noituus

jane

olen kiinnotunut noituudesta ja olenkin lukenut paljon kirjoja mutta ne ovat lähinnä käsitelleet wiccalaisuutta eikä wiccalaisuus ole tuntunut oikealta minulle. olisiko mahdollista harjoittaa noituutta vaikka ei ryhtyisikään wiccalaiseksi? onko missään kirjoja noituudasta? itse olen vain löytäny kirjoja jotka käsittelevät wiccalaisuutta..

11

1627

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tarzan

   No tietysti voi olla noita ilman että on wicca. Noituudesta kertovia kirjoja voi löytyä vaikka mistä, varmaan juuri sieltä mistä niitä vähiten odottaa löytävänsä. Lue vaikka joku Carlos Castanedan kirja, jos oot jo lukenu eikä se sopinu sulle, niin jatka etsimistä, kyllä se oikea juttu jostain löytyy, ehkä sieltä omasta mielestä?

   • oppi

    Ns. noituutta on harjoitettu niin kauan kuin ihmisiä tällä taivaankappaleella on ollut, wicca on 1900-luvun keksintöä a la Gardner.


  • AROSUSI-09

   Magiaa voi ihan oikeasti harrastaa kuka tahansa.Ei siihen mitään oppi-arvoja vaadita.Tai liittymistä mihinkään kerhoon t.m.s Itse kävin Jumalten ystävät r.y-ssä 80-luvulla,mutta löysin parhaat jutut ihan ittekseni tutustumalla "alaan"(J.y.r.y oli noituutta pakana-uskonnon pohjalta harrastava vapaa "kerho".Paljon hyvännäköisiä misuja.)

  • vampyrella666

   ei siihen ryhdytä..käy katsomass kirjastossa joitakin kirjoja jos tahdot ''alkaa'' olemaan noita. ja perehdy sitten ensin tosi hyvin.esim.muuten on hieman ristiriitaista ellei tiedä mikä on kuunjumalatar,tai siihen liittyvät rukoukset(tämä kuuluu wiccaan.)

   • vampyrella666

    siis voi siihen ryhtyä:)


  • AurinkoNoita

   Tottakai on mahdollista harjoittaa noituutta ilman wiccalaisuuden oppeja! Itse esimerkiksi en voi sietää läheskään kaikkea wiccalaisuuteen liittyvää ja silti kutsun itseäni hyvällä omallatunnolla noidaksi.

   Kirjoista en mene sanomaan mitään, sillä en ole niihin perehtynyt. Itseasiassa en varmaan ole koskaan lukenut yhtään noituutta käsittelevää kirjaa... Olen vain pyöritellyt ja mietiskellyt asioita omassa pienessä päässäni, joskus jopa jakanut ajatuksiani joidenkin kanssa.
   Niin ja netistä löytyy googlettamalla joitain tekstejä, joita olen aikani kuluksi lueskellut. En nyt vain muista mitä...

   Ei, nyt valehtelin! Olen tosiaankin lukenut yhden kirjan aiheeseen liittyen. Se ei tosin käsitellyt noituutta sinällään, mutta sivusi sitä. Kirjan nimi oli Kuun magia tai Kuun magiaa, kirjoittajaa en muista. Ihan mielenkiintoinen opus ja suosittelen luettavaksi, mikäli löydät sen jostain.

   Lisäksi voisin kuvitella kansalliseeposten käsittelevän noituutta ja jotain tietoa voisi löytyä myös sellaisista historian kirjoista, jotka käsittelevät noitavainojen aikakautta. Mene ja tiedä.

   Mutta onnea sinulle. Toivottavasti löydät itsessäsi asustelevan noidan. Ja minulle voit aina kirjoittaa, mikäli haluat pohtia asioita jonkun ei-wicca-mutta-noita-silti -tyypin kanssa: aurinko-noita@suomi24.fi

   • Telix

   • Wnb-witch

    Olen vähän samoilla linjoilla. Noituus kiinnostaa minuakin mutta wiccalaisuus ei oikein tunnu omalta. Mutta täytyykö noidaksi ryhtyäkseen omata joitakin kykyjä tms?


   • Anonyymi

    Mikä sun numero on?


  • Entinen noita

   Olet matkalla samaa tietä kuin minä aikoinani. Jos jatkat joudut pahojen henkien yhteyteen, jotka saattavat esiintyä valkeuden enkeleinä ainakin aluksi, mutta lopulta paljastavat oikean hahmonsa.

   Itse pääsin tuosta noituuden ja muun pahan kierteestä ja viehtymyksestäni niihin, kun tulin uskoon.

   Päätös on omasi, mutta ainakin varoitin.

   • jaina

    Kuten huomaat, noidan on pidettävä jalat maassa ja järki selkeänä: noituus ja magia siis eivät ole lantunistuttajille sopivia harrasteita.

    Edellinen vastine on myös oiva esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, jollei tee rehellisesti töitä omien negatiivisten kokemusten ja/tai piirteittensä kanssa: valtavirta imaisee imuunsa ja innokkaita noitien hukuttajia piisaa ja on piisannut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   89
   3119
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   2640
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   143
   1974
  4. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   416
   1474
  5. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   69
   1447
  6. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1418
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1032
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   836
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   58
   829
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   142
   811
  Aihe