Hyperborean Yoga

SahajaYogi

Pohjoinen ajatus.

Mistä alunperin keksin tuon sanan, hyperborea?

Oliko Conan Barbaari kotoisin Hyperboreasta? Muinaiset kreikkalaiset nimittivät Pohjolaa Hyperboreaksi; tarkoittaneeko pohjatuulen maata? Itselleni se merkitsi maan alle menemistä. Koin saaneeni niin paljon takkiini uskonnollisissa organisaatioissa, että tunsin tarvetta vetäytyä metsään, ja meditoida siellä yksin Jumaluuden kanssa.

Metsässä kohtasin muita metsän vaeltajia, ja sain ajatuksiani selkeytettyä. Huomasin että todellista yksinäisyyttä on vain kaupungeissa, ja ihmisjoukoissa.

Filosofit ja ajattelijat ovat olleet kiinnostuneet hyperborean ideasta; traditionalistit, kuten Julius Evola, Papus - (Gerard Encausse).

Alexander Duginin Arctogaia-sivuilla on pohjoisen myyttejä: http://www.arctogaia.com/public/eng/

Ilmari Kianto, jossa tunnistan sukulaissielun, lausahtaa hyperborealaisittain: " Oi te mantereen jättiläisaallot, sinisiintävien ylänteiden jylhät nousemat ja salaperäisiä pohjamutia nuolevat alanteiden vaipumat, soiluvat suot ja rimmikko-rämeet, ja te vaarojen väkevät vaahtipääpärskyt, te tuntemattomiin syvyyksiin kiehtovat notkot ja rommakkarotkot - teidän vuorovaihtelunne on ikuinen, se on salaperäinen ja loppuunkulumaton kuin itse totuus jota kaikkineen ei tajuta taida..." ( Vienan neitsyt, Ahjo 1920)

Tuon kaiken, karhean, metsänvihreän ja huurteisen tahtoisin tuoda tähän... Ja kuten Blake, joka väitti Josef Arimatealaisen, ja kait itsensä Kristuksen vaeltaneen Englannin teitä, uskon itsensä Shivan vaeltavan pohjoisissa havumetsissä..

Ja silti vielä epäröin.

Sahaja yogasta... Sahaja yogassa on se hienoa, että vaikka sitä tavallaan on jatkuvassa sodassa kaikkia vastaan, niin aika usein törmää hienoihin ihmisiin. Niin kuin tänään, törmäsin erääseen sahaja yoginiin, joka välttämättä halusi että avaan hyperborealaiset ajatukseni laajemmalle ihmiskunnalle.

Usein suhtaudun lähes ivallisesti Shri Matajin sanoihin, että sahaja yoga on rakkauden valtameri, ja että sahaja yogit ovat veljiä ja siskoja keskenään. Mutta sitten välillä... Rakkaus tulee kuin valtameri... Ja nämä vaibreissonit haluaa vain jakaa...

Vaikka kirjoitan paljon, ja intuitiolla, on perusasia aika selkeä; ja yksinkertainen rakkaus. Love, no tags in it, sanoisi Ishmael.

Lost Years of a SahajaYogi...

Hyperborean_Secrets:
http://groups.yahoo.com/group/hyperborean_secrets/

9

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SahajaYogi

      Olen viime päivinä miettinyt pelon olemusta. Olen esim. pelännyt että sahaja yogit heittävät minut pois sahaja yogasta. Sitten olen miettinyt että mistä ihmeen sahaja yogasta??? Naurettava pelko.

      On tehtävä ero sahaja yogan, ja organisaatio sahaja yogan välille, aivan kuten Martti Luther aikoinaan teki eron ulkoisen ja sisäisen kirkon välille.

      Siinä mielessä, minut voidaan poistaa, esim. jostain ryhmästä, tai poistaa ulos huoneesta; mikä tosin olisi vastoin Shri Matajin tahtoa. Hän ei antanut kenellekään sahaja yogille oikeutta valikoida kuka on arvollinen tulemaan sahaja yogaan ja kuka ei.

      Ehkä tämä seikka, on se.. mikä syvimmin häiritsee omaatuntoani. Se syy, miksi nostin ääneni.

      Violet kirjoitti tässä äskettäin Adishakti Forumilla:

      Shri Mataji has told us many times that 'sahaja' means 'born with you' and 'yoga' means 'union'. Here our Holy Mother is advising us that we are not to allow anyone else to control this 'union' or 'yoga' of ours, except our Spirit: -

      "There should be no fear in Sahaja Yoga. Throw out all fear. If anyone tries to intimidate you he will be thrown out of Sahaja Yoga. No one should try to control you but your Spirit."

      - Shri Mataji Nirmala Devi, Leningrad, 14 May 1990

      Mitä tämä tarkoittaa? Täytyy olla tarkkana. Shri Mataji sanoo: If anyone tries to intimidate you he will be thrown out of Sahaja Yoga. On huomattava, että Hän ei sano, esim. että jos jonkun tyypin olemus ei miellytä, SINUN on heitettävä tämä tyyppi sahaja yogasta pois. Vaan Shri Mataji sanoo, he will be thrown out, passiivimuodossa, tarkoittaen että gunat, Jumalaiset voimat suorittavat ulosheiton.

      Luulen että tässä on ollut hämmennystä; joku joogi on saattanut ehkä kuvitella että Shri Mataji on antanut meille joogeille avainten vallan, ja nimittänyt meidät jonkinlaisiksi taivaallisiksi portsareiksi. Keräisimme "kolikoita" ovella, ja vapaa-aikoina bodaisimme vaikuttavat hartiat...

      Tämä on minusta todellinen ongelma. Kerran asuin eräässä ashramissa, ja yksi joogini tuli sanomaan minulle että Shri Mataji on sanonut että sinä et saa enää olla tässä ashramissa. Ensin luulin että hän oli ollut puhelinyhteydessä Intiaan. Lopulta honasin että tyttö sekoittaa oman egonsa Shri Matajiin. Minua ei huvittanut alkaa riitelemään, joten lähdin. Olisin voinut ottaa yhteyden liideriin, ja niin edelleen, mutta joskus ei vaan jaksa.

      Joka kerta kun yritän ilmaista mielipiteeni sahaja forumeilla, ihan mitä tahansa sanon, niin viestini poistetaan vuorokauden kuluessa. Miksi se on niin? Miksi voin kirjoittaa sahaja yogasta vain yleisillä foorumeilla? Miksi on koko ajan pelättävä tulevansa poistetuksi? Mitä minun sanomisissani on vaarallista?

      Yksi joogini sanoi tänään, ehkä totuuden, että se ymmärtämättömyys johtuu pelosta. Siksi kukaan mainstream joogi ei antaudu puheisiin kanssani; he tietävät, vaistoavat että he tulisivat häviämään väittelyn, että heidän kantansa ei kestä.

      Kun rajuilma uhkaa taloa, kaikki luukut suljetaan, ja talo pyritään tekemään vedenpitäväksi. Mutta mitä pahaa on sateessa, jos se on vain vettä? Ja mitää pahaa totuudessa, jos se on vain totuus?

      Sanoiko Jeesus että kynttilä pitää kätkeä? Kuka vastustaa , ja ketä? Kuka on kollektiivinen? Kuka on todellinen sahaja yogi?

      • rilkfjeslkj

        Vaan sainpa susta hyvät vaipreissonit. olit kasvanut henkisesti aika paljon. Ainakin itsesi kanssa.


      • SahajaYogi
        rilkfjeslkj kirjoitti:

        Vaan sainpa susta hyvät vaipreissonit. olit kasvanut henkisesti aika paljon. Ainakin itsesi kanssa.

        Tänä iltana sydän säteilee kuin aurinko... Sydän auki. Jokin pelko meni pois.

        Johtuukohan siitä kun eilen tein pitkästä aikaa kunnon meditaation, ja fuutsoakkaukset?


    • SahajaYogi

      Bravo, Jagbir!

      Herran pieksut mitä suoraa kieltä Jagbir käyttää AdiShaktissa!!!

      Hän näyttää puhuvan samasta asiasta kuin minä tänään, eli poispotkimisesta,- ekskommunikaatiosta.

      Shri Mataji antoi 1994 Sydneyn lentokentällä julistuksen, että jos sahaja yoga organisaatio epäonnistuu Jumalallisen sanoman eteenpäin levittämisessä, niin organisaation ulkopuoliset joogit tekevät tuon työn.

      Onko näin käynyt?

      ”If the spreading of Divine Message is not done from inside the organization it will be done from without the organization.”
      – Shri Mataji Nirmala Devi, 1994, Sydney Australia.

      “.. no leader, management, or rank and file SYs talked about this taboo topic.
      ...

      Unfortunately leaders and management SYs of the 1980s and 90s, like WCASY, suppressed and prevented the truth from reaching humanity. In other words, they forbid any SY from speaking about it.

      Today it is even worse; those WCASY members presenting the Will of Shri Mataji have empowered themselves to excommunicate SYs who do so.”

      Jagbir, Sat Sep 3, 2005 5:22 pm, adishakti_sahaja_yoga

    • SahajaYogi

      Jagbir kirjoittaa adishakti.org sivuilla, - vapaasti suomennettuna:

      Suokoon mahtava Adi Shakti Shri Mataji Nirmala Devi, ennen lähtöään ikuiseen hengen maailmaan suojan tulevien vallanhaluisten liidereiden ja heidän erehtyneiden seuraajiensa vaaraa vastaan; samaa erehdystä vastaan joka on vaivannut kaikkia uskontoon perustuvia hallintoja, kun alkuperäiset profeetat ovat poistuneet tästä mailmasta.

      Olkoon tämä surullinen tarina muistutuksena siitä että tulevaisuus tuo vaaran, elleivät Totuuden etsijät ole absoluuttisen vapaita ulkoisesta auktoriteetista; erityisesti vapautuneita heistä jotka etsivät valtaa ja johtajuutta.

      “May the Great Adi Shakti Shri Mataji Nirmala Devi, before She leaves for the eternal Spirit World, provide protection against the dangers of future manipulative leaders and false followers that have plagued every religious regime and sect after the prophets departed. May this sad story remind all that the future is fraught with danger unless the seekers of Truth are absolutely free of all external authority, especially from those seeking power and leadership.”

      Jagbir, http://www.adishakti.org/lectures_to_earth.htm

      • Sahaja_Yogi

        Shri Matajin mukaan kollektiivisuus on sitä että Sahasraran avautuessa HUOMIOSTA TULEE KOLLEKTIIVINEN. Kollektiivisuus on huomion ominaisuus, eikä siis liity siihen missä porukoissa sitä kulloinkin kulkee, tai että aina pitäisi olla tietyssä seurassa käydäkseen sahaja yogista.

        EI.

        Sahaja yogi on henkilö jonka Sahasrara on avautunut, ja "kollektiivisuus" on Sahasraran ominaisuus; kollektiivisuutta tai kollektiivia ei kukaan ihminen tai porukka voi omia itselleen, eikä käyttää nuijana toista ihmistä vastaan.

        Shri Mataji valaistumisesta: -

        "When your Sahasrara opens out, and your Kundalini touches the fontanelle bone, a sort of lightening force is ready in your Sahasrara; and as soon as the fontanelle bone area opens up in the Sahasrara, the grace of the spirit ignites that igniting force and your nadis (channels) get enlightened. Not all of them, but quite a lot of them; not all the length, but quite the peripheries.

        That is how you get your enlightenment.

        So many things happen because of your seven centres being in the Sahasrara, with the light you see their relative positions. I mean your mind, your conscious mind feels that integration within you. The rationality that is separated from the heart becomes one with the heart. It becomes one with your attention. Wherever your attention goes you act in a collective way.

        All the activities in your attention are blessed. Your attention itself is effective. Your attention is very important, your desires
        are even more important because it is such an integrated thing, your desires and your attention becomes one. Whatever is good for the
        spirit, you desire."

        (May 5, 1982, France)


      • SahajaYogi
        Sahaja_Yogi kirjoitti:

        Shri Matajin mukaan kollektiivisuus on sitä että Sahasraran avautuessa HUOMIOSTA TULEE KOLLEKTIIVINEN. Kollektiivisuus on huomion ominaisuus, eikä siis liity siihen missä porukoissa sitä kulloinkin kulkee, tai että aina pitäisi olla tietyssä seurassa käydäkseen sahaja yogista.

        EI.

        Sahaja yogi on henkilö jonka Sahasrara on avautunut, ja "kollektiivisuus" on Sahasraran ominaisuus; kollektiivisuutta tai kollektiivia ei kukaan ihminen tai porukka voi omia itselleen, eikä käyttää nuijana toista ihmistä vastaan.

        Shri Mataji valaistumisesta: -

        "When your Sahasrara opens out, and your Kundalini touches the fontanelle bone, a sort of lightening force is ready in your Sahasrara; and as soon as the fontanelle bone area opens up in the Sahasrara, the grace of the spirit ignites that igniting force and your nadis (channels) get enlightened. Not all of them, but quite a lot of them; not all the length, but quite the peripheries.

        That is how you get your enlightenment.

        So many things happen because of your seven centres being in the Sahasrara, with the light you see their relative positions. I mean your mind, your conscious mind feels that integration within you. The rationality that is separated from the heart becomes one with the heart. It becomes one with your attention. Wherever your attention goes you act in a collective way.

        All the activities in your attention are blessed. Your attention itself is effective. Your attention is very important, your desires
        are even more important because it is such an integrated thing, your desires and your attention becomes one. Whatever is good for the
        spirit, you desire."

        (May 5, 1982, France)

        Tuossa hieno ajatus jälleen. Violet sanoo tuon saman mille Ishmael naurahti, kun olimme ajamassa highwaytä pohjoiseen, ..

        Ishmael sanoi, että sahaja yogien ei pitäisi lueskella triitmenttikirjaa niin ahkerasti, koska jos huomion kanssa alkaa huolehtimaan kätseistä, niin se juuri on tapa voimistaa niitä kätsejä.

        Tässä Violet kirjoittaa - näin olen ymmärtävinäni - että syy siihen miksi sahaja yogit pakonomaisesti tekevät triitmenttejä on huono omatunto siitä että he ovat laiminlyöneet Shri Matajin varsinaisen sanoman. Sen että Shri Mataji on Adi Shakti.

        Tämän tunnistamisen pitäisi JO YKSISTÄÄN riittää, poistaa baddha, tehdä ihminen terveeksi (minimum of minimum). Ishmael sanoi ettei nirvikalpa -tilan saavuttaminen edes vaadi meditaatiota. Pelkkä tunnistaminen ja normaali elämä riittää.

        Tuossa linkki; siinä pari viestiä aiemmin on Semiran näkemä uni; se on osuva kuvaus tilanteessa sahaja yogassa.

        Tila jossa rituaalit, säännöt ja lait on unohdettu, on AVADHUTA, ja siihehn ei ole vaikea päästä.

        "In everything we do in our daily lives, we use some form of ritual.
        When we do the dishes, wash the car, or vacuum the floor, we probably perform the task in the same 'ritualistic' manner. Rituals
        are helpful because they help us perform tasks without having to think about each step every time, as in when we first learn to drive
        a car. Imagine if we had to remember each step we learned, every time we want to drive a car!

        Ritual, however, can become obsessive, when it is done over and over again, mindlessly, for example, if you were to wash the car and then wash the car again, and then wash the car for a third time. You would have a really clean car, but where are You, where is Your Spirit in all this?

        Over the years, all the `cleansing rituals' in Sahaja Yoga Organization have become like the car that you wash three times to
        get it really clean. They became obsessive about it. I believe thatthe lack of attention on the Divine Message has been over-compensated for by obsessive attention to chakras, and instead of
        having a balanced outlook, they have turned the organization into all sorts of Hindu conditionings."

        Date: Wed, 07 Sep 2005 08:42:17 -0000
        Subject: [adishakti_sahaja_yoga] Re: Michalis, why are you not spreading Shri Mataji's Great Message...
        http://groups.yahoo.com/group/adishakti_sahaja_yoga/message/4398


    • niinpästä juu

      Tosiaan R.E Howardin luoma Conan Barbaari-hahmo eli ja vaikutti tarinoissa Hyborian aikakaudella / Hyborian age, jossa Hyperborea on vain yksi pohjoisista valtioista (hieman suomen myyteistä vaikutteita saanut miljöö, suomalaisia ihmisten ja paikkojen nimiä jne). Lisää esim. linkin takaa.

      http://hyboria.xoth.net/history/hyborian_age.htm

      • Sahaaja

        Hienot sivut.

        Kolmikko Smith, Howard ja Lovecraft! Ida, Pingala ja Sushumna.

        "The nostalgia of things unknown, of lands forgotten or unfound, is upon me at times. Often I long for the gleam of yellow suns upon terraces of translucent azure marble, mocking the windless waters of lakes unfathomably calm; for lost, legendary palaces of serpentine, silver and ebony, whose columns are green stalactites; for the pillars of fallen temples, standing in the vast purpureal sunset of a land of lost and marvellous romance. I sigh for (...) the strange and hidden cities of the desert, with burning brazen domes and slender pinnacles of gold and copper, that pierce a heaven of heated lazuli." -- Clark Ashton Smith: "Nostalgia of the Unknown"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe