Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi kissa pissaa laatikon ohi?

Meidän kissan nimi on Kisu

Miksi leikattu 1,5-vuotias tyttökissa pissaa hiekkalaatikkonsa ohi?
- Hiekka vaihdetaan säännöllisesti ja laatikko pestään joka viikko ja hiekkaa on laatikossa tarpeeksi.
- laatikko on riittävän suuri.
- asunnossa ei ole eikä käy toisia kissoja eikä muita eläimiä.

Kisu aloittaa pissaamisen istualtaan, mutta nostaa takapuoltaan ylös, eli käytännössä kusee seisaaltaan, jolloin pissa lentää jonnekin aivan muualle kuin toivottuun paikkaan. Väristää lisäksi häntää pissatessaan.

Toivottavasti joku tietäisi mistä tämä johtuu ja mitä asialle voisi tehdä!

15

8451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissaihminen

      mutta entä jos hankit laatikon jossa koppa päällä, omilla kissoillani sellainen. Tietysti pestävä sitäkin koppaa jos kerran pissaa niin ylhäältä. Toivottavasti joku viisaampi osaa neuvoa että mikä sen tavan aiheuttaa

    • sip-su

      Jos tämä on alkanut äkkiseltään, mieti mikä merkkailuun on syynä? Ressi, uusia hajuja ihmisten vaatteissa, liian vähän huomiota, kipu, virtsatietulehdus...?

      Jos ei syy selviä lääketieteelliseltä puolelta, kokeile feliway-haihdutinta ja pissilaatikolle suihketta.

    • Sae

      siis pissanäyte eläinlääkärille.

    • 4kissaa

      Itse olen muutaman kerran kokenut yllärin, kun olen huomannut että laidalla on vähän pissaa, ja kas, laatikon alus sitä täynnä! Aluksi tarkistelin, onko laatikko varmasti ehjä. Olihan se. Tätä on sattunut tosi harvoin, enkä todellakaan tiedä mistä johtuu, vahinko..?

      • Sae

        voi joskus pissiä laatikossa peppu laidan yli..


      • Anonyymi

        Kisa pitää aina sterilisoida. Kisalla voi olla nuo tapaukset pisaa mualle kuin laatiko virtsatie vaivat.Vai onko ollut yksin 12-4h.Vai 24h 38h ? Osoita mietä jos paljon yksin ilman lajitoveria.Kuseksi sit miten huvitaa ja voi alkaa paskoo matoille.Mene eläinläkäri.Hanki kaveri sille.Ja mikä o kissan hiekas? Halvinko.Osotaa myös mietä jos kisan hieka merkiä olet vaihtanut


    • Kitzyme

      ihan samalta, kuin oma rakas kollini teki. Tämä ratkaistiin ostamalla katollinen hiekkalaatikko. Eipä ole pissat valuneet lattialle siitä lähtien =)

      Se tuntuu musta olevan kyllä ihan ns. tyyppivika, pissataanhan mekin kaikki pikkuisen eri tavoilla ja eri asennoissa. Omallani oli tapana nostaa toinen takajalka laatikon reunalle, niin kuin koira =D

      • phoolan

        Mielestäni kyseessä on jäänne tarpeesta merkkailla. Leikatut kissat menettävät leikkauksessa suuren osan hormoonituotannostaan ja merkkailutarpeestaan, joten tämä ei ole muuta kuin muistumaa siitä.
        Muistuma palaa pissapotalla itse pissaus-tilanteessa herkemmin takaisin ja herättää hetkeksi kissan alkuperäiset tarpeet ja vaistot.
        Ei mitään sen ihmeellisempää.


      • phoolan
        phoolan kirjoitti:

        Mielestäni kyseessä on jäänne tarpeesta merkkailla. Leikatut kissat menettävät leikkauksessa suuren osan hormoonituotannostaan ja merkkailutarpeestaan, joten tämä ei ole muuta kuin muistumaa siitä.
        Muistuma palaa pissapotalla itse pissaus-tilanteessa herkemmin takaisin ja herättää hetkeksi kissan alkuperäiset tarpeet ja vaistot.
        Ei mitään sen ihmeellisempää.

        Jos kissa mahtuu kannelliseen laatikkoon niin osta siis sellainen. Ja käytä pölyämätöntä hiekkaa niin ei saa astmaa.
        Kollit on usein niin isoja etteivät mahdu kannelliseen. Silloin ei auta muu kuin siivous. Potta kannattaa myös sijoittaa mahdollisimman kauas seinästä.


    • Kisun omistaja

      Heh, meijän tyttö tekee samaa. Mutta jotenkin tuntuu, ettei se sitä kyllä tahalteen tee. Ensimmäisen kerran huomasin sen, kun olin pesemässä laatikkoa. Laitoin siihen uuden hiekan ja totta kai kisun piti heti päästä pissalle siihen. Naureskelin ensin miehelleni, että heti katti meni siihen, hiekkaakin oli vain keko siinä. Mieheni tuli katsomaan ja sanoi, mitä nauramista tossa on. Katsoin kissa, komeassa kaaressa pissa lensi 1,5 metrin päässä olevaan vessan oveen ja siitä matolle. En voinut muuta kuin nauraa enemmän. Tilanne oli huvittava.

      Alusta asti meillä on ollut kuomullinen laatikko, eipähän pissa lentele minne sattuu... Tosin kerran jäi kisun pylly laatikon oven ulkopuolelle ja pissasi suoraan mieheni jalalle, kun olimme pesemässä hampaita samaan aikaan.

      Mielestäni tämä tapa ei ole haitallinen, kuomua peliin vaan, niin jo helpottaa!

    • HetiEläinlääkärille

      Omalta 17-vuotiaalta leikatulta nartultani todettiin juuri munuaisten vajaatoiminta ja virtsatietulehdus. Raukka oli jo pitkään asioinut hiekkalaatikossaan toisinaan istuen ja toisinaan seisten ja takaseinälle suihkien. Siivoamme jätökset muutaman kerran päivässä ja laatikko myös pestään usein. Käytämme mikrohiekkaa. Hankimme myös jossain vaiheessa isomman hiekkalaatikon ja toivoimme, että se olisi auttanut ruiskimisongelmaan, mutta ei. Lopulta asia meni iän piikkiin, kunnes taannoin kissan ollessa hoidossa, hoitopaikassa reagoitiin runsaaseen juomiseen ja laatikossa käymiseen. Varasimme heti ajan eläinlääkärille. Kissa sai diagnoosinsa jälkeen kipulääkettä, antibiootit ja erikoisruokavalion (Renal). Kontrollikäynti on 1,5 kk:n kuluttua. Toivon kovasti, että kissa tulee nopeasti kuntoon. Olen koko ajan tiennyt, että kissan muuttunut käytös tarkoittaa helposti sitä, että kaikki ei ole kunnossa, mutta näin sokea sitä voi kuitenkin olla, kun kyseessä on eläin, jonka kanssa on päivittäin tekemisissä. Muuten kissa on syönyt hyvin, ollut leikkisä ja hyvinvoivan oloinen. On syytä muistaa, että kissan kivuista kertoo sekin, että se alkaa pissailla muualle kuin hiekkalaatikkoonsa.

    • Anonyymi

      Jos laatikot on puhtaita, eli hiekka vaihdettu tyyliin 2vk sisällä ja siivotaan kerran pari päivässä. Jos kissa edelleen pissailee ohi, niin eläinlääkäriin.

    • Anonyymi

      Meillä 4 vuotias kollikissa alkoi pissailla laatikon reunalle ja ulkopuolelle. Syyksi paljastui hammassärky. Eli kissan pissaaminen ohi laatikon tyypillinen ilmaisu särystä tai kivusta. Eli ei kun lääkäriin.

    • Anonyymi

      Stressi on syynä. Pitää aktivoida enemmän. Kissa saattaa haluta joka päivä eri lelun ja leikin. Kannattaa askarrella itse, kissalle turvallisia leluja.

    • Anonyymi

      "Meillä 4 vuotias kollikissa alkoi pissailla laatikon reunalle ja ulkopuolelle. Syyksi paljastui hammassärky. Eli kissan pissaaminen ohi laatikon tyypillinen ilmaisu särystä tai kivusta. Eli ei kun lääkäriin.*

      Jollei leikitys auta niin sitten syy tässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe