mitä silkki maksaa

per metri?

onko joku ostanut esim. raaka- tai thaisilkkiä metritavarana, esim verhoja ajattelin. mikä tulee suurinpiirtein hinnaksi metrille, tai mitä kannattaa maksaa? että tiedän tingata viisaasti.
kiitos!

16

4782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkalainen1

      Thai eli ns. raakasilkkiä on kolmea eri paksuutta, ohutta sanotaan ns.kaksiniitiseksi.

      Ostin tuota ohuinta kolmisen metriä ja hintaa taisi tulla n.20euroa.

      jotkus ompelimot myyvät myös edullisempaa sekoitetta, josta sanovat että "it´s not real silk, not 100% silk"

      Karonilla oli liike, jossa oli vain rullissa metreittäin kangasta myynnissä. Olevinaan silkkiä ja hintaa 100THB/metri..materiaali oli kuin tuulipukukangasta. Silkistä ei tietoakaan.
      --------------------
      Melkein ottaisin mitat verhoista ja teettäisin valmiiksi ompelimossa Thaimaassa. Säästyy omaa vaivaa ja aikaa..eikä maksa paljon.

      • sepi

        silkkiä v99 aidosta silkkiin erikoistuneesta liikkeestä ja varmasti aitoa. oli eri paksuuksia ja laatuja. ehkä noin 12-15m, en muista tarkkaan, vaikka ovat kaapissa vieläkin paketissa. hinta oli markkaaikana yli noin 1100mk. eli jos aitoa meinaat niin varaudu myös siihen että hilloa palaa. hyvää ei aina saa halvalla. kannattaako sitten aidon silkin käyttö verhoihin, on taasen jokaisen oma asia.


      • silkki syö itseään
        sepi kirjoitti:

        silkkiä v99 aidosta silkkiin erikoistuneesta liikkeestä ja varmasti aitoa. oli eri paksuuksia ja laatuja. ehkä noin 12-15m, en muista tarkkaan, vaikka ovat kaapissa vieläkin paketissa. hinta oli markkaaikana yli noin 1100mk. eli jos aitoa meinaat niin varaudu myös siihen että hilloa palaa. hyvää ei aina saa halvalla. kannattaako sitten aidon silkin käyttö verhoihin, on taasen jokaisen oma asia.

        viikattuna saat arvokkaita nenäliinoja. Silkki säilytettävä rullalla ja silkkipaperia väkiin !


    • nelio

      Kuinkas leveeta se siina rullalla ollessaan normaalisti on?

    • HyrpoErkki457
    • :-)

      Maailma se on kuin silkkiä vain :-*

    • silkkuri

      Mistä muuten tiedätte että ostatte aitoa 100 % "silkkiä" ?
      On tuo aidon erottaminen ammattilaisellekkin vaikeaa kun Thaimaassa (Aasiassa) käsittelevät "silkin" kemikaaleilla ja mm. talkilla.

      Itse toin Suomeen aikoinaan paljonkin silkkiä joka tuli suoraan kehräämöstä silloisesta Burmasta Mae Saihin. Tukkurin kanssa jopa kävin ko. kehrämössä. Toin silkkiä useita satoja kiloja, tuttu ja vakuuttava tukkuri Mae Saissa, kunnes sitten ahneus iski ja möivät pokkana pakan rayonia. Kun luottamuksesta en enää kangasta tutkinut. Tämän jälkeen, kun valittamaan menin tukkuri ei enää ollut tuntevinaan jne, jne.

      Aitoa silkiä kun ei erota väärästä muuten kuin mikroskoopilla n. 70X suurennus paljastaa silkin/rayonin suhteen. Käsin turha satunnaisen hypelöidä, eroa ei tunne.

      Veikkaan että Thaimaassa myytävästä 100 % silkistä vain 1% on sitä.

      • Samesamebutdifferent

        Rayon on selluloosakuitu ja silkki on proteiinikuitu. Kun rayonia polttaa, tuoksuu tuhka samalta kuin paperi ja kun silkkiä polttaa, tuoksuu tuhka samalta kuin palanut hius. Kastelemalla erottaa myös, sillä rayon rypistyy ja kutistuu paljon enemmän kuin silkki.

        Kuivana hypistelemällä on vaikea erottaa, sillä molempiin saa himmeän kiillon. Mutta jos et mistään erota, niin samahan se sitten kai on, kumpaa ostat?


      • silkkisipi

        Jooo, toi on hyvä neuvo. Sitä mäkin käytän , aina stidit mukana silkkiostoksilla.😊
        ,


      • pakanpolttaja

        Myyjä tekee polttokokeen, itse sitä ei anneta tehdä


    • Leijona

      Joissan kuviollisissa "silkeissä" on se hankaluus että esim: loimi saattaa olla Rayonia ja kude silkkiä tai loimi puuvillaa ja kude silkiä/rayonia.

      Polttokoe on hyvä testsmenetelmä ja kyllä sormituntumallakin melko hyvän käsityksen saa ja ellei saa ei kangas ole slkkinä ostamisen arvoinen sillä 100% silkin tuntee sormissaan riippuen vähän sikilaadusta ja kudontatavasta. Halvimpia silkkilaatuja on vaikeampi erottaa "teko silkistä" kuin paremilaatuista.

      Mikäli joskus haluatte laatusilkkejä erityisesti verhoiluun ja verhoihin, Bangkokin ulkopuollella (skytrain yhteys) on Jim Thompsonin outlet jossa ei halpaa mutta erittäin halpaa hinta - laatusuhteessa yksi kerros täynnä poistettuja, isoja pakanjämiä ym. Toin sieltä kerran 80m silkkiverhoja sekä silkkistä verho-vuoria...

      • samesamebutdifferent

        Silkkiverhot pitää aina vuorittaa, mutta se verhon vuorituskangas ei ole silkkiä. Silkki haurastuu ja haalistuu auringossa ja verhon vuori suojaa silkkiä auringon valolta. Usein silkkiverhot vuoritetaan laadukkaalla puuvillasatiinilla. Hyvän äänieristyksen saa flanellilla, pimennykseen voi käyttää mustaa kangasta.

        On hyvin mahdollista, että esim. edullisten raakasilkkiverhojen vuorikankaana käytettävä laadukas puuvillasatiini on kalliimpaa kuin itse raakasilkki. Eli jos olet maksanut kankaista saman suuruisia hintoja, sinua ei suinkaan välttämättä ole huijattu, eikä Thompsonilla muutenkaan ole tapana huijata. Monet ei vaan huomaa, että Thompson myy myös laatupuuvillaa.


    • silkkuri

      Joo, toin silloin (20 v. sitten) Burmasta paljon ns. "hautajaissilkkiä" jota paikalliset käyttävät lähinnä ruumiiden "kapalointiin" ennen krematoriointia eli harmaata, värjäämtöntä mutta melko pehmeää laatua. Tästä eräs kotimainen firma teki mm. vaikeasti allergisille alusvaatteita ja lakanoita. Silkin piti olla 100 % silkkiä ja värjäämättömänä sekä ilman kemikaalikylpyjä se oli myös kestävämpää.
      Kun opettelee rutistamaan 100 % silkkikankaan oikein tiiviiksi "palloksi" kämmenen sisään ja räväyttämällä käden auki oikea silkki "ponnahtaa" auki aivan eri tavalla kuin Rayon/silkki yhdistelmä. Tuo edellä mainittu polttaminen ei ole aina varmaa koska käsittelevät kankaat useilla kemikaaleilla joilloin haju on epämääräinen. Löisin vetoa että pitää olla raskaan tason ammattilainen että tuntee eron sormituntumalla. Burman puolella esittelivät "aitoutta" vesihöyryllä joka tuli silkin läpi helpommin kuin muun.

    • hyvinhikoilee

      Silkkipaidan sai torilta 70 bathtiin

      • nojokuroti

        Tuohon hintaan voi joku myydä vanhan kirpparilla.

        Kunnon Silkkipaita maksaa Suomessa tuon euroina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe