Alanyan matkakertomus

matkaaja

Ajattelin kirjoitella täälä kokemuksiani ja kertoa oman näkemykseni Alanyasta, koska seurasin tämän palstan keskusteluja ennen matkaani.

Olimme tyttöystäväni kanssa ensimmäistä kertaa Turkissa ja palasimme vajaa 2 viikoa sitten. Lentoyhtiönä oli turkkilainen Pegasus. Lentokone oli hieman kuluneen oloinen, mutta pysyi kuitenkin hyvin ilmassa. Kuulutukset lentokoneessa olivat ulkomaan kielillä ja kuuluttaja puhui niin epäselvästi ja nopeasti, että niistä ei saanut mitään selvää. Koneessa ei ollut telkkareita, joten aika lentokoneessa tuntui menomatkalla suht. pitkältä. Paluulento lähti turkista aamu kuudelta, joten nukuimme koko matkan valvottuamme ensin koko yön. Alkoholittomat juomat olivat pegasuksella ilmaisia. Menomatka vaasan lentokentältä hotellille kesti 8h, eli kohtuullisen vähän. Tästä lentoaikaa oli 4h.

Saapuessamme Antalyan lentokentälle lämpöä oli 43 astetta. Kerkesimme jo ajattelemaan, että mihinkä me oikeen ollaan tultu, oli sen verran kuuma ilma. Saapuessamme Alanyaan lämpöä oli 35 astetta, joka oli paljon mukavampi lämpötila. Lämpöä oli koko viikon n. 35 astetta.

Hotellimme oli Villa Sunflower. Hotelli oli kaikin puolin siisti ja ilmastointi oli maksuton ja se oli päällä iltapäivällä 2h ja yöllä 6h. Hotelli sijaitsi n. 1 km päässä rannasta, joka osoittautui paljon kävelyä harrastavalle turistillekkin vähän liian pitkäksi matkaksi. Ehdottomasti olisi kannattanut ottaa hotelli aivan rannan tuntumasta. Rannalle mentäessä joutui ylittämän kaksi isoa tietä, joilla liikenne oli erittäin kuritonta. Punasia päin ajaminen oli yleistä, eikä poliisit pysäyttäneet punaisia päin ajavia autoilijoita. Tämän lisäksi teiden varsilla oli roskispönttöjä, jotka haisivat erittäin pahalle(paskalle). Turkissa ei heitetä vessapapereita pönttöön vaan roskikseen tukketumisen estämiseksi.

Ensimmäisenä aamuna menimme heti rannalle. Rannan tuntumassa oli kaksi turkkilaista miestä myymässä jotain, kummatkin täysin kännissä. Emme luvanneet ostaa mitään, joten he päättivät haukkua ja huudella rumia mun tyttöystävälle. Ei jäänyt ensikohtaamisesta turkkilaisten kanssa hyvää kuvaa.

Toisena päivänä kävimme jokiretkellä. Retki oli mukavaa veneilyä ja auringonottoa.

Kolmantena päivänä alkoi meidän matkamme alamäki. Lähdimme heti aamulla taksilla Alanyan linnoitukselle, joka sijaitsee uimarantojen välissä. Päätimme tulla linnoitukselta alas kävellen(matkaa n. 5km, taksikustin mukaan). Ostimme matkalla alas myyntikojusta turkkilaisen "onnensilmä" korun. Jos olisimme taikauskoisia, niin voisimme uskoa, että turkkilainen onnensilmä toi meille epäonnea. Jatkoimme matkaa alaspäin n. 10 minuuttia, jonka jälkeen tulimme talon kohdalle, jonka edessä istui mies. Mies huusi peräämme, että voisi näyttää meille oikoreitin alas kaupunkiin. Olimme sen verran väsyneitä, että käännyimme takaisin ja menimme katsomaan mihinkä mies osoitti. Päätimme lähteä oikoreitille(Tyhmänä turistina). Mies sanoi kuitenkin, että hän voi tulla näyttämään tietä ja lähti mukaamme. Mies kertoi matkalla alas tarinoita linnoitus vuoresta. Hän keroi mm. että vuorella sijaitsee koulu ja osoitti yhtä isoa kaktusta ja sanoi, että turkkilaiset syö sen lehtiä. Hänellä oli myös 19 vuotias vaimo. Hän itse oli n. 40 vuotias. Hän kertoi myös että hän työskentelee matkaoppaana ja esitteli uutta nokialaista puhelintaan...Hetken kuluttua peräämme ilmestyi toinen mies joka lähti seuraamaan meitä n. 10 metrin etäisyydeltä. Silloin tiesimme heti, mitä kohta tulisi tapahtumaan. Mies sanoi, että tästä opastuksesta ei tarvitsisi maksaa mitään. Matka oli kestänyt n. 10 min joten lupasin tietenkin maksaa hänelle. Luulen, että jos en olisi luvannut mitään hän olisi vienyt kaverinsa kanssa kaikki lompakot ja kamerat. Kohta mies pysähtyi yhden talon nurkalle ja sanoi, että olemme perillä. Annoin miehelle 5 liiraa. Mies meinasi että annoin liian pienen rahan, ja että hän yleensä ottaa 50 liiraa(n. 30€), annoin hänelle 10 liiraa lisää ja sanoin miehelle, että saa loput jos vie meidät hotellille asti. Mies luovutti ja kiitti ja jätti meidät talon nurkalle. Löysimme tämän jälkeen nopeasti tutun tien joka vei hotellille. Kello oli tapahtuneen aikana n. yksitoista aamupäivällä.
Emme kertoneet asiasta poliiseille, koska minulla ei ole luottamusta turkkilaisiin poliiseihin. Turkissa voi kuulemma turisti joutua puoleksi vuodeksi vankilaan, jos ajaa autokolarin ja ennen matkaa yksi tuttuni oli kertonut, että muutama poliisi oli yrittänyt huijata häneltä alanyassa rahaa 90-luvulla(olis kuulemma pitänyt olla skootterin ajamiseen ajokortti).

Samana iltana alkoi minulla ruikkutauti, joka sitten kesti seuraavat 2 viikkoa. Tyttökaverilla ruikkutauti alkoi seuraavana aamuna. Juomaravintoloissa emme käyneet, koska oli muutenkin huono olo vatsataudin takia koko loppuloman ajan. Jos veikkaamaan pitäisi lähteä, että mistä pöpö olisi tullut, niin luulen, että merivedestä. Olimme syöneet vain hotellilla ja veneretkellä tätä ennen.

Alanyalaiset ihmiset: Turkkilaisia naisia ei näkynyt muuten kuin kaupoissa töissä, siivoojina ja kadulla kerjäämässä. Kerjäläiset olivat vanhempia naisia.
Turkkilaiset miehet viihdyttivät turisteja ravintoloissa ja kaupoissa ja olivat erittäin lipeviä. Niin kauan olivat ystävällisiä, kunnes olivat saaneet rahat käteen. Tyttöystävälle tuli ahdistava olo vaatekaupoissa, kun myyjät tunkivat liian lähelle, joten emme käyneet kovinkaan monessa vaatekaupassa. Suomalaisia "terve" huutoja kuului jokapuolelta kun kulki kaupungilla. Opimme vastaamaan heille takaisin suomeksi, niin menivät hiljaisiksi, paitsi yksi korumyyjä joka osasi täydellistä suomea. Juttelimme hänen kanssaan niitä näitä n. puoli tuntia hänen kauppansa edessä.

Tulipa nähtyä turkki, eikä tarvitse enää koskaan mennä uudestaan, eikä mihinkään muuhunkaan huntupää maahan. Suosittelen kuitenkin alanyaa, niille joita turkki kiinnostaa. Makuja on erilaisia.

Kleopatrarannalle ei kannata mennä uimaan, kannattaa käyttää sitä toista rantaa.

Viimeksi olin lomamatkalla teneriffalla. Teneriffalle annoin arvosanaksi 9 turkille annan 6 asteikolla 4-10. Olin yllättynyt, että turkissa on kalliimpaa, kuin espanjassa.

10

3158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmä kysymys

      Hei,
      ja kiitokset matkakertomuksestasi.
      Itse olen perheineni matkannut Alanyssa toistakymmentä kertaa - eikä kohdalleni ole ikinä osunut moista.

      Mietityttää nyt tuo hintataso, jota ihmettelen suuresti. Te, jotka olette käyneet esim. Alanyassa alkukesästä, ja uudelleen nyt alkusyksystä, niin kertokaa TOTUUDELLA, että onko hinnat nousseet niin roimasti, kuin mitä näillä palstoilla on annettu ymmärtää?

      Me olimme Alanyassa kesäkuussa, eikä silloin - ainakaan suhteessa edellisvuoteen - ollut juurikaan SUURTA muutosta tapahtunut. Jotkin - esim. virvokkeet olivat kalliimpia, mutta ruoan hinnassa se kyllä mielestämme kompensoitui.

      • Kuin

        Meidän matkakertomus. Meitäkin huijattiin linnoituksella, mutta ylösmentäessä. Tosi paska maku jäi Turkista. Ei ikinä takas.


      • Turkissa

        Niin eli ollaan käyty myös useampaan otteeseen Turkissa, eikä mielestäni hinnat ole juuri nousseet, tarkoitan nyt lähinnä tavaroita, joista voi tinkiä. Tottakai ne pyytävät ihan älyttömiä summia, mutta pudottavat aika nopeasti kun huomaavat etten todellakaan ole valmis maksamaan niin paljon. Se tuli huomattua, että naisporukalla kun teimme ostoksia,niin huomattavasti useammin meitä yritettiin vedättää. Olen säästynyt pahoilta vedätyksiltä ja ongelmatilanteilta, sillä etten ole luottanut paikallisiin juuri missään tilanteessa. En siis ikinä mm. huolisi paikallista "opasta" edellä mainitussa tilanteessa. Kaikkiaan ollaan kovasti nautittu Turkista ja varmasti mennään uudelleen.


    • mm...

      Sanontakin kuuluu niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.. Ehkä pitäisi katsoa peiliin jospa teissä oli se vika. Mitenkähän käyttäydyt?? Minulla on aina ollut toisin ei ole huijattu ikinä.

    • dainamai

      reissu taisi olla, kuinka kauan olitte? ei ole kyllä minun kohdalle sattunut vaikka jo kolme kertaa turkissa ja paljon matkustellut muualla, kaikki välimeren maat melkein. aina kannattaa pitää varansa ja miettiä kehen luottaa, vatsataudin voi saada jopa suomen kamaralla. toivottavasti ette menettäneet uskoanne ihanaan turkkiin vaikka eka(?) matka täyttä murhetta.. Lähtekää avoimin mielin uudestaan!

    • askim

      Että voi olla merkillistä...Mitä ihmettä tuossa kertomuksessasi olisi ollut poliisille kerrottavaa? Itsehän lähdit oudoille poluille tuntemattoman namu-sedän mukaan. Ehkä kannattaisi hieman käyttää maalaisjärkeä.

      Itse olen käynyt vuoden sisällä viisi kertaa Turkissa, eikä mitään lähellekään vastaavaa ole tielleni tullut. Kukaan ei ole yrittänyt huijata.

      Asuin itse elokuussa Villa Sunflowerissa ja matkaa rannalle oli 1,5 km. Matka ei todellakaan tuntunut pitkältä, vaikka en niin mieletön kävelijä olekaan.

      Matkoilla pitää aina muistaa, että maassa maan tavalla. Tyhmästä päästä kärsii yleensä koko ruumis.

      • matkaaja

        En tiedä oliko viestisi jätetty provosointi mielessä, mutta vastaan kuitenkin.

        Oletan, että suurinosa alanyalaisista on sitä mieltä, että linnoitusvuorella ei saisi olla rosvoja -> huonontaa alanyan mainetta -> vähentää turisteja -> vähentää turisteista saatavia tuloja, niin ollen oletan, myös että poliisikin olisi voinut olla kiinnostunut asiasta. Ainakin näin olisi ollut suomessa. Jos suomessa linnanmäen portin tuntumassa toimisi rosvoliiga, niin ainakin suomen poliisi olisi siitä kiinnostunut.

        Olen kanssasi samaa mieltä. Tyhmien ja hyväuskoisten turistien, joihinka luen itseni kyseisen turkinmatkan jälkeen, ei kannata mennä pilaamaan lomaansa Turkkiin, sillä sielä tulee varmasti huijatuksi ym. ym... Pidän itse enemmän huolettomista lomakohteista, joissa ei tarvitse olla jatkuvasti varuillaan. Jatkuva varuillaanolo on ainakin minulle erittäin stressaavaa...


      • Kertaa

        Turkissa. Oletko masokisti. HUH HUH.


    • varoitus3

      Alanyassa monta tapaa tulla huijatuksi,,etenkin naiset varokaa niitä lipeviä tarjoilijoita jotka erittäin ystävällisiä....pyytävät puh,numeroita ja kenties facebook kavereiksi,mutta koskaan et voi tietää kuka siellä päässä on sinulle kirjoittelemassa...ja jonkun ajan kuluttua saatat saada rahapyyntöjä...ym.Iloveyou..viestejä ja how are you...niitä ne yleensä ovat,jos alat puhua joistakin tapahtuneista asioista saatat huomata että ko.vastaaja ei ole tietävinäänkään ko.asiasta mitään...Äly hoi älä jätä lomallakaan ainakaan Turkin Alanyassa...

    • Love Alanaya

      Alanyan hinnoissa ei ole tapahtunut muutoksia ainakaan kesäkuun ja elokuun välillä. Ramadanin jälkeen alkoi ale, eli hinnat tippuivat. Tosin en katso tavaroita turistisilmin, koska asun siellä osan vuotta.

      Kannattaa aina muistaa, että jos joku tarjoaa jotain (muuta kuin omenateetä), niin on syytä kysyä mitä maksaa. Jos otat valokuvan vaikka papukaijasta jota paikallinen mies esittelee, saatat joutua maksamaan kuvan ottamisesta. nää on näitä juttuja mitä tapahtuu joka paikassa, ei yksin Turkissa. Niitä ei opi, jossei satu ite joutumaan tilanteeseen tai jos ei seuraa settikeskusteluja ja tuttavien kokemusten kertomisia.

      Turkille annetaan ihan turhaan huonoa kuvaa näiden kaikenmaailman juttujen vuoksi. Se on aivan tasan samanlainen kuin mikä tahansa maa kun kyseessä on turisti ja varsinkin jos kuljet juuri näitä turistiväyliä pitkin. Kun menet hieman syrjemmälle, muuttuu systeemi ihan täysin. Ei ole huutelijoita, ei tyrkytystä yms. Paikalliset tavikset ovat uskomattoman kivoja ja ystävällisiä. Auttavat vaikka omat jutut olisivat kesken eivätkä odota siitä maksua. Tosin olen itse aina vähintään pyytänyt että juo kanssani limun tai kahvin tms. jolloin voin vähän kuitata vaivanpalkkaa.

      Jos joku on tyhmä, niin se on just se turisti. Turha niitä kaikenlaisia haukkuja on vierittää turkin ja turkkilaisten syyksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe