Bangkok ja vihkiminen

Tzet

Onko kukaan mennyt teistä naimisiin Bangkokissa sillä tavalla, että olette hankkineeet todistajat sieltä? Tai onko kellään kokemuksia tällaisesta asiasta? Mistä "todistajia" voi kysellä, onko kukaan käyttänyt/kysynyt esim. matkaoppaita tai ym..?
Kaikki asiallinen tieto kelpaa...

5

5212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • sitten tässä

        Lähde: www.amoriini.com

        Jos hääparin toinen osapuoli ei ole suomalainen, avioliitto saatetaan solmia ulkomailla. Toisaalta, suuren, koko suvun ja naapurien hääjuhlan sijaan, voi suurta päivää juhlistaa tyylikkäästi vain kahden tai läheisimpien kanssa samalla lomaillen ja lomapaikalla vihkiytyen. Vihkiminen ulkomailla aiheuttaa tietysti hieman lisää vaivannäköä paperisodan muodossa, mutta päivästä tulee taatusti ikimuistoinen ja moisen vaivan arvoinen.

        Viimehetken valmisteluiden ja kiireisen tohinan sijaan rentouttava lekottelu hotellin uima-altaalla ei kuulosta ollenkaan hassummalta. Kustannuksetkaan kohteesta riippuen eivät välttämättä nouse lähellekään perinteisten häiden kustannuksia. Monet ulkomailla vihittävät hääparit viittaavatkin kintaalla koko hääjärjestelyrumballe ja lähtevät pakoon häästressiä matkalaukku kainalossa. Toiset heistä järjestävät sitten palattuaan pienen kahvi- tai illanistujaistilaisuuden ystävilleen ja läheisilleen.

        Lähikohteita löytyy mm. Ruotsista, josta löytyy upeita herraskartanoita sekä Tanskasta, jossa on lukuisia linnoja, joissa voi viettää häitä todella upeissa puitteissa. Virostakin löytyy lukuisia upeita paikkoja. Ihan kahdenkin voi lähteä matkalle ja solmia avioliiton loman aikana vaikkapa juuri Tanskassa, nauttien linnalomasta taatusti unohtumattoman romanttisessa paikassa.

        Monissa paikoissa, mm. Tanskassa, tarvitaan kuitenkin muualla kuin kirkossa tai siviilivihkimistoimistossa suoritettavaan vihkimiseen piispan lupa, joten itse juhlapaikalla vihkimisiä ei voida yleensä toimittaa, ainakaan ilman lisäpaperisotaa. Kannattaakin varmistaa tarkasti kohdemaan paikalliset käytännöt ennen kuin varaa matkan.

        Monessa kaukokohteessa voi mennä naimisiin rannalla palmujen katveessa, auringon lämmössä ja taatusti aina hyvällä säällä. Vihkimisen jälkeen ei kuljetusta tarvita! Juhlat jatkuvat herkullisen ruoan ja juomien kyydittämänä tanssien valkoisella hiekalla tummuvaan yöhön bambusoihtujen valaistessa rantaa kilpaa tuikkivien tähtien kanssa. Kieltämättä kuulostaa houkuttelevalta, eikö? Jos siis harkitset ulkomailla vihkimistä, lue koosteemme ja tutustu Dominikaanisessa tasavallassa vihityn suomalaisparin kokemuksiin vihkimisestä paikassa, jossa kattona oli taivas ja lattiana lämmin valkoinen hiekka…

        Esteiden tutkinta

        Jos vihkimisen toimittaa ulkomaan viranomainen ulkomailla, voivat avioliittoon aikovat saada esteiden tutkijalta Suomessa todistuksen oikeudestaan mennä avioliittoon. Jos avioliitto on solmittu ulkomailla, tulee vihkimisestä esittää rekisteröintiä varten todistus maistraatille. Ulkomailla asuva Suomen kansalainen voi esittää vihkimisasiakirjat myös Suomen sikäläiselle edustustolle, joka ilmoittaa vihkimisestä ao. rekisterinpitäjälle Suomessa.

        Avioliiton esteiden tutkinta -lomake (PDF)

        Lähde: Väestörekisterikeskus

        Vihkiminen Pohjoismaissa

        Muiden Pohjoismaiden kanssa solmitun sopimuksen mukaan Suomen kansalaiset voivat solmia avioliiton missä tahansa Pohjoismaassa Suomessa suoritetun avioliiton esteiden tutkinnan perusteella.

        Tutkinnan suorittaa vihkiparin (sulhasen tai morsiamen) rekisteriviranomainen (maistraatti tai kirkkoherranvirasto). Esteettömyystodistus saa lainvoiman 7. päivänä suoritetun tutkinnan jälkeen ja se on voimassa neljä kuukautta.Tämä todistus on annettava vihkimisen toimittavalle papille tai vihkioikeuden omaavalle siviiliviranomaiselle.

        Kaikissa Pohjoismaissa avioliiton voi solmia sekä kirkollisesti että siviilivihkimisenä. Näin siis virallisesti. Käytännössä kannattaa varata aikaa asioiden hoitoon varsinkin, jos ulkomailla vihittävä henkilö on ollut aiemmin naimisissa ja sittemmin eronnut. Tanskassa eronneelta, uudelleen avioituvalta henkilöltä vaaditaan myös todistus siitä, että edellisellä puolisolla ei ole taloudellisia vaatimuksia uudelleen avioituvaa kohtaan avioeroon liittyen. Tällaista todistusta ei kuitenkaan Suomessa tunneta ja edessä saattaa olla pitkäkin selvittely siitä, miksi kyseistä todistusta ei voida toimittaa. Paikalliset viranomaiset saattavat ehdottaa mm., että aiempi puoliso kirjoittaa todistuksen siitä, että vaateita ei ole, mutta tähän ei todellisuudessa ole tarvetta. Mikäli Suomen kansalainen jolla ei ole estettä avioliitolle ei saa vihkilupaa, kannattaa kääntyä Kööpenhaminan suomalaisen kirkon ja paikallisen lääninoikeuden puoleen, ei jäädä odottamaan pitkää valituskäsittelyä. Asia tätä kautta hoituu yleensä parissa päivässä.

        Vihkimiskäytännöt muualla

        Pohjoismaat: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen
        Australia: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-447233
        Belgia: pakollinen siviilivihkiminen 09-170412
        Englanti: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-22865100
        Espanja: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-170505
        Hollanti: pakollinen siviilivihkiminen 09-661737
        Italia: pakollinen siviilivihkiminen 09-175144
        Itävalta: pakollinen siviilivihkiminen 09-171322
        Kanada: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-171141 (provinsseilla oma lainsäädäntö)
        Kreikka: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-2781100
        Kypros: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-6962820
        Portugali: pakollinen siviilivihkiminen 09-171717
        Ranska: pakollinen siviilivihkiminen 09-171521
        Saksa: pakollinen siviilivihkiminen 09-45858503 (Konsulaatti)
        Sveitsi: pakollinen siviilivihkiminen 09-649422
        USA: eri osavaltioissa oma lainsäädäntö. 09-17193, useimmissa mahdollisuus sekä kirkolliseen että siviilivihkimiseen
        Viro: sekä kirkollinen että siviilivihkiminen 09-6220288 (Konsulaatti)

        Suomalaisten vihkimisoikeudet ulkomailla

        Suomalaisten vihkimisoikeudet ulkomailla Pohjoismaiden ulkopuolella

        Suomen kansalainen voi solmia Suomen lain mukaisen avioliiton Suomessa toimitetun avioliiton esteiden tutkinnan jälkeen Suomen viranomaisen edessä ainoastaan kirkollisena vihkimisenä. Opetusministeriö on myöntänyt vihkimisoikeuden tietyille ulkomailla työskenteleville Suomen evankelisluterilaisen kirkon papeille. Vihkimisoikeus pätee vain siinä maassa, mihin se on myönnetty.

        Joihinkin vihkimisoikeuksiin saattaa liittyä myös muita rajoituksia (esim. Englannissa vihkiminen mahdollista vain Lontoon Merimieskirkossa, Saksassa vihittävien tulee olla molempien Suomen kansalaisia).

        Paikallisen rekisteriviranomaisen (kirkkoherranvirasto tai maistraatti) todistus avioliiton esteiden tutkimisesta on annettava vihkivälle papille, jonka kanssa tulisi myös ajoissa ennen matkan varaamista sopia vihkitoimitukseen liittyvistä käytännön järjestelyistä. Ilman kyseistä vihkimisoikeutta ei suomalainen pappi voi vihkiä maamme rajojen ulkopuolella.

        Suomen kansalainen voi solmia avioliiton ulkomailla kyseisen maan vihkimisoikeuden omaavan siviiliviranomaisen tai papin toimittamana. Tällöin avioliiton solmiminen ja esteiden tutkinta tapahtuu sen maan lakien ja määräysten mukaan. Suomessa kirjoilla oleva Suomen kansalainen tarvitsee rekisteriviranomaiseltaan (maistraatti tai kirkkoherranvirasto) kuusikielisen todistuksen ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten. Todistus on voimassa neljä kuukautta.

        Useissa maissa (esim. Belgia, Espanja, Hollanti, Italia, Itävalta, Portugali, Ranska, Saksa ja Sveitsi) siviilivihkiminen on ainoa avioliiton juridinen solmimistapa. Avioliiton kirkollinen siunaus on mahdollinen kyseisessä maassa toimivien kirkkojen omien perinteiden ja säännösten mukaan. Joissakin maissa (mm USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa) on suomalaisia pappeja, joilla on vihkimisoikeus sen maan viranomaisina. Myös tällöin tarvitaan em. todistus siitä, että on esteetön menemään avioliittoon ulkomailla ulkomaan viranomaisen edessä.

        Ulkomaan viranomaisen edessä solmittu avioliitto saa Suomessa lainvoiman sen tultua rekisteröidyksi Suomessa.

        Avioliiton siunaaminen Suomessa

        Avioliiton siunaaminen voidaan toimittaa, kun avioliitto on solmittu siviiliviranomaisen edessä tai muun kristillisen kirkon järjestyksen mukaan ja kun liitolle halutaan siunaus myös evankelis-luterilaisen kirkon perinteen mukaisesti. Avioliiton siunaaminen muistuttaa paljon kirkollista vihkimistä. Merkittävin ero on kysymysten sanamuodossa. Avioliiton siunaamisen voi suorittaa kuka tahansa suomalainen pappi missä päin maailmaa tahansa, koska avioliiton siunaaminen ei ole juridinen tapahtuma.

        Avioliiton siunaus voidaan toteuttaa myös rippikoulunkäymättömien kohdalla.

        Lähde: Kirkon tiedotuskeskus

        Häät Dominikaanisessa Tasavallassa

        Taustaa

        Olimme seurustelleet kahdeksan vuotta, kun lähdimme ensimmäisen kerran lomalle Dominikaaniseen. Ihastuimme ilmastoon ja rentouteen ja heittelimme silloin ilmaan ideoita häistä ulkomailla. Olimme olleet monissa ystävien perinteisissä häissä ja sellaiset eivät oikein innostaneet suurine sukulaislaumoineen ja kirkkovihkimisineen. Olimme jo päättäneet, että perinteiset häät eivät ole meitä varten. Halusimme jotain muuta. Halusimme rennot häät ja idea häistä ulkomailla alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Ennen loman loppua olimme lähes päättäneet, että parin vuoden kuluttua palaamme saarelle ja menemme siellä naimisiin juhlien vuosituhannen vaihtumista. Ei sitten muuta, kuin matkaa järjestämään ja innostamaan ystäviä mukaan. Kun häät olivat ulkomailla, oli helppo päästä sosiaalisesta paineesta kutsua sukulaisia, joita ei ole nähnyt moneen vuoteen. Saimme matkaseurueeseemme vanhempamme ja ystäviä niin, että meitä oli yhteensä 13 henkilöä.

        Järjestelyt

        Olin etukäteen käynyt netissä surffailemassa ja ottamassa selvää ulkomailla vihkimisestä. Olin myös aktiivisesti Sinisissä hakemassa vinkkejä. Dominikaaniseen tarvittiin maistraatista ensin lupa mennä naimisiin ulkomailla ja esteettömyystodistus. Nämä piti käännättää ja lähettää lähimpään konsulaattiin, joka oli Tukholmassa. He lähettivät paperit takaisin leimalla varustettuna. Lisäksi mukana piti olla kopiot passeista. Eli tämä osuus maksoi postikulut ja kääntämispalkkion. Näiden paperijuttujen lisäksi otimme yhteyttä matkayhtiöömme ja saimme heiltä tietoomme Dominikaanisessa olevien suomalaisten oppaiden nimet ja faksinumeron. Otimme etukäteen yhteyttä oppaaseen ja kyselimme mahdollisuudesta järjestää häät hotellissamme, mikä osoittautuikin mahdolliseksi, koska hotelli oli all inclusive. Hotellin vetäjä hankki meille "tuomarin" (civil judge), joka vihki meidät. Hotellissa oli järjestetty häitä myös aiemmin, joten ihan uutta juttua tämä ei heille ollut. Suomesta siis veimme mukanamme hääasut ja tarvittavat paperit.

        Mielestäni pääsimme todella helpolla häiden järjestelyistä. Maksoimme hotellille 500 dollaria ja he järjestivät kaikki loput erinomaisesti: kakun, kimpun, juomat, ruuat, koristeet, civil judgen, niin ja sen iki-ihanan bändin ;-). Meille ei siis tullut minkäänlaista stressiä näiden häiden järjestelemisestä :-). Edes paperiasiat eivät olleet niin monimutkaisia, kuin aluksi luulin. Silloin ei vielä ollut ihan niin hyviä sivustoja netissä kuin nyt.

        Häät

        Alkuperäinen suunnitelmamme viettää häät juuri vanhan vuosituhannen puolella viimeisenä päivänä muuttui sen verran, että koska hotellilla oli jo suunniteltu isot millennium partyt viimeiseksi päiväksi, niin vietimme häämme jo 29.12.1999. Matkaseurueessa mukana ollut ystävämme, joka oli joskus aikoinaan käynyt kampaajakoulun, laittoi hiukseni ja pujotteli nutturaan mukaan pienen pieniä punaisia ruusuja. Minulla oli ihan hääpuku, joskin olin yrittänyt valita hiukan vilpoisamman mallin ilman tyllihameita yms. Sulhasella oli tumma puku. Meidät vihittiin rannalla hiukan etuajassa, koska paikalliset pelkäsivät sateen tulevan, tosin sitä ei sitten kuitenkaan tullut koko iltana. Vaikka luulimme saavamme intiimit häät, niin hotellin muista asukeista löytyi paljon katselijoita meidän häihin, joten vaikka meitä piti olla 13, niin vihkimistä seurasi varmaankin 50 ihmistä. Eipä tuo haitannut, taputtivat vielä meidän astellessa pois "alttarilta". Kilistelimme maljoja ja söimme hääkakkua ja illalla söimme sitten vielä hääaterian eli vähän nurinkurisesti ;-). Kaverit olivat jopa muistaneet meitä piilottelemalla hotellihuoneeseemme yöllä soivia kännyköitä. Me kuitenkin saimme mitä halusimme, intiimit, simppelit ja rennot häät.

        Jälkijutut

        Suomeen tultuamme toimitimme Dominikaanisesta saamamme vihkitodistuksen maistraattiin, jossa todistus varmennettiin.

        Järjestimme myös 70 ystävälle hääbileet rennoissa merkeissä 3 kuukauden päästä matkastamme. Niissä sitten riittikin järjestelemistä: kutsukortit, pitopalvelu, bändi, boolit, sikarit, kiitoskortit yms. Niitä juhlia ystävämme muistelevat vieläkin vuoden bileinä ja se on varmaan paras kiitos minkä järjestelyistä voin saada!

        Eli häät ulkomailla eivät olleet kalliit, jos ei oteta lukuun matkan hintaa. Me tietenkin laskimme saavamme samaan hintaan häämatkan. Vaatii ehkä myös tietynlaista luonnetta pitää häät ulkomailla eli jos haluaa, että kaikki on tiptop lautasliinan renkaan väriä myöten, niin ulkomaat ei välttämättä sitten ole se paikka tai ainakaan tällaiset etelänsaaret, jossa eletään vähän mañana-tyylillä. Hotelli esim. kysyi minulta koristeiden väritoivomusta, johon sanoin että punainen, niin suurin osa koristeista olikin sitten persikanvärisiä, mutta who cares. Joku herkempi/tarkempi olisi saattanut vetää herneet nenään heti. Meillä päämääränä oli vain mennä naimisiin


    • Petsy

      Moi Tzet.
      Meilläkin suunnitelmissa on mennä naimisiin Bangkokissa. Ollaan oltu yhteyksissä sinne pappiin jne. Mut meilläkin mietityttää just nuo todistajat ja hotellikin ihan auki vielä.. Ei toki olla Bangkokissa ku muutama yö, mut olisi hyvä jos löytäis sellaisen hotellin missä haluaisivat avittaa käytännön järjestelyissä ja kenties olisivat tehneet sitä ennenkin.. Meillä nääs ei ainakaan ole tuo thainkieli lapasessa.. Jep, olisi mukava kuulla miten teillä tai muilla edistyy tää ko. hanke =)

      • Tzet

        Mennään Bangkokiin ja sitten sieltä jatketaan muutaman päivän päästä Hua Hiniin, maaliskuun alku puolella. Itsekin olen metsästänyt noita todistajia ja olen hieman peloissani siitä jos heitä ei saakaan, mutta luotan hyvään tuuriin :)
        Eli hotellit on jo varattu ja puku ostettu :)Ajattelin, että tässä jossain vaiheessa rupean selaamaan esim. autonvuokrausfirmoja Bangkokista ja sitä kautta saisi ainakin kuskin todistajaksi, sitten ei puuttuisi kuin yksi todistaja enää, vaikkapa valokuvaaja...kysykää hotellilta suoraan tai sitten matkanjärjestäjän oppaden numeroa. (paitsi ettei sitä suoraan aian saa, vaan viesti pitää lähettää esim. Tjäreborgin infon kautta...)Lähtö siis maaliskuussa

        T.Tzet


    • siellä oli tietoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe