Transdnistria

Oletko käynyt?

Onko joku käynyt Transdnistriassa? Onko turvallista, mitä muita kokemuksia?

3

2033

Vastaukset

 • Hei

  Kävin kesäkuussa 2005 Transdnistrian pääkaupungissa Tiraspolissa. Turvallisuustilanne on hyvä. Helsinki perjantai-iltaisin tuntuu turvattomammalta. En suosittele kuitenkaan omalla autolla menemistä, koska paikalliset miliisit rahastavat helposti ulkolaiselta saadakseen lisätuloja. Sama pätee Moldovaan.

  Transdnistriaan pääseminen ei käynyt noin vain. Moldovalainen ystäväni hoiti paperisodan, joka suomalaiselta olisi vienyt aikaa. Me selvisimme noin tunnin jonottamisella. Byrokratian rattaita voitelimme X-summalla euroja. Hiukan iljetti etuilumme, mutta maassa maan tavalla.

  Moldovan ja Transdnistrian rajamuodollisuudet sujuivat kivuttomasti. Suurin syy lienee ollut se, että moldovalainen ystäväni hoiti puhumisen.

  Jos käyt Tiraspolissa, niin et tule pettymään. Vanha kunnon CCCP on siellä voimissaan. Maksaminen onnistuu sekä Moldovan leillä että euroilla. Heillä on myös oma rupla, joita toin muistoksi.

  Tiraspolista löytyy tasokas saksalainen ravintola.

  Käyhän katsomassa Sheriffin jalkapalloareenaa ja mieti, milläköhän rahalla se on tehty.

 • Kyllä T.nestriassa kannattaa käydä, jos haluaa nähdä perinteistä Itä-Eurooppaa. Tietysti siinä on omat ongelmansa, kuten aina extreme-matkailussa, mutta matkaan vaan.

  Kannattaa myös tutustua Moldovaan ja Romaniaan. Molemmat hienoja maita. Kiersin kaikki (T.nestria, Moldova, Romania) kesällä 2005 ja tilanne oli rauhallinen, vaikkakin korruptoitunut ;D

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  131
  3968
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  95
  3757
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  87
  2359
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1064
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  35
  505