Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

vierailut kolmiviikkoisen kanssa

Susanna

On rasittavaa, kun minua yritetään vetää kotoani kolmiviikkoisen vauvan kanssa ties mihin anopin kissanristiäisiin jne.

Viikonloppuna tavattiin molemmat isovanhemmat, huomenna isotäti. Silti anoppi odottaa meitä TAAS huomenna kylään, mieheni on taipumassa ja minulle vihainen kun sanoin ettei mennä, liikaa menoja ja vierailuita. Kolmeviikkoinen on kuitenkin vielä aika pieni.

Minusta vauva oli eilen levoton, oma äitini sanoi että vauvaakin hermostuttaa kun tapaa niin paljon ihmisiä.

Haluamme olla vielä rauhassa. Kai siihen on oikeus?

Miten teillä? Minkä ikäisen vauvan kanssa aloititte menemisen?

9

2644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pienen kanssa.

      meillä käytiin parin viikon ikäisenä eka kerran vierailulla mutta sitten olikin pitkä väli seuraavaan vierailuun. sano anopille että tulee se teille niin ei tartte vauvaa turhaan raahata paikasta toiseen. tottahan se on että vauvakin hermostuu liiasta höykkyyttämisestä. iloisia hetkiä:)

    • Sissy

      Me emme pienen vauvan kanssa käyneet missään muualla kuin neuvolassa ja marketissa. Pyysimme isovanhemmat meille kylään ja sanottiin vielä ettei pitkiä vierailuja kiitos. Lisäksi saivat tuoda kahvin kanssa syömiset itse. Pitää osata olla itsekäs.
      Vauva tosiaan hermostuu kun on paljon vieraita ympärillä. Pieni vielä nukkuu paljon, eikä välttämättä osaa rauhoittua nukkumaan jos on hälinää ja menoa (nostelua, pukemista yms). Sitten se itkee jo pelkkää väsymystäkin.

    • äippä

      Sanot vaan ettei käy, koska lapsen etu on etusijalla. Totta on mitä edelliset kirjotti, että vauva hermostuu moisesta hyysäämisestä. Onhan siinä noin pienellä totuttelemista siihenkin, että elää ylipäätänsä kohdun ulkopuolella. Me vietettiin ensimmäiset kolme viikkoa hiljaiseloa kotona, emme käyneet vauvan kanssa edes kaupassa. Tai jos jossakin kävimme, pidin huolen siitä, että vauvalla on oma rauha. Ja olihan se ihanaa itsestäkin vain olla kotona ja keskittyä vauvaan. Hölmöä, jos sukulaisesi eivät sitä tajua.

    • toisinajattelijaxxx

      Meillä vauva on kulkenut joka paikassa mukana syntymästä saakka, samoin vieraita on lappanut koko ajan. Minä näen asian niin, että vauva tottuu heti kaikenlaiseen menoon ja osaa nukkua vaikka jotain ääniä kuuluisikin. En tiedä onko vaan sattumaa että poika, nyt 6 vkoa, nukkuu missä vaan ja milloin vaan.

      • elomamma

        poikamme on nyt 1kk vanha, olemme kyllä vieneet poikaa kylään joka puolelle ja meillä on käynyt paljon vieraita.. Ja poika nukkuu vaikka olisi meteliä, parempi opettaa nukkumaan metelissä saatikka ihan hiljaisessa.


      • Mamma-80 & pieni mies 2...

        meillä pikku mies 2kk nukkuu myös ihan missä vaan, -välillä melkein jopa tuntuu että nukkuu paremmin mitä enemmän melua... ;)
        kylässä ollaan käyty heti laitokselta päästyä, (itseasiassa mentiin koiranäyttelyyn suoraan laitokselta ja seuraavana vk.loppuna uudestaan...)
        kyläilyt tehdään nykyäänkin toki vielä täysin vauvan ehdoilla, eli kylään lähdetään syönnin jälkeen,-jolloin unet nukutaan hienosti turvakaukalossa ja kylästä kotiin lähdetään myös juuri syöneenä, -homma toiminut ainakin meillä!
        mutta toki omaa rauhaakin täytyy rutkasti olla ja niin kuin jo mainitsin,-vauvan ehdoilla mennään!!


      • nuppunen
        Mamma-80 & pieni mies 2... kirjoitti:

        meillä pikku mies 2kk nukkuu myös ihan missä vaan, -välillä melkein jopa tuntuu että nukkuu paremmin mitä enemmän melua... ;)
        kylässä ollaan käyty heti laitokselta päästyä, (itseasiassa mentiin koiranäyttelyyn suoraan laitokselta ja seuraavana vk.loppuna uudestaan...)
        kyläilyt tehdään nykyäänkin toki vielä täysin vauvan ehdoilla, eli kylään lähdetään syönnin jälkeen,-jolloin unet nukutaan hienosti turvakaukalossa ja kylästä kotiin lähdetään myös juuri syöneenä, -homma toiminut ainakin meillä!
        mutta toki omaa rauhaakin täytyy rutkasti olla ja niin kuin jo mainitsin,-vauvan ehdoilla mennään!!

        mie tulin vauvan kans sairaalasta ja samana päivänä mentiin käymään kahdessa kyläpaikassa.Mut jokainen toimikoon miten parhaaksi näkee.Älköön kyläilkö jos ei tee mieli,siihen kyllä on oikeus.Mua päinvastoin yritettiin pitää kotona mut en jaksanu sielä olla :)lapsi on nyt 2kk ja melkoinen kyläluuta..


    • Anonyymi

      Kolmen elämässään menestyneen lapsen äitinä ja opettajana kerron näin yhteenvetona ylllä oleviin tietoihin vauvojen varhaisesta aktivoinnista, etten lainkaan nykyisin ihmettele miksi niin monet alakoululapset oireilevat hallitsemattomasti. Teen yhteistyötä myös sairaalakoulun kanssa ja jaamme huolemme. Vauvalle olisi tärkeää olla rauhassa ja virikkeitä tulee lisätä hiljalleen.

    • Anonyymi

      Itse ainakin odottaisin, että vauva saisi tärkeimmät rokotukset ja että saisi imetyksen sujumaan. Olisi helpompaa reissata, kun vauvalla alkaisi olla edes jonkinlaista unirytmiä.

      Täytyy muistaa myös, että äitinä lapsivuodeaika kestää about 6 viikkoa. Entisaikaan naiset makasivat sen ajan sängyssä vauva vierellään. Nykyään toki on hyvä että äiti liikkuu, jottei tule veritulppia jne, mutta kuitenkin synnytyksestä toipuminen vie aikaa. Mulla ainakin pelkästään verenvuotoa tuli synnytyksen jälkeen pari viikkoa, joten ei ollut kiva olla niitä siteitä vaihdella koko ajan.

      Reissasimme alussa vain anopille kahville, jonne oli matkaa vain reilu kilometri. Tuli siis yhdistettyä kävelylenkki, raitis ilma ja se, että pääsi itse hetkeksi pois kodista. Anoppikin halusi nähdä lapsenlastaan. Pidin tärkeänä sitäkin, että anoppi tutustuu lapsenlapseensa. Alussa nämä visiitit kestivät nopeimmillaan vain vajaan tunnin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe