Kokemuksia eläinkaupoista

Rottis

Minkälaisia kokemuksia teillä on eläinkaupoista ostetuista lemmikeistä tai välineistä?Laittakaa tänne positiivisia ja negatiivisia kokemuksianne.Olisi myös mukavaa jos liittäisitte eläinkaupan nimen ja mahdolliset muut tiedot kuten:paikkakunta.

14

3496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilja

      Helsingin Sörnäisissä sijaitsee yksi Suomen suurimmista eläinkaupoista, nimeä en juuri nyt muista; kävin koulua vieressä ja tuli käytyä niin usein että nimikin unohtui... *nauraa* Siitä on kuitenkin aikamoisen kokoiset ilmoitukset luetteloissa sun muissa...
      Joka tapauksessa; ostin oman kultapupuseni (nyt 1v hermeliiniuros) kyseisestä liikkeestä täysin terveenä ja stressaantumattomana. Liikkeessä kaikki eläimet asustelevat häkkeineen äänieristetyssä huoneessa jonne asiakkailla on pääsy vain ja ainoastaan myyjän kanssa, sinne ei astella kuin hollitupaan, minkä takaia eläimet eivät stressaannu ihmisten jatkuvan ramppaamisen ja tökkimisen seurauksena. Häkki/terraario-olot ovat elukoilla mahtavat, samoin koko liikkeen alueella satunnaisesti sijaitsevat valtavat vesialtaat joissa uiskentelaa valtavia kaloja sekä mm. kaimaani... =)
      Myös eläinten ruoka- sekä tarvikevalikoimat ovat erinomaiset, esim. kaneille voi ruokaa ostaa niin paljon kerralla kuin tahtoo, sillä ruoat ovat siististi suurissa astioissa joista ruokaa kauhotaan pusseihin tarpeen mukaan. Kilohinta on selvästi nähtävillä ja pussukat punnitaan kassalla.
      Ja palvelu; ERINOMAISTA. Liikkeen koon takia paikalla on usein kaksi henkilöä ja molemmilla on hieno asiantuntemus myymistään eläimistä ja niiden hoidosta! Myyjät ovat myös mukavia ja usein tulee jäätyä haastelemaan kaikenlaista myyjän kanssa mikäli paikalla ei ole muista asiakkaita....
      SUOSITTELEN!! =)

      • Rottis

        Mäkin oon ostanut yhen mun eläimistä sörkästä. Se on sellanen pikku rotta tyttö. Se oli eläinkauppiaan suosikki ja sitä oltiin käsitelty paljon. Se oli munkin suosikki:) Onhan siinä eläinkaupassakin huonoja puolia, mutta en muista nyt mitään.


      • memoth
        Rottis kirjoitti:

        Mäkin oon ostanut yhen mun eläimistä sörkästä. Se on sellanen pikku rotta tyttö. Se oli eläinkauppiaan suosikki ja sitä oltiin käsitelty paljon. Se oli munkin suosikki:) Onhan siinä eläinkaupassakin huonoja puolia, mutta en muista nyt mitään.

        Tampereen Koskikeskuksen Noksopista kokemuksia:

        Kahdella gerballa oli pelkkää sanomalehteä kuivikkeena, koska ne olivat muka "allergisia puruille". Nykyään noilla kahdella on 20 cm puruja. Eli siis kysymyksessä oli aivan tavallinen nokkatauti (gerbiilien yleisimpiä sairauksia). Toinen on saanut näyttelyssä L1:n :).

        Neljän gerbiilin poikueesta (eivät omiani, mutta hoidin niitä) yhdellä oli imeytymishäiriö (ei siis saanut mitään ravintoaineita syömästään ruuasta) ja se jouduttiin lopettamaan.
        Toinen on hirveän stressiherkkä, joka tuli "hulluksi" asuessaan koululla lemmikkinä. Nykyään asuu minulla, ja käyttäytyy normaalisti.
        Kolmas on vasta kuollut korvatulehdukseen.

        Yksi gerbani taas oli hyvinkin positiivinen yllätys, chsertin saanut ja ruusukkeita vielä vanhalla iällään kerännyt gerbanaaras. :)

        Eli eläinkaupasta lemmikkiä ostaessä voi tulla eteen monenlaisia yllätyksiä, hyviä ja huonoja. Tässä mielessä suosittelisin ostamaan lemmikin kasvattajalta.


    • hk

      ELÄIMET

      KAUANSITTEN
      Ostin ensimmäisen hamsterini Ripin vuonna "yksi ja kaksi" ;) Kannelmäen Faunattaresta, joka oli silloin muistaakseni Eläinsoppi. Ripi oli LK HAMSTERI aluksi hieman arka mutta tottui nopeasti minuun. Aivan ihana hamsteri, mahtava luonne!
      Kannelmäen eläinkauppa on siellä vieläkin pystyssä, pidän eläinkaupasta ja olen myynyt sinne kasvattejani (kanin sekä talvikoita)

      V. 1998
      Ostin tästä Hyrylän eläinkaupasta PK HAMSTERIN, nimeltä Little, sain sen mukaan rekisteripaperit. Little oli alussa aika arka mutta kesyyntyi ja siitä tuli oikea "mammanmussukka"

      v.1999
      Ostin ensimmäisen kanini kääpiöluppakorvakani Jackin (viittakuvioitu madagaskar), samasta kaupasta, Jack oltiin tuotu Ruotsista muistaakseni joltain kasvattajalta. En saanut papereita mukaan. Jack oli todella ihana kanivaavi. Jack tottakai elää vielä, ja on aivan mussukka, kaneistani parhain ja rakkain minulle, EHDOTTOMASTI.

      v.1999
      Ostin taas samasta kaupasta vkh, talvikon jolle sain paperit mukaan sen nimi oli Lullaby's Drive My Car "GISMO", joka oli Lotta Ahlforksen kasvatti. Normaalin värinen talvikko. Alussa se oli myöskin villi, Gismo ei muistaakseni ikinä oppinut kuitenkaan "istumaan" kädessä niinkuin talvikkojen pitäisi, ja oli aika laihahko talvikko. Gismo oli viimeinen eläinkauppa ostokseni.

      V.2001
      Sain kannelmäen eläinkaupasta ilmaiseksi viellä talvikon jonka omistaja oli tuonut sinne kun ei pystynyt pitämään allergiantakia. Tämä talvikko tuli meille joulunaikaan tarvikkeineen. Herra sai nimeksee Elijah Wood :D ja "Ellu" elää tottakai viellä. Ellu on hyvinkin villi hamsteri, ei pysy mitenkään kädessä, se syy oli varmasti entisen omistajan.

      Nykyään ostan kyllä ihan kaikki eläimet kasvattajilta. Mutta alussa se oli sellaista eläinkaupassa käyntiä ;) eipä ole ollut eläimissä valittamista!

      TARVIKKEET

      Olen ostanut monesta eläinkaupasta tarvikkeita ja ruokaa, valittamista ei ole. Paitsi että joskus jotkut juomapullot eivät toimi.. ;(

      KOTISIVUNI:
      http://geocities.com/heidinkotisivuset/etusivu.html

    • Riinu

      Kerron nyt omia kokemuksiani kahdesta eläinkaupasta, jätetään nimeltä mainitsematta kuitenkin.
      Eläinkauppa A:sta ostin elämäni ensimmäiset gerbiilit aikanaan sainkin todella mieluiset, hyväkuntoiset, käsittelyyn tottuneet upeat eläimet. Gerbiilit olivat pareittain omissa häkeissään ja myyjä antoi asiantuntevia neuvoja.

      Eläinkauppa B:ssä gerbiileitä oli pienessä häkissä varmaankin 15. Erehdyin ostamaan kaksi niistä. Yhteen gerbiiliin ihastuin, mutta sitä ei suostuttu myymään, koska "se on raskaana". Valitsin sen tilalle toisen, joka kuitenkin teki mulle viikon sisällä kotona poikaset. Nämä gerbiilit eivät kaiken lisäksi koskaan kunnolla kesyyntyneet eivätkä ne tulleet kovin hyvin keskenään toimeen, eli ne nukkuivatkin häkin eri nurkissa. Toista kertaa en sieltä gerbiileitä ostanutkaan. Hamsterin ostin. Katselin eläimiä, ja huomasin, että yhdessä häkissä, jossa oli kolme hamsteria, yksi hamsteri oli hereillä keskellä päivää ja ahmi ruokaa. Vaikkei mulla ollut ennen ollut hamsteria, tiesin, että ne on yöeläimiä ja tuossa oli jotain outoa. Katsoin lähempää, ja huomasin, että hamsteri oli ihan täynnä haavoja - muut olivat purreet sitä ja ilmeisesti ahdistelleet niin, ettei se saanut edes syötyä, kun muut olivat hereillä. Huomautin eläinkauppiaalle asiasta ja se sanoi, että jaaha, käärmeet sai taas ruokaa. Mähän tietysti kauhistuin ja lupasin ostaa sen hamsterin. Se ei meinannut myydä sitä mulle, mutta antoi sitten alennuksella ja mä kannoin sen kotiin ja hoisin sen kuntoon. Mutta en kyllä sen jälkeen ostanut ko. eläinkaupasta edes ruokaa!

      Eli eläinkaupoissa on todellakin paljon eroa... Niitä tuntuu olevan eläinkauppiaita, jotka on sitä siksi, että ne rakastaa eläimiä, ja niitä, jotka tekee eläimillä vaan rahaa. Kannattaa käyttää hoksottimia kun miettii eläimen ostoa. Suosittelen myös käymään muutamassa eri eläinkaupassa, että näkee eläinten tason! Voi olla aika huimat erot...

    • Heidi

      Arvosteluja joistain eläinkaupoista:

      FAUNATAR, ITÄKESKUS (HKI)
      Eläimet asuvat lasiterraarioissa, joiden yläpuolella valaisimet. Eläimillä ei mahdollisuutta mennä mihinkään viileään - viime kesänä eläimiä oli juomapullon ääressä nukkumassa ja yritti saada kylmää ilmaa terraarion ovien välistä. Eläimille haetaan tuoreruoka biojäteastiasta (annetaan myös hieman homehtuneita). Asiakaspalvelu huonoa, jos on vähänkin jotain valittamista (hypättiin melkein tiskin yli kurkkuun kiinni, kun pyysin eläimille hieman virikettä ihan hyvää esimerkkiä uusille omistajille noudattaen). Eläinkaupan (ainakin hamstereiden osalta) hoito-ohjeissa virheitä. Eläinkauppa *tosi* kallis. Kesällä ilma tosi kuuma ja tunkkainen - ei minkäänlaista "cooleria" tm., joka pitäisi ilman lämpötilan eläimille sopivana. En osta eläimiä eläinkaupoista, mutta kun olin siellä työharjoittelussa, imettävät eläimet eivät saaneet muuta ruokaa, kuin jyväsekoitusta (ellei biojäteastiasta saattanut löytää jotain).

      ELÄINTARVIKELIIKE 4 PETS ITÄKESKUS (hki)
      Suosin liikettä itse, mutta siellä ei myydä lemmikkejä. Jyrsijöille aika vähän tarvikkeita, mutta edullisesti ja hyvälaatuisia.

      ELÄINKAUPPA PASILAN ASEMALLA (HKI)
      Eläimillä todella törkeät olot: likaiset ja pienet terraariot - en ihmettelisi, vaikka osa eläimistä kuolisikin tuossa paikassa. Eläimiä myös pennutetaan pienissä olotiloissa ilman asianmukaista hoitoa. En ole ostanut tästä liikkeestä mitään.

      HELSINGIN AKVAARIOKESKUS, RUOHOLAHTI (HKI)
      Palvelu loistavaa ja kalat (ei myydä muita eläimiä) pidetään siisteissä ja hyvissä olosuhteissa. Liike pieni, mutta hyvin kotoisa ja siisti.

      ELÄINKAUPPA HÄMEENLINNAN BUSSIASEMAN VIERESSÄ
      Tilat ahtaat ja likaiset, irrallaan oleva koira pyörii jaloissa ja saattaa joitakin ihmisiä säikyttää (itse pidän koirista, mutta kaikki eivät). Eläimet asuvat maatason alapuolella olevassa tilassa, haju ei mukava. Palvelu kuitenkin asiallista.

      Tässä pari kauppaa mitä tähän hätään muistan. Kirjoittelen, jos muistan lisää.


      Iloisin kesäterveisin
      HEIDI

    • Lea

      ekalla kerralla kun ostin marsun eläinkaupasta n.7,5v sitten myytiin minulle ihan liian nuori eläin 2vk vanha... kaiken lisäksi ihan liian pieni häkki marsulle... vaikka olisin saanut ostaa isomman...

      TOisella kerralla jolloin ostin marsun eläinkaupasta mukana tuli sieni tauti joka tarttui minuun ja yhteen marsuuni... lääkkeet makso päälle 1000mk oli niin paha... yksi oma marsuni kuoli tautiin... tauti marsu oli 3,5kk sai poikasenkin, ei parantunut taudista ja kuoli. TUllessa marsusta ei nähnyt sen olevan sairas oireet puhkesivat 3vk:n päästä, jolloin se oli ehtinyt jo tarttua... Raskaudestakaan ei voinut hoksata, koska marsu näytti vain hyvämassaiselta ikäisekseen...

      Kolmannen kerran eläinkaupasta ostaminen tuotti vähän paraemman tuloksen ostin gerbiilin ja se sattui olemaan terve ja kunnossa ;)

      Mielummin ostan kyllä eläimet kasvattajilta, nimittäin sieltä saamissani eläimissä ei ole ollut mitään ja ne ovat olleet terveitä ja käsiteltyjä =)

      www.marsula.cjb.net

    • n.s

      Itse käyn nykyään vaan ja ainoastaan myyrmäessä, kauppakeskus myyrmannissa olevassa faunattaressa.
      Aika positiivinen kuva siitä kaupasta on mitä nyt olen joihinkin muihin vertaillut...

      Huonoa kaupassa on se, että nimenomaan kanit asuvat lasi terraarioissa, lämpölamppujen alla ja niitä saattaa olla kolmekin samassa tilassa. Kaneilla tuntuu aina olevan kuuma :( Myös linnut ovat mielestäni liian ahtaasti, sillä niitä on todella monta samassa häkissä... Lisäksi häiritsee se ettei niillä ole juomapulloja, vaan vesi tarjotaan kupista joka täyttyy nopeasti puruilla ja varsinkin näin kuumalla säällä eläimet tarvitsevat paljon vettä :( Faunattaressa on myös todella, siis todella kalliit hinnat. Siksi en nykyään ostakkaan sieltä muutakuin välttämättömät tarvikkeet.

      Hyvää on se, että kauppa on suuri ja melkein kaikilla muilla eläimillä on kohtuullisen kokoiset tilat ja kaikilla puhtaat purut (en todellakaan muista nähneeni koskaan likaista häkkiä) tarvike valikoima on kaupassa kiitettävä. Lisäksi he pitävät huolen etteivät myy eläimiään liian nuorena (he eivät suostu ostamaan liian nuorta eläintä, esimerkkinä talvikot, niitä he eivät ota missään nimessä alle 5 viikon ikää)
      Eläinkaupassa pidetään myös huoli ettei eläimiä häiritä ja henkilökuntaa on melko paljon ja he ovat ainakin suurimmaksi osaksi todella ystävällisiä :)

      että tälläsitä tästä kaupasta...

      • X

        Pieni kommentti tuohon juomakuppi asiaan. Kaneilla (poikasilla) on pakko olla juomakuppi,koska ne eivät osaa vielä välttämättä juoda pullosta. Kaikki luppakanit eivät koskaan opi juomaan pullosta. Mikähän lie siinä syynä? Ja siinä eläinkaupassa lamput ovat loisteputkia ja terraarion ulkopuolella. Tosi on että kaneilla tulee varmasti terraatioissa lämmin. Mutta ehkä kuitenkin luulen että niillä on suht hyvät oltavat moniin muihin eläinkauppoihin verrattuna. Kaikkia karmeuksia on tullut nähtyä.


      • n.s
        X kirjoitti:

        Pieni kommentti tuohon juomakuppi asiaan. Kaneilla (poikasilla) on pakko olla juomakuppi,koska ne eivät osaa vielä välttämättä juoda pullosta. Kaikki luppakanit eivät koskaan opi juomaan pullosta. Mikähän lie siinä syynä? Ja siinä eläinkaupassa lamput ovat loisteputkia ja terraarion ulkopuolella. Tosi on että kaneilla tulee varmasti terraatioissa lämmin. Mutta ehkä kuitenkin luulen että niillä on suht hyvät oltavat moniin muihin eläinkauppoihin verrattuna. Kaikkia karmeuksia on tullut nähtyä.

        Tästä kani asiasta en ollut tietoinen, mutta noin yleensäkkin minusta esim rotalla/hamsterilla on todella typerää pitää juomakuppia. Lupat eivät opi juomaan pullosta? Aika outoa kieltämättä `:)

        Mielestäni faunattaressa on erittäin hyvät olot suurimmalla osalla eläimistä mutta aina voisi olla paremminkin :) Todella hirveitä asioitakin on tullut nähtyä. Itseasiassa sen samaisen kaupan edellisten omistajien aikana törmäsin gerbiiliin jonka jalka oli kokonaan irti, ja hamsterin jonka nenä oli täysin ruhjeilla. huomautin kummastakin tapauksesta...


      • X
        n.s kirjoitti:

        Tästä kani asiasta en ollut tietoinen, mutta noin yleensäkkin minusta esim rotalla/hamsterilla on todella typerää pitää juomakuppia. Lupat eivät opi juomaan pullosta? Aika outoa kieltämättä `:)

        Mielestäni faunattaressa on erittäin hyvät olot suurimmalla osalla eläimistä mutta aina voisi olla paremminkin :) Todella hirveitä asioitakin on tullut nähtyä. Itseasiassa sen samaisen kaupan edellisten omistajien aikana törmäsin gerbiiliin jonka jalka oli kokonaan irti, ja hamsterin jonka nenä oli täysin ruhjeilla. huomautin kummastakin tapauksesta...

        Nyt kyllä taisit pistää omiasi. Jalka irti..Ja just sinä huomasit. Ei siis millään työntekijät tollasta olis huomannu siivotessaan. Ja oisitko ehken heti ekaks asiasta tällä sivuilla maininnu, on sentään aika iso juttu jos jollain jalka on irti. Hmm... Liiottelitko nyt?


      • n.s
        X kirjoitti:

        Nyt kyllä taisit pistää omiasi. Jalka irti..Ja just sinä huomasit. Ei siis millään työntekijät tollasta olis huomannu siivotessaan. Ja oisitko ehken heti ekaks asiasta tällä sivuilla maininnu, on sentään aika iso juttu jos jollain jalka on irti. Hmm... Liiottelitko nyt?

        en todellakaan. ystävän kanssa ihmeteltiin miksi se oli syrjässä muista ja kun siinä tarkkaan katseltiin niin sen jalka roikkui epämääräisesti mukana, aivan veressä ilmeisesti lajitovereiden aiheuttamana. Kaupan myyjä kävi katsomassa ja ilmeisesti lopetti gerbiilin takahuoneessa

        Missään nimessä en kaupanpitäjiä mollaisia tai latelisi tälläista jos se ei pitäisi paikkansa (se olisi heitä kohtaan epäreilua). Minusta on kuitenkin oikeudenmukaista kertoa mitä näin. Ja tosiaan, heiltä oli se jäänyt huomaamatta mikä oli minustakin erittäin inhottavaa ja varsinkin kun näki että gerbiili KÄRSI. Sen uskallan kuitenkin arvata ettei se ollut siinä tilassa ehtinyt olla kovinkaan pitkiä aikoja sillä verta tuli paljon enkä usko että se olisi hengissä selvinnyt kovinkaan kauan.


      • X
        n.s kirjoitti:

        en todellakaan. ystävän kanssa ihmeteltiin miksi se oli syrjässä muista ja kun siinä tarkkaan katseltiin niin sen jalka roikkui epämääräisesti mukana, aivan veressä ilmeisesti lajitovereiden aiheuttamana. Kaupan myyjä kävi katsomassa ja ilmeisesti lopetti gerbiilin takahuoneessa

        Missään nimessä en kaupanpitäjiä mollaisia tai latelisi tälläista jos se ei pitäisi paikkansa (se olisi heitä kohtaan epäreilua). Minusta on kuitenkin oikeudenmukaista kertoa mitä näin. Ja tosiaan, heiltä oli se jäänyt huomaamatta mikä oli minustakin erittäin inhottavaa ja varsinkin kun näki että gerbiili KÄRSI. Sen uskallan kuitenkin arvata ettei se ollut siinä tilassa ehtinyt olla kovinkaan pitkiä aikoja sillä verta tuli paljon enkä usko että se olisi hengissä selvinnyt kovinkaan kauan.

        No näin sitä tulee selvennystä asioihin. Kannattaa kertoa "juuria myöten" tollaiset asiat. Eli pelkillä jalan irtoamisilla ymmärtää että siellä ei hoidettais eläimiä. Kirjoituksestasi sai sellaisen kuvan et "olipahan sit jalka irti". En saa kirjoitettua sitä sävyä mitä ajan nyt takaa. Mut hyvä näin. Asia selkis. Mut kaikkea tuollaista kirjoitusta tulee varoa todella paljon. Vähemmästäkin on eläinkauppoja boikotoitu. Vaikka ensimmäisenä ajatuksena ei olisikaan mollaaminen, se voi ihmisen lukemana muuttua sellaisksi. Tämä tästä aiheesta. Saatiinhan keskustelua aikaan. Vai mitä? :)


    • Anonyymi

      Tämä keskustelu on jo vanha, mutta haluan silti laittaa tänne kommentin Vantaan jumbon Faunattaresta.

      Olin siellä eilen, ja ihan ensiksi huomasin, että siellä olevalla hamsterilla oli liian vähän puruja. Ei edes viittä senttimetriä, vaan vajaa kaksi cm. Toinen juttu, siellä kanit asuivat terraariossa, ja marsulla ei ollut kaveria. Ja jokainen juomapullo tarraarioissa oli niin matalalla että ne koskivat puruja eikä niistä voinut juoda. Ja kaneilla oli jyväsekoituksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe