Kumpi hamsteri vai kani?

Nakke

Kumpi olisi helppo hoitoisempi kaksi kääpiöhamsua vai pikku kani?

19

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No one

      Tarvitseeko sitä edes perustella. Siistimpi elukka.

      • Hilla

        No mä en sun mielipidettäs tiiä mutta mun mielestä kani ei oo siistimpi kun hamsteri,mulla oli joskus 3kääpiö kania ja ne kakkas kokoajan ihan hirveesti ja mun serkulla oli taas yks kani ja se vasta kakkas sillä oli oma kakkakippo mutta se kakka joka puolelle.Nyt mulla on kääpiöhamsteri ja se on kiltti ja siisti.osaa pissata ja kakkata omaan kippoonsa eikä siitä oo niin kovaa työtä ei edes kahdesta täytyy häkkikin siivota vaan kerran viikossa! ja mä luin netistä että kanin häkki pitää siivota 3kertaa viikossa!!!!!!!. ota 2kääpiö hamsteria


    • pidemieli

      Eikö sun kannattaisi itse etsiä tietoa näistä molemmista eläimistä PALJON, ja sitten miettiä kumman ottaa. Molemmissa eläimissä on silti työtä ja sä oot vastuussa niistä. Eläintä ei oteta sen perusteella, että se olisi helppo hoitoinen.
      Helppo hoitoista eläintä ei olekkaan, mutta ehkä kääpiöhamsteri olisi kania helpompi...

    • Kalle kani

      Kani Ehdottomasti!!!!!!!!!

      • HIlla

        Kukaan ei voi sanoo että kumman eläimen sä otat koska onhan nyt ahmsustakin työtä.Mutta mietippä tarkkaan että kummasa pidät.mene osotteeseen www.kanit/kääpiöhasmterit.net sieltä löytyy vaikka mitä kivaa siellä on paljon kuivia molemmista eläimistä ja sit siellä on palapelejä kanieista.ja kaikkia pelejä siellä opetetaan ottamaan vastuuta lemmikistä.Niin ja jos ei pysty itseään kunnolla huolehtimaan esim kerään tavaroitaan.niin ei kykene myöskään hoitamaan mitään eläintä.


    • Sirkku

      Kaksi kääpiöhamsteria on helpompi hoitaa kuin kania...ainakin siivouksen määrässä, mutta kani on seurallisempil

    • Leenu

      2 hamsterii on helppohoitoisempi vaihtoehto. Mulla on 3 dekua, ja jos mulla ei olis niitä, ni mulla ois venäjänkääpiöhamstereja tai gerbiilejä. Gerbiilit on hyviä lemmikkejä kanssa, ne ei haise. Hamsteri on käytännöllisempi esim. harrastuksien ym. kiireiden vuoksi. Kanin kanssa täytyy jaksaa enemmän, ja kasvaessaan se tarvitsee ulkohäkin. Hamsterit ovat myös halvempia. Kanin lämmitetty ulkoilmatalvihäkki esim. maksaa paljon. Suosittelen hamsuja!!!

      • Hilla

        Kumman sä otat kanin vai hamsterin? näiden vastauksien johdosta?!?!


    • tanja

      mul itelläni on kani mutta se riippuu siitä haluatko monivuotisen vai ei niin kauan elävän lemmikin jos haluat pitkäaikaisen lemmikin niin kani mutta jos haluat lyhytaikaisen niin hamsu itelläni ollu parhaimmillaan 11 hamsuu ja nyt on kani luulen että hamsu on helppohoitoisempi

    • L

      Molemmat tarvitsevat ainakin seukit asiat:

      2 kääpiöhamsteria:

      *suhteellisen iso terraario
      *vessakuppi
      *väh. kaksi vessakuppia
      *pesä koppi
      *putkia
      *muita leluja
      *ruokakuppi

      Kääpiökani:

      *ISO häkki
      *vessa kuppi
      *heinä seimi
      *ruokakupit
      *juomapullo
      *ja muut tarvikkeet

      Mieti, kanikin elää suh. kauan, hamsterit noin 2-3 vuotta, pystytkö huolehtimaan niistä niiden loppuelämän? Entä kun lähdette lomille, tiedätkö ketään joka osaa ja haluaa hoitaa lemmikkiänne loman ajan?

      Suosittelen tutustumaan molempaan lajiin hyvin tarkkaan. Lainaa kirjastosta kirjoja, lue netistä. Hyviä osoitteita on mm.

      Kanit:
      * http://www.liaani.net/jyrsijat/kani.html
      * http://koti.mbnet.fi/sonjalin/kani/index.shtml
      *http://www.sydamenvaltaajat.com/elaimet/jyrsijat/rotutietoa/k/kani.htm

      Hamsteri:

      * http://www.hamsteriyhdistys.net/index2.html
      * http://www.liaani.net/jyrsijat/khamster.html

      Lue kokonaan tuo hamsteriyhdistyksen sivu. Ja muutenkin opettele tuntemaan lajit, ettet sitten tule valittamaan jos päädyt hamsuun: "Mun hamsu pissii matolle, mitä teen? Se ei suostu tuleen syliinkään!! Mitä teen???.

      Muista hankkia kaikki tarvikkeet lemmikillesi, kumman nyt sitte otatkin. Itse henkilökohtaisesti ottaisin käpsyt, ne on semmosii mukavii.. =)

      Ilmottele joskus tänne että kumpaan päädyit!!

    • jennifer

      kannattaa ottaa,,, mutta se on paaaljon vaikeempi hoitaa.. mulla itelläni on yksi angorakani ja kaksi kääpiöhamsua... käy vaikka sivuilla www.geocities.com/heidinkotisivuset/kk sieltä löytää hurjasti hyvää tietoo kaneista.. ja voi kysellä kaikkee kivaa ;D ja hamsterit elävät lyhkäsempään!!! että joo..

      • Kaisa

        tuollaista asiaa ei kannata kysyä koska jotkut sanoo kani!! jotkut että hamsteri on parempi.joudut kuitenkin itse päättämään kumman otat koska se on ymmärrettävää että kaikki sanovat molempia eläimiä.Tutkippa todella tarkkaan nämä eläimet mene googleen osote on www.google.com kirjota sitten siihen googleen että hamsterit sitten kun olet tutkinut hamsut.kirjota googleen että kanit ja tutki ne.sitten taidat jo tietää kummasta on enemmän hoitoa edes jonkun verran enemmän koska en voi sanoa että kummasta on kovempi työ koska molimmista on kova työ ja vastuu ja riski sairastumisesta.Mutta kai sinä ymmärrät että kukaan ei voi tietää kumman sinä haluat kyse ei ole pelkästään hoidosta vaan myös siitä että pidätkö siitä huolta mieto tarkkaan että kannattaako sinun edes ottaa mitään lemmikkiä mieti sitä asiaa vanhempiesi kanssa.minä itse olen hoitanu 2ponia jo 2vuotta 11vuotiaasta nyt olen 13 ponit ovat minulle kaikki kaikessa sitä harkitttiin todella pitkään ja ensin ei meinattu edes ottaa kok poneja mutta sitten isä snaoi että sitten otetaan jos huolehdit niistä hyvin ja syötät peset harjaat lenkität ja olet niiden kanssa.


    • KaniFani

      Mun mielestä helppohoitosempi on hamsu.... ite omistan jyrsijöistä kax kania, rotan ja hamsun.... tai eihän kani oo jyrsijä, mut kuitenkin... tiiän, et hamsu on helppohoitosempi kun kani..... tai ainakin mun kanit sotkee tosi paljon.. hamsu on aika siisti eläin... mut taas toisaalta kani on seurallisempi eläin ku hamsu....

      • Hilla

        todellakin kani on jyrsiä jos se ei olisi jyrsiä ei se pystyisi syömään kunnolla porkkanaa.Asia on näin,mutta jos saan kysyä OTATKO KANIN VAI HAMSTERIN VAI OOTKO JO OTTANU JOMMANKUMMAN VOISITKO YSTÄVÄLLISESTI VASTATA MINULLE?!?muutkin haluavat varmasti tietää kyseisen ja vaikean asian vaikka ei näistä vastauksista varmaan paljon apua ollu!MUT TON KAISAN VASTAUKSESTA EHKÄ AINAKIN MULLE OLIS


    • Pipa

      Ota rotta, et kadu.

    • kaktus90

      ehdottomasti kani!RUUSUT: kani elää kauan siitä tulee
      luotettava ja rakas kaveri se ei nuku päivisin ja helppo hoitoinen,suloinen ja kiltti
      RISUT:tilaa vievä,kynsienleikkuu hankalaa jos ei kania ole opetettu siihen.
      Mä ottaisin sinuna kanin koska hamsteri ei elä niin kauaa, mutta hamsteri ei vie niin paljon tilaa ja on söpö.ja kani on ehkä vähän hankalampi hoitoinen kuin kani.

    • Marjaana

      Moi.

      Olen 18 -vuotias tyttö ja haluaisin kertoa oman näkemykseni kanin hoidosta.

      Jokaista lemmikkiä on tottakai hoidettava hyvin eikä eri eläinten hoitojen vaikeutta voi oikeastaan edes vertailla. Kania hoidetaan eri tavalla kuin hamsteria.

      Kanin hoitoon tarvitaan häkki, uusi maksaa n. 400mk. Käytettyjä saa halvalla, jos vain viitsii etsiskellä. Häkin pituus suht. pienelle kanille n. metri ja korkeus n. puoli metriä.

      Juomapullo on ainakin omalla kohdallani ollut huono, häkinseinään kiinnitettävä juoma-astia on toiminut loistavasti! Kani saa juotua siitä paremmin kuin pullosta. Lisäksi veden määrää ja laatua tulee tarkasteltua paljon enemmän, mikä on ainoastaan hyvä asia.

      Ruokakippo, seinään kiinnitettävä, on tottakai pakollinen.

      Tavallisista ruokakaupoista saa suolakiviä (pakollinen), ruokaa, heinää (oltava koko ajan) ja purua. Lemmikkiliikkeistä saa lisää tavaraa jos siltä tuntuu. Nämä tarvikkeet eivät todellakaan ole kalliita.

      Häkki on siivottava, kun siltä näyttää. Jokaista papanakasaa on turha lähteä noukkimaan, mutta pissat olisi hyvä ottaa päivittäin ihan jo senkin takia, ettei se haise. Myös kani tarvitsee kuivat purut. "Kaikki purut pois" -siivous n. kerran viikossa. Pissoja voi ja täytyy ottaa useammin. Ei suuri homma. Itse olen tehnyt mehutiivistekannusta "lapion", jota käytän häkin siivoamiseen. Kätevää.

      Ulkotarha ei ole pakollinen, omalle kanilleni olen ostanut kissanvaljaat ja tehnyt n. 10 metriä pitkän talutushihnan. Sisäkani ei kaipaa ulkoilmaa, raitista kylläkin. Kunhan kani saa olla asunnossa vapaana, on se tyytyväinen. Ulkoilma on "luksusta".

      Kani on myös aika ajoin pestävä. Omani pesen n. 1½ kk välein, aina kun sen alapää alkaa muistuttaa kaatopaikkaa tai se selvästi haisee. Kani tottuu pesemiseen, kunhan sen aloittaa pienestä asti. Omani pesen pesuvadissa eläinshampoolla. Korviin ei saa mennä vettä, pesen ainoastaan muun ruumiin ja liotan kakkakikkareita ja yritän saada ne irtoamaan..

      Kääpiökani on pienikokoinen ja seurallinen, oppii nimensä ja paljon muutakin. Oma kanini tuntee sanan EI ja paljon, paljon muuta.

      Kanissa on paljon työtä, sillä se on seurallinen. Sitä ei missään nimessä saa jättää johonkin yksinäiseen paikkaan, jossa se näkee harvoin ihmisiä. Meillä kani oli ennen olohuoneessa, nykyään eteisessä. Kaikki, jotka kulkevat ohi, rapsuttavat sitä eikä kani pitkästy. Se voi myös seurata muiden ihmisten elämää. Silti kani ei saa olla "liian" häiritsevässä paikassa, se tarvitsee myös päiväunensa ja rauhaa. Sen kuulo on ERITTÄIN hyvä.

      Kania on myös ulkoilutettava päivittäin, mitä enemmän sen kanssa jaksaa olla, sitä parempi. Meillä kani loikkii päivittäin vapaana, lähinnä aamulla ja illalla yhteensä muutaman tunnin. Sitä on jonkun "katsottava" koko ajan, silitettävä tai mentävä perässä.

      Kanissa on paljon hoidettavaa jos sitä haluaa hoitaa kunnolla. Jos vähänkään tuntuu, ettet jaksa, älä ota eläintä. Sen elämä on Sinusta kiinni, oli kyseessä sitten kani tai hamsteri.

      Kiitos.

    • hamstre

      HAMSTERI EHDOTTOMASTI!!! Omistin ennen kolme kania kanit olivat kyllä söpöjä mutta käytös tavat puuttui vaikka mitä yritettiin pidettii joka päivä sylissä, valjaissa, juoksentelammassa lattialla yms... Nykyään omistan kaksi hamsteria ja ne ovat tuplasti kivempia toisin kun kanit. Kaneissa on paljon työtä mutta se ei riipu milliäkään työstä jokaista eläintä pitää hoitaa vastuullisesti ja kaikissa on omat työnsä mutta sun kannattaa päättää ite. Jos sinulla on paljon harrastuksia tai ettei sinulla ole paljon aikaa lemmikille päivisin suosittelen hamsteria jos haluat pitkä ikäisen lemmikin suosittelen kania ja jos haluat seurallisen lemmikin suosittelen hamsteria. Riippuu aika paljon yksilöstä onko päivä vai yö eläin mun hamsterit on päivisinkin hereillä ja illalla menevät pesäänsä nukkumaan:) Mutta joka tapauksessa sinä päätät lemmikkisi mutta suosittelen tosiaan hamsteria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      354
      3153
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      117
      1157
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1147
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      129
      937
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      158
      734
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      717
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      717
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      679
    Aihe