Mitä matkatavaroita kannattaa välttää?

Joulumatkaaja

Ystäväni kertoi, että häntä on monesti kuulusteltu ja tutkittu tarkoin Israelin tullissa. Kaikki tavarat on pengottu jne. Tämä siksi, että hän on matkustanut maahan monesti yksin ja viettänyt siellä pidempiäkin aikoja.

Mitä tavaroita minun kannattaisi välttää eli jättää kotiin, ettei olisi mitään kovin epäilyttävää mukana? Sitäkin olen miettinyt, että pitäisiköhän minun olla muka tuntematta ystävääni tullissa, että tarkastukset sujuisivat paremmin. Entä jos häntä kuulustellaankin kauan ja minä olen sitten odottamassa jossakin? Ehkä siis kannattaa kuitenkin mennä yhdessä tarkastuksiin, vaikka itsekin joudun sitten tarkempaan syyniin ja kenties jopa heidän tarkkailulistoilleen.

4

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arktika

      Eli menomatkalla minua ei Israelissa ole tarkastettu kertaakaan. Sen sijaan lentokenttän turvatarkastus Israelin lennoille tuntuu olevan tarkempi. Viimeksi menin TelAviviin Amsterdamin kautta ja lentokentällä olivat israelilaiset tarkastajat ElAlin lennolle. Jätä manikyyrisetit kotiin.

      Tullessa haastattelut voivat kestää parikin tuntia ja on oikeastaan sama mitä on mukana. Itseltäni takavarikoitiin pehmolelu ja partakone Eilatissa ja transitin aikana vielä TelAvivissa kynsiviila ja pari piippurassia (jotka siis jo olivat läpäisseet yhden hyvin tarkan turvatarkastuksen). Tavarat sain Suomeen viikon kuluttua ja tarrasta huomasin partakoneelle tehdyn sonic testin.

      Tavaroiden tsekkaukseen joutuu kun vastailee virkailijan mielestä epäselvästi turvahaastattelun kysymyksiin. Jos vastaukset ok niin pakaaseja ei edes avata. Säilytä matkakuvaus ja kuitteja esim. hotellista, käyntikohteista jne. niin uskovat tarinoitasi paremmin.

      • kiinni

        Itse olin ihan vaan rennosti ja
        vastailin kysymyksiin ja homma
        sillä selvä.

        Ne taas jotka hermoili että kuinkahan
        tässä kay joutuivat täydelliseen
        tarkastukseen.


      • FlorianGeyer

        Samanlaisia kokemuksia on yllekirjoittaneellakin, Lontoossa tavarat tutkittiin melko huolellisesti, samoin kengatkin lapivalaistiin. Mitaan ei kuitenkaan oltu poistettu, kynsisakset ja partahoylat olivat matkalaukussa. Lisaksi pumpulitupoilla ja kemikaaleilla etsivat ilmeisesti jaamia mahdollisista rajahdysaineista tms. Oman kokemukseni mukaan yksin matkustava nuori mies on altiimpi joutumaan taydelliseen tarkastukseen kuin muut matkustajat - tama siis vain oma huomioni.

        Milanon kautta lentaessani Alitalialla ei mitaan vastaavanlaista tehotarkastusta ollut. El Al on siis erityisen tarkka turvatoimissaan.

        Huomiona viela se, etta jos suunnitelmissasi on kayda muissa lahi-idan maissa pl Jordania ja Egypti, niin Israelin leima passissa estaa matkustamisen kohtalaisen tehokkaasti.


    • Mary

      Tarkkoja ne on aina. Aina huonompi, jos ei mukamas tunne kaveriaan. Ilmailulaitoksen sivuilta löytyy tarkat ohjeet mitä kannattaa välttää, samat ohjeet pätee Israeliinkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      486
      3615
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      162
      3422
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      171
      2657
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2449
    6. 273
      2072
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1527
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1452
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe