Lapsieni suusta kuultuja juttuja muiden henkilöiden kertomana.

Sanna äiti&Henri isä.

Jästimamma - 19.06. 15:13    (1/121)    
Lasten suusta - kevennys. Laittakaapa omianne jatkoksi. Meidän tyttäreltä evättiin "rahakortti"
Laitetaanpa päivän kevennyksen. Olin eilen kahden nuorimmaiseni kanssa käymässä pankissa ja minun 5 v tyttäreni keksi, että kyllä hänen pitää aloittaa myös pankkiasiointi.

Hän pyöri siinä ympärillä ja yhtä äkkiä hän keksi, että hänellä ei ole vielä pankkikorttia, jolla saa rahaa kunhan vain löytää jostain automaatin. Niinpä hän helakalla tytön äänellä pyysi mahdollisimman kauniisti pankkineidiltä josko hän voisi saada "rahakortin". Ystävällinen pankkineiti selvitti tyttäreni tarpeen sangen pian ja pankkikorttihan se häneltä puuttui. Valitettavasti kortin saanti estyi, kun pankkineiti selitti, että hänen on pyydettävä jokaiselta anojalta ajokortti ja ilmeni, että sitä ei tyttärelläni vielä ole, joten ei voitu sitten hänelle "rahakorttiakaan" myöntää.

Kerroin tyttären isälle, että hänen on nyt sitten työskenneltävä entistä tarmokkaammin, kun emme saaneet "rahakorttia" tyttäremme mielivaltaisten menojen avuksi.
      
      
      
Vastaukset järjestyksessä: uusin alimpana | uusin ylimpänä
      
      

taavivaavi - 19.06. 19:55    (2/121)    
Meidän poika kohta 3v. oli kuullut, että hampaat alkavat lähteä kouluiässä.
Minä, äitinsä pyrin nyt opiskelemaan ja pääsykoevaiheessa poika huolestui "lähteekö äidiltä hampaat kun se menee kouluun?"

Joka ilta kun koittaa nukkumaanmenon aika, sepustaa tarinaa kuin Runeberg, eilen illalla keksi kysyä "voiko piilokameralla muka ottaa kuvia?"

Nämä juttunsa liittyvät iltahetkiin, jolloin itse olen aika otollisessa tilassa nauramaan jutuilleen, joten ei ehkä muihin iske :)       
      
      

synk - 19.06. 20:06    (3/121)    
Poikamme tuolloin 4v kysyi minulta
Kuka on meidän perheen isäntä? Minä vastasin että isä, misä olen sitten kai emäntä ja sinä poika ja siskosi tytär. Poika katsoi minua ja tuhahti :"Hyh ei se mun sisko mikään tytär ole,vaan kuningatar."       
      
      

ekomamma - 19.06. 21:32    (4/121)    
Poika oli varmaan vähän reilu puolitoista kun pidin hänelle pätevää esitelmää siitä, miksi kissojen ei tartte käyttää vaatteita, mutta meidän ihmisten täytyy.
Perustelin tietenkin, että kissoilla on turkki, joten niille ei tule kylmä, mutta että ihmisillä on karvoja vaan päässä. Siihen pikkujätkä vastasi sanomalla "Äitiii..." äänensävyllä "hei älä selitä" ja osoitti pontevasti äitsykän sepalusta. Ihanaa tää pimppi&kikkeli-vaihe...       
      
      

Talvikki - 19.06. 21:39    (5/121)    
Esikoisemme(silloin 3v) kuunteli kun selitimme, että pikkuveikalle alkaa puhkeamaan hampaita.
Poika 3v siihen: "Pikkuveikalle alkaa kasvaa hampaita ja vääräkurkku" :)


(Oli vissiin joskus sanottu pojalle, että ruoka voi mennä väärään kurkkuun...)       
      
      

millinkilli - 19.06. 22:00    (6/121)    
Ajoimme hautausmaan ohitse, ja selitin pian 4 vuotiaalle pojallemme, että sitten kun ihminen kuolee, hänen ruumiinsa viedän sinne hautausmaalle.
seuraavana päivänä poju muisti asian, ja selitti: "isopappa kuoli, ja sitten se vietiin huoltoasemalle".


      
      
      

millinkilli - 19.06. 22:03    (7/121)    
Vajaa neljä vuotias poikamme näki linja-autopysäkillä todella tummaihoisen miehen.
Poika ällistyi, ja sanoi: "mä näin viidakon"


ps. Emme ole missään nimessä rasisteja. Luultavasti hän sai asian päähänsä jostakin kirjasta.       
      
      

Riivinrauta - 19.06. 22:57    (8/121)    
Hauskoja nuo lapset...
Tyttäreni 3v kutsuu sitä kukkaleikkiä missä revitään terälehti kerrallaa ja sanotaan rakastaa, ei rakasta, rakastaa jne. rakasteluksi. :)

Päiväkodissa ollessani työharjottelussa noin 10 vuotta sittten yksi poika, noin 4 vuotta kysyi että onko minulla äiti, vastasin kyllä. Sitten hän kysyi onko minulla isi, vastasin kyllä. Sitten hän kysyi minkä ikäisiä he ovat? vastasin että 45 ja hän ihan tosissaan ja kauhuissaan kysyi; ooh, onko ne vielä elossa??!!!       
      
      

Eltsun_mami - 19.06. 23:43    (9/121)    
Hih hih, hauskoja juttuja! =D
Oma poikani, 1v3kk, ei vielä sano kuin "äittä", mutta vieläkin on muistissa kun eräässä päiväkodissa jossa olin töissä (kohta 10v sitten), sanoi eräs 3-vuotias Janita-tyttönen minulle, että "älä sammuta valoja kun muuten en näe kuunnella" =D Olin siis laittanut satukasetin päälle päiväunille mennessä. Hih!       
      
      

-PrinsessaKeiju - 20.06. 00:59    (10/121)    
Esikoisemme 3v11kk on varsinainen papupata (alkoi puhua 8kk iässä) ja juttua riittää..!!
Hassuja juttuja tapahtuu päivittäin, mutta kivoja mm. sanat TISSIPIILOT =rintaliivit (tyttö 1v6kk), LIHAPULLAJALAT =jalat kananlihalla (tyttö 1v11kk), JALKOVARRET =sääret, vrt.käsivarret (tyttö n.2v ja samoihin aikoihin käytössä housunlahkeista myös JALKOHIHAT :))) Nykyään selittää mulle pokkana että "isona" hänestä tulee Prinsessa Ruusunen ja hän elää linnassa joka on vaaleanpunainen ja timanttinen ja hänellä on Prinssi Uljas -prinssi on kuulemma ISI ja mulle hokee että "sun äiti pitää mennä ja etsiä uusi prinssi itelles" :)))

Kuopus 1v6kk ei vielä montaa sanaa sano -HARMI, moni tosi hassu juttu jää kuulematta!!!       
      
      

Sanelma - 20.06. 09:49    (11/121)    
Esikoisen ollessa vajaa 3-vuotias, minä odotin kuopusta viimeisilläni, olimme kaupassa,
kun esikoinen intoutui kysymään: "Onko toi mun isä? Kuka mun isä on?" jokaisen miehen kohdalla. No, minä siinä sitten selitin, että sun isä on kotona ja odottaa meitä. Muutamia pitkiä katseita kerettiin saamaan, ja joku vielä tuumasi että "mihinkä tää maailma on menossa, kun lapset alkaa tekemään lapsia eikä isästä oo tietoakaan.." (Olin tuolloin 23-v ja kait sitten nuoren näköinen).       
      
      

hullu_urheilu - 20.06. 16:00    (12/121)    
meillä tyttö näki tummaihoisen miehen ensimmäisen kerran "livenä"
ja kysyi suureen ääneen minulta
"äiti kuka maalasi sedän?"
Sitten yritin selittää että toiset ihmiset syntyvät tummempina ja toiset vaaleampina. Tyttö yhdisti hienosti kaksi asiaa: tumman ihon ja syntymän. Ja selitti isille illalla että meille tulee musta vauva!
(odotan toista..) =)       
      
      

MariaB - 20.06. 16:06    (13/121)    
Yhdessä puuhaillaan...
Kaksivuotias poikani on aivan hullantunut Puuha Pete sarjakuvan hahmoihin. Taustatiedoksi kerrottakoon, että Petellä on myös raksakaveri, Anni sekä lukuisa joukko sementtikoneesta (Hyrre) kauhakuormaajiin sun muihin. Tartun helposti sahaan tai ruuvariin ja puuhailen mielelläni joskus "miesten hommia", jolloin poika katselee ihailevasti puuhiani sivusta.

Kysäisin tuossa eräs päivä pojaltani, että oletko sinä äidin kulta, johon hän vastasi "Ei, Pete". - Ahaa, sanoin ja jatkoin että onko äiti sinulle kulta? Poika totesii siihen, "Ei, Anni".       
      
      

ä78 - 20.06. 21:49    (14/121)    
Voi kun muistaisi aina heti kirjoittaa ylös noita pojan hassuja komentteja.
Meillä pojalla myös on ollut noita hassuja sanoja kuten "silmärähmä" oli kulmakarva, "sydän-rikko-kukka" oli särkynytsydän-kukka.       
      
      

p..pitkätossu - 20.06. 22:44    (15/121)    
kiinalaisia takapihalla :)
meidän kohta 4-v poika oli tänään isänsä kanssa pihalla ja sisääntultuaan alkoi selittämään tohkeissaan jotain kiinalaisista. että meidän takapihalla on tosi paljon kiinalaisia ja ne asuu siellä kukkapuskassa ja niillä on siellä ovikin... olin ihan suu auki ihmetyksestä kunnes mieskin tuli sisälle ja kävi ilmi, että puhe oli kimalaisista :)       
      
      

Nannuska78 - 20.06. 23:15    (16/121)    
Päiväkotimatkalla aamusella tyttöni (silloin 3v.) näki dalmatialais-koiran aamulenkillä.
Kyseli multa sitten ihmeissään, että mitä tolle koiralle on tapahtunu, kun sille on tullu paaaljon mustelmia! :)

Samainen tyttö pari päivää sitten (5v.) leikki hääleikkiä tms. Täytyyhän morsiammella hääpuku olla, ja kysyi mistä saisi naimispuvun! :D Samaiseen aiheeseen liittyen tyttö sekoitti onnellisesti vuosi sitten hääjuhlan ja naimisiinmenon niin, että kertoi tuttavilleni menevänsä kohta häimisiin!       
      
      

Helena74 - 20.06. 23:30    (17/121)    
Meidän 3v.
..heräsi päikkäreiltä ja pöydällä oli vielä ruuantähteitä "kalapuikkoja". En anna närkkiä pöydältä ja tämä veijari teki sen salaa. Tuli luokseni suu täynnä kalapuikkoa. Kysyin nappasitko pöydältä kalapuikon. Poikani vastasi "joo mutta äiti en ottanut isoa otin pienen ja maukkaan" Hän oli haukannut palasen yhdestä puikosta. :D

T. Hellu       
      
      

Marny - 22.06. 09:27    (18/121)    
Pillimehu...
Meidän 1 v 8 kk ikäinen poika opettelee parasta aikaa kovasti puhumaan ja uusia sanoja tuleekin kuin sieniä sateella. Poika lyhentelee sanoja jotta ne olisi helpompi lausua - yksi hauskimmista tai oikeastaan pahimmista on pillimehu, joka hänen kielessään on "pillu"... Kaupassa pitää aina mennä mehuhyllyn kohdalta nopeasti ohi, kun poika alkaa kirkkaalla äänellä pyytää mehua...! Viimeksi hän ilmeisesti näki jossain mehupurkissa kukkia, jolloin hän pyysi "kukka pillua.."

Ollaan yritetty sanoa että se on pilliMEHU, mutta mehu-sana ei vain jostain syystä mene jakeluun.       
      
      

Neffie - 22.06. 09:42    (19/121)    
Oma muksu ei vielä puhu, mutta omasta suustani on kuulemma tullut seuraavaa:
Asuimme ulkomailla lämpimässä maassa kun olin 2-4 vuotias, eli talvitamineet olivat lähinnä teoreettinen käsite minulle. Niinpä keksin omat sanat tamineille joita näin vain valokuvissa, esim. lapaset = käsittensaappaat. Kuumemittari oli myös ilmeisesti hankala sana, se oli meillä kuumennuskainalo. Rooman Colosseumin nähdessäni olin kuulemma virkannut: linna, muttei vielä valmis...       
      
      

Marny - 22.06. 10:01    (20/121)    
Omasta lapsuudestani
Kummitätini oli iso ja hyvin pyöreä täti-ihminen. Kerran kummitäti oli ollut meillä kylässä ja aikoi istua viereeni sohvalle. Olin kiljaissut (ilmeisen kauhuissani) että "älä elefantti istu päälle!"...       
      
      

tyttökaveri - 22.06. 12:01    (21/121)    
Meidän melkein 4vuotias poika sitkeästi sanoo sinappia "pipinapiksi" vaikka kuinka yritämme opettaa oikeaa sanaa! En edes tiedä mistä hän on tämän sanan saanut päähänsä! :-)
      
      
      

Optimisti - 22.06. 12:54    (22/121)    
3-vuotias poikamme...
istui vessassa potalla hyvän tovin, tuli sitten pois vessasta ja totesi: On se hyvä että tuli kakkakin niin pissan ei tarvi olla yksin.
      
      
      

NannaHen - 22.06. 12:56    (23/121)    
Poikamme, 1½v, KÄSKI isin antaa juustoa "isi suuttuu"! Kyllä oli hauskaa! =)
      
      
      

Maisa-Misella - 22.06. 23:46    (24/121)    
Heh!Naureskelen täällä ääneen noit juttui!
Mulle tuli mieleen seuraavat:
Kummipoikani sanoi 3-vuotiaana voikukkia voiettäkukiksi:o)

Tyttäreni sanoi 2-vuotiaana,heti ruuan jälkeen:"äiti mul on nälkä"johon minä:"juurihan me syötiin"
tytär:"anna ees pieni pala luomumaitoo":o)

Ja kun neljäveemme syntyi,sanoi ylpeä isosisko(6v)mummolleen:"Sen nimeks tulee Paavo Clinton"(Paavo Lipposesta ja Clintonista) :)

Ja kun neljävee tuli katsomaan uutta pikkuveljeä sairaalaan,mulkaisi nopeesti ja sanoi:"koska se menee takas sun mahaan";o)

Onhan noita vaikka mitä,oon jopa kirjannu ylöski parhaat..hauska sitten lapsien vanhempina lukea.

-MM 3nkopla-       
      
      

Nannuska78 - 23.06. 11:49    (25/121)    
Nää on tosi kivoja, lisää näitä!
Näistä tulee mulle yks varmaan ihan vakiolausahdukseksi; aina kun herkuttelen, tokasen vaan että otin pienen ja maukkaan ;) Aivan ihana kommentti!

Koitin vuosi sitten asentaa astianpesukonetta, ja jopa onnistuin siinä osin. Kehasin siinä sitten itteeni ääneen, että osasinpas laittaa. Tyttö 4v. siihen sitten "Ootko aivan varma?"

Hellan ääressä seisoskellessani tyttö tuli kysyyn: "Onko puuroo vai jotain järkevää?"

Sanoin pojalleni (sillon 2v.), että ei saa komentaa toisia, kun tulee paha mieli. Poika siihen mulle vaan ilosesti, että "Itke sitte!"

Yks vähän ristiriitanen ja ei niin ehkä hauskakaan kommentti tuli tytöltä, kun tulivat isin viikonlopulta takasin kotiin: "Onneks mä pääsin taas tänne rakastaan sua."

      
      
      

XXXY - 23.06. 12:03    (26/121)    
Meillä on omista häistämme video
ollaan sitten selitetty 3v tytölle, että videossa äiti ja isä menee naimisiin.
Tyttö sitten juttelee että haluais taas katsoa äidin ja isän "naimisvideon"       
      
      

Mehiläiskukka - 23.06. 13:06    (27/121)    
Pikkuveljeni(5v) totesi reisistäni:
"sulla on niinku Jari Kurrin reidet".= Oli nähnyt lehdessä kuvan suosikistaan Jari Kurrista shortseissa isoine reisineen...

Olipa kiva siinä 15-16v. kompleksi-iässä kuulla moinen "ylennys"reisistään...

ja tietää että lasten suusta se totuus kuuluu :-/ :-)       
      
      

Jonsku73 - 23.06. 14:28    (28/121)    
Tässä yksi
Tyttömme nyt 2v- sanoi hyvin hämmästyneenä muutama kuukausi sitten nähdessään isän pissalla: isi pissii sormesta       
      
      

Omama - 23.06. 15:36    (29/121)    
Meidan 2.5v sanaseppo:
- "Isilla ja minulla on tavalliset vaatteet. Hyva. Aidilla on ihme pellevaatteet." (Pojalla ja isilla farkut jalassa, minulla punavalkoiset puuvillahousut.)
- "Alakerta on alakerrassa. Taa kerta missa me ollaan on olokerta."
- Talon ala-aulaan oli ilmestynyt harvinaisen ruma ruskea kynnysmatto: Poika huudahti ilahtuneena: "Hei, ihana suklaamatto!"       
      
      

Situ - 23.06. 15:53    (30/121)    
Kaksivuotiaan logiikalla:
Poika selitti innoissaan että hänellä ja iskällä on pippelit, kysäisin siihen että mitäs äitillä sitten on. Poika tokaisi, no hö, karvaa pyllyssä.

Kun imetin vauvaa poika tuli viereen katsomaan ja osoitti pömppömahassa olevaa napaa kysyen mikä toi on. Sanoin että napa niin silmät oli tippua päästä kun se kysyi että miksi tississä on napa.. Taitaisi olla äidillä jumpan aika.       
      
      

Dot. - 23.06. 21:50    (31/121)    
2-vuotias poika:
pyysin häntä halimaan, tokas vaan ohimennen että "älä kitise!" :/

samoin meillä joskus vuosi sitten kun puhe oli vielä epäselvää, huuteli poika kaupassa "äiti, pimppaa!" siis limppaa.. no nykyään sanotaan suosiolla limu..       
      
      

Nappis77 - 23.06. 23:48    (32/121)    
Näitä lisää...
Meidän tyttö, oliskohan ollu ikää jotain puolitoista vuotta, näki päivänkakkaroita tien vieressä ja huusi kovaan ääneen "äiti, kato paskanmarjoja!". Koita siinä sitten selittää, että ei kulta ne on päivänkakkaroita...=)       
      
      

April - 23.06. 23:49    (33/121)    
Poikamme on 1v 5kk ja tänään tapahtui seuraavaa:
Poika kulki ohitseni ja haistoin, että oli tullut "lähetys" vaippaan. Käytiin seuraava keskustelu:

"Onko kakka tullut?"
"On"
"Onko iso kakka?"
"Ei...pieni pökäle!"

Mistä lie poika moisen sanankin kuullut ;) Repesin ihan kunnolla ja poika katsoa toljotti, kun äiti nauroi vedet silmissä.       
      
      

Nannuska78 - 24.06. 00:42    (34/121)    
Isosiskon synttäripakettien avaaminen jännitti 3-vuotiasta poikaa enemmän kun päivänsankaria itseään.
Poika oli ihan täpinöissään ja innoissaan siskonsa lahjoista (yllättäen ilman mustis-kohtausta). Urakan jälkeen meni istumaan yksikseen isolle sohvalle, hengitteli rauhallisesti ja hiljaisuuden vallitessa tokas kuuluvaan ääneen "Hyvät oli lahjat!"

Tilannekomiikka parhaimmillaan :)       
      
      

ammiina - 24.06. 18:39    (35/121)    
Voi noita juttuja on tullut jo tosi paljon, vaikka tyttö on vasta kaksi vuotta esim:
Kun opetin tytölle ranskalaista suudelmaa, kysyi tyttö minulta "no äiti mikä on sitte "hampulilaassuukko" (hampurilaissuukko) (silloin oli vähän alle kaksivuotta)

Eilen illalla kn käytiin nukkumaan sanoi yhtäkkiä "siunaa Jeesus ruokamme vessassa ammuu" Ton ammuun vielä ymmärtää, mutta mikä ihmeen vessassa???? :D Muistaakseni toi tarhan ruokarukous ei ihan noin mene...

Tää ei nyt oikeastaan ole mikään hauska väläytys, mutta tyttö on keksinyt, että hänen kädessään kasvaa pikkuveli, jonka nimi on donatello..... En kyllä yhtään tiedä mistä on ton keksinyt, turtlesissa taisi olla Donatello, mutta ei ole kyllä tietääkseni ohjelmaa katsonut. on nyt parin kuukauden verran syöttänyt "donatelloa" leikisti ja illalla Donatellolla pitää olla oma unikaveri... Hm... pitäisköhän huolestua? :D

Pari kuukautta sitten tyttö tyhjäsi lusikkalaatikon meni huoneeseensa makaamaan, asetteli lusikat päälleen ja aloitti huutamaan "yssi, kassi nosto" "viisi kuusi ulos" Kun kysin mitä ihmettä tyttö tekee, hän sanoi että "Mulla on jumppapaiva" (Äitini on kova jumppaaja ja salilla kävijä, joten siitä toi jumppapäivä, mutta lusikat ja huuto ovat mysteereitä)

tyttö on jo kauan osannut värejä ja eräänä päivänä tummaihoisen pojan pyöräillesä meitä vastaan kun kuljimme vaunuilla tyttö huusi "äiti kato, mustapoika osaa ajaa valkosella pyölällä"

Näitä olisi vielä paljon, paljon lisää, mutta annetaaan nyt muillekin tilaa...       
      
      

tuikkuli71 - 24.06. 20:38    (36/121)    
vaalit
Voi kun ihania juttuja!

Oli vaalit ja sanoin silloin 2v. tyttarelle, etta mene herattamaan isa niin lahdetaan ulos aanestamaan. Tytto juoksi ylakertaan ja huusi "Isi, taytyy nousta ylos! Aiti lahtee ulos pitamaan kovaa metelia!"

Asumme aivan kirkon vieressa ja yhtena lauantaina lahtiessamme kauppaan kirkon ulkopuolella oli paljon ihmisia juhlavaatteissa ja sanoin, etta myohemmin on varmaan haat. Selitin, etta haat on silloin kun mennan naimisiin. Takaisin tullessamme morsian oli juuri saapunut ja tytto huusi innoissaan "No, nyt taalla on sita naimista!"

      
      
      

SOP74 - 24.06. 21:53    (37/121)    
Hauskaa on.. =D
Meillä on 4v tyttö ja kohta 3v poika, ja hauskoja juttuja tulee päivittäin.Tässä muutamia:

Meillä käytettyä sanastoa:

susihukka = kakkasisu "David ja taikahelmet"video= Teippi-video
punahilkka = punatulkku leijona karjuu = leijona karisee
sakset = leukaimet luomi = luumu
onki = kalonki joka ikinen = joka erinen
pippuri = läähätyspallo :D yhdessä = yhdekkäin
höyhen = höynä kypärä = käpyrä
kawasaki = savikori pippuri = pirppuli
rintsikat = ringalit kissa = kii-miau
korjata = koriittaa kadonnut = karottunu
avautua = avartua

Tytön taannoisia juttuja:
--"Äiti, korvassa on maustee.Maista vaikka!"ja tyttö kaivoi korvaa ojensi maistiaisen....
--Ja yhden kerran haalareita puettaessa käytiin seuraava keskustelu: "No, mihinköhän se lahje meni?" kysyin. Tyttö:"Se meni varmaan jäksille." Toinen lahje meni ok, siitä tyttö:"Se lahje oli kotona. Se ei menny mihkää."
--Ojensin mansikan, tyttö:"Eiku tässon rusetti. Äiti, ota rusetti pois!" >oli perkaamatta..
--Pikkusiskon ollessa masussa tyty tunsi ekakerran vauvan potkun ja huudahti "SEN JALAT TOIMII!!!" ..muutenkin tykkäsi kokeilla masua kun se "kuplii".. =)
--Pikkuveli oli kaatanut maustetta pöydälle, tyttö:"Äiti äiti, Eetu on kaatanu sun maustee. Se on kaatanu kaikki suolet pöydälle!"

Nämä tässä oli kirjattuna viimeajoilta. Näitähän riittäisi.. =D
      
      
      

Vadelma0503 - 24.06. 22:05    (38/121)    
Nää on aivan mahtavia!
Mä nauran täällä ääneen, mut yritän olla hiljaa, kun tyttö nukkuu tos vieres.

En oo aikoihin nauranu näin! Kiitos illan piristyksestä. Lisää näitä! Itellä ei vielä ole kokemuksia hauskoista jutuista, kun tyttö vasta 1v. eikä vielä puhu.       
      
      

Miunanna - 24.06. 22:12    (39/121)    
Siis meinaan täällä kuolla nauruun. Aivan ihania juttuja!
Oma poika on puolitoista vee ja jutut eivät vielä ihan tuolla tasolla ole, mutta kun näitä lukee, voi aavistella mitä on tulossa...       
      
      

Tiinuli - 24.06. 22:46    (40/121)    
Meillä poika 2v. puhuu paljon mutta ihan kaikesta ei vielä saa selvää...
Mutta hauskoja sanoja on jo varastossa. Kun hän haluaa limsaa hän heleällä lapsen äänellä ilmoittaa: "Anna pimppaa"
Puuha-pete on Puute-pete. Joku vääräleuka ystäväni kysyi vinoillen että mikäs sen peten tyttöystävän nimi olikaan? Pihtari-Anni vai...?
      
      
      

Tiinuli - 24.06. 22:46    (41/121)    
Meillä poika 2v. puhuu paljon mutta ihan kaikesta ei vielä saa selvää...
Mutta hauskoja sanoja on jo varastossa. Kun hän haluaa limsaa hän heleällä lapsen äänellä ilmoittaa: "Anna pimppaa"
Puuha-pete on Puute-pete. Joku vääräleuka ystäväni kysyi vinoillen että mikäs sen peten tyttöystävän nimi olikaan? Pihtari-Anni vai...?
      
      
      

samssu - 25.06. 10:12    (42/121)    
Kynävarpaat :P
Poikani ollessaan 1v 4 kk tuli aamulla herättyään keittiöön ja astui kuivaneen leivänmurun päälle. Hän istui lattialle, otti jalasta kiinni, poisti murun ja sanoi "hopusti imuroida" - siisti mies jo pienestä :D

Lakkasin varpaankynnet pinkillä kynsilakalla, poikani 1v9kk katsoi niitä ja sanoi "äitillä on kynävarpaat!"

Poikani leikkasi papan kanssa nurmikkoa. Kun nurmi oli leikattu, ruohonleikkuri pesty ja viety melkein takaisin varastoon, hän sanoi, että "leikataan pappa uudestaan", johon pappa sanoi, että "ensin ruohon pitää kasvaa, että on mitä leikata". Meni minuutti ja poikani sanoi "nyt se on kasvanut, nyt heti leikataan!"       
      
      

April - 25.06. 11:42    (43/121)    
Poika 1v 4kk leikki ukkinsa kanssa omassa huoneessaan legoilla, kunnes ukki totesi, että Formulakisat alkavat ja nousi lähteäkseen olohuoneeseen.
Silloin poikani tokaisi "Ukki, takaisin!"       
      
      

Tuoksuvadelma - 25.06. 13:18    (44/121)    
Meillä poika osasi heittää aika hauskan kun olin hermostunut
Kun taas vaihteeksi raskaushormonieni yllyttämänä mökötin jostakin koko perheelle ja tiuskin kaikille, poika totesi vain:

"Äiti kypsy siihen". En tajua mistä moisen on kuullut mutta oikeaan paikkaan tuli! :-) Ja olis naurattanut ellen olis ollut niin vihainen...       
      
      

Jästimamma - 27.06. 15:47    (45/121)    
Tosi kivaa luettavaa - kiitos. Tässä vielä viimeisin 5 v:mme toive - savuton kokko, kiitos!
Kiva lukea hymyssä suin tätä kertynyttä tarinapinoa, laitetaanpa tähän vielä meidän uusin.

5 v neitimme mielestä kokkomme ei toiminut kelvollisesti, vaan: "Tuo haisee, minä tukehdun!" Kuului, kun "asfalttiprisessamme" sai savusta ensi tuntemuksen nenäänsä, jota ei tietenkään vinut muualle siirtää vaan kokon olisi tullut palaa savuttomasti. Onneksi myöhäisemmässä vaiheessa kokkomme sai armon neidin silmissä kun tarjosi makkaraa tikun nokassa hillokseen ja mikä ihaninta sen sai syödä ilman "pöytätapoja".

Hymyillään nyt sitten hänelle ystävällismielisesti lisää. Hänellä on meneillään kausi jolloin kaikki "haisee". Vanhempiemme mökillä on valitettavasti oikein hieno ulkovessa ja se TUOKSUU mänty-kuorikkeelle. Tämä on aivan mahdoton ajatuskin neidillemme asiointimielessä. Onneksi siellä on pesusetti ja siinä mukana emalipotta ja tämä on tyttären pelastus.
      
      
      

Onna79 - 27.06. 16:00    (46/121)    
Pelottava pelle
Poikamme oli 2,5 -vuotias kun kaupan kassajonossa oli takanamme vanhempi ruova, joka oli erittäin voimakkaasti meikattu. Poika istui kärryissä ja sanoi kovalla äänellä: "Äiti ota mut syliin, kun mä pelkään tota pelleä." Rouva katsoi ensin poikaa, sitten minua ja lopulta siirtyi toiseen kassajonoon.       
      
      

äitsykäinen - 27.06. 16:10    (47/121)    
KULLI TULI!
Olimme eräässä lastentapahtumassa joitakin vuosia sitten ja Jari Kurri oli tapahtuman tähtivieras, jota kaikki äidit ja isät lapsineen kovasti odottivat. Olimme siirtyneet parkkipaikan läheisyyteen odottamaan H-hetkeä, kun auto kaartoi pihaan ja kaikki odottajat hiljenivät. Silloin poikamme 3v huusi täyttä kurkkua: Äiti, kulli tuli! Äiti, kulli tuli!       
      
      

sampukka - 27.06. 16:14    (48/121)    
HIH
ammiina:
Kun opetin tytölle ranskalaista suudelmaa, kysyi tyttö minulta "no äiti mikä on sitte "hampulilaassuukko" (hampurilaissuukko) (silloin oli vähän alle kaksivuotta)..

Mun on ihan pakko kommentoida =). Eikös ranskalainen suudelma ole kielisuudelma? Opetitko kuitenkin poskisuudelmaa? =)))
      
      
      

Dot. - 27.06. 18:24    (49/121)    
poika 2v.
oltiin juhannus minun mummolassani ja illalla kun alettiin hampaiden pesulle, poika huomas isomummon-ja ukin tekohampaat mukissa lillumassa.
ihmeissään tuijotti mukeihin ja sano: "äiti, tuossa on hampaat!...JA KIELI!!!"

kyllä sai taas nauraa :D       
      
      

ital - 27.06. 20:27    (50/121)    
Ihan vedet valuu silmistä kun naurattaa... :)
Ihania juttuja. Itsellä on dysfasia tyttö joka ei paljon puhu ja vielä vähemmän ymmärtää. Tuntuu, että paljosta olen jäänyt paitsi... :(       
      
      

agni - 27.06. 23:08    (51/121)    
Täältä lisää
Olimme uimarannalla.Vieressä oli noin 4v. poika mummon kanssa.Poika halusi että mummo lähtisi uimaan,mutta mummo ei halunut lähteä.Poka sitten huusi"mummo älä pelkää hukkua,kyllä se selluliitti sinut pitää veden pinnalla"


Tyttö silloin 3v.kysyi minulta,että "äiti minä tiedän miksi pikkusisko (7 kk).ei vielä kävele?Hänellä ei ole pattereita"       
      
      

ViiviVirtanen - 28.06. 01:41    (52/121)    
Ihania juttuja... Naurua pidätellen, mutta vähän haikeana näitä lueskelen. Oma tyttö on 2,5v. eikä vielä ole kuin muutama sana.
Tukiviittomia on vähän enemmän ja nyt nautin siitä, kun iltapalatoivetta kysyessäni tyttö viittoo innoissaan jäätelön ja kun sanon ei niin ilme muuttuu toiveikkaaksi ja hän viittoo karkkimerkin... :)

Yksi tuttu tyttö sanoi, että hänestä tulee isona kosmotulkki (kosmetologi). Toinen esitteli innoissaan uutta pyöräilykypärää ja sanoi: "Ato, yyrpää!" sorauttaen ärrän niin makeasti että. Ja onni ehkä, ettei tuota koota osannut vielä sanan alkuun sanoa... :)       
      
      

Geema - 28.06. 08:55    (53/121)    
Näitä pitäisi muistaa aina kirjata ylös että voi teininä hänen ystävilleen kertoa (kosto elää)
Meidän juuri täyttänyt kaksi osaa olla jo niin tomeraa pikkusiskoa isoveikalle joka on 11 vuotias vaikeasti vammainen. Istuivat takapenkillä ja veli heilutti jalkaa ja osui siskon sateenvarjorattaisiin jotka olivat kasassa jalkatilassa tennarillaan. Sisko siihen komentamaan "Tuhma tyttö! Ei saa potkia mun lattaita" Ja kieli vielä minulle että Santeli potkii minun lattaita.

Itse hän on mielestään reipas poika. No, eikai se haittaa onko tyttö vai poika, päättelimme ja sanoin että ole vain reipas poika. Nyökytti siihen että olen.

Sisko on kova myös hoitamaan vaikka komentaakin. Illalla kun veljeä vähän itketti niin meni viereen ja paijasi kädestä ja sanoi " Ei ole mitäänhätää. Kohta on puuloaika"

Mummolassa oli kertonut nähneensä punaisen ketun jolla oli pitkä häntä. ja se kettu oli tuolla tiellä. Isälleen kertoi että ajoi traktorilla ja se kaatui. Onneksi pääsi ylös.

Aikamoinen mielikuvitus.       
      
      

kanikuoma - 28.06. 10:09    (54/121)    
pikku filosofi...
4 v. tyttö oli touhunnut aamu seitsemästä kuten normaalisti ja viiden aikaan illalla isänsä huokasi "mistä ihmeestä sä saat noin paljon virtaa". Tyttö vastasi että "no tästä lapsuudesta"

:-)       
      
      

muumimamma-72 - 28.06. 10:29    (55/121)    
niitä on niin monia, mutta tässä muutama :)
tyttäreni, joka täyttää piakkoin 14 v, sanoi taannoin tämmöisiä :)

*hän oli mummon luona hoidossa, ja mietti mummon kanssa synonyymeja mummo-sanalle. Mummo ehdotti isoäitiä, johon tyttö tokaisi "iso sä kyllä olet, mutta et mun äiti, joten et voi olla isoäiti" :D

*oli kova tyttö halimaan , ja olimme mummon luona kylässä...istuimme sohvalla ja juttelimme. Tyttö könysi mummon selän taakse seisomaan ja hali mummoa seläntakaa tokaisten "mummo, rakastan sua takaapäin" :D

*kerroimme tytölle (ollessaan 11 v) että "meille tulee vauva, ja sinusta tulee isosisko". Tämä oli mietteliäs, tosin iloinenkin kuulemastaan, ja tokaisi "ai, te olette siis olleet silleen?" :D

*tytölle syntyi serkku hänen ollessaan 5 v. Kävimme sairaalassa katsomassa serkkua (ja tätiä) ja tyttö katseli tarkkaavaisena siskoni mahaa, ja kysyi "ai, tuleeko tuolta vielä toinenkin vauva?" :D
(luuli, että synnyttäneen äidin maha katoaa samantien)

Tämä tapahtui siskolleni:
Hänen poikansa oli 6 v kun hänestä tuli isoveli. Siskoni sectioitiin, ja hänellä oli pissakatetri sitten leikkauspäivänä...6 v poika ihmetteli sängyn reunalla ollutta pissapussia, tokaisten "äiti, mäkin haluan jaffaa..." :D

Onhan noita hauskoja juttuja, nämä tulivat nyt mieleeni :)
Lapset ovat ihanan "suoria" kommenteissaan :D       
      
      

Neffie - 28.06. 10:40    (56/121)    
Veljen tytär tuli huoneeseen ja kävi pinnistelemään kakkaa (vaippaan).
Äitinsä siihen tuumasi ääneen "Taitaa tulla kakka", johon tyttö vastasi "Niin minultakin!"       
      
      

Onna79 - 28.06. 15:41    (57/121)    
Meillä tehdään intternettiä
Kirjoittelin tuossa tunti sitten sähköpostia eräälle ystävälleni. Poikamme 3v8kk tuli luokseni ja kysyi: "Teetkö sä sitä intternettiä siks, että se meidän talo sitte valmistuu?"
(Alamme siis rakentamaan ensi kesänä)       
      
      

Pluton - 28.06. 17:33    (58/121)    
Hyviä juttuja :D
Viimejouluna meillä sairasti koko perhe oksennustaudin. Siitä kului noin kuukausi, kun esikoinen (silloin 2v) meni vessaan ja haki sieltä sankon ja jatkoi kävelyä makuuhuoneeseen. Minä kysyin, että mihin sinä olet menossa sen sankon kans, johon esikoinen: "Menen tuonne makuuhuoneeseen oksentamaan."
Olisihan näitä juttuja vaikka kuinka, tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen.       
      
      

kahdenäiti - 28.06. 21:09    (59/121)    
täällä kanssa 1 joka nauraa kippurassa. pari hauskaa meiltäkin löytyy
*poika on nyt 3v3kk ja tossa puoli vuotta sitten jumppasi isänsä kanssa lattialla patjan päällä.
isä oli lattialla kyljelteen ja poika yritti päästä pepun kohdalta seisomaan isin päälle. poika tokaisi: "ei toimi" ja hetken päästä: " liian iso peppu!"

muistaako kukaan sellaista leipämainosta jossa lapset kiertää museossa syöden leipää ja tulevat leipäveitsen kohdalle sanoen mikä toi on?
no tässä meidän versio.
*poika, nykyaikaisessa elämässä kysyi papalta "mikä toi on?" nähdessään papan lankapuhelimen jossa on näppäimet mutta pitkä johto.. papan puhelin meni vaihtoon että pienikin tunnistaa asian puhelimeksi

*odottaessani kuopusta yli vuosi sitten poika oli silloin alle 2 v ja keksin leikin (tai poika keksi, en muista) ÄITI ISO NORSU.
Mörisin siis kovasti ja kävelin isosti poikaa kohti kun maha oli iso ja pojasta se oli hauskaa.
Sisko syntyi aikanaan ja poika muisti leikin Äiti iso norsu. Sanoin ettei äiti ole enää iso, johon poika:" äiti mini norsu!"       
      
      

Situ - 29.06. 23:26    (60/121)    
3-vuotias poika:
Kaikki märäntyy: Siis kun sukat kastuu niin alkaa kauhea huuto (inhoaa kastumista) Äiti mun sukat märäntyy!

Aamulla seisoo portaiden yläpäässä herättyään ja huutelee isää joka on jo pojan nukkuessa livahtanut töihin: Iskää iskää.. Vastaa jo, no vastaa.. (sitten tietty ärtymys äänessään) Hyvä tavaton! *lähtee tömistelemään alas*

Kun ei meinaa leikit onnistua ts. joku ei mahdu johonkin yms. poika ottanut tavakseen kuiskia tiukasti jumala, jumala.. mistähän oppinut?       
      
      

Auringonkukka1 - 30.06. 00:09    (61/121)    
Meidän 3,5v poika
kuljetti kielloista huolimatta hiekkaa leikkimökkiin. Luulin siivonneeni kaikki hiekat pois, kun poika totesi; et löydäkää sitä minkä piilotin uuniin;)       
      
      

oowy - 30.06. 12:05    (62/121)    
Munansärkijä...
Meillä on kaksi innokasta leipuriapuria, 2v3kk ja 4v4kk, ja isompi on saanu lisänimen mummon pikku munansärkijä, koska osaa tai ainakin yrittää kovasti rikkoa munia leivottaessa, pikku hiljaa paranee taidot.

Olin tässä eräänä päivänä suihkussa ja tytöt olivat molemmat vannassa vieressäni, esikoinen katseli valtaisaa mahaani ja alkoi pohtia, että kaikkien kellä on vauva mahassa, pitää mennä lääkärille, että vauva tulee ulos. (Synnytys alkaa olla jo melko lähellä, joten olemme puhuneet, mihin tytöt menevät kun äidin ja isin pitää mennä sairaalaan) Hetken pohdittuaan tyttö kysyi, että mistäs vauva oikein ulos pääsee, ja selitin, että vauvalle on ihan oma reikänsä, mistä vauva sitten pääsee aikanaan ulos, eikä siitä reiästä tule muuta kuin vauva, siis ei kakkaa, eikä pissiä (mistä seurauksena tyttö selvitti illalla isälleen, että kun vauva tulee, äiti ei enää voi pissiä eikä kakkia =/ ) ja kerroin, että tytölläkin on semmoinen reikä, kaikilla tytöillä ja naisilla on. Tyttö kritisoi, että "eihän mulla oo vauvaa mahassa!" johon selvitin, että ei vielä mutta sitten, kun tyttö on kasvanut aikuiseksi niin kuin äiti. Tyttö istui pitkään hiljaa ja tuumasi viimeiseltä: "niin... Mun pitää ensin kasvaa naiseksi ja hyväksi munansärkijäksi" Ja tällä kierolla huumorintajulla varustettu äitihän repesi totaalisesti, että niin, kyllähän sitä pitää osata munia särkeä, että voi äiti olla...

Joku sanoi, että kun ei dysfasia-lapsen suusta kuulu vastaavia... Serkkuni, silloin 5v, dysfasia-lapsi, oli juuri puheterapiassa oppinut sanomaan Veen, jota ylpeä isosisko tietysti minulle esitteli, odotimme parhaillaan tätiäni täpötäyden kesäisen torin reunalla. Isosisko kannusti, että muistatko miten vee sanotaan ja poikahan muisti, harmi vaan että sillä hetkellä ei tullut kuin yksi veellä alkava sana mieleen, isänsä poika kun on... Ja ylpeänä taidostaan poika tietysti karjaisi vielä tämän sanan mahdollisimman kovaan ääneen. Siinä sitten isompina lapsenvahteina nolosteltiin naama punaisena, viistoista kesäisinä teinityttöinä, kun puoli torillista mummoja kääntyi tuijottamaan (ainakin sille tuntui!), että mitä se lapsi sanoi ja keneltä se on sen oppinut!       
      
      

uppo-nalle - 30.06. 15:27    (63/121)    
Ystäväni tyttö 2,5v. lainasi poikani sinistä pottaa. Pissattuaan katsoi kummissaan pottaan ja totesi sitten, että "mun pissa on vihreetä, koska mul on nuha".
(Pissa siis tietysti vain näytti vihreältä sinisessä potassa.)       
      
      

Marrasäippä-01 - 30.06. 22:42    (64/121)    
Tyttäreni 2v7kk:tta...
totesi minulle viime viikolla (hvin Pikku-Myy-tavalla), kun tein ekaa kertaa vatsalihaksia lattialla vauvan syntymän jälkeen "Lopeta se keikkuminen äiti!"
Tee nyt siinä sitten vatsamakkaroille jotain... :D       
      
      

plusplus - 01.07. 23:46    (65/121)    
nää on tosi hauskoja!! :o)
oma poika ei vielä puhu, mutta omasta lapsuudesta äitini on kertonut seuraavaa juttua:

asuttiin omakotitalossa aika hiljaisen tien varrella. portin kohdalla tie oli asvalttia, ja pikkuveljeni kanssa liiskasimme siinä muurahaisia hopealusikoilla (!). sitten samaan aikaan kun joku mies kulki sitä hiljaista tietä pitkin meidän kohdallamme, niin osui silmiini harvinaisen iso muurahainen ja huusin äidille (kovalla äänellä, tietty) "kato äiti, mulkku" ja osoitin epämääräisesti sen miehen suuntaan... mahtoi äitiä nolottaa... ;o)       
      
      

Sirkkupulmu - 02.07. 00:23    (66/121)    
Sukulaislasten tokaisuja (oma muksu vielä aika pieni):
Yksinhuoltajasiskoni asensi vuokrakämppäänsä suihkukaapin kun asennusmies oli myöhässä ja toimitettu kaappi törötti keskellä eteistä. Vuokraisäntä tuli katsomaan uutta kaappia ja ihmetteli, kuinka sisko oli saanut sen yksin raahattua kylppäriin ja asennettua (ja vielä ihan oikeinkin!). Siskon 2-vuotias tytär tokaisi tähän: "Meillä ei miestä tarvita!"

Serkku oli pienenä kokeilemassa uutta onkeaan ojassa. Palattuaan isänsä kysyi, että tuliko kalaa. Serkku tokaisi:"Hullu, ei ojasta kalaa saa!" Ikää n. 4 vuotta. Samainen serkku meni vähän vanhempana naapuriin kun siellä oli mummo kuollut ja poliisi pihassa ja kysyi poliisilta: "Oliko kyseessä murha vai luonnollinen kuolema?" Poika oli kova Komisario Palmu-elokuvafani...

Serkun 4 v. poika oli niinikään saanut uuden ongen ja huokaili isoisälleen: "Mä meneen onkimaan mun uudella onnella!"

Tämä ei ole niin kiva, mutta toisen serkkuni 1,5-vuotias hyppäsi ilman kuravaatteita kuralätäkköön ja vesi roiskui korkealle. Poika säästi äitinsä puhumisen vaivalta ja puki sanoiksi mitä äiti varmaankin ajatteli: "Voi vittu!"

      
      
      

baby05 - 02.07. 11:17    (67/121)    
Matkalla Muumimaailmaan
Ajelimme Naantaliin päin joku päivä sitten ja tyttö 4-v. istui hissukseen tuolissaan ja katseli ulos ikkunasta. Akkiä hän sanoi "ja tossa oli taas automaatti". Minä kysäisin ihmeissäni että "mitäs siellä tehdään" ja tyttö katsoi minua äimistyneenä, " no myydään tietenkin autoja!" Ja olihan niitä autoliikkeitä siinä useita vierekkäin...       
      
      

Tiivitaavi2 - 02.07. 12:26    (68/121)    
Poika 2v6kk
Viime viikolla mulla oli kova selkäsärky ja kerroin pojalle, että äidin selkä on tosi pipi, johon poika totesi, "et sittenhän sä voit äiti ottaa allelkialääkettä" (allergialääke, poika käyttää), johon totesin, että ei se kulta auta, johon poika vastasi,"et laitetaan sitten kolttisoonia" (korttisoonivoide)!

Aina kun poika lyö päänsä johonkin, niin hän toteaa, " tuli tukkaan pipi".

      
      
      

Maisa-Misella - 05.07. 10:29    (69/121)    
Pakko vielä kertoa
vaikka jo kerran vastasinkin tähän.


-pari päivää sitten sanoin meidän neljäveelle,että kyllä hänen ois jo aika oppia pyyhkimään peppunsa itse,johon poika:"mut äiti,mä oon sentyyppinen ihminen,etten tollasiin pysty":D

-Joku aika sitten meidät mieheni kanssa vihittiin,jonka jälkeen poikamme(4V.)kysyi,että mikä äidin nimi nyt on.Vastasin hänelle nimeni,johon hän:"saanko mä kuitenkin sanoa sua äidiks?";)

-MM-       
      
      

Nannuska78 - 09.07. 18:29    (70/121)    
Tytön (5v.) uusin laukasu tänään :)
Soitin pianoo ja lauloin. Lapset elämöi vieressä ja nahisteli. sanoin sitten, että saisko laulu-rauhan. Tyttö siihen vihasesti
"Laula sitten varis!" Ei myöntäny kyllä kuulleensa mistään, mutta aika hyvin osu :)

      
      
      

searay - 09.07. 18:55    (71/121)    
LASTEN SUUSTA
Tyttäreni 1v8kk meni piiloon nurkkaan ja sieltä tullessaan tokaisi mummille: "Kakka tuli vaippaan." Mummi lähti peseen peppua ja totesi lapselle, ettei täällä mitään kakkaa ole, vain pieni pipana! Tyttö vastasi mummille "TOI ON PIERUN KAVERI!"       
      
      

Alin@ - 09.07. 19:05    (72/121)    
Meidän poika ei paljoa puhu vielä
Mutta yksi ilta, poika oli menossa nukkumaan ja tv oli auki. Sieltä tuli juuri Leafin mainos. Poika tokaisi mainoksen jälkeen: Lefa,lefa =D       
      
      

abeba - 09.07. 21:03    (73/121)    
mahtavia juttuja...
Mieheni oli parivuotias, kun Lasse Viren voitti juoksusta kultaa. Virenistä oli kuvia lehdissä, kun hän juoksi maaliin kädet ylhäällä. Mieheni oli ollut äitinsä kanssa kirkossa ja katsonut ylösnousseen Jeesuksen kuvaa alttaritaulussa, Jeesuksella kädet taivasta kohti kohotettuina. Mieheni oli huutanut: "Äiti kato Vileeni!"       
      
      

ruun - 09.07. 21:33    (74/121)    
eräässä tarhassa kuultua:
(en tiedä pojan ikää tarkalleen) Oli juuri syöty ja vatsat täynnä. eräs poika taputteli massuansa ja sanoi: ai-jai kun on kupu täynnä, vielä kun sais pillua". tädeillä ollu naurussa pidätteleminen ku isi oli tullu poikaansa hakemaan illalla. mistäpä muualta poika moisen olisi kuullut.. :)       
      
      

kolmenmami - 09.07. 22:37    (75/121)    
Onpa hauskoja juttuja
Kunpa tulisi kirjoitettua kaikki tuollaiset jutut muistiin. Meillä 5-vuotias tyttö näki ulkona muurahaisia ja sisälle tultuaan kertoi tohkeissaan isälleen, että meidän pihalla on murhalaisia. Samoin veljeni Vilma-niminen koira on ollut milloin villakoira ja milloin villikoira.       
      
      

Santra-80 - 10.07. 22:18    (76/121)    
Tässä vielä pari...
Kävimme hesellä syömässä ja olimme juuri lähdössä kotiin. Odotin poikani (3v.) kanssa että siskoni kävi vessassa. Poikani kysyi: Onko tätillä pippeliä? Minä vastasin että ei. Poika sano siihen kovalla äänellä ylpeästi että minullapa on! Sen jälkeen rupes päät kääntyileen pöydissä ja hymyilevät ihmiset katto meihin ;)

Olin kotona päiväkahvilla ja mussuteltiin poikani kanssa keksejä. Poika sitten söi tarpeeksi ja pyyteli leikkimään. Vastasin että äiti syö vielä pari keksia ja tulee sitten. No poika meni huoneeseensa ja tuli hetken päästä taas pyytämään leikkimään. Sanoin taas että juon vielä vähän kahvia ja syön pari keksiä. Poika rupesi tökkimään mun mahaa ja sanoi hyvin hätääntyneellä äänellä että äiti ei sinne mahu enää! Lopeta jo se syöminen! Kyllä minä repesin nauraan ;)

      
      
      

Rekkalepakko - 10.07. 23:37    (77/121)    
Meidän poika on vasta 1v2kk, mutta osaa jo jotain sanoja...
Puhelimeen puhuminen on pojan lempipuuhaa, ja usein juttelee sukulaisten ja ystävieni kanssa puhelimessa. Tosin ainoa sana mitä hän sinne sanoo on "ihahaa", mutta on tosi hauskan kuullosta, kun hän selvästi kuuntelee mitä toinen sanoo ja sitten vastaa joka kerta erilaisin äänenpainoin: ihahaa.

Okei, ei toi kirjotettuna kuullostanu kovin hauskalta, mutta livenä on...

Itse pienenä tykkäsin laulaa ja esiiintyä kaikissa juhlissa. Kerran lauloin sitä "kas metsämökin ikkunas"-laulua, ja yht´äkkiä kaikki repesivät nauramaan ihan hulluna.

Olin laulanut: Kas metsämökin ikkunas, sielt tonttu KURKIS ULOSTAA...

( Jos joku ei tunne laulua, niin oikeat sanat menee "sielt tonttu ulos kurkistaa")       
      
      

pullenah - 11.07. 00:44    (78/121)    
Kerrottakoon nyt sitten kummitytöstä..
Nyt 5v ja nämä lohkaisut mielestäni aika veikeitä...

Heille tuli nokipoika puhdistamaan piippua, ja tytölle selitettiin sitten että nokipoika ottaa tuhkat pois. Tyttö sitten alkoi kutsua nokipoikaa "Tuska-mieheksi" Jostain syystä sanoo H-kirjaimen tilalle S-kirjaimen toisinaan. Eli tarkoitti tuhka-miestä.

Sitten pientä R-vikaa.. Tyttö tuli tohkeissaan selittämään miehelleni että "tulepas katsomaan minun pillustuksiani..." Mieheni hieman hämillään että mitenkä. Kyse siis piirustuksista.

Samainen tyttö kertoilee myös usein heidän kissasta, siitä jolla on kilpirauhanen....
(Kissalla on kilpirauhas-sairaus ja tyttö sitten tarinoi kilpirauhaskissan tekemiset..)

=) tälläisiä tuli mieleen..       
      
      

Dot. - 14.07. 21:45    (79/121)    
mehumunia..
mummoni kertoi että isäni oli pienenä sanonut viinirypäleitä mehumuniksi.. :)       
      
      

Mimulit - 14.07. 22:52    (80/121)    
Mieheni siskontyttö (silloin reilu 3v) oli mukana kun käytimme koiraamme lonkkatutkimuksessa ja samalla korvaan laitettiin tunnistustatska...
Koira on kultainennoutaja ja nukutuksessa makasi kyljellään lattialla tatskan laiton takia. Eläinlääkäri käänsi korvalehden silleen ylöspäin ja tyttö kurkkasi korvaan ja sanoi "Sehän on ihan niin ku kaivo!!!". Onhan se tietty kultasellaki aika iso se korvakäytävä, mutta kyllä sille naurettiinki!

Äiti on kuulemma hävenny silmät päästään minun kanssa, kun oon ollu ihan pikkulikka ja ollaan kuljettu paljo julkisilla... On tullu vaikka minkälaista kommenttia esim. bussissa (äiti, miks tuolla tätillä on maitoa kassissa??? Äiti, miks tuo setä on noin lihava...).

Oma tyttöki (2,5v) on kyllä päästelly harvinaisen hienoja sammakoita suustaan, harmi vaan että nyt ei tuu oikeen mitään mieleen (tyhmä minä, ku ei ikinä tuu kirjotettua ylös...). No, ainaki äsken tapahtuinen moinen: Oli menny muka piiloon omaan petiinsä, pää tyynyssä, pylly pystyssä, ja isi ettii... "Minneköhän se Jenni on menny piiloon??" "Onkohan se sängyn alla?" Petistä kuuluu vieno vastaus "Ei" ja naurunpurskahdus. Isi: "No, minneköhän se Jenni on oikeen menny??" "TÄÄLLÄ!!!" Että semmosta piiloleikkiä...

Pitää laittaa vielä jos tulee lisää mieleen!       
      
      

Jimsku - 14.07. 23:22    (81/121)    
Esikoinen aikoinaan tapaili sanoja näin:
Labyrintti = lavuaarilintti, vanilja = paneeli, rusina = lunetta, appelsiini = apseenia, McDonalds = mäkijonalssi, plus = lups, ulkona = ulossa.
Äitin mielestä niin hauskoja aikaoinaan ;D

Esikoisen ollessa 2v 3 kk oli tv päällä ja sieltä tuli joku kotimainen sarja. Tyttö istui olkkarissa kun minä olin laittamassa pyykkejä kuivumaan. Hetken päästä tyttö tuli perässä kädessään käsisaippua plo vessasta. Istui minua vastapäätä olevalle tuolille ja katseli kun ripustin pyykkiä. Hetken katseltuaan sanoi 3 kertaa peräkkäin per*le. (Oli ensimmäinen kerta kun kirosi..) ja ojensi saippuaplo:a sanottuaan minulle. Kysyin että mitä ihmettä teen saippualla kun tuollaisia höpöttelet. Vastasi topakasti että mennään pesee minun suusta tulleet sammakot. Hetken mietin että mitä ihmettä tuo tyttö oikee meinaa.. Kunnes Isä tuli valaisemaan minuakin. Siinä suomalaisessa sarjassa tv:ssä oli jokin nais-näyttelijä tokaissut mies puoliselle miehen kiroillessa: johan nyt sammakoita suustas päästelet. Ja kuinkas ollakkaan tyttö ajatteli noita kirosanoja sanoessaan saavansa sammakoita.. :D :D
Kyllä oli naurussa pitelemistä niin äiteellä kun isälläkin!!!
      
      
      

juulia24 - 21.07. 10:46    (82/121)    
Meillä periaatteena että syödään lautanen tyhjäksi, tyttömme 4v ei olisi jaksanut syödä kaikkea ja tokaisi,että täytyyhän äidin laittaa jotain biojätteeseenkin!
      
      
      

Nannuska78 - 24.07. 19:14    (83/121)    
Ego on kunnossa pojalla..
Juttelin sängyllä pötkötellen tänään miesystäväni kanssa, ja poika 3v. tuli koko ajan viereen kiehnäämään ja pölötti taukoomatta kaikkee omiaan. Kuunneltiin ja vastailtiin aikansa, mutta sanoin sitten, että annapa mun ja miehen puhua vähän aikaa. Poika siihen: "Ai mulle vai?" No, se nyt ei varsinaisesti ollu enää mielessä ;)       
      
      

Ninni83 - 24.07. 19:55    (84/121)    
Poika ei varsinaisesti vielä hirveesti juttele mutta...
Lempi sana on kalja/kaljaa Kaikki nesteet ovat siis kaljaa. kyllä on naama hieman punaiseksi vetänyt kun poika huutaa kovaan ääneen "kaljaa"       
      
      

Almalia - 24.07. 22:02    (85/121)    
Tyttöni,sillon 2½v,rakasti isänsä työ-autoa,beigeä Ladaa ja kysyi kun oltiin ajelulla meidän toisella autolla että miksei otettu Ladaa?Isä sanoi ettei äiti pidä sitä ja tyttö sanoi
että " sitten kun Maja iso,Majalla on OMA Lada"....

Se nyt ainakin meitä hymyilytti =)

Ja sitten hän kysi samassa iässä miksi mulla on pimppi karvoja,sanoin että ne tulee kun kasvaa,,,Maja sanoi että Sitten kun minä oon iso mullakin on.sitt oon kaunis... =)

Ja kun hän 4vuotiaana näki isovanhempien joulukalenterin hän kysyi ihmetellen että KENEN toi on,äitini sanoin että' ukin ja mun.Hei,mummi sanoi Maja;VAIN lapsilla on tollaset... =)       
      
      

Jästimamma - 24.07. 22:50    (86/121)    
Kiva kun näitä on kertynyt näin runsaasti, laitampa uusimman . Kuopus karkumatkalla
Kiva, että näitä lausahduksia on kertynyt näin kovin runsaasti, lisäänpä uusimman.

Kuopuksella on vielä rajallinen liikkumaoikeus, pihan pitää riittää, vaan niinhän sitä kävi, että oltiin hyvää vauhtia matkalla tielle ja ties mihin. Ei kun vauhti päälle ja perään ja mietin jo sopivia sanankäänteitä neidin luvatonta matkaa varten ja hieman ojennusvaihtoehtoakin.

Vaan tulin kysäisseeksi: "Mihinkäs sinä olet menossa?".
"Katsomaan onko Ukin talo vielä tuolla", paukahti vastaus epäräimättä.

Siellähän se kilometrin päässä olisi ollut ja mihinkäs se nyt yllättäen olisi sieltä lähtenyt. Vastaus riisui kyllä minut aseista ja piti ajatella koko asia uudelleen, sain sentään torut annetuksi, että talon sijaintia ei lähdetä yksin tarkastamaan, koska tielle ei ole hänellä lupa mennä mistään syystä.
      
      
      

tiili - 25.07. 23:25    (87/121)    
Puheliaan pojan kommentteja
Poikamme (3 v.) on todella kova puhumaan ja laulamaan. Eräänä päivänä hän yllätti minut sanomalla:" Äiti, sää oot ulosottomies!" Oli kuulemma Muumeista (?) oppinut uuden sanan.

Aku Ankkaa lukiessa Milla Magia vääntyy Miika Matiakseksi (pikkuveljen toiset nimet).

Lompakko on tosi vaikee sana, se lausutaankin komposti. Kilpikonna=pilkiponka, eläimet=emmäälit, sinappi=sininappi

Kaupassa poika lauleskelee usein ja yleensä kaikkea muuta kuin lastenlauluja. Viimeisin esitys oli Frederikin "Linta, Linta, oo Linta; Linta Linta muistan sua... Kake Randelinin "Tilipäivä koittaa..." on myös suosikkilistalla. Meillä kuunnellaan paljon kaikenlaista musiikkia.       
      
      

nelli74 - 25.07. 23:34    (88/121)    
2-vuotiaalta kuultua
Poika tuumasi tädilleen: äti, allaatit peekeekka mukka. Tädiltä meni hiukan yli hilseen mutta onneksi äiti ymmärtää pojan omaa kieltä: poika halusi mukaan parvekkeelle sandaalit jalassa...
Traktori on akki, mutta rekka on osattu jo ihan pienestä pitäen. Autoja laskee yksi, kaksi, kuusi. (Niitä voi olla vaikka kymmenen).
Onneksi puhe alkaa luistaa paremmin ja sanatkin alkaa tulla oikein. Vihko on ostettuna että saadaan parhaat sanat talteen =)       
      
      

skp - 26.07. 00:12    (89/121)    
Heh...
Kummipoikani tykkää kovasti dinosauruskirjoista ja -elokuvista. Ollessaan mummonsa luona kylässä hän kysyi että meinasitko mummo vielä saada lisää lapsia? Mummo tietysti vastasi ettei saa enää lapsia.
Kotiin mentyään kummipoikani tuumasi äidilleen että tiesikö tämä mummon kuolevan sukupuuttoon!!! (dinot kuolivat sukupuuttoon kun eivät enää saaneet lapsia...) ;oD       
      
      

BoredToDeath - 26.07. 14:49    (90/121)    
Meillä kuultuja:
2v suusta tulee näitä letkautuksia koko ajan:

- "Äiti tyhmä. Isille uusi äiti." (oli pientä erimielisyyttä siitä, pitääkö käydä nukkumaan...)
- "Äiti tekee sänkyhommia." (laitoin vuodesohvaan lakanoita ja peittoja)
- "mummivaari asuauto näköaine asuauto" (mummin ja vaarin asuntoauton näköinen asuntoauto)
- Poika istui potalla, ja sanoin että teepä se kakka myös nyt. Poika yritti, ja huokasi tosi masentuneena "Ei tuu kakka. Huono pylly." (Meinasin tukehtua pidätettyyn nauruun, ole siinä sitten lohduttamassa että ei se mitään...)       
      
      

Jästimamma - 26.07. 18:16    (91/121)    
Jos ei muuten niin yhteispelillä sitten
Pakko on heittää tuohon (toivottavasti, että lopullisesti hermostu näihin, niitä kun näyttää riittävän) BoredToDeath:in pottaongelmaan tämän päivänen kokemus. Kuopus hoitaa potta-asiat avustettuna ja ohjattuna oikein hyvin, vaan itsenäisyys asiassa puuttuu lähes tyystin. Josko se itsenäisyys löytyisin niin nyt lämpiminä päivinä on yksi potista ollut ulkosalla siltä varoin, että jos vaikka kelpaisi. Tietysti mainostin asian hoitamista ja kappas vaan hienosti oli pisut hoidettu ja minä kehumaan kuopusta, että hienoa, hienoa niin sitä pitää... Vaan tulee 5 v paikalle ja paljastaa salaisuuden, "Sinä pyysit pissimään pottaan ja minä kävin". Että jos ei muuten suju niin avustaja sitten paikalle ,-).       
      
      

p..pitkätossu - 26.07. 22:59    (92/121)    
tämän päivän paras meillä
käveltiin kadulla ja vastaan pyöräili vanha nainen, jolla oli päällä kirkkaanpunainen tuulipuku jossa oli edustassa valkoiset pystyraidat ja ihan harmaat pitkät hiukset. meidän kohta 4-vee poika riemastui ja huusi: "äiti kato joulupukki! ja ajaa vielä fillajilla!"

kieltämättä mummo oli kyllä joulupukin näköinen :)       
      
      

z-b - 26.07. 23:22    (93/121)    
meidän tyttö oli vajaa 2 v, kun
hän oli koko joulun kuunnellut tarmokkaasti tiernapoikia, jonka levyn piti aina olla päällä. niinpä hän osasi pitkät pätkät ulkoa. sitten olin kerran marketeilla hänen kanssaan ja kassojen jälkeen siinä syötiin välipalaksi banaania, kun tyttö alkoi yhtäkkiä laulaan isolla äänellä, että hoo jos minä olen musta... ihmettelin, että mistä se nyt yhtäkkiä tuli tytön mieleen. sitten näin tosi mustaihoisen miehen kävelleen meidän ohi... tyttö muisti varmaan, että tiernapoikakuvassa oli yksi mustaihoinen laulaja. kyllä mua vähän kuitenkin nolotti.       
      
      

maria80 - 27.07. 07:47    (94/121)    
Meiltä muutamia...
Taisi olla viime kesänä, kun oltiin menossa uimaan; Minä olin jo pakkaamassa autoa ja poika (5 v) juoksi isänsä luokse ja huusi; Saadaanko ottaa mukaan rypäleet? missä ne rypäleet on? Isä ihmeissään katseli ympäri keittiötä ja sanoi sitten lopuksi ettei tiedä. Poika rupesi jo hermostumaan; missä ne uudet rypäleet on, mitkä äiti tänään osti? Isä teki uuden tarkastus kierroksen keittiössä. Ei löytynyt rypäleitä. Isä sitten kysyi oletko varma että äiti osti rypäleitä? Poika jo vihaisena; Joo joo, semmoiset harmaat uimarypäleet? Ei ole varmaan vaikea arvata että poika tarkoitti räpylöitä =D...

Myös tytön R-vika tuotta välillä koomisia tilanteita. Isä tyttö (5v) olivat käymässä apteekissa. Parkkipaikalta oli sitten juuri lähdössä maastoauto

1

3517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jenni8

      "oowy - 30.06. 12:05 (62/121)
      Munansärkijä...
      Meillä on kaksi innokasta leipuriapuria, 2v3kk ja 4v4kk,

      Olin tässä eräänä päivänä suihkussa ja tytöt olivat molemmat vannassa vieressäni, esikoinen katseli valtaisaa mahaani ja alkoi pohtia, että kaikkien kellä on vauva mahassa, pitää mennä lääkärille, että vauva tulee ulos. (Synnytys alkaa olla jo melko lähellä, joten olemme puhuneet, mihin tytöt menevät kun äidin ja isin pitää mennä sairaalaan) Hetken pohdittuaan tyttö kysyi, että mistäs vauva oikein ulos pääsee, ja selitin, että vauvalle on ihan oma reikänsä, mistä vauva sitten pääsee aikanaan ulos, eikä siitä reiästä tule muuta kuin vauva, siis ei kakkaa, eikä pissiä (mistä seurauksena tyttö selvitti illalla isälleen, että kun vauva tulee, äiti ei enää voi pissiä eikä kakkia =/ ) ja kerroin, että tytölläkin on semmoinen reikä, kaikilla tytöillä ja naisilla on. Tyttö kritisoi, että "eihän mulla oo vauvaa mahassa!" johon selvitin, että ei vielä mutta sitten, kun tyttö on kasvanut aikuiseksi niin kuin äiti. Tyttö istui pitkään hiljaa ja tuumasi viimeiseltä: "niin... Mun pitää ensin kasvaa naiseksi ja hyväksi munansärkijäksi" Ja tällä kierolla huumorintajulla varustettu äitihän repesi totaalisesti, että niin, kyllähän sitä pitää osata munia särkeä, että voi äiti olla... "


      Hauskoja juttuja, saa nauraa ihan silmät vedessä:) Eikö lapselle voi opettaa että tytöillä ja naisilla on pimppi? Reikä kuulostaa aika kliiniseltä ja esineellistävältä. Olisi varmaan hyvä että tytöt alkaisivat arvostamaan omia sukupuolielimiään. Ei kai pippelikään ole "putki tai letku:)?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe