Aura kristinuskossa?

teologiaa

Kuuluuko oppi jonkinlaisesta aurasta, eli ihmisen ruumista ympäröivästä voimakentästä kristinuskoon?

Mark.5:30

Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: "Kuka koski minun vaatteisiini?"

Luuk. 8:46

"Joku minuun koski; sillä minä tunsin, että voimaa lähti minusta."

Luuk.6:19

"Ja kaikki kansa tahtoi päästä koskettamaan häntä, koska hänestä lähti voima, joka paransi kaikki."

Ap.t. 2:3

Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.

10

672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TosiKristitty

      Ei kuulu, sellaista oppia ei Raamatussa ole.

      • Raamattua lukenut

        Ei kaikkia ole raamtussakaan mainittu.
        On selvä että maailmaan mahtuu niin paljon että raamattuun ei mahdu koko luonnontiedettä.


    • Raamattu

      antamasi kohdat osoittavat selvästi että ihmisellä on jonkinlainen sähkömagneettinen keho (tms) jonka välityksellä voimme siirtää voimavaikutusta. Aura on siis kristilliseen maailmankatsomukseen sopiva näkemys.

      • TosiKristitty

        Ei vaikka kuinka haluaisit.


      • aura
        TosiKristitty kirjoitti:

        Ei vaikka kuinka haluaisit.

        Hah, mikäs se sitte on kuvattu Jeesuksen pään ympärillä monissa piirroksissa?


      • Elias
        aura kirjoitti:

        Hah, mikäs se sitte on kuvattu Jeesuksen pään ympärillä monissa piirroksissa?

        Hah, voihan Jeesukselle piirtää vaikka tupakin suuhun jos haluaa. Ei se tarkoita, että Jeesuksella olisi ollut joskus tupakkia suussa.


    • kristinuskoon

      Ehkä kyse on vähän siitä, mitä auralla tarkoitetaan. Kun Jumala on luonut ihmisen niin kait ihmisessä on henki ja ruumis yhdessä ja siitä tulee ihminen. Mutta ei kristinuskoon kuulu aura ainakaan sellaisena kuin jossain noituudessa, tai että sitä voisi kehittää ja puhdistaa. Hyi hitto, mua ällöttää ajatuskin sellaisesta.

      Joskus olen nähnyt että joku ihminen loistaa valoa.. aivan kuin sellainen kirkas kehä olisi ihmisen ympärillä. Uskovalla on Pyhä Henki ja Hengen kautta uskossa Jeesukseen Jumalan kirkkaus voi näkyä ihmisessä. Jeesus itse sanoi, että ne jotka seuraavat Häntä eivät kulje pimeässä vaan heillä on elämän valo. Eikä se valo varmaan pysy piilossa vaan uskokin näkyy jollain tavalla. Kyse ei ole kuitenkaan mistään ilmiöstä tai jostain aurasta jota pitäisi puhdistaa, harjoittaa jne. vaan Jumalan rakkaudesta, joka voi näkyä joskus ulospäin, muttei ole lähtöisin alkujaankaan ihmisestä itsestään.

      Joskus on nähnyt kun Pyhä Henki on kirkkaana ihmisen yllä.. en kyllä sanoisi sitä auraksi, etenkään kun se ei lähde ihmisestä itsestään vaan tulee ulkopuolelta, Jumalasta. Se, että Jeesus koki Hänestä lähtevän voimaa.. Ainakin itse on kokenut, että voi kokea hengessään eri Pyhän Hengen voimavaikutuksia. Joskus kokee rauhanhengen, rukouksenhengen jne. Ja jos rukoilee ihmisen puolesta niin joskus kokee kuinka käden kautta virtaa Pyhän Hengen voima.. tosin Jumala voi laskea sen suoraan taivaastakin, ettei ole kyllä ihmiseen sidottu. Mutta varmaan ihan syystä apostolit nimenomaan rukoilivat laittamalla kätensä heidän päälle. Pyhä Henki voi käyttää ihmistä myös ja voimavaikutus voi tulla ihmisen kautta, jos Henki niin sallii. MUTTA kyseessä ei ole se, että ihminen omalla aurallaan parantaisi tai voima tulisi ihmisestä.. vaan voima tulee Pyhästä Hengestä, ja voi joskus virrata ihmisen käden kautta. En kyllä tiedä, miksi Jumala joskus toimii niin, samoin kait Hän voi laskea suoraan taivaasta voimansa ilman että yhtään ihmistä tarvitsee..

      • Cyberanimal

        Haloo ihmiset.

        Voitte väitellä vaikka miten tästä asiasta, mutta ihmisen ympärillä on sähkömangeettinen kenttä, tieteellinen fakta. Samoin on esineillä, kasveilla, eläimillä eli se ei ole ihmisten etuoikeus.
        Se miten sitä näkee, niin se on jokaisen oma asia, jotkut näkee sen silmillä, jotkut valokuvassa, entä sitten? Se ei kuitenkaan ole mikään uskon asia tai uskonnon tuoma valo vaan ihan karkea tieteellinen tosi asia.
        Jos ette usko, niin laita kämmenet vähän matkan päästä toisistaan, niin sinun pitäisi tuntea lämpöä/viileyttä/kihelmöintiä/painetta/imua/yms. jos et tunne mitään, olet joko liian kaukana tai lähellä sähkökenttääsi. Tämä toimii myös toisilla ihmisillä, joten kokeile niin tiedät.
        Ps. tämä ei sitten ole mikään uskonnollinen yms. juttu vaan ihan empiirinen koe itsellesi =)


    • Nipsu

      Ystäväni, nykyään ortodoksi, on nähnyt auroja pienestä pitäen, ja on myös opetellut tulkitsemaan niitä. Hän sanoo, että niin kauan kuin Jumala antaa hänen niitä nähdä, niin kauan hän myös niitä näkee ja tulkitsee.
      Kerrankin hän katseli auraani ja sanoi: - Nipsu, sinulla on rahahuolia, mutta et näytä ottavan sitä raskaasti. Piti tismalleen paikkansa.

    • AROSUSI-09

      Selkeästihän noi poimimasi otteet viittaavaat siihen,että raamattukin tunnustaisi "opin"auroista...ja mitä muutakaan pyhimyksille kuvatut sädekehätkään ovat,kuin syvästi henkistyneiden ihmisten kirkkaina palavia auroja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe