Lontoon metro

Milli

Onko sen käyttö niin helppoa kuin on puhuttu? Katsoin juuri metrokarttaa ja linjojen lukumäärä kauhistuttaa. Millähän sitä löytää aina oikean metron? Kartassa oli linjat merkitty eri väreillä...ajattelin että oliskohan ne metrotkin niiden värikoodien mukaiset?
Sitten siitä metrolipusta pari kyssäriä:
Miten paljon maksaa 1-zonen vuorokausilippu? Onko se voimassa leimauksesta 24 tuntia vai vain ko. päivän jollon se on leimattu? Missä niitä lippuja myydään?

Kauheasti kysymyksiä mutta toivottavasti joku mukava ihminen jaksaa vastata.

8

8301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On helppoa

      Lontoon metron käyttö on erittäin helppoa!

      Jos tulet kadulta sisään, katso ensin missä suunnassa näkyy kyltti jossa on tarvitsemasi metrolinjan nimi. Kun löydät sen, leimaa lippu sitä lähimpänä olevalla portilla (useimmilla asemilla mitä hyvänsä porttia käyttämällä pääsee ihan kaikille linjoille, mutta ei aivan kaikissa, siksi tuo neuvo!) ja mene sisään portista.

      Sen jälkeen vaan seuraat viittoja (niitä on paljon ja ovat selkeitä). Sitten kun pääsee sinne oman linjansa laiturialueelle, täytyy vielä tarkistaa kumpaan suuntaan menevään metroon on menossa ja valita sitten se laituri sen mukaan.

      Jos taas olet vaihtamassa metrolinjalta toiseen (tätä joudut luultavasti tekemään usein): kun tulet ulos junasta laiturialueelle, vilkaise katonrajassa olevia kylttejä. Yhdessä tai muutamassa niissä lukee "Way Out", muissa lukee linjojen nimiä (Esim. Central and Northern Line; Piccadilly Line). Valitset siis sen uloskäynnin laiturialueelta jonka päällä lukee oikean linjan nimi. Siitä sitten pääsee eteenpäin kylttejä seuraamalla. Eksymisen vaaraa ei ole.

      Huomaa myös että varsinkin isoilla risteysasemilla joiden kautta kulkee monta linjaa, metrolinjat voivat olla todella syvällä ja joskus voi joutua kävelemään pitkiä käytäviä pitkin, menemään liukuportaita, sitten taas kävelemään, menemään portaita, kävelemään.. Eli kannattaa varata aikaa metrolinjalta toiseen vaihtamiseen.

    • lontoolainen..

      Hei!

      Metro on tosiaankin helppo kayttaa, vaikka aluksi sita sekoaa kunnolla. Kartassa on siis eri varisia linjoja...ja joka asemalla aina sanotaan mihin toiseen linjaan voit vaihtaa. Aseman seinilla on myoskin nama tietyt linjat ja niita seinien merkkeja seuraamalla loydat oikean linjan. Metro asemilla tyoskentelee aina muutama tyontekija, jotka varmasti opastaa suakin! ( Englantilaiset ovat todella kiltteja ja ystavllisia) kysy vaan rohkeasti neuvoa :)

      Siita hinnasta viela..en ole varma paljon maksaa pelkastaan zone 1, mutta tiedan, etta zonet 1-2 maksaa vahan yli 5 puntaa. Elin tarvitsemasi lippu varmaankin viela vahemman. Vuorokauden lippu on voimassa koko paivan, eika ole sidottu kellonaikaan. Toimii siis niin kauan ku metrot/bussit kulkee..eli yleensa vahan jalkeen puoliyon!

      Toivottavasti ymmarsit tasta sotkusta jotain. Lycka till!

      • lilli

        Moi!

        Yks metrolippu maksaa £2.30 (n. 3.45€) ja sillä voi mennä monella eri metrolla niin kauan kun et käy ulkona vaan oot maan alla. Noh, Lontoon keskusta on niin valtava et jos haluu käydä useessa paikassa päivän aikana, täytyy metrolla kulkee paljon. Tällöin kannattava vaihtoehto on Travelcard, joka maksaa 1-2 zonelle £4.70(n.7€), KUNHAN ostat sen klo 9.30 jälkeen eli off-peak. Muuten hinta £6. (pelkälle 1 zonelle ei ole Travelcardia)

        Travelcardilla voi matkustaa koko päivän ajan niin metrossa kuin bussilla. Mä tykkäsin matkustaa metrolla sillä se on helppoa ja nopeaa, ja mun mielestä ihan turvallista.

        Muuten tosta lipun ostamisesta, yllätyin kuinka kätevää se oli kortilla automaatista! Valitaan lippu selkeästä valikosta automaatin näytöltä, kortti sisään (mulla oli visa electron) ja zadaa.. kone sylkee salamana kortin ulos ja lipun toisesta aukosta! Siis ei tarvi näppäillä mitään tunnuslukuja... merkillistä. Mutta kätevää! :)

        http://www.tfl.gov.uk/tfl/fares-tickets/2005/index.asp


    • metromies

      Jotkut linjat saattavat haarautua useaan suuntaan. Tällainen on esim. District, joka jakautuu Earl's Courtin asemalla Ealingiin, Richmondiin ja Wimbledoniin. Näillä linjoilla matkustaessa kannattaa olla tarkkana ja tsekata junan keulasta mihin se on menossa (esimerkissä siis kolme eri destinaatiota, vaikka linja periaattessa on kaikilla sama "District länteen päin"). Muita opasteita oikean junan valintaan en itse ainakaan kesällä löytänyt kuin junan keulan kyltti.

      • lilli

        Joo, se on vähän hankalaa jos ei oo paljon liikkunu metrolla Lontoossa. Ja sit ku Circle ja District kulkee saman laiturin ohi,vaikkapa Kensingtoniin mentäessä. Täytyy hoksata junan kyljestä kattoo kumpi juna on. Ja Northern line ("musta linja")haarautuu kans inhottavasti, et täytyy hoksata, et mikä on junan päättäri tai minkä kautta menee. No, mut muuten ihan helppoo mennä metrolla, juu!

        En oo oikeesti mikään ammattilainen Lontoon metron kans, mut tulipahan vähän edes perehdyttyä kesän aikana. Kantapään kautta ja vahingosta viisastuneena opin monia asioita! :)


    • kysy:

      jos et tiiä tai oot epävarma! ne on tosi ystävällisiä ja auttaa mielellään! etkä ainakaan eksy:)

    • tuntematon!

      moi mitä kuuluu onn käyny lontoo n metrossa

    • travelbag

      Erittaäin yksinkertaista - lipun ostettuasi menet laiturille, siina on opasteita joka puolella, selvimmin kuin esim. Suomessa. Muista katsoa vain kartasta junasi pääteasema ja mene laiturilta oikeaan junaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe