaa koiraa,kahta-kolmea rotua.

        Keltaisessa pörssissä ja Apulassahan näiden rekattujen kasvattajien ilmoituksia on koko ajan!
        En tiedä miten muut koiranomistajat,mutta luen päivittäin näiden ilmoitukset ja tiedän tasan tarkkaan kenellä kasvattajilla on suunnilleen koko ajan pentue,jopa parikin yhtä aikaa.

        Sehän ei voi olla mahdollista muuten kuin siten että koiria on PALJON,kotona ja sijoituksessa.

        Tiedän neljä kasvattajaa joilla on 12-25 koiraa kotonaan kerralla,lisäksi sijoituskoiria monta kymmentä.Ja nämä ovat vain jotka tiedän...

        Kuinkahan moni osaa epäillä etteikö isä ole sama kuin papereissa,varsinkin jos on kyse rodusta jossa kaikki suunnilleen samaa väriä ja näköä?
        Veikkaanpa että murto-osa testataan sen vuoksi ettäkö joku ymmärtäisi epäillä.

        Vaikka olenkin tosi tarkka ettei meillä pääse vahinkoastumisia sattumaan,oletan,yleisesti ottaen,että rekkaamattomien pentujen ostajat osaavat ajatella aivoillaan sen verran että tietävät sen mahdollisuuden,että koira olisikin muuta kuin kerrotaan.

        Koirahan voi aina sairastua johonkin,on sen vanhemmat terveitä tai sitten ei.Jokaisen koiranomistajan pitäisi kyllä osata ajatella jo koiraa hankkiessa että ylimääräisiä kuluja voi tulla eikä vain luottaa siihen että suku on terve,niin minunkin koirani.

        Jos rekattu koira hankitaan vain siksi että uskotaan sen olevan terve ehdottomasti(ihan kuin paperilappu sen takaisi) ja sitten jotain ilmenee,ollaankin ihan kauhuissaan ja viedään samantien koira lopetettavaksi tai se on myynnissä "pitovaikeuksien vuoksi"...

        Rekkaamattomien koirien ostajille kun on tärkeintä saada perheenjäsen.He eivät tarvitse paperia mukaan jota voi esitellä sukulaisille ja tuttaville vain sen vuoksi että kaikki varmasti saavat tietää kuinka hyväsukuinen sohvaperuna heille on hankittu,vaikkei sen kanssa koskaan harrastettaisi näyttelyitä tai mitään muutakaan mihin rekisteritodistusta tarvitaan.

        Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran ja vielä sanoa sen ääneen.Kukaanhan ei sitä ääneen tunnusta,mutta monellakohan rekatun ostajalla on OIKEASTI syynä se,ettei vain yksinkertaisesti "kehdata" hankkia paperitonta...


      • Doggybag
        sth kirjoitti:

        Tuo alkoi vaivaamaan, kun sanot että rekatut rotukoirat koirat ovat niin sairaita, ja itse teet pentuja vain puhdasrotuisista vanhemmista niin...(näin ymmärsin)
        ne rekisterikirjatko nämä rekatut rotukoirat saavat niin sairaiksi...kun omasi on terveitä kun ovat rekkaamattomia ?

        tuolta toisaalta...

        Hankalaa kirjoittaa nyt ihan pilkulleen kun joka sanaan tartutaan kirjaimellisesti...


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        tuolta toisaalta...

        Hankalaa kirjoittaa nyt ihan pilkulleen kun joka sanaan tartutaan kirjaimellisesti...

        kerro vain se syvin TOTUUS!


      • issu56
        Doggybag kirjoitti:

        ..Entä kun uroskin on saman kasvattajan?Mitä merkitystä todistuksella silloin on?

        Useat kasvattajat varmaankin pitävät tosiaan vain paria koiraa,olen aiemmin jo sanonut etten yleistä kun puhun kasvattajista tai mistä tahansa.Yhtä usea kasvattaja pitää kuitenkin useaa koiraa,kahta-kolmea rotua.

        Keltaisessa pörssissä ja Apulassahan näiden rekattujen kasvattajien ilmoituksia on koko ajan!
        En tiedä miten muut koiranomistajat,mutta luen päivittäin näiden ilmoitukset ja tiedän tasan tarkkaan kenellä kasvattajilla on suunnilleen koko ajan pentue,jopa parikin yhtä aikaa.

        Sehän ei voi olla mahdollista muuten kuin siten että koiria on PALJON,kotona ja sijoituksessa.

        Tiedän neljä kasvattajaa joilla on 12-25 koiraa kotonaan kerralla,lisäksi sijoituskoiria monta kymmentä.Ja nämä ovat vain jotka tiedän...

        Kuinkahan moni osaa epäillä etteikö isä ole sama kuin papereissa,varsinkin jos on kyse rodusta jossa kaikki suunnilleen samaa väriä ja näköä?
        Veikkaanpa että murto-osa testataan sen vuoksi ettäkö joku ymmärtäisi epäillä.

        Vaikka olenkin tosi tarkka ettei meillä pääse vahinkoastumisia sattumaan,oletan,yleisesti ottaen,että rekkaamattomien pentujen ostajat osaavat ajatella aivoillaan sen verran että tietävät sen mahdollisuuden,että koira olisikin muuta kuin kerrotaan.

        Koirahan voi aina sairastua johonkin,on sen vanhemmat terveitä tai sitten ei.Jokaisen koiranomistajan pitäisi kyllä osata ajatella jo koiraa hankkiessa että ylimääräisiä kuluja voi tulla eikä vain luottaa siihen että suku on terve,niin minunkin koirani.

        Jos rekattu koira hankitaan vain siksi että uskotaan sen olevan terve ehdottomasti(ihan kuin paperilappu sen takaisi) ja sitten jotain ilmenee,ollaankin ihan kauhuissaan ja viedään samantien koira lopetettavaksi tai se on myynnissä "pitovaikeuksien vuoksi"...

        Rekkaamattomien koirien ostajille kun on tärkeintä saada perheenjäsen.He eivät tarvitse paperia mukaan jota voi esitellä sukulaisille ja tuttaville vain sen vuoksi että kaikki varmasti saavat tietää kuinka hyväsukuinen sohvaperuna heille on hankittu,vaikkei sen kanssa koskaan harrastettaisi näyttelyitä tai mitään muutakaan mihin rekisteritodistusta tarvitaan.

        Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran ja vielä sanoa sen ääneen.Kukaanhan ei sitä ääneen tunnusta,mutta monellakohan rekatun ostajalla on OIKEASTI syynä se,ettei vain yksinkertaisesti "kehdata" hankkia paperitonta...

        on sun maailmaas kaikkine tyhjänpäiväisine hörhötyksineen! Puhut tosi paljon, mutta oikeasti et sano yhtään mitään!! Tuuli se mun huulia heiluttaa-tyyli on sulle ominaista ollut koko tässä ketjussa!


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        ..Entä kun uroskin on saman kasvattajan?Mitä merkitystä todistuksella silloin on?

        Useat kasvattajat varmaankin pitävät tosiaan vain paria koiraa,olen aiemmin jo sanonut etten yleistä kun puhun kasvattajista tai mistä tahansa.Yhtä usea kasvattaja pitää kuitenkin useaa koiraa,kahta-kolmea rotua.

        Keltaisessa pörssissä ja Apulassahan näiden rekattujen kasvattajien ilmoituksia on koko ajan!
        En tiedä miten muut koiranomistajat,mutta luen päivittäin näiden ilmoitukset ja tiedän tasan tarkkaan kenellä kasvattajilla on suunnilleen koko ajan pentue,jopa parikin yhtä aikaa.

        Sehän ei voi olla mahdollista muuten kuin siten että koiria on PALJON,kotona ja sijoituksessa.

        Tiedän neljä kasvattajaa joilla on 12-25 koiraa kotonaan kerralla,lisäksi sijoituskoiria monta kymmentä.Ja nämä ovat vain jotka tiedän...

        Kuinkahan moni osaa epäillä etteikö isä ole sama kuin papereissa,varsinkin jos on kyse rodusta jossa kaikki suunnilleen samaa väriä ja näköä?
        Veikkaanpa että murto-osa testataan sen vuoksi ettäkö joku ymmärtäisi epäillä.

        Vaikka olenkin tosi tarkka ettei meillä pääse vahinkoastumisia sattumaan,oletan,yleisesti ottaen,että rekkaamattomien pentujen ostajat osaavat ajatella aivoillaan sen verran että tietävät sen mahdollisuuden,että koira olisikin muuta kuin kerrotaan.

        Koirahan voi aina sairastua johonkin,on sen vanhemmat terveitä tai sitten ei.Jokaisen koiranomistajan pitäisi kyllä osata ajatella jo koiraa hankkiessa että ylimääräisiä kuluja voi tulla eikä vain luottaa siihen että suku on terve,niin minunkin koirani.

        Jos rekattu koira hankitaan vain siksi että uskotaan sen olevan terve ehdottomasti(ihan kuin paperilappu sen takaisi) ja sitten jotain ilmenee,ollaankin ihan kauhuissaan ja viedään samantien koira lopetettavaksi tai se on myynnissä "pitovaikeuksien vuoksi"...

        Rekkaamattomien koirien ostajille kun on tärkeintä saada perheenjäsen.He eivät tarvitse paperia mukaan jota voi esitellä sukulaisille ja tuttaville vain sen vuoksi että kaikki varmasti saavat tietää kuinka hyväsukuinen sohvaperuna heille on hankittu,vaikkei sen kanssa koskaan harrastettaisi näyttelyitä tai mitään muutakaan mihin rekisteritodistusta tarvitaan.

        Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran ja vielä sanoa sen ääneen.Kukaanhan ei sitä ääneen tunnusta,mutta monellakohan rekatun ostajalla on OIKEASTI syynä se,ettei vain yksinkertaisesti "kehdata" hankkia paperitonta...

        Hyvä Doggybag (osuva nickki), miksi et vastaa yhteenkään sinulle esitettyyn kysymykseen, vaan hyökkäät heti päälle? Vastauksia ei ole saatu, herjauksia kyllä.

        "Entä kun uroskin on saman kasvattajan?Mitä merkitystä todistuksella silloin on?"
        Miksi hän ei siinä tapauksessa käyttäisi urostaan virallisesti?

        "Keltaisessa pörssissä ja Apulassahan näiden rekattujen kasvattajien ilmoituksia on koko ajan!"
        Näissä paikoissa koiria myyvät myös ihan normaalit rehelliset kasvattajat. Ei se, että ilmoitus on lehdessä/netissä, tee kasvattajasta vielä huonoa.

        "Tiedän neljä kasvattajaa joilla on 12-25 koiraa kotonaan kerralla"
        Jostain syystä sinun tuttavapiiriisi näyttää kuuluvan epäilyttäviä koiraihmisiä. Vanha sananlasku sanoo, että kyllä koira koiran tuntee..

        "oletan,yleisesti ottaen,että rekkaamattomien pentujen ostajat osaavat ajatella aivoillaan sen verran että tietävät sen mahdollisuuden,että koira olisikin muuta kuin kerrotaan"
        Tuohan on täysin järjetöntä, ei pennunostajalla pitäisi olla mitään syytä olettaa joutuvansa huijatuksi! Myönnätkö siis, että on pennunostajan typeryyttä ostaa paperiton pentu ja odottaa sen olevan mitä luvataan?

        "jos rekattu koira hankitaan vain siksi että uskotaan sen olevan terve ehdottomasti(ihan kuin paperilappu sen takaisi) ja sitten jotain ilmenee,ollaankin ihan kauhuissaan ja viedään samantien koira lopetettavaksi tai se on myynnissä "pitovaikeuksien vuoksi"... "
        Tarkoitatko, että rekattu viedään helpommin lopetettavaksi kuin paperiton? Eiköhän se ole päinvastoin. Paperi ei takaa mitään, mutta todistaa paljon.

        "Rekkaamattomien koirien ostajille kun on tärkeintä saada perheenjäsen.He eivät tarvitse paperia mukaan jota voi esitellä sukulaisille ja tuttaville vain sen vuoksi että kaikki varmasti saavat tietää kuinka hyväsukuinen sohvaperuna heille on hankittu,vaikkei sen kanssa koskaan harrastettaisi näyttelyitä tai mitään muutakaan mihin rekisteritodistusta tarvitaan."
        Tätä soppaa paperittomien teettäjät kyllä syöttävät.

        Rekisteröity koira on aivan yhtä rakas perheenjäsen kuin sinun paperiton koirasi, on aika törkeää olettaa muuta. Rotukoiraharrastajat kyllä ymmärtävät tämän, mutta paperittomien puolustajat eivät. Vissiin se on niin, että kun kunnon argumentteja ei löydy, niin pitää alkaa herjaamaan ja ylentämään itsensä ala-arvoisin keinoin.

        "Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran"
        Etkö enää muuta keksinyt? Miten alennutkin vetoamaan itsetuntoon? Miten itsetunnolla voisi olla mitään tekemistä kanssa, että haluaa tukea rehellistä, eettistä ja pitkäjänteistä työtä terveyden ja rodunomaisuuden hyväksi?

        Rekisteritodistus ei ole mikään vouhottamisen aihe, se on todistuskappale koiran taustoista. Se on eräänlainen takuutodistus.


      • href
        Doggybag kirjoitti:

        Etteikö kasvattamillani pennuilla voisi olla uhan yhtä lailla perinnöllisiä sairauksia kuin muillakin rotunsa edustajilla.

        Kommentoin tällä vain sitä,kun joku väitti rekkaamattomien olevan suunnilleen kolmijalkaisia joilla vain toinen keuhko...Samalla lailla ne perinnölliset sairaudet periytyvät rekkaamattomiin kuin rekattuihinkin.

        Jos sinä et hankkisi minulta koiraa,se ihan ok,koska jokaisellahan on valinnanvapaus.Ne jotka haluavat pennun minulta ovat silti varmasti ihan hyviä koiranomistajia,ei se ketään huonommaksi tee jos omistaa paperittoman koiran.

        Jos sinulla olisi kaksi vaihtoehtoa,hankkia venäjältä tullut koira,josta ei voi tietää edes onko salakuljetettu vaiko rehellisesti maahantuotu,vaiko koira esimerkiksi minulta josta tiedät ja näet kuitenkin omin silmin missä olosuhteissa kasvaa,kummanko hankkisit ennemmin?

        En ottaisi kumpaakaan, koska en tue epäeettistä koirankasvatusta. Onneksi ei ole pakko valita, vaan voi ottaa koiran rehelliseltä kasvattajalta.


      • Koirakko
        Doggybag kirjoitti:

        ..Entä kun uroskin on saman kasvattajan?Mitä merkitystä todistuksella silloin on?

        Useat kasvattajat varmaankin pitävät tosiaan vain paria koiraa,olen aiemmin jo sanonut etten yleistä kun puhun kasvattajista tai mistä tahansa.Yhtä usea kasvattaja pitää kuitenkin useaa koiraa,kahta-kolmea rotua.

        Keltaisessa pörssissä ja Apulassahan näiden rekattujen kasvattajien ilmoituksia on koko ajan!
        En tiedä miten muut koiranomistajat,mutta luen päivittäin näiden ilmoitukset ja tiedän tasan tarkkaan kenellä kasvattajilla on suunnilleen koko ajan pentue,jopa parikin yhtä aikaa.

        Sehän ei voi olla mahdollista muuten kuin siten että koiria on PALJON,kotona ja sijoituksessa.

        Tiedän neljä kasvattajaa joilla on 12-25 koiraa kotonaan kerralla,lisäksi sijoituskoiria monta kymmentä.Ja nämä ovat vain jotka tiedän...

        Kuinkahan moni osaa epäillä etteikö isä ole sama kuin papereissa,varsinkin jos on kyse rodusta jossa kaikki suunnilleen samaa väriä ja näköä?
        Veikkaanpa että murto-osa testataan sen vuoksi ettäkö joku ymmärtäisi epäillä.

        Vaikka olenkin tosi tarkka ettei meillä pääse vahinkoastumisia sattumaan,oletan,yleisesti ottaen,että rekkaamattomien pentujen ostajat osaavat ajatella aivoillaan sen verran että tietävät sen mahdollisuuden,että koira olisikin muuta kuin kerrotaan.

        Koirahan voi aina sairastua johonkin,on sen vanhemmat terveitä tai sitten ei.Jokaisen koiranomistajan pitäisi kyllä osata ajatella jo koiraa hankkiessa että ylimääräisiä kuluja voi tulla eikä vain luottaa siihen että suku on terve,niin minunkin koirani.

        Jos rekattu koira hankitaan vain siksi että uskotaan sen olevan terve ehdottomasti(ihan kuin paperilappu sen takaisi) ja sitten jotain ilmenee,ollaankin ihan kauhuissaan ja viedään samantien koira lopetettavaksi tai se on myynnissä "pitovaikeuksien vuoksi"...

        Rekkaamattomien koirien ostajille kun on tärkeintä saada perheenjäsen.He eivät tarvitse paperia mukaan jota voi esitellä sukulaisille ja tuttaville vain sen vuoksi että kaikki varmasti saavat tietää kuinka hyväsukuinen sohvaperuna heille on hankittu,vaikkei sen kanssa koskaan harrastettaisi näyttelyitä tai mitään muutakaan mihin rekisteritodistusta tarvitaan.

        Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran ja vielä sanoa sen ääneen.Kukaanhan ei sitä ääneen tunnusta,mutta monellakohan rekatun ostajalla on OIKEASTI syynä se,ettei vain yksinkertaisesti "kehdata" hankkia paperitonta...

        en tulisi ostamaan koiraa Sinulta syystä, että et ole saanut minua vakuuttuneeksi. En ole vakuuttunut, että ajattelet koiriesi parasta, jos kerran käytät paperillisia koiria ja samanrotuisia keskenään lisääntymiseen niin, miksi näitä koiria ei sitten voi rekata? Ei mene minulla jakeluun. Miksi paperiton rotukoira niin kuin sanot, kun ei ole iso vaiva ilmoittaa kennel-järjestöön pennuista, joilla on nämä rekatut vanhemmat.
        Itse hankin seropini eläinsuojelun kautta. Siellä näin myös kaksi Valkealasta tullutta koiraa. Suru tulee puseroon vieläkin. Niin arkoja olivat raukkaparat.
        Myöskään en ostaisi epämääräistä tuontikoiraa. Jotain rajaa näihin eläinasioihin!


      • sth
        Doggybag kirjoitti:

        Etteikö kasvattamillani pennuilla voisi olla uhan yhtä lailla perinnöllisiä sairauksia kuin muillakin rotunsa edustajilla.

        Kommentoin tällä vain sitä,kun joku väitti rekkaamattomien olevan suunnilleen kolmijalkaisia joilla vain toinen keuhko...Samalla lailla ne perinnölliset sairaudet periytyvät rekkaamattomiin kuin rekattuihinkin.

        Jos sinä et hankkisi minulta koiraa,se ihan ok,koska jokaisellahan on valinnanvapaus.Ne jotka haluavat pennun minulta ovat silti varmasti ihan hyviä koiranomistajia,ei se ketään huonommaksi tee jos omistaa paperittoman koiran.

        Jos sinulla olisi kaksi vaihtoehtoa,hankkia venäjältä tullut koira,josta ei voi tietää edes onko salakuljetettu vaiko rehellisesti maahantuotu,vaiko koira esimerkiksi minulta josta tiedät ja näet kuitenkin omin silmin missä olosuhteissa kasvaa,kummanko hankkisit ennemmin?

        > kummanko hankkisit ennemmin?<
        Minä en ainakaan hankkisi kumpaakaan,
        jos nuo olisi ainoat vaihtoehdot, olisin ilman.


      • sth
        Doggybag kirjoitti:

        ..Entä kun uroskin on saman kasvattajan?Mitä merkitystä todistuksella silloin on?

        Useat kasvattajat varmaankin pitävät tosiaan vain paria koiraa,olen aiemmin jo sanonut etten yleistä kun puhun kasvattajista tai mistä tahansa.Yhtä usea kasvattaja pitää kuitenkin useaa koiraa,kahta-kolmea rotua.

        Keltaisessa pörssissä ja Apulassahan näiden rekattujen kasvattajien ilmoituksia on koko ajan!
        En tiedä miten muut koiranomistajat,mutta luen päivittäin näiden ilmoitukset ja tiedän tasan tarkkaan kenellä kasvattajilla on suunnilleen koko ajan pentue,jopa parikin yhtä aikaa.

        Sehän ei voi olla mahdollista muuten kuin siten että koiria on PALJON,kotona ja sijoituksessa.

        Tiedän neljä kasvattajaa joilla on 12-25 koiraa kotonaan kerralla,lisäksi sijoituskoiria monta kymmentä.Ja nämä ovat vain jotka tiedän...

        Kuinkahan moni osaa epäillä etteikö isä ole sama kuin papereissa,varsinkin jos on kyse rodusta jossa kaikki suunnilleen samaa väriä ja näköä?
        Veikkaanpa että murto-osa testataan sen vuoksi ettäkö joku ymmärtäisi epäillä.

        Vaikka olenkin tosi tarkka ettei meillä pääse vahinkoastumisia sattumaan,oletan,yleisesti ottaen,että rekkaamattomien pentujen ostajat osaavat ajatella aivoillaan sen verran että tietävät sen mahdollisuuden,että koira olisikin muuta kuin kerrotaan.

        Koirahan voi aina sairastua johonkin,on sen vanhemmat terveitä tai sitten ei.Jokaisen koiranomistajan pitäisi kyllä osata ajatella jo koiraa hankkiessa että ylimääräisiä kuluja voi tulla eikä vain luottaa siihen että suku on terve,niin minunkin koirani.

        Jos rekattu koira hankitaan vain siksi että uskotaan sen olevan terve ehdottomasti(ihan kuin paperilappu sen takaisi) ja sitten jotain ilmenee,ollaankin ihan kauhuissaan ja viedään samantien koira lopetettavaksi tai se on myynnissä "pitovaikeuksien vuoksi"...

        Rekkaamattomien koirien ostajille kun on tärkeintä saada perheenjäsen.He eivät tarvitse paperia mukaan jota voi esitellä sukulaisille ja tuttaville vain sen vuoksi että kaikki varmasti saavat tietää kuinka hyväsukuinen sohvaperuna heille on hankittu,vaikkei sen kanssa koskaan harrastettaisi näyttelyitä tai mitään muutakaan mihin rekisteritodistusta tarvitaan.

        Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran ja vielä sanoa sen ääneen.Kukaanhan ei sitä ääneen tunnusta,mutta monellakohan rekatun ostajalla on OIKEASTI syynä se,ettei vain yksinkertaisesti "kehdata" hankkia paperitonta...

        >> Kai heillä on sen verran parempi itsetunto kun uskaltavat ottaa rekkaamattoman koiran ja vielä sanoa sen ääneen.Kukaanhan ei sitä ääneen tunnusta,mutta monellakohan rekatun ostajalla on OIKEASTI syynä se,ettei vain yksinkertaisesti "kehdata" hankkia paperitonta.


      • JUST
        Doggybag kirjoitti:

        Että pennut ovat siis rekisteröimättömiä,kenenkäänhän ei ole pakko uskoa mitään,ainakaan mitään muuta kuin näkee.

        Minä en kiikuta pentuja kassissa esson parkkipaikalle,vaan ostajat pääsevät ihan vapaasti tutustumaan kaikkiin koiriimme sekä niiden olosuhteisiin.Enpä ole valituksia kuullut,eikä kukaan ole mieltänyt kotiamme niin vastenmieliseksi paikaksi etteikö voisi koiraa minulta hankkia.

        Koirani ovat roduiltaan sen verran eri näköisiä,että se kyllä varmasti pian paljastuisi jos ollut väärä herra asialla.Eipä ole pentuja palautettu sen takia ettäkö olisi paljastunut väärän rotuisiksi,ei ole edes valituksia sellaisesta tullut kun ei ole aihetta ollut.

        Pentujen syntyessä ilmoitan jo heti pentueesta,eli jos on tarpeeksi fiksu,osaa siitä laskea 8 viikkoa eteenpäin.Jotkut pienimmät luovutan vasta 10-viikkoisina.Eli yleensä ostaja varannut jo vauvansa silloin 8 viikkoa ennen luovutusta.Eikö pennut silloin saata olla ennemmin yli-kuin ali-ikäisiä luovutettaessa?

        En "tienaa" pennuilla,kerroinhan jo että rahat menevät jo melkein kokonaan pentueen hoitoon sekä koirien eläinlääkäri ja ruokintakuluihin.Jos tätä rahasta tekisin,koiria täytyisi olla 50,eikä mitään lonkkakuvia tai kallista evästä saatikka edes madotuksia...

        Elätän koirani ja itseni pääasiassa kyllä ihan rehellisellä työnteolla,ja maksanhan pentujen myynnistäkin veroa.

        Minä olen vähän eri mieltä tuosta "terveitä rotunsa edustajia"-asiassa...Onko liian pitkälle jalostettu koira enää terve?Luepas joskus eri rotujen perinnöllisten sairauksien listaa,ei ole kaunista katseltavaa...

        Esimerkiksi sakemannien jalostuksessa oli jokin aika sitten ihme muoti-ilmiö saada aikaiseksi viistoperiä,joita vieläkin näkee.Suurin osa jo tainnut kyllä kuolla lonkkavikaan...

        Entä rekattujen kasvattaja jolla saattaa olla kotona parikymmentä koiraa?
        Ei kaikkia dna-testata,eiköhän suurimmaksi osaksi luoteta kasvattajan sanaan että sejase astui tämänjatämän.Silloin vain jos joku antaa vinkin ja epäilee sukusiitosta tai muuten eri isää mikä papereihin merkitty,tutkitaan EHKÄ asia...Voitko siis olla rekattujenkaan kohdalla aivan varma ettet saa sisaruspariyhdistelmää tms. jos pentuja ei ole dna-testattu?

        Laki ei kiellä olemasta tyhmä,todellakaan.Kun asiaa oikein ajattelee,tyhmä voi siis olla monella tavalla...

        NIIN SINULTA ON LÄHTENYT MYÖS REKKAAMATTOMIA SAKSANPAIMENKOIRAN PENTUJA...


      • PoliceKiller
        PoliceGirl82 kirjoitti:

        Olen kyllä perehtynyt eri rotujen perinnöllisyysongelmiin ja lisäksi olen jotakuinkin tietoinen tietoinen eri kasvattajien periaatteista, en todellakaan heitä automaattisesti palvo tai oleta saavani hyvää pentua. Tulevan pentuni kanssa kävi melko hyvä tuuri sikäli, että odotusaika oli vain puolisen vuotta.

        Kukaanhan ei pakota ostamaan viistoperä-sakua. Se, että koira on jalostettu "pitkälle" ei tietenkään ole takuu mistään. Jokainen saa itse päättää, mistä koiransa hankkii, siinä olet ihan oikeassa. Mutta missään nimessä en sitä kaltaiseltasi sekarotu-tuottajalta hankkisi, vaikka "tavallista" seurakoiraa etsisinkin. Rekattukin kasvattaja, jolla on viittä eri rotua, herättää epäilykseni, saati jos kyseessä on paperittomia (=sekarotuisia) koiria.

        Ja kuinka voit väittää samaan hengenvetoon tuottavasi mielestäsi puhtaita koiria, mutta että niillä ei kuitenkaan olisi noita sairauksia? Sekö, että koiralla ei ole papereita muka estää sen sairastumisen? Logiikkaasi en ymmärrä.

        Ja mitä tuohon oletukseesi, että kasvattajillakin olisi noita rakkikoiria ja vääriä yhdistelmiä nurkissaan, tulee: kyllä minä ainakin otan sen verran selvää kasvattajasta ettei tuollaisille epäilyille ole aihetta, tämä yleensä tarkoittaa monen vuoden tutkimista ja myös arvostamieni kasvattajien tai harrastajien suosituksia, näyttöjä kasvattajan koirilta ja tuloksia käyttökelpoisuudesta.

        En edelleenkään voi käsittää ongelmaasi rekisteröidä pentuja ja silti myydä ne "halvalla", jos et kerran kiellossa ole (?). Vai onko niin vaativaa hankkia kennelnimi ja hieman tehdä paperityötä? Vaatiihan se tosiaan sen, että nouset sieltä telkkarin edestä.

        Voi herranjumala kun 50 nyyperöä ruudun takana turvallisesti hyökkää aloittajaa vastaan. Kuinka vaikea on ymmärtää että kaikkea ei ole pakko tehdä jos ei huvita? On sitä itsekin tullut tehtyä päätöksiä, muista typeriltä vaikuttavia, koska ei vain halua tehdä toisin. Jos ei halua rekata ei rekkaa.
        Sitten: esim. noita sakemanneja ja viistoperiä ei olisi pitänyt ottaa edes puheeksi, aloittaja. Käsittääkseni nuo jutut ovat jo vanhoja, vaikka niitä varmaan vielä löytyy ei se tähän kuulu mitenkään. Samalla tavalla puheestasi aika tavalla voisi ymmärtää väärin että tarkoituksesi on tämä: rekattuja rotukoiria = liian pitkälle jalostettuja täynnä fyysisiä ja psyykkisiä vikoja, rekkaamattomat = täysin terveitä. Mieti mitä kirjoitat ja seiso sitten sanojesi takana, älä anna rautalangasta-vääntäjien seikoittaa päätäsi kun he ripustautuvat jokaiseen sanaasi.

        Mutta aloittajalla oli kyllä hyvä pointti jonka kaikki (ilmeisesti) loukkaantuneet kasvattajat sivuuttivat kuin eivät olisi muka nähneetkään sitä. Voinkin nyt itse kysyä sitä henkilönä, joka on itse hankkimassa rotukoiraa (lähes kaikki rotukoirat rek.), mikä niissä koirissa maksaa niin paljon? Olen valmis maksamaan paljon koirasta mutta se mitä niistä joutuu maksamaan on neljäsosa minun vuosituloistani (olen pienituloinen)! Se että minulla on vähemmän rahaa maksaa ei tarkoita sitä että olisin huono koiranomistaja. Sen koiran kyllä haluan joten pakko alkaa kiristämään vyötä ja syödä papuja puoli vuotta että pääsen toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni...


      • PoliceGirl82
        PoliceKiller kirjoitti:

        Voi herranjumala kun 50 nyyperöä ruudun takana turvallisesti hyökkää aloittajaa vastaan. Kuinka vaikea on ymmärtää että kaikkea ei ole pakko tehdä jos ei huvita? On sitä itsekin tullut tehtyä päätöksiä, muista typeriltä vaikuttavia, koska ei vain halua tehdä toisin. Jos ei halua rekata ei rekkaa.
        Sitten: esim. noita sakemanneja ja viistoperiä ei olisi pitänyt ottaa edes puheeksi, aloittaja. Käsittääkseni nuo jutut ovat jo vanhoja, vaikka niitä varmaan vielä löytyy ei se tähän kuulu mitenkään. Samalla tavalla puheestasi aika tavalla voisi ymmärtää väärin että tarkoituksesi on tämä: rekattuja rotukoiria = liian pitkälle jalostettuja täynnä fyysisiä ja psyykkisiä vikoja, rekkaamattomat = täysin terveitä. Mieti mitä kirjoitat ja seiso sitten sanojesi takana, älä anna rautalangasta-vääntäjien seikoittaa päätäsi kun he ripustautuvat jokaiseen sanaasi.

        Mutta aloittajalla oli kyllä hyvä pointti jonka kaikki (ilmeisesti) loukkaantuneet kasvattajat sivuuttivat kuin eivät olisi muka nähneetkään sitä. Voinkin nyt itse kysyä sitä henkilönä, joka on itse hankkimassa rotukoiraa (lähes kaikki rotukoirat rek.), mikä niissä koirissa maksaa niin paljon? Olen valmis maksamaan paljon koirasta mutta se mitä niistä joutuu maksamaan on neljäsosa minun vuosituloistani (olen pienituloinen)! Se että minulla on vähemmän rahaa maksaa ei tarkoita sitä että olisin huono koiranomistaja. Sen koiran kyllä haluan joten pakko alkaa kiristämään vyötä ja syödä papuja puoli vuotta että pääsen toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni...

        Siis onhan se ihan totta, että pennut maksavat liikaa. Laske yhteen laaturuuat (kohdallani 60€/kk/koira), näyttelyreissut(ilmoittautuminen 30€ ja näitä vuodessa vaikkapa kymmenen), muut kisat (käyttökoirilla edellinen summa ja yhtä moneen kertaan), kilometrit kisapaikoille (saattavat olla satoja kilometrejä suuntaansa), jalostusurokset (parhaillaan yli tonnin juttu sekin), eläinlääkärit (perusjututkin maksavat maltaita), vakuutukset (en tiedä paljonko Suomessa ovat), sekä pentueen hoito.

        Vuodessa jo pelkän yhden koiran ruokintaan kuluu pennun hinta! Näyttelyihin ja kisoihin toinen pentu. Jalostusurokseen kolmas pentu. Eläinlääkärikuluihin vuodessa ja vakuutuksiin sekä pentueen hoitoon neljäs pentu. Entä jos syntyykin sillä kertaa vain kaksi pentua? Miinuksella ollaan! Entä jos tarvitaan keisarinleikkaus tai pahimmassa tapauksessa emä menehtyy? Miinuksella ollaan taas. Entä jos ei synny YHTÄÄN pentua? Vastaavasti voi syntyä vaikka kymmenen pentua, se on sitten hyvä juttu. Mutta noita takaiskuja tulee aina, se on varmempaa kuin mikään. Ja tosiaankaan monet eivät kasvata kuin yhden/kaksi pentuetta vuodessa. Ja jos kasvattavatkin enemmän, niin sitten taas on noita kisakuluja enemmän.

        Mutta olet sikäli oikeassa, että jos koiria ei niin paljon käytetä kisoissa, jos niille ei anneta laaturuokaa ja jos niihin ei uppoa tuota summaa, niin kyllä silloin pitäisi hintaa olla vähemmän. Se on ihan fakta juttu. En minäkään automaattisesti rahojani anna kasvattajalle, turha maksaa noutajan pennusta tuhatta euroa, jos vanhemmat ovat pelkkiä näyttelykoiria. Tässä vain yksi esimerkki.


      • rakkain maailmassani..
        Koirakko kirjoitti:

        en tulisi ostamaan koiraa Sinulta syystä, että et ole saanut minua vakuuttuneeksi. En ole vakuuttunut, että ajattelet koiriesi parasta, jos kerran käytät paperillisia koiria ja samanrotuisia keskenään lisääntymiseen niin, miksi näitä koiria ei sitten voi rekata? Ei mene minulla jakeluun. Miksi paperiton rotukoira niin kuin sanot, kun ei ole iso vaiva ilmoittaa kennel-järjestöön pennuista, joilla on nämä rekatut vanhemmat.
        Itse hankin seropini eläinsuojelun kautta. Siellä näin myös kaksi Valkealasta tullutta koiraa. Suru tulee puseroon vieläkin. Niin arkoja olivat raukkaparat.
        Myöskään en ostaisi epämääräistä tuontikoiraa. Jotain rajaa näihin eläinasioihin!

        ..on minun rakas tuonti koirani.Mitä tarkoitat tarkalleen epämääräisellä tuonti koiralla?oletko sitä mieltä ettei mikään tuonti koira ole hyvä?vai meninkö nyt ihan metsään.itselläni on tuonti koira ja hän on täysin terve ja hyvä koira.parempaa saa hakemalla hakea.


    • mieltä, että

      sekarotuisten koirien tuottaminen ja kasvattaminen täytyy lopettaa heti alkuunsa.
      Muuten sitä ai saa loppumaan kuin jättää ostopäätös tekemättä ja jos joku tarjoaa seropia minulle, siitä ei kannata kenenkään maksaa yhtään mitään.
      Mielestäni ei ole perusteltua myydä kenellekään sekarotuisia koiria ja vielä rahastaa siitä.
      Se väite, että koira saa hyvän kodin silloin, kun sille määrätään maksu, on aivan huuhaata.
      Koiran kodin hyvyys ei ole rahasta kiinni.
      Sekarotuinen koira voi saada hyvän kodin siltä köyhältäkin ihmiseltä, paremman kuin varakkaasta perheestä.
      Aivan älyttömiä hintapyyntöjä on myyntipalstoilla sekarotuisista koirista.
      Älkää hyvät ihmiset maksako penniäkään seropista!!!
      Minä sain oman ilmaiseksi. Olisi joutunut lopetettavaksi muuten. Mutta, jos olisi antaja pyytänyt rahaa, olisin sanonut, että vie vaan ammuttavaksi.
      En kannata tätä bisnestä.

    • vähän enemmän elämänkokemusta

      Jos kasvattaja toimii asiallisesti (lääkärit, ruoat ym.) ja varmistaa koirille hyvän kodin, niin oikastaan seropien tuottaminen on parempikin kuin rotukoirien joilla on IHMISEN TURHAMAISUUDEN TAKIA HELVETILLISEN TUSKALLISIA PERINNÖLLISIÄ SAIRAUKSIA!

      Tsemppiä Sinulle!

      • issu56

        Äläkä huuda, sillä minne ihmeeseen ne perinnölliset sairaudet kaikkoavat, jos yhdistetään koiria, joissa on esim. 10 rotua yhteensä ja kaikki tutkimattomia? Eihän niistä voi silmämääräisesti kukaan eläinlääkärikään sanoa, että ovat tasavarmasti terveitä! Ilman parempaa tietoa sun ei kannata todellakaan huutaa!!


      • sth
        issu56 kirjoitti:

        Äläkä huuda, sillä minne ihmeeseen ne perinnölliset sairaudet kaikkoavat, jos yhdistetään koiria, joissa on esim. 10 rotua yhteensä ja kaikki tutkimattomia? Eihän niistä voi silmämääräisesti kukaan eläinlääkärikään sanoa, että ovat tasavarmasti terveitä! Ilman parempaa tietoa sun ei kannata todellakaan huutaa!!

        Niin 10 rodun perinnölliset sairaudetkin on mahdollisia.


      • issu56
        sth kirjoitti:

        Niin 10 rodun perinnölliset sairaudetkin on mahdollisia.

        ja siksi kaikki utopistiset väitteet tuntuvatkin niin omituisilta. Tosin tuskin kukaan, joka pevisoiden kanssa on jatkuvasti rehellisellä periaatteella tekemisissä edes huutelee moista moskaa seropien tositerveydestä jne!


      • sekään
        issu56 kirjoitti:

        ja siksi kaikki utopistiset väitteet tuntuvatkin niin omituisilta. Tosin tuskin kukaan, joka pevisoiden kanssa on jatkuvasti rehellisellä periaatteella tekemisissä edes huutelee moista moskaa seropien tositerveydestä jne!

        Ja kun sekään ei ole riittävää vaikka nyt kuviteltaisi että olisi vaan perinnöllisinä lonkat&polvet ja silmät ja ne tutkitaan pentujen vanhemmilta, ja ovat ok. mutta kun pitäisi tietää vähän pitemmälle suvuista jo nämäkin tulokset.


      • href

        Et selvstikään lukenut kirjoituksia kunnolla. Aloittaja teettää puhdasrotuisia, ei sekarotuisia, joten kannustuksesi ei oikein osunut kohteeseensa.

        Sairauksia on myös seropeilla.


      • sth
        href kirjoitti:

        Et selvstikään lukenut kirjoituksia kunnolla. Aloittaja teettää puhdasrotuisia, ei sekarotuisia, joten kannustuksesi ei oikein osunut kohteeseensa.

        Sairauksia on myös seropeilla.

        Lueppa itse tarkemmin;
        > Yleensä jompi kumpi vanhemmista on paperiton. <

        - Paperitonta koiraa ei kukaan pysty varmuudella sanomaan puhdasrotuiseksi, ja kaikki rekkaamattomat koirat on s e k a r o t u i s i a.


      • issu56
        sekään kirjoitti:

        Ja kun sekään ei ole riittävää vaikka nyt kuviteltaisi että olisi vaan perinnöllisinä lonkat&polvet ja silmät ja ne tutkitaan pentujen vanhemmilta, ja ovat ok. mutta kun pitäisi tietää vähän pitemmälle suvuista jo nämäkin tulokset.

        mutta eiväthän seropipennuttajat piittaa juurikaan mistään muusta kuin vain niistä pennuista, joiden isänä on naapurin ....se. Aivan sama konttiiko vai käveleekö ne vanhemmat...ihan raakasti sanottuna!


      • href
        sth kirjoitti:

        Lueppa itse tarkemmin;
        > Yleensä jompi kumpi vanhemmista on paperiton. <

        - Paperitonta koiraa ei kukaan pysty varmuudella sanomaan puhdasrotuiseksi, ja kaikki rekkaamattomat koirat on s e k a r o t u i s i a.

        Olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että rekkaamaton on sekarotuinen. Aloittaja kuitenkin väittää teettävänsä puhdasrotuisia, joten geenipoolin laajentamista ei voida katsoa hänen edukseen. Ymmärsitkö nyt, mitä tarkoitin?


    • on....

      Kyllä jutuissasi ihan toisaalta pointtiakin on, vaikka itse en ostaisi rekisteröimätöntä koiraa...

      Ja onko sitten todella niin, että tutkitutat (terveys) JOKAISEN jalostukseen käyttämäsi koiran?

      • issu56

        tuosta sepustuksesta mahdoit löytää?


      • sth

        Mutta kun ovat rekkaamattomia, niin ei voi tietää mitä sairauksia niiden suvuissa on, ei riitä että vanhemmat on tutkittuja.


    • heidi

      En ikinä ottaisi rekisteröimätöntä koiraa. Mitäs sitten, kun rekisteröimätön koira sairastuu johonkin perinnölliseen sairauteen (esim. haiman vajaatoiminta)? Voitko estää kaikkia pentuesisaruksia jatkamasta sukua ja täten estää niitä laittamasta sairautta eteenpäin? Tuskinpa.


      Tavallisimmat syyt siihen, miksi koiranpennulla ei ole Suomen kennelliiton myöntämää rekisterikirjaa eli ns. papereita:

      *pennun vanhemmat ovat puhdasrotuisia mutta jompikumpi tai molemmat ovat rekisteröimättömiä, jolloin pentujakaan ei voi rekisteröidä
      jompikumpi tai molemmat ovat sekarotuisia (ja tietenkin paperittomia), jolloin pentukin on sekarotuinen päinvastoin kuin myyjä väittää, eikä sitä voi rekisteröidä
      ns. pevisa-rodun pentueen vanhemmille tai toiselle niistä ei ole tehty vaadittavia terveystarkastuksia (esim. lonkkakuvaus); pevisa = perinnöllisten sairauksien ja vikojen vastustaminen
      *vanhemmat tai toinen niistä on osoittautunut näissä tarkastuksissa jalostuskelvottomaksi
      *nartun pentueiden välillä ei ole kennelliiton vaatimaa 10 kuukautta; kasvattaja on teettänyt ns. välipentueen
      *kasvattaja on joidenkin rikkeiden vuoksi rekisteröintikiellossa, jopa erotettu kennelliitosta

      Rekisteröimätön koira:

      -et voi olla varma koiran vanhemmista/suvusta = voi pitää sisällään mitä tahansa lapsiemistä vaikeasti sairaisiin

      • voi olla

        ..voi olla myös se että koiran emä tai isä on syntynyt ns. "kasvattajan" välipentueesta ,jolloin koiralle ei ole saatu rekisteripapereita, josta seuraa se, että myöskään koiran jälkeläiset eivät niitä tule saamaan.


    • tättähäärä tääkin

      Kyllä minusta ikäväkyllä täytät pentutehtailijan merkit... Teitä on kyllä ihanassa maassamme ihan liikaa :(

      Koirien kasvattaminen ei ole pennuttamista, koirien kasvattaminen on yleensä jalostusta, jolla yritetään viedä kasvattamaansa rotua lähemmäksi sen rotumääritelmää.

      Jos ei ole varaa ostaa rekisteröityä pentua, onko varaa hoitaa koiraa sen eliniän?

      Eikä voi verrata pennuttajaa ja kasvattajaa toisiinsa! Eikä voi verrata paperittoman ja paperikoirien hintoja toisiinsa. Kun KASVATTAJA teettää tarkkaan harkitun pentueen, hän on paneutunut siihen, koska yleensä hän haluaa pentueesta jatkoa. Hän käy ehkä astuttamassa koiransa ulkomailla geenipohjan leventämiseksi ja tavoitteidensa saavuttamiseksi, eikä se ole halpaa lystiä. Hän saattaa tuottaa pakastespermaa ulkomailta joka ei myöskään ole halpaa...

      Kyllä koirien kasvattamisesta oikeasti, menee enemmänkin miinukselle kun plussalle, toisin kun sinun tapauksessasi...

      Itse kasvatan kääpiörotua, joka on suhteellisen suosittukkin, minulla on ollu 3 pentuetta. Viimeksi pentuueeseeni syntyi 3 pentua, ja tämä pentue sairastui ripuliin, ja niitä hoidettiin viikonloppu päivystävällä eläinlääkärillä. 2 kuoli, 1 jäi ja siitäkin joudun purentavian vuoksi palauttamaan rahaa...

      Kallista... No... elämä on...

      • tättähäärä tääkin

        Itse käyn silloin tällöin tätä katsomassa, ja minulla on siis kenneli, mutta... minulla on kotona vain 2 koiraa, ja töitä teen kotona, joten ainakin minulla näin on hyvin aikaa sekä surffata netissä, hoitaa 2 turkkirotuista koiraani ja tehdä töitä...

        Lisäksi harrastan koirieni kanssa näyttelyitä sekä agilitya...

        Miksi hamstrata kamala määrä koiria ja sitten valittaa ajanpuutetta?


      • Anonyymi

        Nimenomaan rotumääritelmän palvominen on tehnyt koiristamme niin sairaita, tässä tapauksessa pienen koon tavoittelemisen vuoksi tämäkin pentue on ollut jo alunperin pienilukuinen, synnytysvaikeudet ja pentukuolleisuus kielii, että rotu on hiipumassa ja tarvitsee lisääntyäkseen keinosiemennystä jo ihan muista syistä kuin geenipoolin laajentamiseksi.

        Mutta, minkäs teet, kun on kasvatettava rotumääritelmän mukaisia näyttelykappaleita.


    • olet

      se joka pennuttaa keskikokoista villakoiraansa? isänä pennuilla milloin kääpiö, milloin keskar???
      rekkaamaton pentu maksaa 500E

    • Anonyymi

      Kasvattajasitoumus on pelkkä vitsi, eikä aja terveen koiran etua vaan mammonan keräämisen koiralla, jolla on paperit ja johon suhtaudutaan kuin esineeseen, jonka kautta ihminen nostattaa statustaan. Kuin omistaisi kalliin auton ja leveilisi sillä..

      • Anonyymi

        Olen aika samaa mieltä, kauniita korulauseita, mutta niin kauan kuin Pevisa ei ole pakollinen joka rodussa, ei voi mitään.

        Mammonan kerääjiä on kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneissa paljon, mutta onkin ostajan vastuu katsoa jalostusnetistä kennelin kasvatit - jos pentuja on 300 ja kuvattuja koiria 3%, ei ehkä kannata ottaa?

        Jalostusnettiä kannattaa oikeasti käyttää, kun etsii sopivaa kenneliä. Se kertoo tosi paljon kennelistä jo lyhyellä vilkaisulla. Paperittomia myyvillä ei ole mitään muuta kuin oma sana esittää.

        Sen vuoksi itse otan aina joko rekatun tai umpiseropin.


    Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe