Italian syyskuu pettymys

Alessandro del Piero

Palasimme juuri Italian Riministä viikon lomalta. Olimme käyneet Riminissä aiemminkin, mutta pari edellistä kertaa olivat osuneet keskikesään. Muistot paikasta olivat hyvät, sillä lämpöä ja näkemistä riitti. Olimme vuosia sitten syyskuussa Sorrentossa, joka oli hieno ja lämmin paikka.
Mutta olimme niitä onnettomia, jotka valitsivat Adrianmeren rannikon ja Riminin syyskuun puolenvälin jälkeen. Ensimmäisenä ja toisena päivänä vielä paistoi aurinko ja lämpötila oli yli 25 astetta, mutta sitten ankara matala pysähtyi seudun yläpuolelle. Kolme päivää satoi melkein taukoamatta, ja ensimmäisenä sadepäivänä myrsky yltyi trooppisiin mittoihin. Mussolinin huvilakin Riccionessa lainehti, uutiset kertoivat. Kun matalapaine oli vihdoin ohi (ja meidän lomammekin melkein), aurinko paistoi enää kituliaasti pilvien lomasta. Lämpötila putosi alle 20:n ja tuuli oli niin voimakas, ettei t-paidalla tahtonut pärjätä. Havaitsimme siis, ettei Pohjois-Italia ole enää syyskuun lopulla rantalomakohde.
Italiassa ei huoneistohotelliperinne taida olla arvossaan. Valitsimme rannalta huoneistohotellin (Piccadilly) lähinnä sen mainostettujen palvelujen ja hyvän sijainnin takia. Sijainti oli hyvä, mutta niiden palvelujen kanssa oli vähän niin ja näin. "Siivous" oli sitä, että siivooja kurkisti ovesta ja kysyi, olisiko likaisia pyyhkeitä. Kun sanoimme, että on niitä, pyyhkeet piti viedä itse käytävälle. Varsinainen siivous oli jäänyt tekemättä aiemminkin, niin pölyistä huoneissa oli. Kun kirjan jätti yöpöydälle, se oli seuraavana iltana pölyn peitossa. Arvatkaa, kuinka monta euroa jätimme palvelurahaa siivouksesta, niin kuin oppaamme kehotti..?!
Vessapaperia oli tarjolla rullan verran, loput piti itse ostaa kaupasta. Sanomattakin on selvää, ettei huoneistosssa ollut tulitikkuja, vaikka keittäminen tapahtui kaasuhellalla. Mutta hauskaa oli!
Jalkapalloihmisinä halusimme nähdä italialaista futista, eikä tasolla ollut meille paljoakaan merkitystä. Kysyimme asiasta Finnmatkojen oppaalta, joka oli retkillä osoittautunut varsinaiseksi antiikin tarustojen kertaajaksi. Hän ei tiennyt huippujalkapallosta yhtään mitään, kertoi vain, että varmaankin sitä pelataan vain viikonloppuisin. Hän ei myöskään tarjoutunut ottamaan asiasta selvää. Otimme siis asiasta itse selvää, ja samana keskiviikkoiltana istuimmekin seuraamassa Serie B:n ottelua Rimini-Verona Riminin stadionilla. Hieno kokemus, mutta pitkä miinus oppaalle, jonka ymmärtääkseni pitäisi olla lomakohteessa lähinnä turistien opastaja. Vähemmän antiikin satuja, enemmän tietoa nykypäivästä!
Syyskuun loma huoneistohotellissa Riminissä oli siis pieni pettymys, mutta oppia ikä kaikki. Seuraava syysloma vietetään varmemmassa kohteessa, esimerkiksi Rhodoksella tai Espanjan Aurinkorannikolla.

4

1634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diibadaabadiibadaaaa

      Huoneistohotelliin nyt yleensäkin viedään itse tavaraa mukanaan ja ne tulitikut ei varmaan paljoo maksa samoin vessapaperi...
      En edes ymmärrä että miksi tästä on pitänyt kirjoittaa?
      Mikä pointti tässä on?
      Se että älä matkusta syksyllä Italiaan??

    • KÄNKKÄ

      SÄÄLLE EI VOI MATKATOIMISTO MITÄÄN

    • erakko

      Niin, minkäs ilmoille voi missään. Suomessa satoi kesällä enemmän kuin kaiketi 50 vuoteen. Lomaa se on silti, satoi tai paistoi. Kyllähän se ketuttaa kun maksaa matkan ja OLETTAA ilmojen olevan paremmat kuin Suomessa.
      Tuota matkailiaa neuvoisin kyllä pysymään kotona, kun kaikki oli NIIN hankalaa - EI EDES tulitikkuja ollut voi v..........

    • jfkfjf

      Kyllä huoneistohotelliin kuuluu edes vessapaperit talon puolesta. Ja jos siivous on ollut tuon tasoista, niin ymmärrän että ottaa päähän. Ei aloittaja säästä matkatoimistoa syyttänyt, pikemminkin neuvoi että ei kannata mennä tuolloin. Ja vielä, kyllä oppaan kuuluu ottaa asioista selvää jos asiakas kysyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe