Vanhat henkirikokset eivät unohdu

Mika Kantola 26-v

Vanhoja henkirikoksia ei unohdeta vaan tekijää etsitään vaikka 45 vuoden päästä. Näin ei tehdä siksi että halutaan kostaa tekijälle, vaan siksi että tulevaisuuden rikolliset tietäisivät, että myös heitä tullaan aina etsimään. Miksi? Jotta sama ei toistuisi, kun rikolliset alkavat uskoa, että KIINNI EI JÄÄ!

Ylivieskan kihlakunnan poliisi on aloittanut yhdessä Keskusrikospoliisin kanssa Mika Kantolan katoamistapauksen tutkinnan epäiltynä henkirikoksena. Kantola katosi kymmenen vuotta sitten Kalajoella.

Kalajokinen Mika Antero Kantola katosi Kalajoella 6. syyskuuta1995 lähdettyään ulkoiluttamaan koiraansa kotinsa lähimaastoon. Häntä etsittiin hyvin aktiivisesti useiden seuraavien kuukausien ajan poliisin, omaisten ja vapaaehtoisten voimin.

Vihjeiden tarkistuksia ja etsintää on tehty vuosien mittaan. Maastossa on tehty kohteiden tarkistuksia ja kaivauksia. Vesistöissä on tehty tutkimuksia sukeltajien avulla ja muun muassa lokakuun 1998 lopulla Kalajoella pumpattiin tyhjäksi suuri louhosmonttu.

Asiassa esille tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että Mika Kantola on joutunut henkirikoksen uhriksi, todetaan poliisin tiistaina julkisuuteen toimittamassa tiedotteessa.

"Asia päätettiin ottaa vielä tutkintaan, koska henkilö on kateissa, ja kun näyttää, että katoamiseen liittyy rikos. Viimeinenkin pala pitää löytää, jotta palapeli saadaan kokoon", rikoskomisario Raimo Ollila sanoo.

Vuosien mittaan poliisi on saanut yleisöltä kiitettävästi vihjeitä tapauksesta.

Mika Kantola oli kadotessaan 26-vuotias. Hän on 185 sentin pituinen

Mika Kantola talutti kotoa lähtiessään nailonnarussa sekarotuista, 3-vuotiasta koiraa. Koiran yleisväri on valkoinen. Sen oikea korva on kokonaan musta.

Koira palasi kotiin kuuden päivän kuluttua. Sen kaulassa oli nailonnaru, jonka päässä oli solmittu talutuslenkki ehjänä. Poliisia kiinnostaa myös se, missä koira oli kuusi päivää, kunnes tuli kotiin.

http://www.kaleva.fi/html/JTpage509098.html

18

1692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • detektiivi

      Koska ei ole löydetty lähialueilta, voidaan olettaa joutuneen yliajon uhriksi. Todennäköisesti otettu koiran kanssa auton tavaratilaan ja haudattu pitkän matkan päähän, koska koiran takaisintulo kesti niin kauan. Murhaaja ei olisi jättänyt koiraa henkiin.

      • karkurikoira

        On vihjeitä siitä, että kyseessä on henkirikos, yleisöltä tullut vihjeitä.


      • multainen noutaja
        karkurikoira kirjoitti:

        On vihjeitä siitä, että kyseessä on henkirikos, yleisöltä tullut vihjeitä.

        eikö tuo tapahtunut samaan aikaan kun Rymättylässä nähtiin leijona?


      • Anonyymi

        Ohhoh!


    • detektiivi

      Näin merkillistä juttua ei ole ennen varmaankaan ollut. Jos rikos tai onnettomuus olisi tapahtunut kodin lähialueilla, koira olisi tullut pian kotiinsa. Jos joku olisi vienyt vieraan koiran kotiinsa, olisi koiran haukkuminen herättänyt huomiota. Vaikuttaa siltä, että vihjeet ovat epämääräisiä ja mahdollisesti perättömiä. Alueen läpi kulkee vilkas tie. Rattijuopolla päälleajajalla olisi motiivi piilottaa ruumis ja ottaa koira mukaan. Tämä selittäisi koiran poissaolon. Jos nuorimies ulkoiluttaa päiväsaikaan koiraansa, on äärimmäisen epätodennäköistä, että tuntematon murhaisi hänet ilman motiivia. Mutta kun vielä ruumista ei löydy, pitää löytää toisenlainen ratkaisu. Hämäysmielessä syyllinen voi toki tehdä harhaanjohtavia vihjeita murhaajasta. Epäilyttävät autojen korjauttamiset pitäisi tarkistaa.

    • enää tutkailla

      kun uhrikin on jo kuopattu. Poliisilla luulis jotain muutakin tekemistä olevan ku pöyhiä vanhoja juttuja.

      • Eliminoitava

        NBK:n jäsen?


      • on yhtä arvokas

        kuin jonkun vuonna -60 kuolleen henkilön? Vai oletko eri mieltä? Varmasti hänen omaisiaan painaa nuoren miehen mystinen katoaminen.
        Minusta ainakin on hyvä, että näitä katoamistapauksia tuodaan esille. Ehkäpä joku muistaisi jotakin vielä näin pitkänkin ajan takaa.


      • Taju-de-Watson-ABA

        ..mitä tehhään, kunhan ei jouduta kiinni, kyllä se sitten aikanaan unohdetaan? Murha ja katoamiset, vai niin. Mitäs jos joku on kuollut niin eihän sitä takaisin saa, niinkö.. Rahat esim voisi saada tai timantit ja muun vastaavan.. Vai niin.


      • timantit myyty
        Taju-de-Watson-ABA kirjoitti:

        ..mitä tehhään, kunhan ei jouduta kiinni, kyllä se sitten aikanaan unohdetaan? Murha ja katoamiset, vai niin. Mitäs jos joku on kuollut niin eihän sitä takaisin saa, niinkö.. Rahat esim voisi saada tai timantit ja muun vastaavan.. Vai niin.

        ja kuolleet kuopattu. Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee...


      • Taju-de-Watson-ABA
        timantit myyty kirjoitti:

        ja kuolleet kuopattu. Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee...

        joitten mielestä rikos kannattaa. Tai eivät he varsinaisesti pidä itseään rikollisinakaan, vaan perimmäisenä on jokin sen tapainen ajatus, että kukin saa sitä mitä tilaa.. tai jokin muu vastaava. Demokratiassa on heikkoja kohtia, joita voi käyttää hyväkseen, anastaa itselleen etuja parhaaksi katsomallaan tavalla, hyötyä sinisilmäisten ja minua tyhmempien ja avuttomampien höyliydestä. Voi syyttää maahanmuuttajia sosiaalipummiudesta,poliitikkoja oma edun tavoittelusta, sosiaalitanttoja vaivaisten vanhusten ja vammaisten ja muitten kuten hyödyttömien narkkishörhöjen hyysäämisestä, työttömien ja kodittomien yksinäisten miesten paapomisesta ja kasvattaa omaa kaunamielisyyttään vaikka millä eri tavoilla. Aina voi syyttää muita ainakin mielessään ja taaplata omalla tyylillään.


      • Anonyymi
        timantit myyty kirjoitti:

        ja kuolleet kuopattu. Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee...

        Oikeus voittakoon.


    • että näin

      Kaveri on tavannu ulkoilun aikana tutun ja lähteny sen matkaan koiran kanssa->riitaa->Tappo jolloin koiraa ei kerenny/halunnut tappaa

      • Taju-de-Watson-ABA

        aika harvoin satunnainen koirantaluttaja tapetaan, jos tapetaankin, henkilö on sen verran kriminaali tai hullu, että sekoilee muuallakin ja jää kiinni. Tutun tappaminen ei ole huonoin selitys sille, että ruumis on piilotettu huolella, ja muita ei tyypin tarvinnut paikkakunnalla tappaa.. kun ei ollut silminnäkijöitäkään, joitain muita tuttuja, niin onnistuihan se.. (en ole kuullut mitä vihjeitä poliisi olisi saanut.. jotain kai sitten)


    • Anonyymi

      Niinpä, esimerkiksi Bodomjärven murha 5.6.1960 pitäisi kammata vielä kerran. Nils Gustafsson käy lähes joka päivä Leppävaaran uimahallissa uimassa.

      • Anonyymi

        Syyttäjä miettii, nostaako kanteen vuonna 1989 tapetun Sari Liinaharjun osalta. Esitutkinta on saatu päätökseen. Murha vai tappo?


      • Anonyymi

        "Bror Åke Forsström väitti jättäneensä Inga Myllärin Helsingin Munkkiniemessä rekkakuskien haltuun!" "Inga Mylläri ei ollut Munkkiniemessä, vaan makasi kuoliaaksi jäätyneenä Espoon Leppävaarassa!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syyttäjä miettii, nostaako kanteen vuonna 1989 tapetun Sari Liinaharjun osalta. Esitutkinta on saatu päätökseen. Murha vai tappo?

        Nykyään ei tutkita naisten tekemiä murhia kunnolla, ennen ei ole tukittu aina edes miesten tekemiä. Nykyään on sentään DNA-testit ja muut parantuneet joten pitäisi olla aika helppoa saada syylliset kinni kun on kerran syytä epäillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe