Poliisit

Itara

En tiedä oliko huonoa tuuria mutta viikko sitten, ylitettyämme päivällä rajan Kroatiasta BiH:aan Mostarin suuntaan, poliisipartio virkapukuineen ja -autoineen pysäytti meidät pian rajan jälkeen moitiskellen minua vääristä valoista. eivät tosin puhuneet saksaa eivätkä englantia. Kirjoittivat tuhrupaperille 100 E:n 'sakon'. = 740 kunaa. En maksanut, summa muuttui 120 kunaan. En maksanut. Muuttivat omiksi markoikseen, summaa en muista mutta en maksanut. Mulkoiltiin toisiamme ehkä 10 minuuttia niin antoi passit takaisin ja me lähdettiin.
Opas kertoi hänelle väitetyn sulkuviivan ylityksen. Sakko mukamas 25 E.
Meininki on mielivaltaista kuin lähinaapurissamme!

13

6134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satumaa

      Äläkä puhu paskaa täällä kirjoitat vain satutarinoita epäilen että olet sieltä jostain kotoisin ja haluat levittää omaa sairasta politiikka.
      Itse olin monta kertaa siellä ja poliist olivat aina ystävällisiä ja olivat auttavaisia ja myönteisä ja minä epäilen että sinä olet unissas josakkin omassa satumaassa.

      • itara

        Heittivät varmaan ilmaan berliiniä ja lontoota!! Niin, ja tuskin siellä näit poliisejakaan!?
        Ei valitettavasti ollut paskaa!
        Saavat minun puolestani vastedes olla. Ei mitään mielenkiintoa uudelleen.


      • wantone

        Täytyy sanoa nyt että hiki tuli otsalle kun luin tuon äskeisen. Jos joutuisin sinun kanssa liikenneonnettumuuteen olisin hävinnyt vaikka syy olisi sinussa. Huomaan kiihkosi ja hyökkäävän käytöksen joka ei ole suomalaisen vaan jonkun ? muun kansalaisuuden. Älä syyttele toisia valehtelijaksi koska sinä et voi sitä tietää, tämä on vapaa palsta kirjoittaa kokemuksia, ei hyökkäysiä toisia vastaan.Tajuatko??


    • konvertibilna markka

      Elikkä sinä sekoitat monta eri asiaa ensin on valhe että Bosniassa, joku poliisi pyytää sinulta maksamaan sakot kuunoissa koska siellä on KM elikkä konvertibilna markka.
      Toinen asia on että Suomessakin on noin 50% poliisista ei puhu muuta kieltä kuin suomea ja ruotsia ja mikä päämäärä oli sinun viestillä?
      Elikkä olet pikku valehtelia ja joka levittelee huhuja lueppa vähän minkälaisia muilla suomalaisilla on , jotka ovat käynneet siellä.

      • Itara

        Joka sana on totta enkä valitettavasti edes liioittele enkä väritä. 100 euroa > 120 kunaa > 20 markkaa, nämä olivat vaatimukset, viimeiset jossain suhteessa. Syynä päivällä väärät valot, en havainnut kummat.
        Miksi noin kiivaasti haluat kiistää kokemani? Miksi et hyväksy tosiasioita?Kaipa minä itse tiedän mitä tapahtui. Tapahtumana niin härski, etten olisi edes keksinyt. Uskon samoin Finnmatkojen oppaan kertomaan sulkuviivan oletetun ylityksen rahastusyritykseen, 25E.
        Minua eivät kiinnosta muiden suomalaisten kokemukset, ne eivät lievitä tippaakaan omaa vitutustani.
        Olemattomin perustein väität valehtelijaksi!


    • Kurac

      Picku mater policija.

    • tarina hieman sama

      Bulgariassa poliisit pysäyttelevät ulkomaalaisia (autoissa ulkom. rekkarit) mitä mielikuvituksellisin perustein. Syynä saattaa olla liian kuluneet renkaat, pienen autossa olevan jauhesammuttimen puuttuminen jne. Mitään sakkolappua ei kirjoiteta, rahat vaaditaan käteisenä. Usein ainakin balkanilaiset ne maksavat (summat ei ole mitenkään huikean suuria, 5-10 levaa)sillä enemmän aikaa menee hukkaan, jos alkaa jankkaamaan. Maksusta pääsee luistamaan ainoastaan jos pyytää päästä selvittämään asiaa poliisiasemalle. sitä nämä veikot eivät halua, sillä sakkorahat kun menevät poliisin omaan taskuun.

      Pari kertaa olen tämän henk.koht. kokenut ja taitaa olla tapana tietyissä paikoissa.

    • pikku valehtelia

      pikku valehtelia

      • ...kuka?

        Viestin alkuperäinen kirjoittajako taas.


    • Nimen omaan poliisien oletusarvona että kun tulete suositulta Dalmatian rantatieltä, teillä olisi joko euroja tai kunia eikä välttämättä paikallisia monopoli-D-markkoja. Sitä paitsi kun kyseessä selvä rahanansaitsemisyritys eikä oikea sakko niin olisivat voineet kyselä vaikka Venezuelan bolivaareja jos olisivat olettaneet niitä matkailijalla olevan. Tuollaista joskus aina sattuu, se ei kuitenkaan ylettämän tavallista ja jos ei kiire, kannattaa olla kaivamatta kuvetta liian herkästi. Usein väsyvät ja antavat alussa kysymänsä paperit (ajokortti ja rekisteriote yleensä) takaisin. Jos omasta kunnon virheestä kysymys eikä "vääristä valoista" tai vastaavasta selvästä keksitystä syystä, kannattaa yrittää tinkiä mutta maksaa lopulta jos/kun saa hinnan alas.

    • Sarajevo

      hehehehheheheheheheh nyt mä sanon mutama sana.
      Olet olut varassa paikassa vaaran aikan ja älkä sanoko kaveria hujariksi ei han olle olen its bosnialaisena joka asu suomessa joutunut mostarissa makssa monta kerta sen takia koska mulla on FIN rekari tunnus. Bosnia on mun koti maa ja ma räkästän siita mutta fakta on fakta Sarajevossa tomosta ei olisi ikina tapahtunut.Siella on vahan sivistynempi kanssa mutta ns.hertseg bosna (siis alue jonka kroatit napasivat sodan aikana vakivaloin meilta) juntit seka polisi etta kanssa. 100% totus matkustan joka vuosi ja nyt on 13. aina autolla.

    • cro

      Ei kannataa uskoa

    • Bosanac do Bola

      Uskottava juttu, sillä itselläni on samoja kokemuksia. Itse matkustan Bosniaan joka kesä autolla ja siellä on liikenne aivan erilaista kuin Suomessa.. Poliiseista voi sano samaa.. Asia ei päde kaikkiin poliiseihin, mutta löytyy joukosta kyllä aivan uskomattomia yksilöitä. Sakot ovat mitä uskomattomat ja aivan uskomattomista syistä, asiaa ei vain käsitä.. Mikäli ei suostu maksamaan uhataan sitten asiaa oikeusjutulla, passin ja ajokortin takavarikoimisella jne.. Kaikkea olen kuullut matkan varrella ja kokenut kanssa.. Mikäli ajelee ulkomaalaisilla rekkareilla saa kyllä varautua mitä erikoisempaan kohteluun.. itseltäni on esimerkiksi kyselty pyöräketjuja lumen varalta keskellä kesää, kuulemma kuuluu pakolliseen varustukseen autossa??? En ihan käsittänyt asiaa.. Mut pointti asiassa on se et Bosniassa poliisit ansaitsee noin 300€ kuussa ja kesäaikan kun on paljon ulkomaan rekkarein varustettuja autoja liikenteessä pyritään saamaan mahdollismman paljon rahaa lypsettyä ihmisiltä koska silloin se on kulta-aikaa poliiseilekin ansaitsa vähän ylimääräistä.. Syyksi kelpaa ihan mikä vain heille, ja 5-10€ kun maksaa asia on yleensä loppuunkäsitelty. Asia on valitettavsti näin, turhaa sitä on kiistää..

      Ja niille Bosnialaisille jotka lukevat/kirjoittavat tähän voin sanoa sen verran:

      Svak zna kako je kod nas, nije lako nikome ali ima neki policajca koji kupe pare na stranim registracijama i kako god nebi mi htjeli da je to tako, ne mozemo nista.. Plate dok se ne povecaju tako ce nam uvijek biti pa kako god da bude. Moraju i oni nekako da zarade pa onda najebemo mi koji dodjemo iz "dijaspore". Ali sta ces, tako je kako je..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      696
      5380
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3347
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2593
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2419
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe