Ruokavinkkejä?

Sidewinder

Ensiksikin kiitoksia kaikille tämän palstan aktivisteille. Täältä on löytynyt monta kullan arvoista vinkkiä matkan suunnitteluun.

Lähdemme lokakuun alussa kaverin kanssa parin viikon omatoimireissulle Kuubaan ja nappasimme aluksi viikon majoitukset ja turistikortit Folken kautta (muutamat yöt Havannassa, jonka jälkeen hieman löhöilyä Varaderossa ja sen jälkeen katsotaan mihin nokka näyttää).

Btw puhutaan Folken matkoista mitä tahansa, niin toimistosta on minulla vain hyvää sanottavaa. Homma toimii sutjakkaasti ja lukuisiin kysymyksiin on vastattu innostuneesti sekä asiantuntevasti. (ei, en ole palkkalistoilla ;)

No, mutta itse asiaan. Mielipiteitä: onko ruoka Kuubassa esim. Havannassa oikeasti NIIN pahaa/mautonta, kuin mainostetaan?

Onko jotain paikallisia spesialiteetteja, joita kannattaa maistaa/välttää?

Ehdottomia ravintolasuosikkeja Havannassa? Aivan sikahintaiset eivät kiinnosta, mutta poikkeuksellisen hyvä hinta-laatu suhde kyllä.

7

1994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimetön

      Havannassa ravintolatarjonta on aika kirjavaa. Itse en viikon aikana saanut montaakaan maistuvaa ateriaa. Kaikenlaiset keitot olivat kuitenkin parasta antia ravintoloissa. Parhaat ruoat söin La Mina ravintolassa vanhassa kaupungissa. Sielläkin juuri keitot olivat parhaita. Liharuoat eivät hintansa arvoisia. Mukava sisäterassi, jossa kanat pyörivät jaloissa...Kannattaa myös maistaa yucca-juureksesta tehtyä muussia.

    • chiquita

      Usein casa particulareissa saa tosi hyviä ruokia, joten jos yövytte niissä, kannattaa kokeilla.

    • kivirta

      ikävä kyllä Kuubassa pääsääntöisesti aika kehnoa. Itse pyörimme siellä koko heinäkuun omatoimisesti, ja "hyviä" ruokia osui kohdalle ehkä kerran tai kaksi. Yleensä menu on tämä; paistettua kanaa, riisiä, purkki-papuja sekä mustia papuja liemessä. Myös pizzaa saa monesta paikasta, taso vaihtelevaa. Ikäväksi täytyy myöntää, että Varaderon all-inclusive paikoissa ruoka oli parhainta eli ihan kohtuullista. Ei siis mikään kulinaristin kohde missään nimessä.
      Mutta ei siellä nälkään kuole. Havannassa parhaat pizzat saa Cafe Paris:sta, Obispon ja San ignacion kulmassa. Hinnat kohtuulliset(3-5 CUC) ja täutteitä runsaasti. Olut norm. hintaista, mutta paukut vesitettyjä. Juokaa siis siellä vain bisseä.

      Susoittelen menemään Vinalesiin; kaunis luonto, kiva pikkukaupunki, paljon luolia mihin pääsee trekkaamaan ja hevos-safari suositeltavaa. Ottakaa joko casa, tai jos haluatte hieman hemmottelua, niin Hotel La Ermita on loistava mesta uima-altaineen ja näkymineen Vinalesin laaksoon. Hinta kahdelta noin 74 CUC.

    • Zede

      Ne paikalliset pitsat on kyllä mielenkiintoisia. Oikeasti ei kummoisia, mutta testaamisen arvoisia. Jos onnistut löytämään paikallisen pikaruokaketjun El rapido, niin piipahda ihmeessä.

      Ja niin kuin täällä jo todettiin niin melkein parhaimmat ruuathan on niissä hotelleissa. Ei peruskuubalaiset paljon herkuttele. Riisiä, lisää riisiä..:)

      • chiquita

        Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että useassa casa particularissa olen saanut herkullista ruokaa, esim. paistettua kalaa ja paladarissa hummeria.... että....

        Kotiruoka on myös ollut kyllä usein tosi hyvää, mutta siihen vaikutti tietysti se, että dollareilla sai paremmat ainekset.


    • Boll

      Voin suositella yhtä tutustumisen arvoista ravintolaa Havannassa: Paladar El Hurón Azul, osoite 79-1691 Humboldt No 153 (lähellä Maleconia & 23 katua eli Rampaa). ERikoisuutena mieleeni jäi, että alkupaloiksi tuodaan pöytään mieletön hedelmävati. Ruoka ja palvelu oli erinomaista.... Hinnat olivat normaalia kalliimpia, mutta kun viikon oli syönyt riisiä ja papuja, niin mielellään maksoi hieman enemmän ...
      kyllä sieltä alle 20 CUC:in selviää ja viinitkin sisältyy jo siihen hintaan.

      Casa Particularesissa Guanapossa emäntämme kokkasi meille myös erinomaisen illallisen. En ole koskaan syönyt niin maukkaita possun kyljyksiä kuin siellä (luomua). Yuca eli maniokki maistui myös hyvälle.

    • Yöks

      Itse selvisin aika pitkälle juuri noilla pullataikina"pizzoilla" joilla saa mahan täyteen mutta ovat aika kamalan makuisia (ja rasvaisia). Lisäksi söin jäätelöä ja join paljon pina coladaa. Casassa ei saanut kuin aamiaista joka kyllä oli hyvä. En tajua miksi kuubalaiset eivät voi viljellä jotain yrttejä ja käyttää niitä ruokaan, tai edes jotain mausteita? Hirveän rasvaista ja mautonta kaikki mitä sieltä löytää. Ja monen "ravintolan" taso on todella heikko. Kyllä maistui ruoka taas Suomessa! Ainoat positiiviset yllätykset olivat eräs arabiravintola vanhassa kaupungissa, siellä tarjottiin kelvollisia kebabeja ja falafelia, sekä italialainen ravintola myös vanhassa kaupungissa. Kallista tosin oli molemmissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe