APUA: Korjattu vesivahinko alentaa asunnon arvoa?

Liemessä?

Olemme ostamassa v 1999 rakennettua rivarineliötä suoraan ilman kiinteistönvälittäjää. Taisi olla virhe nro 1.

Myyjä kertoi myydessään, että asunnossa on ollut tiskikoneen aiheuttama pienehkö vesivahinko... olihan siellä sellainenkin mutta erittäin laajasta vesivahingosta ei maininnut mitään.

Isännöitsijältä sain onneksi mapillisen asuntoa koskevia papereita, joista selvisi että v 2002 kovilla pakkasilla käyttövesiputki oli haljennut vintissä ja koko asunto oli kastunut...
Seinien alaosat on purettu, ulkolaudoitusta uusittu, lattia ja katto uusittu sekä seinät tapetoitu. Keittiön kaapeista kastuneet takaseinät on vaihdettu. Talo on siis entistä ehompi, sanoi isännöitsijä. Ennakkosuunnittelun ja korjauksen on tehnyt kaiketi kunnollinen firma ja kuivausraporttien mukaan kaikki on ollut kunnossa ennen uusien pintojen tekoa - kuivia siis.

APUA! Uskaltaako tuollaista asuntoa ostaa??? Ajattelimme laittaa vielä homekoirat asialle.
Myyjä sanoi, ettei alenna hintaa senttiäkään, vaikka pimitti ensin asian ilmeisesti ajatuksella että korjattu vesivahinko alentaa arvoa. Ennakkomaksuakaan ei aio maksaa takaisin jos perumme kauppaa, kun vannoo puhuneensa vesivahingosta (astianpesukonevuodosta kyllä joo).

Kannattaako vesivahinkokorjatusta asunnosta siis maksaa normaalin osakkeen hintaa vai pitäisikö saada alennusta, jos nyt uskaltaa edes ostaa?
Antakaa mielipiteitä tietämättömille kiitos :)

Kenkkumainen tilanne kun kaupan piti olla selvä, ja oma asuntokin ehdittiin jo myydä.

18

11062

Vastaukset

 • Jos se vaurio on korjattu, niin miksi siitä enää pitäisi saada alennusta? Se on ollut kertajuttu joka hoidettu pois. Ja jos se on kerran korjattu kunnolla, niin miksi se olisi rasite?

  Jos vähääkään epäilyttää, niin älä osta - kuitenkin mietit että mitähän mätää tässä on, vaikkei välttämättä ole mitään. Mutta kyllä myyjän pitäisi se ennakkomaksu maksaa takaisin ja olisi ollut hyvä mainita tuosta heti.

  Kysymys kuuluu - jos vaurio on ollut ja mennyt ja korjattu kunnolla niin onko se todellakin suuri rasite? Eri asia jos vauriota ei olisi korjattu ja se pimitettäisiin.

  • Ystäväni vertasi laajan vesivahingon jäljiltä korjattua asuntoa "kolaroituun autoon - joka ei koskaan ole alkuperäisen veroinen".
   En sitten tiedä ontuuko vertaus?

   Pankissakin sanoivat, että tieto vesivahingosta pitäisi vaikuttaa hintaa alentavasti. En tiedä sitten onko kyse enemmän mielikuvasta vai todellisuudesta.
   Lisää mielipiteitä kiitos?


 • koska siinä on uudempia rakenneosia kuin naapureilla.

  • Aivan hyvin voi ostaa. omassa asunnossani vanhat putket pettivät ja tuli isot vahingot, oli rakenteissa kerinnyt muhia. Asunto kuivattiin ja remontoitiin taloyhtiön toimesta ja 5 kk evakkoreissun jälkeen sain oman ihanan kotini takaisin. Olen asunut tässä nyt n 6 v tapahtuneen jälkeen eikä mitään terveysongelmia tai outoja hajuja tai muuta kummallista ole tapahtunut. Tarkkstin tottakai remontin dokumentit että mitä olivat tehneet ja aivan asiallista työtä, joten ei kannata turhaan pelätä olemattomia mörköjä. Hyvin korjattu vahinko ei ole mikään kammotus. Asoita vaan rakennettiin erilaills vuosikymmeniä sitten ja materiaalit olivar eri. Eihän nykyään saa käyttää asbestiakssn mikä oli aikoinaan suosittua. Mitä välittäjään taas tulee niin pakko sanoa että kun ostin tämän omani välittäjän kautta niin asioista annettiin aikalailla erilainen kuva mm tulevat remontit ym asiat kuin mitä todellisuus sitten oli. Myin itse isäni asunnon ilman välittäjää (kyse oli lapsuudenkodistani) ja voin sanoa että osasin kertoa asunnon ja taloyhtiön asioista paljon tarkemmin ja rehellisemmin kuin välittäjä jota aluksi suunnittelin käyttäväni. En pitänyt kyseisen naisen tavasta kohdella asiakkaita. Välittäjää käyttäessä on hyvä muistaa että heitä ei kiinnosta kuin oma palkkio. Täysin riippumatta minkä hinnan myyjä saa tai ostaja maksaa joten siihen mahtuu todella paljon vilunkia. Itsenäinen myyjä usein myy kotiaan (tai muutoin tärkeää paikkaa) ja haluaa että seuraava asukaski siinä viihtyisi


  • Tallantei kirjoitti:

   Aivan hyvin voi ostaa. omassa asunnossani vanhat putket pettivät ja tuli isot vahingot, oli rakenteissa kerinnyt muhia. Asunto kuivattiin ja remontoitiin taloyhtiön toimesta ja 5 kk evakkoreissun jälkeen sain oman ihanan kotini takaisin. Olen asunut tässä nyt n 6 v tapahtuneen jälkeen eikä mitään terveysongelmia tai outoja hajuja tai muuta kummallista ole tapahtunut. Tarkkstin tottakai remontin dokumentit että mitä olivat tehneet ja aivan asiallista työtä, joten ei kannata turhaan pelätä olemattomia mörköjä. Hyvin korjattu vahinko ei ole mikään kammotus. Asoita vaan rakennettiin erilaills vuosikymmeniä sitten ja materiaalit olivar eri. Eihän nykyään saa käyttää asbestiakssn mikä oli aikoinaan suosittua. Mitä välittäjään taas tulee niin pakko sanoa että kun ostin tämän omani välittäjän kautta niin asioista annettiin aikalailla erilainen kuva mm tulevat remontit ym asiat kuin mitä todellisuus sitten oli. Myin itse isäni asunnon ilman välittäjää (kyse oli lapsuudenkodistani) ja voin sanoa että osasin kertoa asunnon ja taloyhtiön asioista paljon tarkemmin ja rehellisemmin kuin välittäjä jota aluksi suunnittelin käyttäväni. En pitänyt kyseisen naisen tavasta kohdella asiakkaita. Välittäjää käyttäessä on hyvä muistaa että heitä ei kiinnosta kuin oma palkkio. Täysin riippumatta minkä hinnan myyjä saa tai ostaja maksaa joten siihen mahtuu todella paljon vilunkia. Itsenäinen myyjä usein myy kotiaan (tai muutoin tärkeää paikkaa) ja haluaa että seuraava asukaski siinä viihtyisi

   OLetko täysi ääliö. Vastasit keskusteluun, joka oli ajankohtainen13 vuotta sitten.


