schapendoes

hentukka

onko kellään tietoa millainen koira on schapendoes? tiedän minkä näköinen, mutta luonne,millaiseen paikkaan sopii ym.

10

3682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eetu

      Kaverillani on kaksi schapparia ja ne ovat molemmat todella kivoja koiria joten sen puolesta voi suositella hyvinkin vaikka ensimmäiseksi koiraksi ja lapsiperheisiin. Schapendoes tarvitsee paimenkoiran tapaan aika paljon liikuntaa joten säännöllinen liikunta on tärkeää koiran hyvinvoinnin kannalta. Turkki on helpohko hoitaa, se tarvitsee säännöllisen harjaamisen 1-2 krt viikossa. Turkissa on pahin vaihe n. 2-3 vuotiaaksi asti kunnes se pikkuhiljaa vaihtuu aikuisen koiran karkeampaan karvaan. Sitä ennen turkki on pehmeää ja menee herkemmin takkuun. Olen nähnyt jopa trimmatun schapparin jonka turkki oli pitänyt leikata älyttömien takkujen takia. Syynä oli laiminlyöty harjaus. Schappari on luonteeltaan aina iloinen ja reipas koira, sen kanssa voi harrastaa esim. tokoa, agilityä ja näyttelyissäkin schapendoesit ovat menestyneet. Terveydeltään schapendoes on erinomainen, rodussa ei ole pahemmin lonkkavikaa tai silmäsairautta, joiltakin koirilta on löytynyt pieniä hammaspuutoksia. Lenkillä ollessaan koira kerää katseita koska rotu on vielä harvinainen ja liikuntatapa on hauskan rytmikäs. Outoja ihmisiä kohtaan koira on aina avoin ja ystävällinen joten vahtikoiraksi siitä ei ole. Riistavietti on schapendoesilla olematon joten lenkillä irti ollessaan koira pysyy aina omistajansa lähettyvillä eikä mene koskaan liian kauas.

      • hentukka

        kiitos eetulle vastauksesta...voisi olla meidän perheen koira! täytyy jossain päästä vaan näkeen "livenä". koira pääsis maalle, sais olla irti ja liikuntaakin varmaan tarpeeks kun perheessä on juoksun harrastajia!


    • tyllitäti

      onko toi schapendoes tyypillinen paimenkoira? niistä on ollu palstalla juttua ennenkin ja kaikki joilla sellanen on on tosi tyytyväisiä, ilmeisesti.

      • Eetu

        Schapendoeseista oli tarkemmin juttua tänä keväänä ilmestyneessä Koiramme-lehdessä. Kannattaa lukea jos rotu kiinnostaa.


      • bömppö
        Eetu kirjoitti:

        Schapendoeseista oli tarkemmin juttua tänä keväänä ilmestyneessä Koiramme-lehdessä. Kannattaa lukea jos rotu kiinnostaa.

        Terve,

        Omistan kohta 2-vuotiaan shappari-pojan ja aivan ihana ilmestys tuo on ollut. Itselleni ensimmäinen koira, miehellä on ollut lapsuudenkodissaan koiria, mutta aika noviiseja olimme koiraa hankkiessa. Kaikki on mennyt kuitenkin suhteellisen hyvin, helppo tapaus, vaikka meidänkin poju oli pentueensa kovapäisin kasvattajan mukaan. Terve rotu tosiaan, häntämutkaa ja napatyrää on todettu jonkin verran, mutta ne nyt ei koiraa vaivaa millään tavalla, näyttelyssä käynnin ensinmainittu estää. Koiran kanssa on harrastettu hakua ja muutamassa näyttelyssä käyty ja molemmista tykkää kovasti, agilityyn mennään jahka ryhmä löytyy. Eli aktiviteettia kyseisellä koiralla on hyvä olla ja paljon, energiaa on valtavasti!

        Pentuna ei tehnyt pahojaan, vaikka töissä käytiinkin normaalisti, tähän yksinoloonkin tottui ihan hetkessä.
        Karvaa ei tarvitse ainakaan meidän kaverilla kammata kuin kerran parissa viikossa, mutta karvan värikin hieman sanelee, että kuinka usein vaatii kampauksen, erivärinen karva on laadultaan erilaista. Työkoirahan tuo on eli trimmattu ei edes "saa olla" (näyttelyissäkään). Pentuakarvan vaihtuessa tosin kannattaa olla mieluummin ylivarovainen, eli silloin kammata hennosti vaikka päivittäin, takkuuntuu ja helposti!

        Ja riistaviettiä ei todellakaan ole, jänönen saa hypätä vaikka nenän edestä ja tämä ei ole moksiskaan. Metsässä voi huoletta pitää vapaana. Yhden karkumatkan omamme on tehnyt ja silloin lähti kiimaisen nartun matkaan, löysi kuitenkin takaisin (elämäni pisimmät tunnit!)

        Mutta vallan hyvin voin siis suositella ensimmäiseksikin koiraksi, suht helppo kouluttaa ja kaikkinensa ihana karvapallo joka on valloittanut koko suvun ja kaveripiirin sydämet, kissaihmistenkin ja se on paljon se =) Jos haluat kuvia tai lisäinfoa niin laitahan mailiosoite tälle palstalle!


    • hentukka

      nyt olen päässyt näkemään schappareita livenä, ja päätös jo melko varma, meidän haukku taitaa olla schappari! vähän aikaa täytyy nyt tehdä ylitöitä että saa koirarahat kokoon, eipä mikäään halpa koira olekkaan! kiitos kaikille vastauksista ja palailen kun koira on hankittu, josko sitten neuvoja tarvitsen. iloista syksyä!

    • mallariina

      Hei , meillä kaksi shapee ja Huikeen Ihanii kuonteeltaan !! tosi äkkii oppivat ja rakastavat perheenjäsenii paimentaen eli alussa seuraavat tyyyliin vessaankin mut eipä oo juur täytyny ylimäär opettaa..meidän nyt toinen kk vajaa 3-v ja 5 kk ..Ihania oikeesti ! Ihmisystävälliä ja lapsi rakkaita

      • Anonyymi

        Oihh mä halusin


    • mallariina

      Sopii kerrostaloonkiin kunhan liikunta ok

    • justhans

      Paimenkoirista schapendoes on ärsyttävän itsepäinen ja omapäinen. Sulla täytyy itsellä olla piiiiiiitkä pinna ja huumorintajua vaikka muille jakaa. Siis silleen kilttejä nuo on, mutta saattavat esim. lenkillä lyödä jarrut päälle ja vaan alkaa hulluttelemaan omiaan, piehtaroimaan, varsinkin näin talvella.
      Schapparit miettivät ja harkitsevat paljon, siellä äärettömän karvaisen pään sisällä liikkuu paljon ajatuksia. Kohtuudella älykkäitä ovat ja ei nyt kauhean miellyttämisen haluista tunnuttaisi olevan. TOki mulla on kokemusta vaan yhdestä koirasta ja tämäkin on vielä kohtuu nuori uros. En tiedä, mä odotin helpompaa koulutettavuudelta, mitä nää oikeasti on. Kyllä tuon kanssa pärjää, kun se on kotikoirana, eikä lähde tavoitteellisesti treenailemaan. En mä ainakaan näkis, että meillä olisi niin selkeä yhteistyö, että vois vaikkapa agilityyn lähteä, ei.

      Koirakokemusta multa löytyy huomattavasti toisesta paimenrodusta, jolla on pk-oikeudet ja tää kaveri on käyttölinjaisuudestaan huolimatta ollut helppo kouluttaa ja helppo arjessa.

      En osaa sanoa, onko tämä mun rotu, voisin kuvitella, että kokeilen ottaa jossakin vaiheessa toisen ja jos sekin on yhtä jästipää, niin sit saa luvan jäädä siihen. Kokonsa puolesta olis paljon kivempi, kun on pieni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe