Mitä virikkeitä kanille?

toxic69

Minulla on 2 tyttökania. Ne asustavat tallissa karsinassa (n. 3,5 x 2,5m). Kysyisinkin, mitä virikkeitä niille voi sijoittaa "häkkiin"? Sieltä löytyvät tällä hetkellä vain pakolliset pesäkoppi, ruoka- ja juomakippo. Lisäksi niillä on oksia jyrsittävänä, suola- ja mineraalikivi. Pitäväthän ne tietenkin toisilleen seuraa, mutta haluaisin lisätä jotain puuhaa. Tyhjiä pahvilaatikoita? Esterata? Kiitoksia vastanneille.

11

3999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toffee02

      käy keräämässä pajunoksia tms. ja laita niitä sinne iso kasa, niin on puuhaa vähäksi aikaa. ja voihan sinne nikkaroida vaikka jonkun tunnelin niille.. toivottavasti sun kanit pääsee myös ulos kaivamaan kuoppia :)

    • i love my bunnys

      tee kaneillesi portaat

    • Sae

      Laita pupusille pellettejä, leivän paloja tms tyhjän wc- tai talouspaperirullan sisälle ja taita päät kiinni. Voit myös hankkia aktivointipallon eläinkaupasta tai käyttää jotain tyhjää purkkia (esim lasipurkki jonka suu on kapeampi kuin alaosa etteivät herkut putoa heti, maustepurkki jonka korkin saa isolle auki jne..).

      Karsinan seinään voisi laittaa n. metrin korkeudelle kepin, josta _rautalangalla_ roikkumaan jokin kiva ja turvallinen lelu (lasten muovihelistimet ovat ainakin sopivia ja pupuista mielenkiintoisia).

      Rautakaupasta voi hankkia pätkän muoviputkea, josta kani mahtuu hyvin läpi. Ei ole kallis (esim itse maksoin metrin pätkästä 2e). Poraa putkeen kaksi reikää vierekkäin molempiin päihin ja laita rautalangan avulla puupalikat tueksi, ettei putki pyöri kanien juostessa läpi.

      Jos oikein jaksat askarrella, niin vanerilevyistä saisi hienon labyrintin. Kattoa ei varmaan kannattaisi laittaa, että tarpeen tullen sieltä pääsee poiskin.. ;)

      Riippukeinu johonkin kulmaan. Ompele kestävän kangaskaistaleen molempiin päihin taitteet, joiden läpi laitat hieman kangasta leveämmät pyörökepit (ehkä iso metallirengaskin kävisi). Kiinnitä rautalangalla karsinan seiniin sopivalle korkeudelle.

      Hanki paksu isohko pahviputki porkkanaputkeksi. Poraa siihen porkkanan mentävät reiät niin, että pystyt työntämään porkkanan putken läpi. Tee paikka useammalle porkkanalle. Kiinnitä putki karsinan seinään hieman lattian tasoa korkeammalle, että keskelle jääneet porkkanan palat mahtuvat putoamaan alas. Lattialle tätä ei kannata jättää pyörimään, koska kanit järsivät pahvia.

      Oksista voi askarrella ison syötävän majan.

      Pyyhe on meillä yksi suosikki. Pahvilaatikoita ei kannata laittaa ainakaan ilman valvontaa (suolitukoksen vaara!). Vaihda välillä tavaroiden paikkaa ja tuo uusia juttuja, siinäkin on kaneille jo paljon ihmeteltävää. ;)

    • Mikä neuvoksi

      Meillä on kohta noin puolivuotias kääpiöluppa. Sen häkki on noin 120cm pitkä ja 50cm leveä, siellä on vaan pesäkoppi, ruokakuppi, jokunen purtu koivunoksa joista tykkää, heinäkaukalo, kulma-wc ja häkin pohjalla matto ja vähän heinää. Häkki on aina auki kun ollaan kotona joten saa juoksennalla paljon vapaana, mutta kun koulupäivät on pitkiä niin joutuu olemaan häkissä noin 7 tuntia, joka ei ole kanille kovinkaan mieluista puuhaa. Häkkiin pitäs keksiä joitaki virikkeitä on meinaa koulupäivän aikaan alkanu järsiin kaltereita. Käy iha sääliks ku aamul pitää lähtee kouluun ja pikkunen kattoo häkistä niin lutusesti. Mut heti kun tuun koulusta päästän kanin juoksentelemaan se nuolee heti mun naamaa ja puskee oisko teillä vihjeitä tähän ongelmaan. Ollaan tosin kohta tekemässä remonttia huoneessani et saatais vähän enemmän tilaa isompi häkki ois paikallaan. Ollaan muuten esteitäki hypitty ja vapåaana ollessan tykkää hypätä sängylle ja kaivaa peiton sisällä. Tiiättekö mistä sais jotaina putkia missä kani vois juoksennella. Häkkiin kaivattas virikkeitä en vaan tiiä mitä.

      • dorie

        suosittelen tekemään huoneestasi kani turvallisen ja antaa olla sen aina juoksemassa koko huoneessa koska tuohon tilanteesen ei voi muuten vaikuttaa mitenkään!


    • Sedä

      Hanki kanillesi kaveri jonka kanssa se voi puuhailla päivisin. Toinen neuvo on että teet huoneestasi kaniturvallisen että kani saa olla kaiken aikaa vapaana. Juoksuttaessa näkee mitkä ovat vaarallisia tekijöitä ja poistaa sitten ne. Harvapa koiraansa tai kissaansakaan häkissä pitää.

      • kääpiölupan omistaja

        hänellähän on jo kaks kania? o.O


    • kanilapsi

      mulla kaneilla on virikkeenä vaihtelevasti (jotta mielenkiinto leluihin pysyy yllä) tuoleja, joiden alla köllötellä, koppeja, joissa monta ulostuloaukkoa (toimivat myös tähystyspaikkoina), puutunneli, metallinen "verkkopallo" johon laitetaan tuoreruokaa (löytyy eläinkaupasta), aktivointipallo, feeding ball (löytyvät molemmat eläinkaupasta), sählypallo, pallo, jonka sisällä kulkunen, kaiveluastia, jossa turvetta (tykkäävät, mutta sotkuista), wc -paperirulla= tykkäävät paiskoa ja pureskella, heinäkasa on hyvä virike, tykkäävät sukellella heinissä, jossain vaiheessa kasasta tulee kuitenkin vessa.

      joskus pujotan tuoreruokaa naruun, ja sidon narun toisen pään aitauksen toiseen päähän, ja toisen pään toiseen päähän. kanit saavat kurkotella saadakseen ruuat poimituksi. hyvä virike! innostuvat aina! :) lisäksi kania voi viedä valjaissa ulos köpöttelemään. kaikki eivät kuitenkaan tykkää..

    • muru89

      mitä teen? mun kani puree katerita yöllä ja silloin kun minä olen koulussa. se on tarpeeksi vapaanakin, AUTTAKAAA!!!

      • 4-kanin-omistaja

        kanisi on turhautunut. Se tarvitsee kaverin. Meidän 5-v mummeliini teki noin, vaikka sillä oli leikattu uros kaverina, ja sai aktiivisesti liikuntaakin, ja muitakin aktiviteetteja. Sitten meille tuli vielä kaksi kania lisää - simsalabim! Ongelma on täysin kadonnut. Vaikka kaneilla oli seuraa, ne olivat pitkästyneitä ja turhautuneita. Nyt ne ovat nuorentuneet vuosilla!

        Ei kyllä liittynyt aiheeseen, mutta:
        -Tee kaneillesi ulos aitaus / osta niille kissan valjaat, joilla viet niitä ulos, Raitis ilma on kanille parasta aktiviteettia! Etenkin, jos ne pääsevät mussuttamaan tuoretta heinää... Muita aktiviteetteja ovat -erilaiset temppuradat: Voit esim. jakaa karsinan kahtia laudan pätkällä. Näin kanin on hypättävä päästäkseen toiselle puolelle! Voit tehdä lautaan myös "oven" josta pitää hieman ryömiä.
        -Mökki voi olla myös kiva, johon kanit pääsevät piiloon tai jonka päälle ne voivat mennä kököttämään.
        -hiekkalaatikko, kanit rakastavat kaivamista ja pyörimistä hiekassa.
        -karsinaan voit hieman ripotella ruohon siemeniä, niin kaneillasi on pieni laidun ja ne saavat jatkuvasti tuoretta! Itse ripottelen kauraa.
        -piilota herkkuja
        -laita kaneillesi peili (voi olla, että kanisi pelkää sitä, silloin se pitää ottaa pois)
        -Jos mahdollista tee tai pyydä tuttavaasi tekemään karsinan oveen vaikkapa kurkistusreikä, josta kanit voivat tiirailla ympäristöään.
        Myös edellämainitut aktiviteetit ovat ihan hyviä. Anteeksi jos toistan jotain =D


    • personnel

      meillä kanit saa olla jatkuvasti vapaana mun huoneessa :) se on tietty mahollista vaan siks ku ne ei tee tuhoja lainkaa :) niil on pari monireikästä koppia, kaivuulaatikko, puutunneli, erilaisia virikepalloja ja kantokoppa. kantokopast ne tykkää kun siellä on pohjalla kuiviketta, mitä saa kaivaa. samalla sekin on niinkuin pesäonkalo :D ja sitten ku lähetään matkalle, ni kantokoppa on jo entuudestaan tuttu paikka, et niitten ei tarvi sitä stressata matkan aikana :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe