Keskustelunviritys-yritys:)

Mellon

Koska täällä on aika hiljaista ollut viime aikoina, koetan epätoivoisesti puhaltaa hiukan henkeä tänne kysymällä pari kysymystä.

Valitsen tähän pari TSH:n kuuluisaa kaksikkoa ja jotain Keski-Maan paikkoja, ja vastatkaapa (PERUSTELUT MYÖS!), kumpi näistä kaksikon hahmoista/paikoista miellyttää teitä enemmän ja varsinkin että MIKSI?

1. Gimli vai Legolas?
2. Faramir vai Boromir?
3. Kontu vai Lothlórien?
4. Sam vai Frodo?
5. Éowyn vai Galadriel?
6. Edoras vai Minas Tirith?
7. Aragorn vai Gandalf?
8. Repunpää vai Rivendell?

15

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Legolas, kun (ihmisenä) on jotenkin enempi keskittänyt henkisiä pyrkimyksiään haltiamaiseen kuin kääppärimäiseen suntaan.

      Faramir, koska se sanoi että "vaikka se lojuisi maantien ojassa, en minä sitä ottaisi..." Boromir oli jylhempi ja mahtipontisempi, hiiskatin kova mesoamaan koko ukko, siis varmasti pidemmänpäälle rasittava.

      Kontu, koska pidän syömisestä ja juomisesta, mukavuudesta, kessusta, kesästä, hauskoista ralleista, reiluudesta ja suoruudesta, kotilieden lämmönstä, puutarhanhoidosta, selkeistä arjen asioista yms. Lothlórienissa tuntisin itseni juntiksi.

      No Frodo, koska tietenkin hobitti maustettuna angstilla... Nam. Sam kaikella kunnioituksella on vähän liian peruskamaa.

      Éowyn muuten ihan karisman, kipeän kovan herkkyyden ja inhimillisen voiman huippuunsa viritettynä esityksenä, mutta pelosta ja kunnioituksesta kuitenkin mahtava Galadriel.

      Edoras vai Minas Tirith? Minas Tirith tai ehk ei kuitenkaan... en voi valita.

      Aragorn, täydellinen nöyryys ja voima jota on lähes kauhea katsoa. vaikka Gandalf kuitenkin ON velho. Voiko velhoa jättää valitsematta missään olosuhteissa?

      Repunpää vai Rivendell?
      Kun on kerran valinnut Konnun Lothlorienin sijaan, olisi suorastaan moukkamaista kääntää haltioille selkä toistamiseen. Vaikuttaisi epäkunnioittavalta. Kummarran siis Elrondille.

    • Vi-vi

      1. Gimli vai Legolas?
      Gimli. Haltiat ovat toki kivoja, mutta jotenkin vain... jotain. En tiedä, mikä niissä mättää. Ne ovat vain niin hyviä ja jotenkin vain liian täydellisiä. Kääpiöt taasen eivät pahemmin varo sanojansa tai tekemisiänsä. Niihin on vain helpompi samaistua kuin teennäisiin (väärä sana, mutten keksi parempaakaan) haltioihin.

      2. Faramir vai Boromir?
      Vahva vai heikko ? Faramir on se vahva, joten Faramir.

      3. Kontu vai Lothlórien?´
      Veikkaisin, että tuntisin oloni enemmän kuin tyhmäksi, missä tahansa haltiapaikassa. Kontu vain on jotenkin sellainen kiva rento paikka. Lothlórien on taasen sellainen hallitumpi paikka, joka ei kait tarjoisi itselleni yhtään mitään.

      4. Sam vai Frodo?
      En voi sanoa tähän enää mitään. Pitkän tikunkaan veto ei tuottanut tulosta, joten ei vastausta.

      5. Éowyn vai Galadriel?
      Hmm... Éowyn. Haltiat eivät vain ole kivoja. Toisaalta tällä kertaa tuo ei ole muuta kuin esittämässä perusteluita, joita en keksi juuri nyt.

      6. Edoras vai Minas Tirith?
      Minas Tirith on vain kivikasa liian lähellä Mordoria. Edoras taasen on kodikkaamman oloinen paikka, joten Edoras.

      7. Aragorn vai Gandalf?
      Gandalf. Aragorn on vain jotenkin liian mahtava hahmo.

      8. Repunpää vai Rivendell?
      Rivendellissä tylsistyisin heti ja ihmettelisin, miksi edes olisin siellä. Repunpää ja perustelut lyötyvät aikas hyvin 3.,n kysymyksen vastauksista.

    • Nimloth

      Ihanaa, että joku on taas viritellyt tälläisen keveän gallupin, rakastan sellaisia =) Tässä siis minun mietteitäni:

      1.Gimli vai Legolas?
      Haltioissa on sitä jotakin satumaista vetovoimaa, joten tästä parivaljakosta viettäisin aikaa Legolasin kanssa. Hän varmasti esittelisi minulle valtakuntaansa ja takaisi pääsyn muihinkin haltiapaikkoihin.

      2.Faramir vai Boromir?
      Koska en ole mitenkään sotaa/sotimista kannattava henkilö, valitsisin rauhanomaisemman veljen eli Faramirin. Hänellä on arvot kohdallaan ja sydän paikallaan.

      3.Kontu vai Lothlórien?
      Vaikka haltiat kiinnostavatkin, menisin tutustumaan Konnun huveihin. Lórien on varmastikin henkeäsalpaavan kaunis ja mystinen paikka, mutta Kontu on vehreä ja elämää huokuva paikka.

      4.Sam vai Frodo?
      Tässä on jo vähän vaikeuksia valita. Päädyn kuitenkin Samiin, koska henkilökohtaisesti häneen on helpompi samaistua (vai samastua, en muista, kumpi on tätä nykyä se oikea muoto). Sam lisäksi osoitti järkähtämöntä rakkautta ja epäitsekkyyttä Frodoa kohtaan, mikä on mielestäni ihailtavaa.

      5.Éowyn vai Galadriel?
      Kyllä minä Galadrielin haluaisn tavata, hänellä olisi niin paljon viisautta jaettavanaan. Ehkä siitä heruisi hitunen minullekin.

      6.Edoras vai Minas Tirith?
      Edoras, koska se on kotoisamman ja skndinaavisemman oloinen paikka.

      7.Aragorn vai Gandalf?
      Ihmisten kuningas vai Manwen sanansaattaja? Aika paha...Gandalfilla olisi ehkä kuitenkin enemmän annettavaa, tietoa Valinorista yms.

      8.Repunpää vai Rivendell?
      Rivendell, koska sen kauneus voittaisi varmaan jopa Konnun vehreyden. Siellä voisi levätä ja virkistäytyä aivan erilailla kuin Repunpäässä. Ja Elrondin tapaaminen olisi mahtavaa!

      Kiitos vielä kerran, Mellon, tämä oli erittäin virkistävää =) Toivottavasti mahdollisimman useat vastaavat!

      • Mellon

        Kiitos vaan kivasta palautteesta, hyvä jos kelpaa:) Kiitos myös todella hyvistä ja mielenkiintoisista vastauksista! Ymmärsitte gallupin idean täydellisesti.
        Tässä nyt omat vastaukseni.

        1. Legolas. Joskus haltiat voivat olla hiukan itsekkäitä ja katsovat muita Keski-Maan kansoja hieman alaspäin, mutta Legolas on varsinkin loppua kohti erilainen, ymmärtäväinen ja laajakatseisen haltia, siksi pidän hänestä kovasti.

        2. Faramir. Kuten Nimloth sanoi, Faramirilla on sydän paikallaan. Ei Boromirissakaan vikaa ole periaatteessa, mutta Faramir on jotenkin herkempi ja siksi kiinnostavampi.

        3. Kontu. Kontumainen elämäntyyli on minusta ihailtavaa. Kontu on niin jotenkin hyvällä tavalla sulkeutunut ulkomaailmasta, että se on aika liikuttavaa:) Rauhallinen elämäntyyli ja lukuisat puutarhat kuulostavat hienolta.

        4. Sam. Olen aina ollut suuri Sam-fani ja mielestäni hänen vapaaehtoinen uhrautumisensa, rohkeutensa tiukoissa paikoissa ja hänen ikuinen optimisminsa tekee Samista Keski-Maan suurimman sankarin.:)

        5. Éowyn on kuolevainen ihminen, rohkea ja surumielinen, joka on hahmona Galadrielia mielenkiintoisempi.

        6. Edoras. Tämä valinta johtuu luultavasti siitä, että olen hevosystävä henkeen ja vereen ja ne kaikki hevoset ja se hevoskansa historioineen kiinnostaa minua.

        7. Gandalf. Hän on niin viisas ja samaan aikaan läheinen ja kuitenkin aina jotenkin kaukainen, ihmismäinen ja kuitenkin samalla jotain aivan muuta. Gandalfista ei koskaan ota lopullista selkoa.

        8. Tämä on vaikea, Rivendell on niin henkeäsalpaavan kaunis paikka, mutta ehkä vähän liiankin hieno minulle..:P Valitsen Repunpään, siellä olisi hienoa istua omenapuun alla tai takan edessä ja kuunnella vaikka Frodon tai Bilbon tarinoita...


    • Hyvä. Hyvä. Kysely, jossa on pointti. Hieno ajatus. :)

      1. Gimli vai Legolas?
      Gimli. Kirves ja luonnetta.
      2. Faramir vai Boromir?
      Faramir. Hän osoitti, että ihmisenkin on vahvalla tahdolla ja niin halutessaan mahdollista vastustaa Sormuksen kiusausta (kirja).
      3. Kontu vai Lothlórien?
      Lothlórien. Tuskinpa on mitään yhtä surullisenkaunista ja koskettavaa kuin Ikuisen Kesän Maa, johon syksy saapuu... (Tämä oli muuten vaikea valinta, Konnun puolesta puhuisi se pysähtynyt rauha, joka ihmiseltä on kadonnut johonkin)
      4. Sam vai Frodo?
      Sam. Myös hän osaltaan osoitti, että vahva ystävyys voi vastustaa Sormuksen voimaa. Lisäksi ehdoton uskollisuus ja kaikesta luopuminen sen hyväksi, jonka on isännäkseen valinnut.
      5. Éowyn vai Galadriel?
      Galadriel. Kaunista ylväyttä, tosiasioiden hyväksymistä.
      6. Edoras vai Minas Tirith?
      Minas Tirith. Puolustus, joka ei murtunut.
      7. Aragorn vai Gandalf?
      Gandalf. Ikivanhaa viisautta.
      8. Repunpää vai Rivendell?
      Rivendell. Avaruutta ja rauhaa. Ylvästä laulua ja seesteistä iloa (kuten myös Repunpäässä omalla tavallaan, rivendellissä kuintenkin eri lailla).

    • niihin vastauksia

      1. Gimli vai Legolas?
      - Legolas, kun on pakko valita. Gimlikin on mainio hahmo, mutta haltiat ja hobitit kolahtavat TSH:n hahmoista parhaiten.

      2. Faramir vai Boromir?
      - Faramir tietenkin, se fiksumpi veli. Sääli, että leffassa Faramirista oli yritetty tehdä samanlainen ahne pölhö kuin Boromirista.

      3. Kontu vai Lothlórien?
      - TOSI paha (ks. vastaus ykköseen). Vastaan pitkän harkinnan jälkeen Lothlórien. Kumpaankin paikkaan kyllä haluaisin päästä tutustumaan (jos olisivat olemassa siis). Salaperäiset haltiametsät kiehtovat, eli myös Synkmetsä olisi jännä paikka, samoin Ithilien, jonne TSH:n liitteiden mukaan Legolas perustikin haltiasiirtokunnan Sormuksen Sodan jälkeen.

      4. Sam vai Frodo?
      - Tämäkin on paha... Tosi paha itse asiassa. Vastaan ensin seuraaviin ja palaan tähän saatuani miettiä.

      5. Éowyn vai Galadriel?
      - Olet muuten keksinyt todella hyviä kysymyksiä, Mellon! Tämäkin on sellainen, että ensin ajattelee "no Galadriel tietysti, haltiakuningatar". Sitten tulee ajatelleeksi, että Éowyn on oikeastaan ainoa naishahmo, jonka JRRT antaa tehdä kirjoissa muuta kuin mikä "naisen osa" on. Leffassa Éowyn oli latistettu melkein pelkästään Aragornin perään haikailevaksi lapatossuksi, mutta kirjoissa hän ottaa paljon tomerammin ohjat käsiinsä. Galadriel taas näennäisestä voimastaan huolimatta on paljon kahlitumpi hahmo, joten valitsen sittenkin ratsuruhtinattaren.

      6. Edoras vai Minas Tirith?
      - Edoras, ehdottomasti. Sitkeät, tinkimättömät ja hivenen kotikutoiset hevosmiehet ovat aina vaikuttaneet minusta paljon mielenkiintoisemmilta kuin kirjoissa ehkä vähän koleasti kuvatut valkean kaupungin asukkaat.

      7. Aragorn vai Gandalf?
      - Gandalf tietenkin - hahmona paljon mielenkiintoisempi kuin toisinaan vähän jäyhä Aragorn, ja tietenkin velho eikä mikään kuolevainen :)

      8. Repunpää vai Rivendell?
      - Nyt tuli helppo, vaikka vastakkain ovatkin hobitit ja haltiat. Rivendell on ehdottomasti paikka, jonne haluaisin, jos sellainen olisi mahdollista. Sehän on viimeinen isompi Keski-Maahan jäänyt haltiakaupunki Gondolinin ym. tuhouduttua, ja varmasti näkemisen arvoinen!

      Ja takaisin Samiin ja Frodoon... Vieläkin valinta on todella vaikea. En osaa päättää, koska molemmilla on ominaisuuksia, joita arvostan.

      Äh, otetaan lopulta sittenkin Frodo. Ihan vain siksi, että hän on jo nuoresta ollut seikkailunhaluinen.

    • Lalaith

      1. Gimli vai Legolas?
      -Legolas. Lähinnä siksi, etten ikinä ole oikein päässyt niin sanoakseni kääpiöiden makuun. Haltiollakin on kummallisuutensa, mutta heitä on sittenkin helpompi ymmärtää.

      2. Faramir vai Boromir?
      -Faramir. Tämä oli helppo :) Faramir on yksi lempihahmoistani, pidän hänestä hirveästi - luultavasti koko lailla niistä syistä, joita Pippin pohdiskeli eli Faramirissa on sitä samaa "ylhäisyyttä", joka mm. Aragornissa viehättää, mutta paljon helpommin lähestyttävässä muodossa ;) Boromirista taas en ole koskaan pitänyt (rehellisesti sanottuna olen joka kerta iloinen siinä vaiheessa kirjaa, kun hän kuolee...), arvostan häntä vain tarinan kannalta olennaisena hahmona.

      3. Kontu vai Lothlórien?
      -Jos pitäisi valita kummassa haluaisin asua niin ehdottomasti Kontu, koska se on niin kotoisa. Mutta jos kyse olisi vain vierailusta näkisin mielummin Lórienin - rakastan puita eikä missään ole sellaisia kuin siellä.

      4. Sam vai Frodo?
      -En tiedä. Minussa on ilman muuta enemmän Frodoa sekä hyvässä että pahassa ja siksi olen aina kokenut Frodon läheisemmäksi, mutta oikeastaan ehkä pidän Samista enemmän...

      5. Éowyn vai Galadriel?
      -Éowyn. Galadriel on käsityskyvyn yläpuolella enkä ole ollenkaan varma, että selviäisin tapaamisesta henkisen tasapainon horjumatta... Éowyn taas on Tolkienin hahmoksi minusta jotenkin poikkeuksellisen konkreettinen, todella lihaa ja verta ja hänellä on sydän paikallaan.

      6. Edoras vai Minas Tirith?
      -Minas Tirith, hevosista huolimatta ;) Haluaisin nähdä Valkoisen puun ja korkeat tornit ja seistä muurilla katselemassa Anduinin kimmellystä kaukana alhaalla.

      7. Aragorn vai Gandalf?
      -Gandalf. Gandalfissa tiivistyy minusta oikeastaan kaikki olennainen TSH:sta; on merta ja metsää, tuttuja polkuja ja tutkimattomia erämaita, haltioita ja hobitteja, lempeyttä ja teräksen lujaa tahtoa, kauneutta ja kauhua sopivassa suhteessa. Lempihenkilöni obviously ;)

      8. Repunpää vai Rivendell?
      -Tämä on paha. Ehkä kuitenkin Rivendel vaikka aiemmin valitsin Konnun. Rivendel on vähän kuin Gandalf, kaikki hauska samassa paketissa ;) Ja minäkin olen aina halunnut päästä sinne ylös mäntymetsiin, joita Frodo haikaili.

      • Iltatähti-91

        1.Legolas.
        Haltiat ovat mielenkiintoista porukkaa ja vaikka Legolas olikin aika skidi niin kai sekin jotain hyvin viisaita juttuja haltiasalaisuuksista tietäis.Gimli on sellainen perustyyppi,ei mitään erityistä joka saisi valitsemaan mutta hänetkin olisi mukava tavata jos vain hän olisi fyysisesti olemassa muualla kuin mielissämme.

        2.Faramir.
        Faramir on viisaampi ja epäitsekkäämpi.Faramir on vahva.Ja tiedätte minkälaista vahvuutta tarkoitan, sanan oikeassa merkityksessä.(Kuten eräässä äikänaineessani selitin).
        Leffassa Boromir lähentelee jo pahista mutta kirjassa häntä voidaan ymmärtää mutta ei siitä sen enenmpää.

        3.Lotlorien.
        Vaikka Kontu olisikin mukava ja luonnollisempi paikka asua jokin mystisempi ja salaisempi mielenkolkkani kaipaisi tuonne metsään.Jos olisin joku Keski-Maassa, olisin haltia tai numenorilainen eli sydämmeltään haltia.

        4.Huhhuh,nytpä pistit vaikean.
        Sam on taas aika peruskamaa ja Frodo aika synkkä.
        Ehkä Sam.Joo, Sam olisi nähtävä, Frodoa arvostaa parin kilsan päästä nyt muutenkin.

        5.Galadriel
        Pistäisin sille varmaan jauhot suuhun kun selittäisin kaikkea typerää sillä paheeni on ajatella joskus että vain minä olen oikeassa.Myöntäisin kyllä hänen viisautensa...Mutta kuten joku sanoi tapaaminen olisi niin pelottavaa että en ehkä ole varma.Eowyn ei kiinnosta pätkääkään mutta olisi ainakin turvallisempi tapaamisena.

        6.Tämä on paha kun alkaa ajatella.
        Ensin tulee automaattisesti Minas Tirith mutta sitten se paikka olisi liian tylsä tai jotain...
        Minas Tirith olisi jotenkin ylväs...
        Ehkä Edoras olisi kotoisampi mutta Minast Tirith taas mielenkiintoisempi.En tiedä.Vaikea.

        7.Gandalf vai Aragorn?
        Jaaha....Gandalf olisi viisas ja tietäisi paljon mutta sitten Aragorn olisi mukavaa tavata ja katsia minkälainen hän olisi jos oikeasti olisi olemassa.Ehkä kuitenkin Gandalf.Tai en minä tiedä.Hemmetti kun kyselet vaikeita.

        8.Repunpää vai Rivendell?
        Olisiko pitänyt kysyä Repunpää vai Eldrondin talo?Jos niin niin olisin luultavasti (kaikella kunnioituksella) mennyt Repunpäähän sillä vaikka Rivendellkin on suosikkini niin se ei ole niin mielenkiintoinen ja mystinen kuin Lothlorien.Joten kun olisin käynyt Lotlorienissa niin voisin kokeilla Länsimantua (herranjestas mikä se olikaan...?Aivokatkos don´t worry...=))
        Mutta sitten vielä turvallisen joukon kanssa ehkä vielä Bombadiliä moikkaas.
        Tai oikeastaan koko heppu on varmasti aika tylsä kun ei ikinä paljasta mitään kivaa.


    • Lady_Nocturna

      1. Gimli vai Legolas?
      - Legolas. Mulla on fetissi tuollaisiin sympaattisiin ja vähäpuheisiin haltia-miehiin.

      2. Faramir vai Boromir?
      - Faramir. Tiedän miltä tuntuu olla "se luuserimpi sisar". :)

      3. Kontu vai Lothlórien?
      -Lòrien. Koska suuret metsät ja vanhat puut on ihania luonnon aarteita. Muistakaa kierrättää.

      4. Sam vai Frodo?
      - Frodo, tietenkin. Siinä vasta rautainen hobitti.

      5. Éowyn vai Galadriel?
      - Galadriel. Melkein yhtä hämäräperäinen muija kun oma vanhuudenhöperö mummoni.

      6. Edoras vai Minas Tirith?
      -Minas Tirith. Taidan sitten olla niin paljon kaupunkilainen, ettei edellinen vaihtoehto tunnu houkuttelevalta.

      7. Aragorn vai Gandalf?
      -Gandalf. Ukkohan osaa taikoa.

      8. Repunpää vai Rivendell?
      -Rivendell. Tuo maan alla asuminen ei välttämättä kiehdo tällaista kaltaistani klaustrofobikkoa.

    • Tindómerel

      Tämä on niin hauska että on pakko vastata.

      Omat vastaukseni perustuvat pääosin mielikuviin jotka ovat muodostuneet lukiessani kirjaa uudelleen ja uudelleen noin viidentoista vuoden ajan. Toki myös elokuvat ovat muokanneet mielikuviani.
      Mutta tässä vastaukset, ja koitan perustella lyhyesti.

      1. Gimli vai Legolas?
      Gimli, ehdottomasti. Legolas on aina jäänyt jotenkin etäiseksi.
      2. Faramir vai Boromir?
      Tämä on vaikea. Lapsena, kun luin kirjaa ensimmäisiä kertoja, Faramir oli ehdoton suosikkini. Mutta kun ikää tulee lisää ja alkaa nähdä myös harmaan sävyjä, alkaa ymmärtää Boromirin ratkaisuja ja tuskaa. Ja lopuksi Boromir ymmärsi olleensa väärässä. Boromirin kuolema oli ehkä... jaloin(?)... kaikista mitä kirjassa oli.
      3. Kontu vai Lothlórien?
      Kontu. Samin ajatuksia vapaasti lainatakseni (tästä tulee sanomista) Lothlórien (tiedän se oli Rivendell) on paikka jossa on hyvä käydä ja olla, parantaa haavoja, mutta kotiin on aina ihana palata.
      4. Sam vai Frodo?
      Sam, ehdottomasti. Ensimmäisestä lukemasta lähtien Samin aito ystävyys ja uhrautuminen teki vaikutuksen. Jospa osaisin olla samanmoinen ystävä...
      5. Éowyn vai Galadriel?
      Taas vaikea. Galadriel on on eteerisen kaunis, saavuttamaton, mutta silti läsnä, paljon kärsinyt ja paljon saava. Jotain mitä jokainen nainen kai joskus tavoittelee. Éowyn puolestaan on kaunis kuolevainen nainen, joka uhraa itsensä läheistensä vuoksi, ilman mitään varmuutta huomisesta (itse asiassa täysin varmana tappiosta). Éowyn.
      6. Edoras vai Minas Tirith?
      Edoras. Kaikesta korkeasta ja koreasta voi haaveilla ja sitä voi ihailla, mutta Edosasissa oli tilaa ihmisille. Siellä oli tilaa hengittää ja kasvaa.
      7. Aragorn vai Gandalf?
      Tämäkin on vaikea. Pitääkö valita kahdesta miehestä vai kahdesta hahmosta? Gandalf on taustavoima, liikkeelle panija, strategi. Ja myös isähahmo. Aragorn kasvaa mieletään mieheksi kirjan aikana, oppii ottamaan vastuun ja on valmis uhraamaan kaiken saavuttaakseen päämääränsä. Aragorn on miehinen mies, tuima, synkkä ja päättäväinen ja kuitenkin hellä ja romanttinenkin. Tosin elokuvassa Viggo (vaikka tekikin mielettömän hyvän roolin) ei ihan yltänyt mielikuvaani =)
      8. Repunpää vai Rivendell?
      Repunpää. Konnun multa on syvää.

      P.S. Antakaa vanhalle anteeksi jorinat ja ennen kaikkea epätarkkuudet ja asiavirheet joita varmasti löytyy.

      • Mellon

        ...ei ole vanhalle mitään anteeksi annettavaa kun ei ole vanhalla mitään anteeksipyydettävääkään, vanha vastasi todella hienosti ja viisaasti, kiitos! :)
        Yleensäkin tänne on tullut todella hyviä ja kiinnostavia vastauksia jotka on kaikki perusteltu todella hyvin. I'm pleased. :)


    • Winky

      1. Gimli. Siinä on todellinen kääpiö. :D Rakastuin Gimlin luonteeseen(joka on varmaan tyypillinen jokaisella kääpiöllä) ja siksi hän. :) legolas on viisas ja hyvä hahmo,,, mutta.. Gimli silti. :)
      2. Faramir. Mä jotenkin.. Arvasin sen että Boromir joutuu sormuksen kiusaukseen ja pidän muutenkin enemmän Faramirin viisaudesta kuin Boromirin rohkeudesta. Farmirin isän kohtelu häntä kohtaan sai täyden myötätunnon. :>
      3. Kontu. Enemmän kaunis. Maalaismainen.vaikka Lothlórien on kaunis paikka, se kauneus ei ole ikuista. Näin sen perustelisin. Tykkään valtavasti Konnusta ja sen hobiteista. Kaikki on ihania omalla tavallaan, :)
      4. Sam. Uskollista uskollisin ystävä joka ei joutunut edes uskollisuudessaan Sormuksen kiusauksiin. Rakastan Samin "kokoa". xD Frodo on muutenkin Kaksi Tornia kirjassa ja Kuninkaan paluu varsinkin NIIN ahdistava. SAm tuo huumoria ja iloa kirjaan. :)
      5. hmm.. vaikea... Èowyn. perusteluja se että hän osoitti olevansa yhtä "hyvä" ja rohkea kuin miehet :) Ratsasti sotaan rakkaitensa takia.
      6. Edoras on hieno. Se on sellainen paikka jossa kyllä olisin mieluusti. :) mutta silti... Minas Tirith. Kuninkaalisuutensa ja arvokkuutensa tähden.
      7. EI... Tämä on VAIKEA! :> Voiko sanoa kumpikin? :D No okei valitaan sitten. Kumpikin hahmo on ihana ja tärkeä... Mutta kallistun nyt Aragornin puolelle. Aragorn.. On.. kuningas. :D ja viisas. Rohkea. Ihana, sankari. Mutta eniten. Uskollinen. Pidin siitä että Aragorn pakeni kuninkuuttaan ja sitten tuli siksi miksi oli syntynyt. Kruunaus kohta oli ihana ja minua ihan itketti kun Arwen ja Aragorn saivat vihdoinkin toisensa.
      8. Repunpää. Repunpäässä ei ole sitä rauhaa joka RIvendellissa on ja ajattomuutta. Mutta... Repunpää on "iloisempi" ja riemukkaampi paikka. Siellä elämä todellakin on. Ja Bilbon kellarit ja kaikki ne huoneet oli niin viehättäviä että ihastuin niihin kirjan tekstin ja mielikuvituksen avulla OITIS! Rivendell on kaunis.. Mutta siltikin. Repunpää.
      Siinäpä oli mun pitkä pohdinta ;D vaikeuksia oli kyllä 7 kysymyksessa ja 5.. Mutta tää oli kiva! :>

    • animagus

      1. Gimli vai Legolas?
      Legolas. Haltioissa on omat ärsyttävät piirteensä, mutta ymmärrän heitä silti kääpiöitä paremmin.
      2. Faramir vai Boromir?
      Boromir. Inhimillinen hahmo, jonka kuolemaa surin.
      3. Kontu vai Lothlórien?
      Tämä on vaikea... Kontu tuntuisi kotoisammalta, mutta Lothlórienissa on oma hohtonsa!
      4. Sam vai Frodo?
      Vaikea tämäkin... Ehkä Sam. Ilman Samia sormusta ei olisi koskaan tuhottu.
      5. Éowyn vai Galadriel?
      Oijoi... Galadriel? Mieluiten en haluaisi olla tekemisissä kummankaan hahmon kanssa, molemmat ärsyttävät jostakin syystä!
      6. Edoras vai Minas Tirith?
      Minas Tirith. Lähempänä sydäntä.
      7. Aragorn vai Gandalf?
      Aragorn!! Tätä ei tarvinne perustella, vai tarvitseeko? No, sanotaan että hahmo on huomattavasti... kiinnostavampi.
      8. Repunpää vai Rivendell?
      Rivendell. Mielenkiintoinen ja kaunis paikka, jota olisi mukava tutkia lähemmin.

    • duvie-westcott

      1. Gimli - Tahto sotia.
      2. Boromir - Kuoli urheasti puolustaessaan Meriadocia ja Peregriniä.
      3. Lothlórien - Se vaan on niin "kaunis" paikka.
      4. Emt..
      5. Galadriel.
      6. Minas Tirith.
      7. Gandalf.
      8. Rivendell - Sama kuin Lothlórienissa

      • duvie-westcott

        Kyllä se Boromir on koko Trilogian paras.


        Ei ole semmoinen pelkuri kuin veljensä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe