Unije

PuosuKalle

Onks kukaan koskaan ollut Kroatian saaressa nimeltä Unije? Olis tarkoitus pysähtyä siellä laiturissa muutaman päivän? Saako sieltä elintarvikkeita, vettä tai edes laituripaikkaa? Voiko sukellella tai oikeastaan onko siellä mitään katseltavaa?

4

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unijella

      Nätti paikka, ja Suomalaisiakin siellä asuu (Pekka ja Telle Salminen), joilla on siellä mm oliiviöljypuristamo (Torac Art Olive Oil). Lisäksi Pekka on touhunnut siellä sellaisen UWI keskuksen kanssa, joka järjestää jos jonkinmoista tapaamista ym. globaalisti noissa arkkitehtipiireissä.

      Lainaan lyhyttä osaa omaa kirjoittamani juttua joskus -03 paikkeilta:

      " Unije - unien saari

      Arkkitehti Pekka Salminen on hankkinut omistukseensa vanhan kiinteistön johon perusti Unije Workshop International (UWI) nimisen kansainvälisen arkkitehtuurikekuksen vuonna 1995. Salmiset ovat kuitenkin järjestäneet jo vuodesta 1989 useita kansainvälisiä seminaareja sekä tapahtumia, joten toiminta on huomattavasti vanhempaa kuin UWI itse.

      Mielenkiintoisesi asian tekee se, että Salmisilla on kiinteistössään oliiviöljypuristamo. UWI on hankkinut oman modernin oliivimyllyn, jolla saadaan kylmäpuristettua oliiviöljyä. Tästä on kehitetty oma "brandy", Torac Art Olive Oil, joka vuonna 2000 sai palkinnon kansainvälisessä kilpailussa.

      Salmiset ovat saaneet toiminnastaan kesällä 2003 Kroatian presidentti Mesic'in myöntämät korkeimmat kroatialaiset kulttuurin alueella myönnettävät ansiomerkit.

      Unije saarena on upea, sen vaihteleva maasto ja länsirannan satamama kuhisee toimintaa. Selvästi näyttää siltä, että Unije on kovin harvojen veneilijöiden löytämä, vaikka sijainti on varsin lähellä suosittuja saaria, kuten Losinj ja Cres.

      Istuin yksin rannassa ja aistin saaren aidon kosketuksen. Se oli pysähdyttävä tunne. Siellä uusi kosketta vanhaa täydessä sopusoinnussa kaiken ja kaikkien kanssa. Jotenkin tuntuu siltä, että tuo "uusi ja vanha" on synnyttänyt ympärillä olevan miljöön vain siksi, ettei harmonia särkyisi. Unije oli paikka johon olisin halunnut jäädä."

      • Utelias

        Olisi kivaa lukea tuo juttu kokonaan. Missä se on ollut?


    • MO

      KANNATTAA KÄYDÄ EHDOTTOMASTI KATSOMASSA UNIJEN KAUNISTA SAARTA! OLEN LOMAILLUT SAARELLA NELJÄNÄ VUOTENA PERÄKKÄIN. SAA ELINTARVIKKEITA, ON KAUPPA. SAARELLA ON KOLME RAVINTOLAA. LAITURIPAIKKAKIN LÖYTYY.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe