Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

koulutus ?

krisse

te kuskit, missä ootte käyneet koulutuksen, jos olette? ja kauan tuo kesti? Jos konetta opettelee itse oikeaoptisesti käsittelemään ja ajamaan, helpostihan sen oppii kun sen omaksuu ja on todellakin resursseja siihen, sekä on myös joku joka sitä siinä opettaa. Käykö se näin vai pitääkö olla koulutus, kun hakee oikeisiin hommiin, eli pitääkö jotain papereita näyttää työnantajalle? pyytääkö ne niitä yleensä?

12

5306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • krisse

      Eli: Mitä vaatimuksia kuskeilla yleensä on?

    • Maannakertaja

      >Jos konetta opettelee itse oikeaoptisesti
      >käsittelemään ja ajamaan, helpostihan sen oppii
      >kun sen omaksuu ja on todellakin resursseja
      >siihen, sekä on myös joku joka sitä siinä opettaa.

      Helpostihan se koneenkäsittelyn oppii: olen nähnyt kuusivuotiaan pojan kaivavan Ellellä kuin vanhan tekijän.

      >Käykö se näin vai pitääkö olla koulutus,

      Kyllä se näin käy, pääpiirteissään. Mutta...

      Eri asia on se, että työnantaja ei voi eikä halua joka työmaalle tulla neuvomaan tälle osaavalle "kaivajalle" näitä maarakennuskoneen kuljettamisen perusasioita:

      - rakennusten perustyöt
      - tie- ja katurakentaminen
      - vesi- ja viemärirakentaminen
      - viheralueiden rakentaminen
      - erilaiset pengerrystyöt
      - maisemarakentaminen
      - metsänviljelytyöt
      - jne...

      Nykypäivänä kaivurihommiin tarvitaan valtavasti kaikenlaista tietämistä ja osaamista, joka on helpointa osoittaa suoritetulla ammattitutkinto- tai koulutodistuksella. Enää ei alalla pärjää punaniskainen junttikaivaja, joka osaa käsitellä konetta ja kaivaa suoraa ojaa peltomaahan tai ojittaa metsää.

      Ja tuossa edellä tosiaan vain osa siitä kaikesta mitä pitää osata: pitää osata käyttää monenlaisia apu- ja mittausvälineitä, on tunnettava monenlaisia sääntöjä ja määräyksiä. Ja pitää osata vielä tehdä hyvää jälkeäkin ja pitää kone kunnossa.

      --

      • krisse

        kiitoksia vastauksesta. =)


      • itse en koulua ole käynyt ja olen törmännyt niihin jotka on käyneet maanrakantaja kurssin aikuiskoulutuskeskuksessa.
        piti oikein soittaa opettajille että mitä te siellä opetitte kun eivät olleet suolla ennen kaivaneet, ja kuulemma eka kerran ojaakin kaivoivat. Koulu oli jo loppunut kuukausia sitten, joten eivät olleet keskentekoisia enää ainakaan koulun mielestä.
        Edellä kerrotusta päätellen ei kurssi ole välttämätön.
        se riippu kuskista itsestään haluaako oppia ja sivistää itseään koko ajan.
        ja toimiiko järki kaivaessa, vai meneekö moneen kertaan rämpimiseski.
        Onnea van multakin mihin sitten ikinä päädyttekin.
        Ps. mulla oli tosi hyvä kaveri jolta saatoin kysyä neuvoa alussa jos tuli ongelma, tai tieto loppui.


    • Saetkae

      mm. Nurmijärvellä ja sitten pohjoisemmassa, siinä mikäsenytolikaan kaupungissa minkä nimeä en nyt saa päähäni. Niitten järjestämä koulutkset ovat ihan päteviä. Minä kävin reilun vuoden koulutuksen joskus kymmenen vuotta sitten, kun hain vauhtia uutta yritystä varten.

      Toiset kurssit ovat työvoimapoliittisia, eli pitää olla työttömänä hetken, sitten saa ilmaisen koulutuksen. Toisiin kursseihin saa osallistua maksamalla.

      Nykyisin tosiaan vaatimustaso on vähän korkeammalla, ja ne yritykset jotka ovat jossain sertifiointistandardissa mukan eivät ota "pätemättömiä" kavereita ollenkaan hommiin.

      Niinkuin jo sanottiin, ei se koneen ajaminen niin vaikeaa ole, mutta se kaikki muu laitekäyttö, työtapojen ja säädösten ym. osaaminen vaatiikin sitten hieman enemmän.

      Jos tulet alalle, toivon sinulle onnea ja menestystä!

    • telafriikki

      mä opin käsitteleen puskukonetta motocross radalla, pakko myöntää et ei se helppoo ollu aluks :D
      eka kone oli venäläinen DT75 jäykällä levyllä, ohjaamo oli varustettu miljoonalla todella jäykällä vivulla = ei todellakaan mikään mukava/ helppo kone ajaa =D
      nyt homma on aika hyvin hanskas, ja koneet vaihtunu huomattavasti parempiin CAT puskukoneisiin ;)

      mutta ns. maarakennuksen perustieto on aika pieni, sen minkä oon oppinu on tullu kantapään kautta taikka kuullut kentällä. olis kiva käydä joku kurssi jos olis aikaa...
      mut mä en ammatikseen edes aja, lähinnä harrastuksena :)
      mutta maarakennusala on silti jokapäivänen kumppani, melkeen joka päivä poraillaan/ sahaillaan betonia maarakennus firmoille

    • karkoski

      Sieltä saat TIETOA koulutuksesta tällä hetkellä.. ja muutenkin suosittelisin sitä kurssia, koska sen kautta kenties mahdollisuus työharjoittelun kautta alalle. Muuten käy äkkiä niin, että JOS onnistuu jonki paikan saamaan ihan "vihreänä", niin työtehtävät osoittautuu liian vaativiksi ja paineet työsuhteen lopettamiseen kasvaa liian suuriksi ennenkuin on päässy hommiin lainkaan sisälle. Siitä sitten pikkuhiljaa Sitä Oikeaa paikkaa etsiskelemään.


      Onnea ammattiin, mikäli sen valitset. Alalla on töitä todella hyvin niille, jotka työnsä osaavat eikä viina oo vieny mennessään. KAIKKI ei voi olla tietokonenörttejä tulevaisuudessakaan...;)))

      • Maannakertaja

    • maanrakentaja1

      pistakaa nohevat nuoret miehet (ja miksei naisetkin) viestia jos loytyy kiinnostusta oppia kaivinkone kuskiks, meikalaisella vuuosien kokemus ja kalusto on uutta. tuossa viela linkki kotisivuillemme. http://www.vahatalo.net/

      • ???

        Kuvassa olevako toisen polven yrittäjä opastaa vai, näyttää mukavalta mieheltä.Olikos paljon hommia viime talvena.


    • rahatalonet

      Aikas moista kerskumista vuosien kokemus ja kalusto on uutta, ei vissiin ihan selvinpäin kirjoitettua. kuuleman mukaan kyseisessä yrityksessä läträtään viinan kanssa melkoisesti. laittakaas entiset ja nykyiset työntekijät faktat esille

    • Sami Vähätalo

      enpä tiedä kuka on mahtanut käydä tuon viestin kirjottamassa jossa linkki meidän firman sivulle(www.vahatalo.net). Itse olen toimitusjohtajan poika ja olen ajanut kaivinkonetta n.6 vuotta. Nykyäänkin vielä joutuu hytissä istumaan koska kuskeja jotka pystyvät ottamaan vastuuta, toimimaan työmaan nokkamiehenä ja ymmärtävät kannattavuuden perusteet on hyvin vaikea löytää. Koulunpenkillä on hyvä oppia maanrakentamisen perusteet mutta nekään ei ole välttämättömät. Yrityksemme toimii kolmannessa polvessa.Vanhat viinan pöhöttämät kaikkitietävät sepät voivat jättää vastaamatta. Maalaisjärjellä varustetut ja oppimaan innokkaat jotka haluavat edetä urallaan voivat kirjottaa CV:n ja lähettää s-postiin [email protected] (minä) tai [email protected] (toimitusjohtaja).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe