schapendoes

hentukka

onko kellään tietoa millainen koira on schapendoes? tiedän minkä näköinen, mutta luonne,millaiseen paikkaan sopii ym.

10

3731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eetu

      Kaverillani on kaksi schapparia ja ne ovat molemmat todella kivoja koiria joten sen puolesta voi suositella hyvinkin vaikka ensimmäiseksi koiraksi ja lapsiperheisiin. Schapendoes tarvitsee paimenkoiran tapaan aika paljon liikuntaa joten säännöllinen liikunta on tärkeää koiran hyvinvoinnin kannalta. Turkki on helpohko hoitaa, se tarvitsee säännöllisen harjaamisen 1-2 krt viikossa. Turkissa on pahin vaihe n. 2-3 vuotiaaksi asti kunnes se pikkuhiljaa vaihtuu aikuisen koiran karkeampaan karvaan. Sitä ennen turkki on pehmeää ja menee herkemmin takkuun. Olen nähnyt jopa trimmatun schapparin jonka turkki oli pitänyt leikata älyttömien takkujen takia. Syynä oli laiminlyöty harjaus. Schappari on luonteeltaan aina iloinen ja reipas koira, sen kanssa voi harrastaa esim. tokoa, agilityä ja näyttelyissäkin schapendoesit ovat menestyneet. Terveydeltään schapendoes on erinomainen, rodussa ei ole pahemmin lonkkavikaa tai silmäsairautta, joiltakin koirilta on löytynyt pieniä hammaspuutoksia. Lenkillä ollessaan koira kerää katseita koska rotu on vielä harvinainen ja liikuntatapa on hauskan rytmikäs. Outoja ihmisiä kohtaan koira on aina avoin ja ystävällinen joten vahtikoiraksi siitä ei ole. Riistavietti on schapendoesilla olematon joten lenkillä irti ollessaan koira pysyy aina omistajansa lähettyvillä eikä mene koskaan liian kauas.

      • hentukka

        kiitos eetulle vastauksesta...voisi olla meidän perheen koira! täytyy jossain päästä vaan näkeen "livenä". koira pääsis maalle, sais olla irti ja liikuntaakin varmaan tarpeeks kun perheessä on juoksun harrastajia!


    • tyllitäti

      onko toi schapendoes tyypillinen paimenkoira? niistä on ollu palstalla juttua ennenkin ja kaikki joilla sellanen on on tosi tyytyväisiä, ilmeisesti.

      • Eetu

        Schapendoeseista oli tarkemmin juttua tänä keväänä ilmestyneessä Koiramme-lehdessä. Kannattaa lukea jos rotu kiinnostaa.


      • bömppö
        Eetu kirjoitti:

        Schapendoeseista oli tarkemmin juttua tänä keväänä ilmestyneessä Koiramme-lehdessä. Kannattaa lukea jos rotu kiinnostaa.

        Terve,

        Omistan kohta 2-vuotiaan shappari-pojan ja aivan ihana ilmestys tuo on ollut. Itselleni ensimmäinen koira, miehellä on ollut lapsuudenkodissaan koiria, mutta aika noviiseja olimme koiraa hankkiessa. Kaikki on mennyt kuitenkin suhteellisen hyvin, helppo tapaus, vaikka meidänkin poju oli pentueensa kovapäisin kasvattajan mukaan. Terve rotu tosiaan, häntämutkaa ja napatyrää on todettu jonkin verran, mutta ne nyt ei koiraa vaivaa millään tavalla, näyttelyssä käynnin ensinmainittu estää. Koiran kanssa on harrastettu hakua ja muutamassa näyttelyssä käyty ja molemmista tykkää kovasti, agilityyn mennään jahka ryhmä löytyy. Eli aktiviteettia kyseisellä koiralla on hyvä olla ja paljon, energiaa on valtavasti!

        Pentuna ei tehnyt pahojaan, vaikka töissä käytiinkin normaalisti, tähän yksinoloonkin tottui ihan hetkessä.
        Karvaa ei tarvitse ainakaan meidän kaverilla kammata kuin kerran parissa viikossa, mutta karvan värikin hieman sanelee, että kuinka usein vaatii kampauksen, erivärinen karva on laadultaan erilaista. Työkoirahan tuo on eli trimmattu ei edes "saa olla" (näyttelyissäkään). Pentuakarvan vaihtuessa tosin kannattaa olla mieluummin ylivarovainen, eli silloin kammata hennosti vaikka päivittäin, takkuuntuu ja helposti!

        Ja riistaviettiä ei todellakaan ole, jänönen saa hypätä vaikka nenän edestä ja tämä ei ole moksiskaan. Metsässä voi huoletta pitää vapaana. Yhden karkumatkan omamme on tehnyt ja silloin lähti kiimaisen nartun matkaan, löysi kuitenkin takaisin (elämäni pisimmät tunnit!)

        Mutta vallan hyvin voin siis suositella ensimmäiseksikin koiraksi, suht helppo kouluttaa ja kaikkinensa ihana karvapallo joka on valloittanut koko suvun ja kaveripiirin sydämet, kissaihmistenkin ja se on paljon se =) Jos haluat kuvia tai lisäinfoa niin laitahan mailiosoite tälle palstalle!


    • hentukka

      nyt olen päässyt näkemään schappareita livenä, ja päätös jo melko varma, meidän haukku taitaa olla schappari! vähän aikaa täytyy nyt tehdä ylitöitä että saa koirarahat kokoon, eipä mikäään halpa koira olekkaan! kiitos kaikille vastauksista ja palailen kun koira on hankittu, josko sitten neuvoja tarvitsen. iloista syksyä!

    • mallariina

      Hei , meillä kaksi shapee ja Huikeen Ihanii kuonteeltaan !! tosi äkkii oppivat ja rakastavat perheenjäsenii paimentaen eli alussa seuraavat tyyyliin vessaankin mut eipä oo juur täytyny ylimäär opettaa..meidän nyt toinen kk vajaa 3-v ja 5 kk ..Ihania oikeesti ! Ihmisystävälliä ja lapsi rakkaita

      • Anonyymi

        Oihh mä halusin


    • mallariina

      Sopii kerrostaloonkiin kunhan liikunta ok

    • justhans

      Paimenkoirista schapendoes on ärsyttävän itsepäinen ja omapäinen. Sulla täytyy itsellä olla piiiiiiitkä pinna ja huumorintajua vaikka muille jakaa. Siis silleen kilttejä nuo on, mutta saattavat esim. lenkillä lyödä jarrut päälle ja vaan alkaa hulluttelemaan omiaan, piehtaroimaan, varsinkin näin talvella.
      Schapparit miettivät ja harkitsevat paljon, siellä äärettömän karvaisen pään sisällä liikkuu paljon ajatuksia. Kohtuudella älykkäitä ovat ja ei nyt kauhean miellyttämisen haluista tunnuttaisi olevan. TOki mulla on kokemusta vaan yhdestä koirasta ja tämäkin on vielä kohtuu nuori uros. En tiedä, mä odotin helpompaa koulutettavuudelta, mitä nää oikeasti on. Kyllä tuon kanssa pärjää, kun se on kotikoirana, eikä lähde tavoitteellisesti treenailemaan. En mä ainakaan näkis, että meillä olisi niin selkeä yhteistyö, että vois vaikkapa agilityyn lähteä, ei.

      Koirakokemusta multa löytyy huomattavasti toisesta paimenrodusta, jolla on pk-oikeudet ja tää kaveri on käyttölinjaisuudestaan huolimatta ollut helppo kouluttaa ja helppo arjessa.

      En osaa sanoa, onko tämä mun rotu, voisin kuvitella, että kokeilen ottaa jossakin vaiheessa toisen ja jos sekin on yhtä jästipää, niin sit saa luvan jäädä siihen. Kokonsa puolesta olis paljon kivempi, kun on pieni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe