Olemme ostamassa uudesta yhtiöstä osaketta mutta emme haluaisi maksaa rahoitusvastiketta eli korkoja vaan saada loppusummalle esim. 2 kk maksuaikaa ilman korkoja. Mitä ehtoja yhtiölainan pois maksamiselle on. Pankkilainanhan voi maksaa pois vaikka samalla hetkellä kun saa rahat. Siis haluaisin maksaa loput asunnosta 1-2 kk muutosta.
Yhtiölainasta eroon
9
9577
Vastaukset
- voi yhtiölainan
maksaa kaksi kertaa vuodessa pois.
Jouluna ja juhannuksena.
Kysy isännöitsijältä.
Huomaa myös, että usein taloyhtiöt isona asiakkaana ovat saaneet lainan niin alhaisella korolla ettei sellaista itse saa -> ehkä ei kannata maksaa pois.
verovähennysoikeus tiety vähän auttaa jos siirtää yhtiölainan omalle kontolleen. - voi yhtiölainan
..maksaa pois koska vaan tai sitten puolet lainasta. Löytyisiköhän yhtiöjärjestyksestä tietoa?
- 2 asunnon loukussa
Myyjä jostain syystä empi tässä kohtaa ja sano, että vaikka vuoden päästä mutta vuoden päästä asunto tulisi n. 2 te kalliimmaksi korkojen takia.
Pankkilainan ainakin voi maksaa pois koska haluaa.
Aina on jollain oma lehmä ojassa.
- Eleegia
Yleensä yhtiölainan voi maksaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa, mutta käsittääkseni myös asuntokaupan yhteydessä sen voi maksaa. Myin aikoinani oman asuntoni, jossa oli yhtiövelkaa. Uusi omistaja lunasti velan itselleen, mutta sen olisi kaupan yhteydessä voinut myös maksaa pois.
Toimistokulujahan siitä tulee lisää, kun yhdelle osakkaalle joudutaan erikseen laskemaan velkaosuus epämääräiseen aikaan vuotta. Kerran vuodessa lähetettävät maksukuitit on isännöitsijän helpompi laskea, sen vuoksi lainaa ei yleensä voi maksella milloin haluaa.- vallan oikein
Yhtiölainan pois maksaminen kaupantekohetkellä kannattaa ajoittaa oikein verotuksellisista syistä. Jos maksaa samalla myyjälle ja talonyhtiölle, joutuu maksamaan varainsiirtoveron koko summasta. Tältä välttyy maksamalla talonyhtiölle vaikka vain päivää myöhemmin ja verottaja saa vain myyjälle maksetusta summasta rahat.
- meneekö tosiaan noin?
vallan oikein kirjoitti:
Yhtiölainan pois maksaminen kaupantekohetkellä kannattaa ajoittaa oikein verotuksellisista syistä. Jos maksaa samalla myyjälle ja talonyhtiölle, joutuu maksamaan varainsiirtoveron koko summasta. Tältä välttyy maksamalla talonyhtiölle vaikka vain päivää myöhemmin ja verottaja saa vain myyjälle maksetusta summasta rahat.
En oikein usko, että yhtiölainasta tulee maksaa varainsiirtoveroa. Yhtiölainaahan ei makseta asunnon myyjälle, vaan asunto-osakeyhtiön kautta pankille. Yhtiölainaosuuden maksaminen ei liity suoranaisesti omistuksen siirtoon mitenkään.
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/2002/200202167?search[type]=pika&search[pika]=KHO:2002:57 - Omistusoikeutettu
meneekö tosiaan noin? kirjoitti:
En oikein usko, että yhtiölainasta tulee maksaa varainsiirtoveroa. Yhtiölainaahan ei makseta asunnon myyjälle, vaan asunto-osakeyhtiön kautta pankille. Yhtiölainaosuuden maksaminen ei liity suoranaisesti omistuksen siirtoon mitenkään.
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/2002/200202167?search[type]=pika&search[pika]=KHO:2002:57Varainsiirtovero tietääkseni maksetaan 2 kk omistusoikeuden siirtymisestä. Miten allaoleva vaikuttaa siihen, että maksaa yhtiölainan kun yhtiö on perustettu 3-6 kk kauppakirjan allekirjoituksesta.
asunto-osakeyhtiön osakkeiden ostajan maksaessa osakkeisiin kohdistuvan osuuden yhtiön lainoista viimeistään kohteen valmistumisen yhteydessä maksu ei ole vastiketta osakkeiden omistusoikeuden luovutuksesta eikä maksetusta määrästä ole suoritettava varainsiirtoveroa. - kysymystä
Omistusoikeutettu kirjoitti:
Varainsiirtovero tietääkseni maksetaan 2 kk omistusoikeuden siirtymisestä. Miten allaoleva vaikuttaa siihen, että maksaa yhtiölainan kun yhtiö on perustettu 3-6 kk kauppakirjan allekirjoituksesta.
asunto-osakeyhtiön osakkeiden ostajan maksaessa osakkeisiin kohdistuvan osuuden yhtiön lainoista viimeistään kohteen valmistumisen yhteydessä maksu ei ole vastiketta osakkeiden omistusoikeuden luovutuksesta eikä maksetusta määrästä ole suoritettava varainsiirtoveroa.... mutta jos tarkotti sitä, että maksaa yhtiölainan 3 - 6 kuukauden kuluttua asuntoon muutosta/omistusoikeuden siirtymisestä, niin silloin on mielestäni täysin selvää, ettei varainsiirtoveroa makseta.
- Ostaja
kysymystä kirjoitti:
... mutta jos tarkotti sitä, että maksaa yhtiölainan 3 - 6 kuukauden kuluttua asuntoon muutosta/omistusoikeuden siirtymisestä, niin silloin on mielestäni täysin selvää, ettei varainsiirtoveroa makseta.
Juu niin on ja varmaan rakentaja ja rakennuttaja on maksanut siitä vähintään sen neljäsosan veroja ettei peräti useampaan kertaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mitä tapahtunut
Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?465881Lakea konkurssiin. Asukkaat menettävät asuntonsa
Kuntarahoitus on tänään jättänyt konkurssihakemuksen lakean kaikista kiinteistö osakeyhtiöistä. Kassa on tyhjä, kaikki583336- 1862729
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t122584mahdollista, että olet ollut iltavuorossa
Ja kotiin päästyäsi tulit palstalle etsimään merkkiä minusta, jos kaipaat yhtään minua niin kuin minä sinua Ei mennyt k132259- 292181
törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/171951- 181705
- 1481379
Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu2751273