  • Ihan yhtä ääliö kun sinäkin kun vastasit kommenttiin jolla olin kommentoinut 13 vuotta vanhaa asiaa 😆 Mulla sentään oli muutakin sisältöä viestissä kuin sana ääliö 😆


 • Onko putki nyt suojassa jäätymiseltä? Jos ei, niin uuden vesivahingon riski on selvästi olemassa. Toisaalta taloyhtiöllä on velvollisuus hoitaa asia kuntoon. Korjaus lienee taloyhtiön teettämä, jolloin vastuu on sillä (osa vastuusta siis myös tulevaisuudessa teillä). Toisaalta remontin tehnyt firma vastaa työstään.
  Mielestäni ainoa perustelu kaupan perumiselle olisi, jos ko. putkea ei rakennusteknisesti voisi suojata jäätymiseltä ja asuntoon kuuluisi pysyvä vesivahinkoriski. Tämä ei liene todennäköistä.
  Siis: Onnea uuteen kotiin :/
  P.S. Myyjän rehellisyys jää kyllä hieman kyseenalaiseksi ja itse syynäisin kph ja sauna puolta hieman tarkemmin.

  • Kiitos vastauksista, ehkä tässä sitten kaupat tulevat ja kaikki on hyvin.
   Alkureaktio tosiaan oli, että olisi pitänyt juosta karkuun kun tuo "vesivahinko" on niin paha sana.
   Lisäksi varsin moni tuttu suositteli, että kierrämme asunnon kaukaa.

   Putket on eristetty taloyhtiön toimesta, löytyi mainintaa että putken halkeamiseen oli juuri vaikuttanut se että eristettä oli ollut paikoin aivan liian vähän. Asia pitäisi olla kunnossa.

   Homekoirat tulevat tosiaan vielä haistelemaan asunnon ennenkuin allekirjoitamme kauppakirjat.

   Kiitos :)


 • Tuollaisista vuodoista tulee aina homevaurioita eikä niitä voi kuivaamalla poistaa, vaan jäävät muhimaan.

  • Joo kaikki mikäs kastuu niin homentuu.... näinköhän se on nykyaikana. Ennen oli sentään saunan ja pesuhuoneen lattiatkin puuta ja koko suomi oli paksun homeen peitossa, ...tana järki käteen ! Joka päivä on myynnissä kosteus, home ja palo/savu jne... vaurion kärsineitä asuntoja.
   Jos dokumentit on kunnossa ja korjaustyön tekijä luotettava niin ainakin itse uskaltaisin ostaa. Jos et ole varma saamistasi tiedoista niin ole valmis maksamaan asiantuntijoille ja anna heidän slvittää asiat. Jos taas asunto ei ole muuten se oikea niin etsi uusi.


 • Kansanterveyslaitoksen teettämän selvityksen mukaan 82 %:ssa omakotitaloista ja 60 %:ssa kerrostaloasunnoista on tai on ollut vesivahinko. Eli joka toisen asunnon arvo on merkittävästi alentunut. Sössönsössönsöö.

  Toki mahdolliset vanhat ja uudet vesivahingot kannattaa selvittää aina ennen kauppaa. Riski jää joka tapauksessa, mutta huolellisella tarkastelulla riskiä voi pienentää.

 • Asunnossani tapahtui vesivahinko viime yönä koko kämppä lainehti vettä, alakerran huoneisto tulvi myös korvaako vakuutus koko tapahtuman? Vahinko alkoi hanasta mikä oli unohtunut päälle....

  • Kuinka teillä sitten kävi -kuka korvasi -kuinka asian (kuivatus, uusien pintojen asennus - ja KUKA maksoi?) sujui ???

   Meillä tulvi juuri remointoituun keittiöön (seinät ja lattia sekä muutama kodin
   pienkone piloille) vesi yläkerrasta, josta hana UNOHTUI päälle.
   Yläkertalaiset seilaa tuurilla eli heillä ei kuulemma ole vakuutusta. Taloyhtiön vakuutus ei korvaa, koska kyse tuottamuksellisesta (tahallisesta) vahingosta.

   Nyt kaikki piilottelee ja meillä kait seinä ja lattia homehtuu.Ei voi tilata
   ketään purkamaan eikä tekemään mitään -kun isännöitsijä ensin aikansa ihmettelee ja yläkerta jatkaa kait entiseen malliin asumistaan.
   Oma vakuutusyhtiö ei lähde tälläistä maksamaan -ainostaan mahdollisesti koneitten osalta omavastuu-osuuden ylittävin osin (laiha lohtu).

   Aikamoisen yksin ja turvattomaksi jää, vaikka vakuutukset kunnossa ja omat remontit tehty kaikkea säännöksiä myöten. Joku voi pilata kotisi noin vain,
   huutaa ja hakata lattoihin mitenkä haluaa -lisäksi hanat voi olla auki.Kuinka ja miten lie poistoputkien asennus siellä tehty, kun meille vedet valui - kuulemma täydestä lavuaarista !!!
   Siinä meni lppu kesäloman 5 viimeistä päivää !


 • Hei. Jos vesivahinko on korjattu heto niin silloin ei ole hometta syntynyt. Kosteusmittaus asuntoon myyjä maksaa yhdessä ostajan kanssa. Jos kosteutta on niin kaupat perutaan tai ostaja sopparilla voi suostua itse remontoimaan ja saa asianmukaisen hinnan alennuksen. Tää suomi on yx homemaa...nenät herkkänä..ennen ei ollut kylppäreissä eea kosteus eristyksiä ja mummot ei o sairaita eikä allergisia milleen
  ..mikä tätä maata vaivaa? Menkää kattoo etelään onko siellä kosteueristyksiä ja sairaita no ei ole!!

  • Muista että olet joskus myymässä asuntoasi. Silloin ostajaehdokas haluaa kaikki paperit nähtäväkseen ja niihin vedoten haluaa pudotaa hintaa.

   Tai odottaa vuoden ja tulee vaatimaan sinulta korvausta kun olivat joutuneet laittamaan kaikki pinnaat uusiksi - sinun laskuusi tietysti :(


 • Terveitäkin rakennuksia taitaa sentään olla. Vaurioituneet ovat jostakin syystä huonoja.

  Tällaista sattui meillä: Taloyhtiön isännöitsijä antoi ammattilaisten huoleksi talon kunnon tarkkailun. Ne ammattilaiset eivät huomanneet vuosiin vesikaton vuotoa vaikka valitettiin sisäkaton maalin kuplinnasta pakkasilla.
  Sitten jonkun vinttikomeron lattialla lainehti keväällä ja korjaukset käynnistyivät hissukseen.
  Hyvän firman tekemän peltikaton kestävyyttä perättiin firmalta, jota sattumoisin ei enää ollut olemassa.

  Jossakin vaiheessa kuivatukset olivat loppuun saatetut ja homma valmis. Omistaja kuitenkin mittasi itse sisäkaton kosteuden ja ilmoitti lukemat terveystarkastajalle. Sisäkaton pinnoite poistettiin jälleen ja uusi kuivatusjakso kesti viikkoja... Nyt firma ei ehtinyt häippästä markkinoilta.

  Vinttitilojen kosteus oli ollut liiallinen vuosikymmeniä kaikki puuosat sen todistivat. Terveystarkastajan käynnin jälkeen asennettiin kaksi puhallinta ilmaa vaihtamaan. Tunkkaisuus on selvästi vähentynyt.

  Asunnonostajalle oma mielipiteeni homekokemusteni perusteella: Älä osta vaikka käsiraha menisi - terveytesi on arvokas. Samoin mielenrauha.

 • Jos vesivahinko (puhdas hanavesi) havaitaan ajoissa ja saneeraukset aloitetaan mahdollisimman pian firman ja vakuutusyhtiön toimesta ei ole ongelmia. Eri juttu on sitten nämä tee-se-itse miehet kun ei ole vakuutukset kunnossa ja itse ruvetaan reelaamaan.

 • Oli taas aika tähän 14- vuotta vanhaan kyselyyn vastailla

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  110
  1489
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  55
  1413
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  699
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  38
  612