tanskiksen luonne

minätys

Kertokaahan kokemuksia, narttukoirien ja urosten omistajat, millaisia luonteeseen liittyviä erityispiirteitä doggeilta löytyy?
Olen ymmärtänyt että kyseessä on melko ihmisystävällinen ja ainakin sisätiloissa rauhallinen kaveri, mutta ilmeisesti myös aika tihulainen usein nuorena?
Ovatko uroksenne olleet pehmeitä vai kovia luonteeltaan, miten suhtautuvat toisiin uroksiin ja kuinka olette koirianne opettaneet? Yrittääkö uros usein pomottaa ihmistä suuren massansa takia vai saako kuriin jos pennusta asti opettaa?
Kokemusta lähinnä pienistä koiraroduista mutta nyt on alkanut tanskandoggin hankinta kiinnostamaan.

5

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tanskis......

      Meillä on uros tanskis,alku koiran kanssa oli todella hankalaa...mutta nykyään aivan ihana tapaus mistä en luopuisi mistään hinnasta.pentuna oli hankala saada oppimaan sisäsiistiksi,kesti todella kauan että koira oppi sen,kunnon pahojaan teki pentuna paljon, mutta ennenkaikkea hiukan vanhempana,koiralle tuli siis eroahdistus....vaati todella paljon koko perheeltä että saatiin taas asiat kuntoon koiran kanssa,mutta taistelu voitettiin ja ahdistukset ovat poissa. =) eroahdistuksestakin voi siis ns toipua! =) =) meidän tanskis on nykyään aivan ihana "halailija",tykkää lapsista,osaa varoa pienempiään,mielestäni aika ihmisystävällinen,ehkä ihan oudot ihmiset hiukan pelottavat,meidän uroksemme on tullut hienosti toimeen toisten urosten kanssa,kaikenkaikkiaan hieno koira luonteeltaan!tietenkin niitä ei kovin miellyttäviäkin piirteitä on mitä minä en ainakaan tiennyt koiraa hankiessani että esim doggi kuolaa hirveesti,meillä ainakin vetää vertoja ihan berhandilaiselle,kuolavana vaan roikkuu tietyissä tilanteissa ja kun ravistaa itseään kun on käynyt esim juomassa saa tapeetitkin pyyhkiä rätillä...sitten dogeilla on aika paljon niitä ns perusvikoja joihin kannattaa myös varautua.silmäluomenkiertymiä,vatsoiltaan ovat herkkiä eli kaikki ruoka ei sovi jne,mutta näitä taitaa olla jokaisella rodulla...mutta kaikenkaikkiaan ihan mukava kaveri on doggi.

      • Katja-Maria

        Meillä myös urosdoggi, vajaa puolitoistavuotias pötkylä:). On mielestäni aika 'ihmismäinen' käytökseltään.. mieluiten istuttaisiin vain sohvalla ja nukuttaisiin sängyssä pää tyynyssä. Toisiin koiriin suhtautuu hienosti, isoihin ja pieniin eikä sukupuolellakaan niin väliä. Lapsista tykkää kovasti (iso lapsi itsekkin vielä..), joskus tosin pikkuipanat saattavat pyllähdellä kun viuhdotaan hirmuvauhdilla edestakas.
        Noin puolivuotiaana käytiin kovaa taistelua talon herruudesta, mutta nyt on yhteisymmärrys löytynyt ja yhteiselon harmonia kukoistaa:).
        Sisäsiisteyden opettelu otti kyllä aikansa, mielenosoitukseksi piti tehdä tarpeet lattialle vielä 7-8kk:n iässä, kun jäi yksin kotiin. Suurempia tuhoja ei ole tehnyt, huonekalut ja muut saaneet olla rauhassa, välioven herra tosin nautti välipalaksi..
        Meteli myöskin on päätähuimaava kun kotona yksinollessa pitää ikkunassa vahtia ja haukkua kaikki ketkä kulkee talon ohi, eli kuonokoppaan on jouduttu turvautumaan. Yksin ollessa ei myöskään juo eikä syö mitään, vasta kun joku tulee kotiin, alkaa ruokakupilla käydä hurja tohina.
        Kaikenkaikkiaan siis aivan ihana kuolanassu, tosi symppis ja oikea sylivauva.


    • molempia

      Sanoisin oman kokemuksen perusteella, että urokset ovat vilkkaampia ja nartut vähemmän vilkkaita.

      Ovat ihmisystävällisiä ja sisätiloissa rauhallisia kavereita. Energiaa löytyy kyllä ulkona ollessa ihan tarpeeksi.

      Tihutyöt on yksilöllisiä ja niitähän esiintyy rotuun katsomatta. Vanhin urokseni ei tehnyt juuri mitään tihutöitä; luki pari kirjaa (oma moka kun jätin esille) sekä parit kengät (haki kaapista - sangen älykäs tyyppi etten sanoisi), toinen uros söi sängyn ja muutamat mun kengät, kolmas uros pyöristeli pöydänkulmia ja muita puuosia. Narttu ei ole juurikaan tihutöitä tehnyt.

      Yksi urokseni on kovempiluonteinen ja muut pehmeitä. Kaikki - niin nartut kuin uroksetkin - tulevat muiden koirien kanssa hyvin toimeen koosta ja iästä riippumatta. Kaikki on sosiaalistettu nuorena hyvin.

      Vanhin uroksemme yritti pomottaa minua siinä vuoden iässä, mutta koulutuksella päästiin sen yli. Muut eivät ole yrittäneet pomottaa, mutta toisaalta, tämä vanhin on ollut talossa sanomassa kaapin paikan aina uusille tulokkaille. Pennusta asti on doggi koulutettava, ihan niin kuin kaikki muutkin koirat.

    • murreli

      Ystävälläni on narttu doggi, ikää on tällä hetkellä hieman yli vuoden ja käytös on vielä kuin pienellä pennulla. Tuhotöitä on tehty vaikka millä mitalla. Seiniä jyrsitty, oven karmit uudelleen muotoiltu, lehdet, kirjat revitty, periaatteessa kaikkea on maistettu mikä vaan dogin suuhun mahtuu, siis kaikkea. Hyppii ihmisiä vasten, vetää hihnassa, haukkuu ja huutaa muille koirille, jopa murisee.
      Ei totutettu muihin koiriin, ei annettu perustottelevaisuutta. (Koirahan toimii kotona kuin unelma kun ei ole häiriötekijöitä.)
      Olen siis nähnyt millainen tilanne dogin kanssa tulee jos sen kanssa vain ollaan... ei kouluteta, ei sosialisteta. Talossa eletään täysin koiran ehdoilla. Kaikki on sallittua kun ei noin isoa koiraa voi enää kontrolloida.Niinpä niin..Itselläni mastiffi eikä moisia ongelmia ole ollut koskaan. Ne rajat..

      Tällä koiralla on mitä rakastavin luonne ja osaavissa käsissä se olisi voinut olla mitä ihanin kumppani, mutta nyt tilanne on todella huono. Neuvot eivät kelpaa, eikä apu.

      • minätys

        Niinpä, luulen että kultaisesta noutajasta ei olisi saanut tuollaista vaikka olisikin jäänyt perustottelevaisuus väliin ja silti käytiin koirakoulussa ja koiraleirillä harrastamassa. Tanskandoggille pitäisi vissiin olla vielä ekstra-aikaa muihin rotuihin verrattuna että saa koiran varmasti hallintaan ennen kuin se on vasikankokoinen riiviö..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5594
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2413
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2332
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1069
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1054
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      781
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    Aihe