p12 moottoriöljyt

Mika

Autokeskus myy Shellin moottoriöljyjä eikä erillistoivomuksestakaan taida saada muita merkkejä.

1,8 Primera vm. 2003, ajettu 26000 km. Nykyöljyt (vissiin synteettinen Helix 5W40) vaihdettu Autokeskuksessa koneeseen viime marraskuussa ja niillä on ajettu noin 12 000 km. Noin 10 000 km asti öljyt kestivät ilman että pinta olisi näkyvästi laskenut. 10 000 jälkeen olen joutunut lisäämään öljyä melkein litran - se on kolmannes öljytilavuudesta! Hyväksyttävä tavoite olisi päästä öljynvaihtoväli ilman öljyn kanssa lutraamista.

Epäilen öljyn vajumisen syyksi kelvotonta tai Nissanin koneeseen sopimatonta öljyä. Ajelin aikaisemmin Renulla ja renupiireissä Shellin oljyt tunnettiin kehnosti kestävinä. Onko muilla erityisiä kokemuksia öljyistä Primeran rattaissa: mitkä öljyt kestävät vaihtovälin ja mitkä eivät?

Onko kokemuksia 0W/40 -öljyistä?

Vaikka huollossa ei tykätä öljyt mukanaan tuovasta asiakkaasta, taidan ottaa riskin kyräilystä ja vaihtaa öljymerkkiä. Mutta onko merkillä väliä, kun se vaan ei ole Shell. Autolehdetkään eivät enää testaa öljyjä.

9

6630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • merkkiä

      Jos öly alkaa tuolla tavalla kulua se on menettänyt ominaisuutensa ja pitää vaihtaa uusiin.Vuosia takaperin keskustellessani pitkistä öljyjen vaihtoväleistä alan asiantuntijan kassa, hän sanoi että oljyillä voi periaatteessa ajaa niin kauan kun ne alkavat kulua ja vaihtaa vasta silloin koska se on merkki ominaisuuksien pettämisestä.

    • kake

      minä käytän 03 mallissa(1,6) castrol 0w40 formula rs, vaihtovälinä tuo 15 tkm. öljyn taso tikussa ei ole laskenut yhtään.

    • visia

      50 tonnia takana mobil 1 5W50 öljyillä ja ei oo tarvinnut lisäillä. Ei ne ainakaan pääkaupunkiseudulla pahaa tykkää vaikka omat oljyt viekin. Sanoi vielä että siinä säästää melkoisesti kun aina tuo omat öljyt!

    • Pitäis käydä

      Jotkut vie öljyn mukana mikä vaihdetaan autoon huollossa.

      Nissanin huolot tosiaan taitavat käyttää shelin öljyjä. Omassa 1,8:ssa ei niilläkään öljyn pinta vähentynyt yhtään, auton ajoista aika iso osa maantieajoa.

      Sinulla ilmeisesti aika pätkäajoa, kun mietin tuota vaatimatonta km määrää suhteessa aikaan. Olisiko yksinkertaisesti aika vaihtaa uudet öljyt jo nyt.

      Itse vaihdoin nyt omaan 1.8 Mobil 1 5w50. Mobil 1 siksi, että entinen nissanini ei vienyt lähes 15tkm öljynvaihtoväleillä yhtään öljyjä vaikka mittarissa oli yli 350tkm.

      • Mika

        Aivan oikein päätelty: valtaosa ajosta on pätkäajoa kaupungissa. Pätkäajo kesyttää öljyn nopeammin kuin maantieajo, jossa moottori ehtii lämmitä ja kosteus poistua. Näin olen antanut itselleni kertoa.

        Öljynvaihdon ja vuosihuollon aika tosiaan on käsillä. Pitänee käydä mutterista ja korvikkeesta jotain muuta kuin Shellin öljyä.


    • jesus

      Öljyjä ei enää testata, koska niissä ei ole eroja.
      Viimeisimmän TM:n testin perusteella, kaikki merkkiöljyt ovat ominaisuuksiltaan samankaltaisia.

    • mobil 1 0w - 40

      Hyväksi todettu. Volvo käyttää samaa öljyä esim. bensaturboissaan.

    • Tumpprimera

      Mukava havainto: Olen kaikenlaista kokeillut, mutta Motoxin 5W40 on paras tähän mennessä. Se, mikä siinä mukavaa on, niin hintakin on maltillinen :)

      • Kierossa

        Öljyys mithään vikaa ole vaan paskassa nassin mootorissa!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2446
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1358
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1087
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe