Tietoa tarvitaan..

Dude

Auta vihreää!

Uudeksi vuodeksi Sri Lankaan. Varattiin pelkät lennot ja kyselenkin tietoja hotelleista Colombossa ja Hikkaduwassa? Eli minkälainen tarjonta mahtaa olla ja onko suosituksia? Netistähän kyllä löytyy varauspalveluja, mutta en haluaisi ostaa sikaa säkissä..

Lisäksi kiinnostaa sukelluskohteet. Eli Hikkaduwa on ainakin Tjäreborgin mukaan paras paikka snorklaukselle ja sukeltamiselle. Onko eriäviä mielipiteitä tai tarkempaa tietoa?

Ostosmahdollisuudethan aina myös kiinnostaa. Erityisesti kauniimpaa puoliskoa.. :) Eli jos niistä on jotain sanottavaa niin kuuntelen mielelläni!

Kiitoksia jo etukäteen!

13

1895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H-J

      Mitä haluat tietää.Autan mielelläni.Itse silloin osoitteessa Hotel-Finlandia Maha Induruwassa n.69km Colombosta etelään rannan puolella sinivalkoinen mökki.Sähköposti [email protected]

      • hece

        Poikkea ihmeessä Induruwassa, saat asiantuntevat neuvot kaikkiin kysymyksiisi.


    • heikki

      Hyvää matkaa uudeksi vuodeksi Lankaan. Voinko kysyä mistä lipun hommasit ja mitä maksoi?

      En ole oikein asiantuntija esittämiisi kysymyksiin nähden, kun jo muutamia vuosi kun siellä viikemsi käynyt ja tsunamikin ollut välissä.

      Hotellitarjonta, hinnat, kaupat, liikenneyhteydet ym. palvelut ovat varmasti muuttunet. Luulen että H-J tietää pahaiten vastaukset kysymyksiisi. Hänellä on suorat yhteydet lankalaisiin kaikenaikaa. Kannattaa kysellä häneltä. Itse en lähde "liturgoimaan". Menisi vain pieleen.

      Itsekin olen harkitsemassa vaimon kanssa matkaa vuodenvaihteessa sinne lämpimään vanhan luita lämmittämään.

      Se on varmaa, että lämmintä ja aurinkoista mainitsemaasi aikaan siellä on, eksoottisia hedelmiä, ehkä edullinen hintataasokin - vielä, laadukkaita kauppoja ei ole juuri kuin Colombossa. Lyhyesti putiikkeja kyllä löytyy joka paikasta, mutta kunnon kaupat/tavaratalot on hakusessa.

      Sukelluskoulu on Hikkaduwassa ja toimii tuohon aikaan. Sen tiedän kun muutama viikko siten tapasin täällä asuvan sikäläisen sukelluksen opettajan (evp.). Menee sinne kyllä taas juuri noihin aikoihin.

      Tässä hieman tietoa, ettei aivan "ei oota tarvitse" täällä pällistellä.

      Ai niin on se sen verran alkukantainen maa, että sen suhteen hyvä ottaa aivan erityinen "maassa maan tavalla" asenne niin hyvin pärjää.

      Hyvää matkaa edelleen..

      • Dude

        Ostin klm:n dream salesta. Hintaa n. 750 euroa/henkilö. En ainakaan osannut pitää kovin kalliina. Toivottavasti en erehtynyt...

        Ajateltiinkin loman aluksi olla muutama päivä Colombossa ja vasta sitten siirtyä etelämmäs.. Ostokset tehdään loman alussa ja loppuaika lojutaan.

        Pitää kerätä kyssäreitä H-J:lle ja räjäyttää sitten pankki.. :)


      • Dude

        Onko kyseinen DM suomalainen? Ja jos on niin mihin sukelluskouluuun on menossa? Ollaan mietitty jatkokurssia...


      • heikki
        Dude kirjoitti:

        Onko kyseinen DM suomalainen? Ja jos on niin mihin sukelluskouluuun on menossa? Ollaan mietitty jatkokurssia...

        Poseidon Diving Station, josta täällä jo mainittukin. Ei siis ole suomalainen s-koulu, mutta koulussa ajoittain myös erinomaista suomea puhuva lankalainen kaveri. On siellä usein tammi-helmikuun käytettävissä - nimeltään Pala. Kysele www.divingsrilanka.com häntä/yhteystietoja, jos kiinnostaa. En lähde hänen yhteystietojaan luvatta enempää täällä markkinoimaan. Hänet kyllä tuntevat varmasti kaikki s-koulussa, kuin Hikkaduwasakin. Lyhyesti sanottuna erittäin fiksu lankan-suomalainen joka suhteessa.


      • Dude
        heikki kirjoitti:

        Poseidon Diving Station, josta täällä jo mainittukin. Ei siis ole suomalainen s-koulu, mutta koulussa ajoittain myös erinomaista suomea puhuva lankalainen kaveri. On siellä usein tammi-helmikuun käytettävissä - nimeltään Pala. Kysele www.divingsrilanka.com häntä/yhteystietoja, jos kiinnostaa. En lähde hänen yhteystietojaan luvatta enempää täällä markkinoimaan. Hänet kyllä tuntevat varmasti kaikki s-koulussa, kuin Hikkaduwasakin. Lyhyesti sanottuna erittäin fiksu lankan-suomalainen joka suhteessa.

        Hyvä juttu! Pitää pistää sähköpostia. Oon netissä jo kyseisen firman sivuilla käynytkin..

        Sillä onko koulu suomalainen vai ei, ei ole mitään väliä. Kurssin kannalta saattaisi tuntua kotoisammalta jos opettaja puhuu suomea. Vaikka äkkiäkö tuota sanastoa laajentaa. Veden allahan ei ole mitään väliä mitä kieltä taitaa..

        Kiitoksia vinkistä!


    • Sri Lanka fani

      Aivan ihana maa, jos sitä mitataan lämmön ja auringon mukaan, mutta maa on ollut sodassa parikymmentä vuotta. Se oli köyhä jo ennen sotaa. Tsunami pahensi asioita lisää. Eli nyt siellä on vieläkin kurjempaa, mikä ei ole aina ihan miellyttävä asia turistillekaan, vaikka kuinka asuisi hotellissa.

      Sri Lanka on maailman korruptoituneimpia maita. Erilainen mafia on keskeinen osa ja samalla myös SYY siihen, ettei maa pääse kehittymään. Epäilen että tsunaminkin avustukset menevät pääosin juuri ns. mafiosojen taskuihin. Lahjoittajilla ei ole järjestelmää, jolla sen estävät. Hyvä usko ei tähän riitä, olipa kyseessä järjestö tai yksityinen.

      Mutta asiaan .., Colombosta rantatietä etelään kohti Gallea on vain muutama hieman isompi kaupunki Kalutara, Ampalangoda ja Galle. Hikkaduwakin ennen Gallea on melko pieni kylä, eikä siis mikään kaupunki. Siinä ne ovat, eivätkä nekään turistille mitään erityisen hyviä shoppailu ja ostospaikkoja missään tapauksessa ole. Onhan sitä tavaraa - krääsää - Lankalla vaikka kuinka, mutta mitään laadukasta ostettavaa ei tahdo löytyä, ei enää edes T-paitoja. Niissäkin on laatu huonontunut valtavasti sitten ennen sotaa. Minulla on vieläkin käytössä tuolloin -86 ostettu T-paita ja kunnossa, mutta pari vuotta sitten ostettu jo hajosi heti saumoista ensimmäisessä pesussa. Mustia rähjäisiä putiikkeja kyllä on, mutta ei juurikaan kunnon kauppoja, paitsi kultakaupat, niitä on ja paljon, on syytä olla varovainen, huijaukset niissä yleisiä. Samoin on muuallakin syytä varoa huijauksien mestareita.

      Ei ole myöskään asiallisia, siis siistejä ruoka ja kahvipaikkoja, joissa voisi poiketa/pysähtyä päivä tai iltakävelyllä hetkeksi, aina pitää rientää hotelliin jne..

      Sitten ne ainaiset paikalliset hihassa roikkujat, katupojat, rantapojat jne.. erilaiset kaupustelijoiden apurit, jotka eivät anna rauhaa, vaan roikkuvat ympärillä menitpä mihin hyvänsä – he kun saavat prosentit aina turistin ostoksista, ostitpa matkoillasi mitä hyvänsä ja missä hyvänsä, aina on vahti seuraamassa.. Siksi ne roikkuvat perässä ja höpöttävät, vievät kauppaan jos toiseen, sitten illan suussa hakevat prosentit ostoksistasi pois. Heistä on hyvä päästä eroon mahdollisimman pian, kaupan ovella viimeistään, vain näin saat kauppiaalta alennukset itsellesi.

      Hikkaduwassa ei ole paljon rantapoikia, eikä katupoikia. Siellä poliisi on aktiivisempi - tai oikeammin ei ole mukana itse katu- ja rantamafiabisneksessä. Toisin, kuin esim. Aluthgamassa ja Beruwelassa. Siellä kukoistaa rantamafia ja katumafia. Mikäli tähän järjestelmään haluaa tutustua, sitten kannattaa mennä ns. Beruwelan (Moragallen) rannalle. Siellä riittää rantapoikia niin, että joskus ihan tappelevat keskenäänkin turisteista verissä päin. Beruwelan ranta on myös hyvin likainen ja epäsiisti. Siellä kun hotellitkin laskevat yöaikaan likavesiään mereen. Kuvatessani kerran tällaista sain erään "rantamafioson" vihaiseksi. Meinasi viedä kamerani, mutta eipä onnistunut.

      Beruwelan rantaa ja hotelleja en suosittele rauhaa ja lepoa kaipaaville turistille. Minusta Beruwelan rannan hotellit ovat itse syypäitä rannan levottomuuteen ja röyhkeisiin rantapoikiin. Hotelli Palm Gardenin pomo kertoi minulle olevansa yhteistoiminnassa rantapoikien kanssa. Ja kyllä se käytännössä näkyykin. Hotellin rannan puoleisella aidalla roikkuu kaiken päivää ns. rantapoikia kyttäämässä turisteja. Kun astut portista rannalle ovat heti kimpussa, kaupaten kuka mitäkin.

      Etelään viereisellä Bentotan rannalla ei ole ollenkaan sama meininki. Siellä hotellit pitävät oikeaa huolta turisteista ja rannoistaan. Toivoisi suomalaisten matkanjärjestäjienkin huomioivan tämän ja puuttuvan mainittuihin ongelmiin erityisesti Beruwelan rannalla.

      Kannattaa mennä ehdottomasti myös sisämaahan retkille, pois turistirannoilta, likaisista ja haisevista rantakylistä. Sisämaassa on raikkaampaa, puhtaampaa ja paikalliset ihmisetkin toisenlaisia kuin turistikeskuksissa.

      Oikein hyvää ja aurinkoista matkaa, sillä ajankohta ainakin vuodenvaihteessa takaa, jopa polttavan auringon ja sehän on monelle hyvä asia..

    • kärsivällisyyttä

      Moi. Olin Sri Lankassa puolitoista vuotta sitten, joten en tarkkaan tiedä tämän hetken tilannetta, mutta uskoisin että tietyt perusasiat pätee.

      1. Ostokset. Kiertelin pari päivää Colombossa ja sieltä löytyy lähes mitä nyt keksit etsiä. Kaupungissa on muutama huippuluokan ostoskeskus (joiden nimiä en muista, mutta matkaoppaat/taksi-tuktuk kuskit kyllä tietää). Ostoskeskuksissa on tosihyvää tavaraa, esim naisten alusvaatteita joita hankinkin matkalaukullisen. Sri Lankassahan on aika monen tekstiilifirman tehtaita, joten laatu on ihan länsimaista. Hintatasokin on ainakin suomeen verrattuna kohtuullinen, mutta ei mikään ylihalpa. Ja asusteita valitessa kannattaa muistaa että esim paikallinen M on helposti meidän S. Ne on niin pikkuisia siellä :)
      Varsinaista ostosjuhlaa pääsee viettämään basaari-alueella joka on ihan Colombon yhden rautatieaseman vieressä (muistaakseni pohjoinen asema). Tavaraa on ihan vaikka mitä, tinkiä voi ja liikkuminen on suht. turvallista. Aika harva turisti vain sinne tuntui eksyvän. Itse toin pakkakaupalla silkkiä ja muita kankaita. Tietysti kaikkea muutakin on tarjolla elektroniikasta lähtien. Kannattaa käydä!

      LIIKKUMINEN: on luku sinänsä. Junaa kannattaa käyttää, se on halpa, varma ja ehkä nopein vähänkään pidemmillä matkoilla. HUOM! Nopea tarkoittaa tässä, että pikajuna kulkee 100 km noin kolmessa tunnissa. Joskus nopeamminkin! Junat on ylitäynnä, mutta porukka on ystävällistä ja tekee toisilleen tilaa sen mukaan kuin on mahdollista.
      (En ala tässä selittämään miksi juna kulkee niin hitaasti, näette sitten. Ihan vertailun vuoksi bussilla matka lentokentältä hotelliin, n. 60 km kesti ei ruuhka-aikana n. 3,5 tuntia.
      Eli kannattaa suhtausua koko matkaan niin että kiirettä ei ole!
      Paikalliset mopotaksit, tuktukit, vievät varmasti ja suht nopeasti lyhyemmät matkat. Tinkiä kannattaa, koska niiden ensimmäinen hintatarjous on yleensä ihan ylimitoitettu. Samoin tietysti basaarissa kannattaa tinkiä. Silti ei kannata vedättää ihan viimeiseen asti, loppujen lopuksi mitäs merkitystä sillä on jos säästät esim. 1 euron esim jossain silkkipakassa tai mopokyydissä. Se on joka tapauksessa niin halpa maa, että raha ei kulu oikein millään.
      Hyvää matkaa!

    • padi open warter

      Jos menet Hikkaduwaan sukeltamaan.Voit asua Poseidon Diving Stationissa.Varaa hyvissä ajoin.Tietoa saat tästä osoitteesta.
      www.divingsrilanka.com

    • Dude

      Jos olette olleet Sri lankassa ja haluatte suositella jotain paikkaa tai varoittaa sudenkuopista niin rohkeasti vaan. Kaikki viestit kiinnostaa!

      • Hikkaduwa fan

        Hei:

        Hauskaa, että tällä palstalla alkaa taas olla elämää ja porukat ovat lähdössä Lankkaan.

        Itse voin suositella Hikkaduwassa pientä "Paradaise Inn" majataloa;(ei ihan rannassa). Se on siisti, edullinen ja maistuvaa ruokaa. (040-589 5098), [email protected]
        http://www.happytuna.fi/
        Kaveri (Raja)puhuu suomea (hänellä on tai oli suomalainen tyttöystävä).Hän järjestää sukellus ja kalastusreissuja edullisesti.

        Toinen mukava paikka (kalliimpi) on Coral Sands hotelli jossa olen aina asunut muutaman vuorokauden/viikon Hikkaduwassa ollessani. Hotelli on ihan rannassa. Se on jo valmis tsunamin tuhot korjattu.
        coralsands [[email protected]]
        Olen ollut siellä aina ainut suomalainen ja saanut erinomaista ystävällistä palvelua.
        Nyt hotelli näyttää olevan Tjäreborgin ohjelmassa.
        Hotelliin voi poiketa lounaalle suoraan rannasta vaikka ei asuisikaan siellä.
        Jos poikkeatte, viekää terveisiä Suomesta( Mrs. Ulla) front desk manager Mr. Kudahettylle. Palveluu vaan paranee sen jälkeen :-))

        Oikein hyvää matkaa, ottakaa mukaa aimo annos: ennakkoluulottomuutta, seikkailunhalua ja tervettä järkeä!
        Ottakaa mukaan urheilujuomajauhetta ja sekoittakaa sitä pulloveteen niin pärjäätte paremmin!

        Jos joudutte vaikeuksiin ottakaa yhtettää "hullujussiin" Hotel Finlandia, olen varma, että hän auttaa: Terveisä vaan "pissu Jussille"!Ehkä mekin tapaamme vielä joskus.Olen tulossa sinne helmikuussa 2006 pariksi viikoksi.

        terv. Hikkis


      • hikkaduwa fan

        Samawenna=Sorry:

        Unohdin mainita, että Coral Sand hotellin yhteyssä toimii sukelluskoulu!

        Muutama sana singaleesia kannattaa opiskella.

        Estuti=kiitos.

        Suba dawasak=have a nice day !

        Hikkis


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. 292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe