Wienistä junalla?

matkailija neito

Ensi kevään aikana olisi tarkoitus lähteä katselemaan Itävallan menoa kaupunkiloman muodossa Wieniin. Minulla on ollut tapana yhdistää kaupunkilomaan yksi päivä kaupungin ulkopuolella (maaseudulla?) ja sama olisi tarkoitus toteuttaa Wienin matkan yhteydessä.

Kuinka luotettavia Itävallan junayhteydet ovat ja onko junissa jotain erikoista mitä pitäisi tietää? Onko Wienin lähistöllä, siedettävän junamatkan päässä, käymisen arvoista kaupunkia tai paikkaa johon kannattaisi suunnata tämä yksi päivä kaupungin ulkopuolella? Alpit kiinnostavat erityisesti, ehkä niistä sais jotain irti juna-ajelulla?

7

1587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -StArFuRy-

      Aika preussilaisen täsmällisiä ovat junat Itävallassa. Wien on tosi kiva kaupunki =) Oltiin siellä viime heinäkuussa 4 päivää Interrail-matkan yhteydessä. Kannattaa matkata junalla Insbruckiin.. Ja varaa kameraan sitten paljon muistikortille tilaa/filmiä junamatkalle = tosi komeat maisemat.

      • matkailija neito

        Kuinka kauan junamatka Insbruckiin kestää? Ehtiikö sinne ja takaisin vielä saman päivän aikana?


      • -StArFuRy-
        matkailija neito kirjoitti:

        Kuinka kauan junamatka Insbruckiin kestää? Ehtiikö sinne ja takaisin vielä saman päivän aikana?

        Kesti junamatka muistaakseni joku 4 tuntii. Onhan se päivä reissuksi hieman pitkä aika jos edes takaisin tulee 8 tuntia, eikä ole varsinaisesti junamatkailemassa.


      • I left my heart in Austria
        -StArFuRy- kirjoitti:

        Kesti junamatka muistaakseni joku 4 tuntii. Onhan se päivä reissuksi hieman pitkä aika jos edes takaisin tulee 8 tuntia, eikä ole varsinaisesti junamatkailemassa.

        Kannattaa varata aikaa sinne Wienin ulkopuolellekin ainakin yheden yöpymisen verran ettei tartte sitten kiukusta hyppiä tasajalkaa kun juna on lähdössä mutta Alppi huuma on iskenyt sen verran ettei sieltä tahtois lähteä kulumallakaan pois.

        Mutta Wienistä ollaan äkkiä maalla, melkein kaikki sen ympärillä on landea. Päivän reissuksi ilman yöpymistä siis voisin suositella Wachauta. Vaikka Durnsteiniin niille raunioille kiikkumaan. Upeat näkymät ja Tonava virtaa vieressä. Ei ole pitkä matka. Durnstein siis saksalaisella y:llä jos etsit netistä tietoa. Sinne pääsee suoraan junalla. Myös Melkin luostari ei ole kaukana. Mutta jos Alpeille haluat niin suosittelisin ihan yöpymistä...sen verran siitä Wienistä on kuitenkin matkaa ennenkuin ne Alpit ilmestyvät kuin tyhjästä silmien eteen suurina ja ylhäinä.

        Mukavaa matkaa!


    • Mari

      Itse olimme kuukausi sitten viikon Wienissä. Matkustimme omatoimisesti Wienistä Salzburgiin ja takaisin samana päivänä. Matka kesti noin 3 tuntia/suunta. Salzburg oli ihan kaunis ja käymisen arvoinen kaupunki. Junat kulkivat täsmällisesti. Wienistä on hyvät yhteydet moneen suuntaan, esim. Budapestiinkin olisi päässyt noin kolmessa tunnissa. Etukäteen kannattaa katsoa ÖBB:n internetsivuja www.oebb.at Sivuilta löytyy junien aikataulut ja matkojen kestot hyvin tarkasti. Wien on ihana kaupunki - hyvää matkaa!

    • Otso

      Äläkä vahingossakaan eksy junassa koppiin, jossa lukee "damen abteil", varsinkaan jos olet mies!

      Viimeksi matkalla Salzburgista St.Pölteniin löydettiin koko juna viimeiset vapaat paikat juurikin kyseiseltä osastolta (seuralaiseni oli kuitenkin nainen). Konnari tuntui lämpeävän siihen paikkaan... Ja vaikka osaston kaikki naiset yrittivät konnarille vakuuttaa ettei sukupuoleni ja läsnäoloni heitä häirinnyt mitenkään. Ja niin matka jatkui käytävällä istuen...

      Koko episodi ja sen taustat kai osoittavat jotain itävaltalaisten vanhoillisuudesta ja "pilkun viilauksesta"...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe