Halpaa vai palvelua?

Matti.Vanhanen

Vuosi sitten kannoin huolta siitä, että teleoperaattorit käydessään hintasotaa hukkaavat mahdollisuuden satsata riittävästi tuotekehittelyyn. Huoli on edelleen aiheellinen ihan riippumatta siitä, missä on muna ja kana tässä kierteessä. Huolestuin nyt entistä enemmän kun huomasin, että yksi kolmesta suuresta operaattoristamme ilmoitti keskittyvänsä tulevaisuudessa "puheluihin ja tekstiviesteihin". Liiketoiminnan kannalta ilmoitus on täsmällinen, mutta avaa huolestuttavan tulevaisuuden.

Jos suurin matkapuhelinvalmistajamme olisi kymmenen vuotta sitten kertonut keskittyvänsä puheluihin ja tekstiviesteihin, ei kyseistä firmaa luultavasti enää olisi olemassa. Suomessa pitää olla kunnianhimoa enemmän!

Suomessa voi syntyä uutta jos meillä on myös vaativa käyttäjäkunta ja mahdollisuus ottaa uusia palveluita ensimmäisenä käyttöön, testata niitä täällä ja saada ne kaupallisesti monistettaviksi muuallekin maailmaan.

Olen ymmärtänyt, että perinteinen lankaverkko tällä vauhdilla korvautunee internetpohjaisella toiminnalla vuosikymmenessä. Kuwaitista kuuluu, että siellä ollaan ylletty langattomassa viestinnässä kiinteitä laajakaistaverkkoja parempaan tarjontaan. Nämä ovat viestejä maailmalta, joiden edessä mekään emme saa pysähtyä paikoillemme.

Itse asiassa uskon, että suomalaiset ovat valmiita maksamaan puheluistaan vähän enemmänkin jos vain on luottamus siihen, että rahalla tuotetaan uutta.

Matti Vanhanen
Pääministeri

124

22561

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Suomi24toimitus

   Syntymäpäivän kunniaksi Suomi24 pyysi tunnetuilta suomalaisilta keskustelunavauksia. Keskustelijoille annettiin vapaat kädet nostaa esille itselleen tärkeitä asioita. Ensimmäinen syntymäpäivävieraistamme on pääministeri Matti Vanhanen.

   Kirjoittajan kotisivut löytyvät osoitteesta:
   http://www.mattivanhanen.net/

   Mitä mieltä sinä olet aiheesta? Riittävätkö pelkät tekstiviestit ja halvat puhelut sinulle?
   Olisitko valmis maksamaan enemmän puheluistasi, jos samalla rahalla saisit monipuolisempia palveluja?

   • jos haluaa

    mitä sitä taas meidän niskaan maksajan rooli johan tässä saatiin maksaa pankit jaloilleen.taas pitäisi maksaa.maksettiinhan me kanssa jo fortumin johdollekkin.aina rahaa kinuamassa.antaisi meille takaisinkin jotain.ei kun viedään sen kunniaksi terveyspalvelut pois.kunhan saadaan vaan herroille optioita.sisällissotaako tässä ajetaan takaa vai mitä nuo herrat rassaa ihmisiä.alkaa jo pikkuhiljaa vituttaa.ois kiva saada leivän päälle muutakin kun ylähuuli.


   • Pertti-Einari

    Niin että kiitos siitäkin kun olette poistaneet viestini tästäkin keskustelusta.
    Mutta niinhän se taitaa olla,että kun joku arvostelee herra-isoherran toimia ja mielipiteitä faktapohjalta,on tällä oikeus sensuroida viestit ettei tule paha mieli,saatikka joku huomaa että herra pääministeri on todellakin väärässä ja muutenkin suuhunsa laitettuine mielipiteineen hakoteillä.
    Harmillista vain,että näin ei voi tehdä kaikille,koska silloin koko keskustelua ei olisi olemassa.


   • operaattorityöläinen

    Olen jo vuosia työskennellyt suuren suomalaisen operaattorin palveluksessa. Tänä aikana olen nähnyt hypehuuman ja valtavan tuotekehityspanostuksen sekä olen lisäksi nähnyt erittäin kannattavan bisneksen luisumisen heikosti kannattavaksi ja pakkorakoon ajetuksia puuhasteluksi.

    Arvoisa pääministeri. Operaattorit eivät minimoineent tuotekehittelyään siksi, ettei olisi kunnianhimoa vaan siksi, ettei siihen yksinkertaisesti ole enää varaa. Kyllä operaattorit ovat itsekin syyllisiä nykyahdinkoon mutta myös viranomaismääräykset ovat yhtenä suurena syynä nykytilanteeseen. Valtiovaltaa edustava Viestintävirasto on pitkään halunnut puhelujen hinnat alas ja tehnyt useita määräyksiä asian edistämiseksi. Terminointimaksujen kohtuullistaminen mahdollisti hinnanlaskun ja siihen yhdistetty EU-lähtöinen matkapuhelinnumeron siirrettävyys ovat yhdessä muiden määräysten kanssa johtaneet tähän hallitsemattomaan kilpailutilanteeseen.

    Olen myös joutunut näkemään tuhansien ihmisten irtisanomisia. Tämä ei ole ollut kovin mukavaa katsottavaa. Varsinkin, kun heistä suuri osa työskenteli tuotekehitystehtävissä eli olen menettänyt monia läheisiä työkavereitani.

    Jos te herra pääministeri haluatte tehdä asialle jotain konkreettista, niin estäkää Viestintävirastoa ja muita viranomaisianne lyömästä enää polvilleen lyötyjä operaattoreita. Yksi iso yrityskauppa voisi vakauttaa tilannetta huomattavasti. Jokainen alalla työskentelevä tietää, että mobiiliverkon rakentaminen ja ylläpito on erittäin kallista. Lisäksi meistä jokainen tietää, ettei yhdellä verkonomistajalle ole enää varaa kehittää verkkoon. Vaikka hallitsematon kilpailutilanne on osittain myös kyseisen operaattorin aiheuttama, ei syyttely auta tässä tilanteessa. Suomeen ei mahdu kolme verkkoa. Tämänhän on jos ruotsalais-suomalaisen operaattorin johtokin jo todennut. Sallikaa siis yhden tappiota tekevän verkon omistavan operaattorin häviäminen markkinoilta, kun yrityskaupan aika tulee.

    Palaaminen kahden suuren operaattorin maailmaan varmasti antaisi toisenlaiset mahdollisuudet tuotekehitykseen, kun panokset voitaisiin keskittää muuhunkin kuin kulujen leikkaamiseen ja irtisanomisiin.

    Herra pääministeri. Te ette tietenkään ole yksin syyllinen tähän tilanteeseen mutta te voitte tehdä paljon asian korjaamiseksi. Lopuksi on todettava hieman kliseisesti: "sitä saa mitä tilaa". Tulevaisuuden tilauksesta riippuu se mitä saadaan. Nyt pöydässä on sitä, mitä on aiemmin tilattu.


  • Jobaz

   Suomesta ei esimerkiksi häviäisi nykyisellä vauhdilla työpaikkoja, jos puheluiden hinnat olisivat hieman korkeammat. Eli toisin sanoen maksamme suuremman summan valtiolle takaisin verojen mukana, joista yhä suurempi osa menee työttömyyskorvauksina näille henkilöille!!!

   • Perusteluja kiitos...

    Ai halvat kännykkähinnat ovat syynä työpaikkojen katoamiseen Suomessa, eli kiinailmiölle tuli ihan uusi selitys.


   • mutta niin realista
    Perusteluja kiitos... kirjoitti:

    Ai halvat kännykkähinnat ovat syynä työpaikkojen katoamiseen Suomessa, eli kiinailmiölle tuli ihan uusi selitys.

    logiikkana on se, että jos kaikki maksaisivat suomalaisesta tuotteesta hieman ylihintaa niin suomalaiset firmat voisivat paremmin ja työllistäisivät. Esim. elisalla ei tarvittaisi henkilöstön vähnenyksiä.

    vika tässä logiikassa on siinä, että homma ei kulje kädestä suuhun, eikun työpaikoiksi, vaan syntyvä ylimääräinen liikevoitto jää firmoille tulokseksi.


   • TEKO
    mutta niin realista kirjoitti:

    logiikkana on se, että jos kaikki maksaisivat suomalaisesta tuotteesta hieman ylihintaa niin suomalaiset firmat voisivat paremmin ja työllistäisivät. Esim. elisalla ei tarvittaisi henkilöstön vähnenyksiä.

    vika tässä logiikassa on siinä, että homma ei kulje kädestä suuhun, eikun työpaikoiksi, vaan syntyvä ylimääräinen liikevoitto jää firmoille tulokseksi.

    Jos asiakkaat osaisivat vaatimalla vaatia ja kilpailuttaa palvelua, puhelinoperaattorien olisi pakko huolehtia siitä, että niillä olisi riittävästi asiantuntevaa, palvelualtista henkilökuntaa.

    Nykyisin kun soitat jonkun puhelinoperaattorin asiakaspalveluun, roikut ensin tuntikausia linjoilla odottamassa. Sitten vastaa joku, joka ei tiedä mistään mitään - ja jota ei kiinnostakaan tietää.

    Teknisesti olisi mahdollista kehittää elämää aidosti helpottavia mobiilipalveluita. Operaattorit keskittyvät kuitenkin sen sijaan hintasotaan, joten tarjolla on vain palikkanuorisoviihdettä.

    Nämä asiat kismittävät monia, mutta asiat eivät muutu, elleivät asiakkaat ole valmiit maksamaan muutamaa senttiä enemmän saadakseen palvelua.


  • ...eikä fakta

   Arvoisa herra puhuu vain omasta puolestaan.
   Ainakaan minä en ole antanut hänelle mandaattia edustaa minua missään asiassa.

   Ehkä asiat hämärtyvät, kun ei tarvitse itse maksaa mistään mitään

   Minulle ja monelle muulle riittää puhelin, jolla voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Ja mahdollisimman halvalla. Ei sponsoroimattomalla opiskelijalla tai asuntovelkaisella matalapalkka-ahertajalla todellakaan ole ylimääräistä rahaa sijoitettavaksi puhelinyhtiöiden kehitystyöhön.

   Miksi puhelimen käyttö olisi eri asemassa, kuin muu elämä: joutuvathan monet muutenkin ostamaan halvinta. Etsimään tarjouksista tuotteita vaikka eilisellä päiväyksellä.

   • Vaikka tulot on ihan kohtuulliset en silti ole valmis maksamaan enempää puheluista. Palveluja en tarvi kun ongelma tilanteissa ja niitä syntyy aika harvoin kännykän kanssa.


  • Maria L

   Valitettavasti vain taju tavallisen kansan maksukyvystä on nyt pääministerillä hämärtynyt.

   Minulle ainakin riittää vallan mainiosti tekstiviesti ja puhelu. Enkä halua maksaa näistä yhtään enempää. Mieluiten paljon vähemmän.

   Puhelumaksut ovat muutenkin kalliita. Lankapuhelimen maksu on neljäsosa siitä mitä nyt kännykällä. Ihmettelen vain, että mistä tämä ero tulee. Tasantarkkaan erotusta ei laiteta mihinkään tuotekehittelyyn. Eiköhän ne valu optioihin.

  • Olette hakoteillä

   Olette täysin hakoteillä herra Pääministeri. Ihmisillä ei ole maksukykyä, eikä todellisuudessa haluakaan kuluttaa kaikenmaailman hömppäpalveluita.

   Ennen puhelin lohkaisi viisihenkisen perheemme menoista 150mk kahdessa kuukaudessa eli 12,5 euroa kuukaudessa. Jos nyt käyttäisimme lanka- tai puhelinverkkoa samassa määrin yhteydenpitoon, hinta olisi moninkertainen. Yhteiskunnan ylläpitämien puhelinverkkojen alasajo oli törkeä teko kansaa kohtaan. Matkapuhelinverkko pitäisi olla yhteiskunnan hallussa ja sen tuottama palvelu, datan/puheluiden siirto, tuottaa kansalaisille omakustannushintaan.

   Emme kaipaa aina vain lisää ja lisää palveluita, vaan edullisia puheluita. Herra pääministerillä on täysin harhainen käsitys siitä, miten niukasti nykypäivän Suomessa pitää tulla toimeen. Siinä ei huvittaisi maksaa puhelimen käytöstä edes lähellekään sitä, mitä se vieläkin maksaa.

   • veronmaksaja

    Olisiko metsä hävinnyt puilta. Ymmärrän kommenttinne. Ajatus toimii kun ei tarvitse ajatella rahaa tai maksukykyä, kuten ehkä teidän ei tarvitse. Palkansaaja ajattelee usein rahojaan ja sitä mihin ne sijoittaa. Uskon suurimmalle osaslle suomalaisia riittävän puhelut ja tekstiviestit aivan normaaliin tapaan. Mitä halvemmalla ne saa sen parempi.

    Kuitenkin Soneran asiakaspalvelu, jossa saa henk.koht palvelua ja nopeasti on erittäin hyvä ja luotettavalta tuntuva asia.

    On aivan selvää, että hyväpalkkaisessa ja valtaisessa virassa katoaa helposti kosketus normaalia elämää kohtaan.

    Noin periaatteessa arvostan muuten rauhallista ja hötkyilemätöntä tapaanne olla pääministeri.

    Vielä haluan kiinnittää huomionnne kaupan suuntaan hintoja pyritään nostamaan, ikäänkuin euro olisi samanarvoinen kuin markka. Kyllä kapitalistillakin pitää olla rajansa.


   • matematiikkaa....
    veronmaksaja kirjoitti:

    Olisiko metsä hävinnyt puilta. Ymmärrän kommenttinne. Ajatus toimii kun ei tarvitse ajatella rahaa tai maksukykyä, kuten ehkä teidän ei tarvitse. Palkansaaja ajattelee usein rahojaan ja sitä mihin ne sijoittaa. Uskon suurimmalle osaslle suomalaisia riittävän puhelut ja tekstiviestit aivan normaaliin tapaan. Mitä halvemmalla ne saa sen parempi.

    Kuitenkin Soneran asiakaspalvelu, jossa saa henk.koht palvelua ja nopeasti on erittäin hyvä ja luotettavalta tuntuva asia.

    On aivan selvää, että hyväpalkkaisessa ja valtaisessa virassa katoaa helposti kosketus normaalia elämää kohtaan.

    Noin periaatteessa arvostan muuten rauhallista ja hötkyilemätöntä tapaanne olla pääministeri.

    Vielä haluan kiinnittää huomionnne kaupan suuntaan hintoja pyritään nostamaan, ikäänkuin euro olisi samanarvoinen kuin markka. Kyllä kapitalistillakin pitää olla rajansa.

    EURO=MARKKA


   • Simo

    "Ennen puhelin lohkaisi viisihenkisen perheemme menoista 150mk kahdessa kuukaudessa eli 12,5 euroa kuukaudessa. Jos nyt käyttäisimme lanka- tai puhelinverkkoa samassa määrin yhteydenpitoon, hinta olisi moninkertainen."

    Mitenkähän tämä on mahdollista kun sekä matkapuheluiden että laajakaistan hinnat on laskeneet viimeisen parin vuoden aikana n. 50% eikä lankapuhelinpuolellakaan ole hinnat muuttuneet, päinvastoin esim. langasta matkapuhelimiin soittaminen on halventunut???? Eli kuten jo otsikossa mainitsin: höpöhöpö!


   • Lyhyt muisti sulla
    Simo kirjoitti:

    "Ennen puhelin lohkaisi viisihenkisen perheemme menoista 150mk kahdessa kuukaudessa eli 12,5 euroa kuukaudessa. Jos nyt käyttäisimme lanka- tai puhelinverkkoa samassa määrin yhteydenpitoon, hinta olisi moninkertainen."

    Mitenkähän tämä on mahdollista kun sekä matkapuheluiden että laajakaistan hinnat on laskeneet viimeisen parin vuoden aikana n. 50% eikä lankapuhelinpuolellakaan ole hinnat muuttuneet, päinvastoin esim. langasta matkapuhelimiin soittaminen on halventunut???? Eli kuten jo otsikossa mainitsin: höpöhöpö!

    Vielä 90 -luvulla paikallispuhelut, joita meidänkin perheessä oli lähes pelkästään, maksoivat iltaisin ja viikonloppuisin yhden sykäyksen/puhelu. Sykäyksen hinta oli muutamia kymmeniä pennejä. Sillä saattoi siis puhua esim. 09 verkkoryhmän sisällä iltaisin ja viikonloppuisin vaikka tunteja. Taidat olla kovin nuori, kun et muista aikaa ennen kännyköitä.


   • kok

    ellei ole maksukykyä, niin ei pidä puhua kännykällä vuorokaudet ympäri vaan niin paljon kuin on siihen on varaa. Näin yksinkertaista se on. Ongelma on siinä, kun pummeille jaetaan rahaa sossusta, niin he voivat elää yli varojensa ja ruikuttavat silti.


  • hattu.mies

   Ainoa palvelu josta minä voisin harkita maksaa on rajaton datasiirto kiinteää kk-maksua vastaan. Ei mitään e10/kk ryöstöä a la Elisan email-palvelu, mutta joku muutama euro/kk siitä että voin tarkistaa meilit ja ehkä selata iltiksen lööpit bussissa.

  • kaarina

   siis toi on turha äijä!

  • Juuso K.

   " Huolestuin nyt entistä enemmän kun huomasin, että yksi kolmesta suuresta operaattoristamme ilmoitti keskittyvänsä tulevaisuudessa "puheluihin ja tekstiviesteihin". Liiketoiminnan kannalta ilmoitus on täsmällinen, mutta avaa huolestuttavan tulevaisuuden.

   Jos suurin matkapuhelinvalmistajamme olisi kymmenen vuotta sitten kertonut keskittyvänsä puheluihin ja tekstiviesteihin, ei kyseistä firmaa luultavasti enää olisi olemassa."

   Tuosta operaattorista, jonka ilmoituksesta huolestuit, tulee pian ylivoimaisesti suurin, jos muut eivät noudata samaa mallia. Elämä on todella kallista Suomessa, valtion sälyttäessä koko ajan lisää erilaisia "käyttömaksuja" ja viranomaismaksuja kansalaisten niskaan. Puheluiden pitää olla mahdollisimman halpoja.

   Te päättäjät olette jossain mielikuvitusmaailmoissa, ette aja enää kansan etua, vaan kasvottoman suurpääoman etua. Tästä on osoituksena esim. yhteiskunnan ylläpitämien sähköverkkojen alasajo, jonka seurauksena sähkön hinta kipusi pilviin (naurettava selitys sähköpörsssistä) ja sähkön toimituksen luotettavuus heikkeni. Jos kansalaisten etua ajateltaisiin, laitettaisiin Suomeen lisää ydinvoimaloita, sähköverkko olisi yhteiskunnan hallinnassa ja sähkön hinta kotimaahan määrättäisiin siirto- ja tuotantokustannusten perusteella. Se parantaisi kotimaista kilpailukykyä ja kansan hyvinvointia.

   Samoin matkapuhelinverkon kanssa. On käynyt ilmi kaikkialla maailmassa, että yhteiskunnan ylläpitämä, voittoa tuottamatono infrastruktuuri, johon myös sähkö- ja puhelinverkot voidaan laskea, tuottavat parhaat palvelut edullisimmalla hinnalla kansalaisille.

   • ei millään

    enään, tässäkin asiassa(sähkö)EU määrää ja EU:ta määrää WTO, jossa Suomea edustaa, kuinka ollakaan EU.


  • täyttä perikatoa

   Hyvät poliitikot. Olette ajaneet maan perikatoon, eikä sitä kyllä ihmettele, kun näkee miten irrallaan ajatuksenne ovat arkitodellisuudesta.

   Vielä parikymmentä vuotta sitten Suomella ei ollut velkaa, veroaste oli melkein kolmanneksen alhaisempi, täystyöllisyys vallitsi ja veroilla tuotettiin palvelut kansalaisille, joista nyt peritään kaikenmaailman lisämaksuja. Puhelimen käyttö oli todella edullista ja sähkön hinta edullinen.

  • kamikaze 33

   HAH:HAH, vai vielä kalliimmat puhelut? Jotenkin tämä Vanhanen on alkanut sekoilla.
   Puhuu asioista joihin ei pitäisi puuttua.
   Puhelut on nyt jo kalliitaa ja tekniikan parantuessa pitäisi pikkuhilöjaa muuttua ilmaisiksi.

  • näin on..

   Olet täysin hakoteillä Matti! Te poliitikot olette ajaneet Suomen täysin surkeaan jamaan 20 vuodessa. Kaikki alkoi siitä, kun Suomi taipui pienen kansan turvaksi laadituista valuutta- ym. säännöstelyistä ja maahan puhallettiin 80 -luvun lopulla velkarahalla kuplatalous, jonka puhjettua samat lainarahaa tänne dumpanneet tahot saattoivat ostaa suomalaiset yritykset laman kourissa pilkkahinnalla itselleen ja suurvelat jäi kansan maksettavaksi kovalla työllä. Seurauksena pysyvä suurtyöttömyys ja -velka. Ja nyt sitten valtion yritykset myydään pois yksi toisensa jälkeen, jotta selvitään nippanappa. Ja Herra vaan kuvittelee, että ihmiset haluavat leikkiä puhelimella.

   Jos joku kuvittelee, että puhelimeen halutaan palveluita, ne tarjottakoon erillishintaan. Puhelimen käyttö puhumiseen pitää olla mahdollisimman edullista!

  • Kukkaronnyöri

   En tarvitse edes tekstiviestejä.

   Halpojen puheluiden tarvke johtuu siitä etten voi maksattaa puhelinlaskuani veronmaksajilla.

  • Kimmo Koo

   Arvoisa Matti.
   Mielellään olisi mukana kehittämässä uusia palvelu ym kehitystä ja siihen voisi panostaa rahallisesti.
   Ihmisen asema vaikka työelämässä vaikuttaa suuresti näihin mitä palveluita tarvitsee. Ja se vaikuttaa myös niiden kehittelyyn ja tarpeeseen. Itselläni ei ole tässä muuta tarvetta mitä puhelinoperaattoriin tulee että,saa puhua ja lähettää tekstareita ilman rajoituksia. Eli kiinteällä kk-hinnalla saman operaattorin sisällä. Ja toisella puhelimella hoitaa normaalit puhelin-asiat(puhelimen normaali käyttö).
   Nykyaikana kun elämisen kulut on korkeat,on sentään hyvä että,yhteydenpito on edullista.
   Liittymiä voisi olla kahdenlaisia. Olisi halvat pulinat-liittymät ja nämä korkeanpalvelun-liittymät. Jotka olisivat kehittelyn ja erityispalveluiden sisällä. Ja ne saisi olla eri hinnoissa. Ja mitä parempiin saavutuksiin nämä tarjoaisi käyttäjilleen,niistä myös maksettaisiin. Tietysti rajansa siinäkin,liian kalliiksi niitä ei kannata hinnoitella,,, loppuu käyttäjät ja sen mukana tuotto. Polttonesteen veroiseksi niitä palveluita ei kuitenkaan saa kehitettyä.
   Hyvää syksyn jatkoa...

  • Ilomantsi

   Täytyy vain ihmetellä noita Vanhasen ajatuksia. Ensin puolustellaan Fortumin johdon optiojärjestelyjä. Nyt pitäis nostaa puhelujen hintoja!!!! Kai tässä on takana se, että Vanhasen sonerakaverit tartteis lisää optioeuroja. . .

  • Kyllä

   Tarvitsen puhelinta ainoastaan puhumiseen, eikö teillä ministereillä ole muuta puuhaa kuin ahneuksissanne keksiä itsellenne lisää tuloja.

   Minusta teidät on äänestetty kansan ääneksi eikä oman edun tavoittelijoiksi.
   Pettymykseni on suuri mutta onneksesi emme ole ranska ,joten kansa ei nouse kapinaan vaan tyytyy purkamaan pahaa oloaan täällä.

  • Recurvirostra

   Kaikella kunnialla, arvoisa pääministeri, rohkenisin kyllä olla eri mieltä. Matkapuhelu- ja tekstiviestipalveluista tuli aikoinaan menestys siksi, että ne tarjosivat merkittävästi uutta sellaista, mistä asiakkaat olivat silloin valmiit maksamaan operaattoreille suuriakin katteita. Tämän hetken uudet palvelut ovat olleet enää vähäpätöisiä parannuksia entisiin ja hyvin monille asiakkaille täysin tarpeettomia. Tällaisille asiakkaille hinnoilla kilpailu sopii aivan hyvin.

   Markkinatalouden peruslähtökohta on että asiakkaalla on mahdollisuus valita: jos hänelle tarjotaan riittävän houkuttelevia uusia palveluita, hän voi niistä maksaa, mutta hänen ei mielestäni kuulu maksaa siksi että hänelle voitaisiin tarjota uusia palveluita.

   Parhain terveisin,
   R

   • Arppa S.

    Asia on juuri näin. Asiakas päättäköön, valitseeko halvat puhelut vai ylimääräiset palvelut.


  • Mies

   Tuo väite todella jääkin vain uskon asiaksi.

   Puhelin on puhelin ja sitä tarvitaan yhteydenpitoon, puhumiseen, kuten nimikin sanoo. Teknohuumasta humaltuneet insinöörit ja poliitikot lyövät kirveensä kiveen kuvitellessaan, että ihmiset haluavat saada kännykkänsä kautta uutiset, viihdettä ja ties mitä realiajassa milloin vain. Kas kun ei autoihin, kirveisiin, vessanpyttyihin jne ole liitetty "uutta tekniikkaa", joka mahdollistaa uutisten seuraamisen ko. välineiden kautta.

   Ihmiset tukehtuvat jo muutenkin informaatiotulvaan. Uutisia saa kyllä jo ihan liian kanssa joka paikasta.

   Minä, kuten kaikki ystävänikin, kaipaamme puhelimelta sitä, mitä varten se on tehty, mahdollisuutta puhua, pitää yhteyttä. Mahdollisimman halvalla. Lankapuhelimilla saattoi viimeisinä hohdon vuosinaan pitää yhteyttä paikallisverkossa jo yhdellä sykäyksellä eli muutamalla sentillä, paikallisverkossa määrättömän ajan. Matkapuhelinpuolella pitäisi tapahtua sama kehitys. Valitettavasti verinenkään kilpailu ei ole koskaan tuottanut missään maassa yhtä edullisesti asioita kansalaisille, mitä yhteiskunnan ylläpitämät sähkö- ja puhelinverkot tekivät.

   • Patu

    Kännykkää tarvitsen ainoastaan puhumiseen ja viestien lähettämiseen. En kaipaa melodisia ääniä enkä värinäyttöjä. puhelimesta en yli 100 euroa maksa! Laajakaista on kotona, joten mitään nettiä ei pieneen puhelimeen tarvitse tukkia.


   • VANHEMPI

    tarvitsee Nurmijärven äijä, kun on vielä ikää niin vähän. Käytän jatkossakin puhelinta viestimiseen - en pelaamiseen. Suosittelen vanhoille kakaroille kaikenlaisia pelikoneita, jos heillä ei ole muutakaan tekemistä. Jos kaipaisin kuvaa puhelimeen, en sanoisi sitä puhelimeksi, vaan näkölimeksi.
    Toinen asia, missä kirves kalahtaa kiveen, on digipakko: ellei ole muuta vaihtoehtoa, kuin ostaa se, saa jäädä tekemättä. Ohjelmien taso ei tuosta jumalattomasta tarjonnasta parane kuitenkaan, vaan pahenee. Lopetan niiden tuhansien tavoin lupaaksujen maksamisen, jos nykysysteemi poistetaan.


  • perttu

   Mielestäni vakuutusyhtöt voisivat kompensoida kännykkäkehitystä sen vuoksi ,että nykyaikana moni rikos on selvinnyt kännyköiden avulla ja korvaukaset ei ole menneet koknaan vakuutusyhtiöiden piikkiin koska kkäönnykällä on saatu heti ilmoitettua tapahtunut rikos poliisille . Tämä ei koske liikenne vakuutuksia

  • merhaba

   Minulle on tärkeintä pheluiden ja tekstiviestien halpuus ja kuuluvuus kaikkialla. Vanhasen ja muiden joiden puhelut maksaa joku muu kuin itse, on hyvä vaatia puhelin operaattoreilta jotain muuta kuin puhelintoimintojen halpaa hintaa. Ehdotan, että joku puhelinoperaattori keskittyisi vain puhelintoimintojen toimivuuteen ja niiden tuottamiseen mahdollisimman halvalla.

   • siksi

    ei ole tarvis maksaa puheluista enempää, jotka itse laskunsa maksavat.


  • Julli

   Asumassani kiinteistössä ei ostetut palvelut toteudu niin mistä on sovittu. Toisten taskuun rahat siirtyy todella helposti.

   • ennen muinoin

    Entä jos 10 vuotta sitten puhelinyhtiö olisi hylännyt kännykät ja tekstiviestit humpuukina ja olisi ilmoittanut keskittyvänsä esim. vain koti- ja ulkomaanpuheluihin? Ei olisi kännykkäpalveluja ja tekstiviestejä senkään vertaa kuin nykyään.

    Uuden kehittäminen maksaa. Olen usein ihmetellyt ihmisten hinkua vaihtaa liittymää kuin sukkia pelkästään hinnan takia.


  • INCE3T

   Mitä tämä ”tuotekehittely” voisi olla? Ja millaisia uudet palvelut voisivat olla?

   Arvoisa pääministeri saattaisi yllättyä, jos näkisi, millaisilla uusilla palveluilla 3G myytiin operaattoreille vuosituhannen vaihteessa. Ne olivat juuri tällaisia: ”Olet vieraassa kaupungissa. Mielesi tekee italialaista ruokaa. Käynnistät 3G-puhelimellasi sovelluksen, joka opastaa sinut lähimmäiseen italialaiseen ravintolaan jne.” Palvelun käytöstä kilahtaa muutaman euron lisä puhelinlaskuun.

   Totuushan on se, että teleoperaattorit ovat syvässä suossa. Dna on konkurssin partaalla, eikä TeliaSoneran tai Elisan tilanne ole juuri sen parempi. Kilpailu on ollut asiakkaan etu.

   Mikä tämä langaton vallankumous oikein on? Rahaa syydetään vain ilmassa liikkuviin bitteihin, joilla ei saada mitään konkreettista tai pysyvää. Raha menee kuin Kankkulan kaivoon – ainakin asiakkaan näkökulmasta. Ei kai tällaisella teknologialla saada aikaan mitään mullistavaa? Yhteiskunta, joka yrittää rakentaa tulevaisuutensa tällaisten odotusten varaan, on hukassa ja tuhoon tuomittu.

   Operaattori, joka keskittyy puheluihin ja tekstiviesteihin, joita asiakkaat haluavat ja tarvitsevat, on mitä todennnäköisimmin olemassa vielä viiden vuoden kuluttua, kun taas muut haihattelijat katoavat toimialalta. Tuskin keskiverto asiakas on niin tyhmä, että suostuu minkälaisen tahansa rahastusketjun osaksi ja vielä siihen päähän, joka syöttää rahaa eteenpäin. Sitähän nämä tulevaisuuden mobiilisovellukset ovat: rahastusta roskasta.

   • Tapaus dna on esimerkki siitä, miten halpa hinta saa ihmiset vaihtamaan tiilitalonsa korulausein kehuttuun savimajaan. Minä maksan operaattorilleni kyllä, puheluista ja tekstiviesteistä mielestäni kohtuullista hintaa. En kaikkein halvinta, sillä en luota halvimman kykyyn palvella asiakasta asiakkaana.

    Yritys ynnätä ylimääräisiä haihatuksia puheluiden, tekstiviestien ja kk-maksujen hintaan, on tuhoon tuomittu. Kukaan ei halua maksaa puheluista ja tekstiviesteistä senttiäkään enempää siksi, että riemuidiootit voisivat kehittää tarpeettoman keilahallin kännykkään.

    Kyllä, esimerkiksi jonkinlainen karttapalvelu ("eniron nollasatasata tuo kartan kännykkääsi") voisi olla jollekulle hyödyllinenkin, mutta esimerkiksi paljon autolla ajavana turvaudun mielummin paperiseen versioon suomen tiekartasta, kuin tihrustan kännykän näytöltä suurennuslasin kanssa hämähäkinseittiä muistuttavaa puuroa.


  • SKYPEEN

   Eiköhän esim tuo Sonera polttanut jo tarpeeksi yhteiskunnan varoja mm. Saksassa.Mitä on se tuotekehittely, mistä nyt puhutaan?Yrityskaupat on ainoa asia mitä osaavat operaattoripiireissä tehdä.Niitäkään ei osata suunnitella vaan ostetaan kaikki mikä on myynnissä.
   Ei kai kansan pidä maksaa maksaa ennakkoon yritysten tuotekehitystä.Nyt on markkinatalous mennyt ihan sekaisin.
   Kuinka moni tarvitsee todellisuudessa lähivuosina tv-kännykkää, multimedia viestejä, mainoksia kännyyn jne.pelejä voi pelata pelilaitteilla ja musaa voi kuunnella muullakin kuin kännyllä.
   Verkkoinvestoinnit on tehty, joten puhelujen hinta pitäisi periaatteessa laskea eikä nousta.
   Jos Kuwaitilla on varaa uuten tekniikkaan, se johtuu siitä, että niillä ei ole vanhaa tekniikkaa väkisellä ylläpitävää ja laskuttavaa valtionyhtiötä.Kuwait sallii myös kilpailun.
   On meidän onni, että syntyy Skypejä ja muita vastaavia järjestelmiä, jotka eivät pyri ensisijaisesti asiakkaan kimppuun, vaan kehittävät teknologiaa hyväksi käyttäen koko maailman tarpeisiin liittyvää.
   Ei kai kukaan järkevä kuvittele, että esim TeliaSonera maksaisi asiakkailleen jotain jos niiden varoilla onnistuisi kerrankin jossain business-asioissa.Kyllä ne tulot menisi omistajille ja johtajille.
   Ei langatonta verkkoa ole vielä voittajaksi julistettu.Tosin sekin on parempi kuin nykyisten operaattoreiden kuparilangasta perimät kohtuuttomat vuokrat.
   Tietoliikenne kulkee onneksi jatkossa it-ratkaisuna ja mahdollistaa jatkossakin edulliset hinnat ja kansainvälisen kilpailun ja tuotekehityksen.
   Paikallismonopolit alas!

  • 9500 Communicator

   Olisi tietenkin hyvä jos markkinatalouden harjoittajat toimisivat vastuullisesti ennen veristä hintakilpailua, mikä vie kehitysrahan ja johtaa erittäin huonoon asiakaspalveluun jo olemassa olevien palveluidenkin hallinnan osalta.

   Suomessa on ilmeisesti yksi GSM-verkko liikaa eikä vauhti aikanaan niin voimakkaasti kilpaillun UMTS-verkon rakentamiseksi ole suuren suuri.

   Tuosta UMTS:sta tuli melkoiset tappiot eduskunnallekin Soneran osakepääoman korottamisen myötä ennen kuin yritys kelpasi Telialle.

   Telia edustaa ruotsalaista telepolitiikkaa, mikä on saatu tuta Suomessakin. Toisaalta Elisa on voimistunut.

   Käytännössä Suomessa teleoperaattorit ja heidän vaikutuksisestaan myös Nokia ovat jarrutelleet uuden tekniikan käyttöönotto vuodesta 2001, jolloin Nokia edellisen kerran oli kehityksen kärjessä 7110i WAP-puhelimella, minkä menestyksen operaattorit turmelivat pitämällä WAP:ia ensiksi suljettuna järjestelmänä. Idea on hieman sama kuin formaattiinsa sidottu HE 28/2004, esitys tekijänoikeuslain ja rikoslain muutoksesta, mikä sitoo multimedian sijasta aineiston aina yhteen formaattiin, jolloin esityslaitteita pitää olla monia tai sitten nautitaan vain siitä, mikä sattuu olemaan kyseisessä formaatissa tarjolla.

   Esimerkkejä suomalaisten operaattoreiden ja Nokian jarrutuksesta uuden tekniikan käyttöönotossa on esimerkiksi Nokia 5140i -urheilupuhelin, missä on Push'n talk -pikapuhelutoiminto, mutta sitä ei tue, ei TeliaSonera Finland, ei Elisa eikä Finnet -ryhmän Dna.

   Toinen esimerkki on Nokia 9500 Communicator, missä on jo olemassa piilevänä VoIP-puhelujen mahdollisuus, mutta tätä ei ole ainakaan päätöksentekijöiden tiedossa, vaikka esiemrkiksi monilla kansanedustajilla jo on kyseinen uusi kommunikaattori WLAN 801.22b -langattomalla yhteydellä.

   Kyse on tuotteen elinkaaresta ja siitä, että saadakseen maksimaalisen määrän tulorahoitusta jo selkeiden innovaatioiden käyttöönottoa hidastetaan puhelimissa jo olevien ominaisuuksien kohdalta (kuten 5140i) tai puhelimiinkaan ei rakenneta niitä ominaisuuksia käyttöön, mitkä niissä jo ovat (kuten Nokia 9500 Communicatorin VoIP).

   Innovatiivisin ote on tällä kertaa Elisan verkkoa käyttävällä Saunalahdella, joka 11,90 euro kuukausimaksusta kahden vuoden sopimuksella todella edistää UMTS:ia antamalla käyttöön operaattorivapaan Motorola E1000 - UMTS-puhelimen, missä on aito jatkuva videokuva.

   Vaikuttaa siltä, että teleoperaattoreille on vahingollista, mikäli olemassa olevien puhelinten tekniikka otettaisiin täyteen käyttöön sekä myös siltä, että Nokia joutuu hidastelemaan tekniikan kehitystä asiakkaidensa operaattoreiden vuoksi, koska olemassa olevasta tekniikasta halutaan ensiksi täydet rahat pois ennen uuteen siirtymistä.

   Tämä on tietenkin Jorma Ollilan toivomuksesta 2000-luvun alussa sähkötekniseen insinöörikoulutukseen runsain koulutuskiintiöin panostaneen Suomen valtion kannalta kiusallista samoin kuin myös melko varmasti olemattomaan ammattiin valmistuvien ja irtisanottavien kannalta yksilötasolla kiusallista.

   Suomen valtio on liberaali ja auttavainen, mutta kvartaalitalous edellyttää sitä, että vanhentuneet Samsungin näytöt, olemassa oleva tekniikka jne. rahastetaan loppuun ennen uuteen siirtymistä ja että uuteen siirtyminen edellyttää kilpailua Atlantin takaa, kuten Motorolan puhelimia.

   Perusongelma on tietenkin siinä, että Suomessa saattaa olla yksi GSM-operaattori liikaa johtuen Finnetin ja Elisan välirikosta. Tosin Dna Finlandin verkko on teknisesti uusin.

  • Nokia 9500 Communicator

   Seuraava kehitysaskel ei ehkä olekaan se, että muutamme GSM-puhelut pakettipohjaisiksi UMTS-puheluiksi, vaan että muutamme puheemme VoIP-paketeiksi WLANin kautta ja että WLAN- hotspotteja tulee moniin paikkoihin, missä pysähdellään.

   Tällainen pysäkki voi olla välituntipiha niin kuin Lahden kaupungissa tai vaikkapa Hesburgerin hampurilaisravintola.

   Lahden kaupungissa kehitetään voimakkaasti yleisöpalvelevaa avointa langatonta lähiverkkoa MASTONETinä

   http://tinyurl.com/c2pkj
   http://tinyurl.com/an643

   Hesburger on rajallisesti perustanut verkon kantaasiakkailleen.

   http://www.hesburger.fi/uutiset/?uutinen=13

   Kehitys on siis menossa ATM/ADSL/WLAN/VoIP -suuntaan, mitä vastaan niin Nokia kuin myös suomalaiset operaattorit ovat toimineet ainakin vuodesta 2001.

   Valtiolta rahoitusta tietotekniikkaharrastukseen on pyydetty nimenomaan 3G:n eli UMTSin kehittämistä varten. Tätä ei ole kuitenkaan kovinkaan voimakkaasti kehitetty, koska UMTS ei tuota kuin 374 kbps, mutta ADSL/WLAN-yhdistelmällä voisi saada jopa 54 Gpbs.

   Kyse on siitä, että tietoliikenteen hinta halutaan pitää riittävän korkeana eikä puheluita ole haluttu muuttaa UMTS- tai VoIP-paketeiksi.

   Kaikkein kalliimaksi tämä on tullut Suomen syrjäseuduille, missä inhimillisen hintaisen ADSL-yhteyden saaminen on estynyt lähinnä TeliaSonera Finlandin omistaja-arvotavoitteista. Kyseiselle yrityksellehän siirrettiin Itä- ja Pohjois-Suomen televerkko, minkä Posti ja Telegraafi kehitti siksi, etteivät markkinavoimat olisi sitä koskaan kehittäneet puhelinyhdistyksinä.

   • lunch..

    kuka ylläpitää ja maksaa nämä ATM/ADSL/WLAN/VoIP- palvelut jos ei Hesburgerissa jaksa koko päivää syödä?
    Ei ilmaisia lounaita ole, eikä ilmaisia puheluita tms. Joku ne aina maksaa.


   • Nokia 9500 Communicator
    lunch.. kirjoitti:

    kuka ylläpitää ja maksaa nämä ATM/ADSL/WLAN/VoIP- palvelut jos ei Hesburgerissa jaksa koko päivää syödä?
    Ei ilmaisia lounaita ole, eikä ilmaisia puheluita tms. Joku ne aina maksaa.

    Kukaan ei ole väittänytkään maksutonta ilmaiseksi. Suomessa on vain sellainen valuvika, että vaikka Sony PlayStationPortable ja Nokia 9500 Communicator ovat edullisia tapoja viestiä WLAN-verkossa niin Inet clienttinä kuin VoIP:nä (9500:n kätketyt ominaisuudet), ei tuota edullisuutta olla valmiita siirtämään kuluttajan voitoksi, vaan arvo pidätetään itsellä omistaja-arvona nykyiasen ylläpitämiseksi.

    Ei muuta kuin Sony PSP clienttinä käyttöön, kouluihin, kirjastoihin, toreille, linja-autoasemille ja rautatieasemille WLAN open access hot spotteja.


  • jenkkilikka

   "Jos suurin matkapuhelinvalmistajamme olisi kymmenen vuotta sitten kertonut keskittyvänsä puheluihin ja tekstiviesteihin, ei kyseistä firmaa luultavasti enää olisi olemassa. Suomessa pitää olla kunnianhimoa enemmän!"

   Onko tämä nyt ymmärrettävissä niin, että jos Neste ilmoittaa keskittyvänsä vain öljyyn ja kaasuun, niin sitä ei ole enää muutaman vuoden päästä. Samoin Fortum ei pelkällä sähköllä kauaksi selviä. Toivon näin, hintojen jyrkkää alamäkeä ja onnistuneita sitouttamisia...

   Puhelujen hinnoissa ei ole enää menemistä ylöspäin jos sama käyttöaste halutaan verkoissa säilyttää. Peruspalveluista (puhelut tekstit) irralliset palvelut maksakoon mitä tahtoo ja kukin operaattori pitäköön tuotekehittelynsä niillä yllä. Uusien palveluiden rahoittamiseen löytyy aina halukkaita kokeilijoita.

  • Tomppa

   Puhelut ei saa olla nykyisestä yhtään kalliimpi! Kaiken näköisiä kännykkä/tv-pelejä on jo nyt aivan liikaa....

  • TOXIC75

   No enpä usko että ne mitään kauhean uutta niillä lisärahoilla kehittäisi, ehkä muutaman uuden tarpeettoman taustakuvan.
   Luulen ennemminkin että niiden pomojen optioihin ne rahat menisivät.

  • nokia

   En ole valmis sijoittamaan kännykän käyttöön yhtään nykyistä enempää. Puhelin on vain puhelin. En ymmärrä miksi minun pitäisi olla aina tavoitettavissa vs. lankapuhelin.

   Kotimaassa kännykkään puhuminen ja tekstiviestien hinnat menettelevät siinä ja siinä. Soittaessa kuitenkin e. firman palvelunumeroon puhelu maksaakin 0,29e/min. Puhumattakaan puheluista ulkomailla, e. Elisalla sopimus Vodafonen kanssa, joten Saksasta Suomeen soittaminen maksaa euron minuutilta ja yllätys yllätys Saksassa soittaminen maksaa saman verran. SO. soitan e. johonkin hotelliin tms. varatakseni huonetta keski-Euroopassa. Hintatietoja Suomesta käsin on mahdoton saada.

   Muut palvelut? En halua lukea Iltasanomien lööppiuutisia kännykästä enkä seurata tv-uutisia siitä. Sähköpostikin kännykkään on hieman turhanaikaista nykyisillä yhteysnopeuksilla.

  • Ollila

   Ei nuo kännykkä puhelut vieläkään liian halpoja ole. Aijotaanko nyt nyhtää rahaa puhelimien käyttäjiltä samanlaisen ei kenenkään tarvitseman tekniikan kehittämiseen, kuin tv:n katsojilta tuohan täysin tarppeetomaan ja keskeneräiseen digitv fuulaan. HUH HUH.
   Tulikohan vanhasella mieleen mitä varten puhelin on alunperin keksitty ... ööö .. hmmm .. oisko puhumiseen.

  • Nimetön

   En käytä muuta kuin puheluita ja tekstiviestejä kännykässäni.
   Muuta en tarvitse, enkä siis haluaisi maksaa enempää puheluista ja viesteistä SEN takia että kehitettäisiin jotain uutta ja yhtä älytöntä kun kännykkä jossa on televisio ruutu.

   Ei kiitos..

  • sagapo

   ILMAISEKSI. Ja muutenkin olisi. On sellainen palkka. Eli palkka vaan kaikille 10.000€/kk ja puheluiden hinnat saa vaikka kymmenkertaistua. Ministerin/kansanedustajan työ on TODELLA yliarvostettua. Kansan keskipalkka pitäisi olla myös eduskunnassa. Ministerit ja kansanedustajat on yhteiskunnan loisia.

  • chit-chatter

   vanhasen järkevältä kuulostavaan, ihan maallikonjärjelläkin hyvin ymmärrettävään aloitteeseen tässä viestiketjussa vastanneiden puupäiden armeija kertoo pelottavalla tavalla sen, miksi suomi ja suomalaiset ovat hyvää vauhtia putoamassa kelkasta kansainvälisessä kilpailussa.

   kaikki tietävät sisimmässään, ettei yleinen perusnegatiivisuus, patoutunut viha sekä paikalleen seisahtunut juperous ja taaksepäin katsominen vie yhtään MITÄÄN asiaa eteen päin, saati sitten maan taloutta.

   maailma menee menojaan, ja suomessa katsellaan aitiopaikalta kädet taskussa vierestä sitä, kun hyvinvointimme perusteet valuvat hiekkaan ja talouden painopisteet vaihtuvat aivan uusiin maihin ja maanosiin.

   tuonkaltaista laiskanpulskeaa, ylimielistä ja pragmaattista asennoitumista ei ollut niillä sodanjälkeisillä sukupolvilla, jotka meidät suosta kerran työllään nostivat.

   kotipizzaa mussuttamalla ja tosi-teeveetä töllöttämällä ei oikein vastaavaa lisäarvoa synny.

   • Mies

    "tuonkaltaista laiskanpulskeaa, ylimielistä ja pragmaattista asennoitumista ei ollut niillä sodanjälkeisillä sukupolvilla, jotka meidät suosta kerran työllään nostivat."

    Aivan. He keskittyivät oikeiden asioiden ja ankaran työn tekemiseen, eivätkä leikkineet puhelimen "lisäpalveluilla".

    "kotipizzaa mussuttamalla ja tosi-teeveetä töllöttämällä ei oikein vastaavaa lisäarvoa synny."

    Eipä niin. Ja noita tositv tasoisia asioita ovat juuri ne kännykkään kaivatut "lisäpalvelut". Hyvinvointiyhteiskuntaa ei rakennettu aikanaan eikä rakenneta tai pidetä pystyssä nytkään muulla kuin tekemällä oikeita asioita; hoitamalla sairaita, vanhuksia, lapsia, rakentamalla taloja, siltoja, teitä, rautateitä, tekemällä paperia ja oikeita tavaroita. Ei leikkimällä kännykän "lisäpalveluilla". Kuvitelma sellaisesta on kuin it-kupla.


   • Suomi suossa

    Jos pääministeri toisaan lukee näitä keskusteluja, ymmärtää hän varmasti, miten retuperällä suomalainen paljon puhuttu koulutusjärjestelmä on.

    Ihmisillä ei tämän palstan kirjoitusten perusteella ole minkäänlaisia käsityksiä työmarkkinoiden tai yleensä talouspolitiikan toiminnasta. Tai edes yhteiskunnan toiminnasta yleensä. Tämä oli minulle suuri shokki, koska en uskonut tällaisia ihmisiä todella olevan olemassa.

    Tosin keskustahan on aina korostanut tätä populisista jargonia "kyllä kansa tietää". Ehkäpä tässä kohtaa osui pääministeriä omaan nilkkaan.

    No, ehkäpä nämä sitten ymmärtävät, kun viimeisetki teleyhtiöt menevät konkurssiin ja Suomi jää kehityksen kärjestä kauas taakse. Uusia yrityksiä ei enää synny, eikä ole ketään, joka maksaisi heille työttömyyskorvausta tai muita sossumaksuja.

    Uusien palvelujen lanseeraamisessa on se vaikeus, että ihmiset eivät kovin helposti ymmärrä tarvitsevansa niitä. Itse käytän puhelintani hyvinkin moneen tarkoitukseen (esim. teksti-tv) eikä tämä lisäpalvelu maksa minulle kuin 1,5€/kk.

    Tarvittiin Big Brother ennen kuin nämä sohvankuluttajat ja mäyräkoiranlitkijät halusivat ostaa digiboksin (jonka tuomaa lisäarvoa tosin itsekin vielä pohdiskelen.)


   • chit-chatter
    Mies kirjoitti:

    "tuonkaltaista laiskanpulskeaa, ylimielistä ja pragmaattista asennoitumista ei ollut niillä sodanjälkeisillä sukupolvilla, jotka meidät suosta kerran työllään nostivat."

    Aivan. He keskittyivät oikeiden asioiden ja ankaran työn tekemiseen, eivätkä leikkineet puhelimen "lisäpalveluilla".

    "kotipizzaa mussuttamalla ja tosi-teeveetä töllöttämällä ei oikein vastaavaa lisäarvoa synny."

    Eipä niin. Ja noita tositv tasoisia asioita ovat juuri ne kännykkään kaivatut "lisäpalvelut". Hyvinvointiyhteiskuntaa ei rakennettu aikanaan eikä rakenneta tai pidetä pystyssä nytkään muulla kuin tekemällä oikeita asioita; hoitamalla sairaita, vanhuksia, lapsia, rakentamalla taloja, siltoja, teitä, rautateitä, tekemällä paperia ja oikeita tavaroita. Ei leikkimällä kännykän "lisäpalveluilla". Kuvitelma sellaisesta on kuin it-kupla.

    sodanjälkeiset sukupolvet nimenomaan keskittyivät oikeisiin asioihin OMANA AIKANAAN.

    silloin todella oli elintärkeää rakentaa sodan turmelemaa infrastruktuuria; kouluja, sairaaloita ja rautateitä, mutta jos hyvinvointia kannattaisi rakentaa vain näillä toimilla, edellisen kirjoittajan logiikalla tämä maa olisi pian päällystetty kokonaan rautateillä.

    kyse on ASENTEESTA TULEVAAN, suhtautumistavasta kehitykseen ja kaikkeen uuteen. meillä ei ole varaa jäädä lepäämään laakereillamme ja katselemaan itsetyyytyväisinä menneitä saavutuksiamme. eikä meillä ole varaa hukata vähäisiä voimavarojamme negatiiviseen kateuteen.

    se ei tarkoita, että jokaisen meistä täytyisi välittömästi ryhtyä raivokkaasti käyttämään uusia kännykkäpalveluja.
    mutta dynaaminen ja eteenpäin kurkottava kansakunta nojaa aina eteenpäin, ei taaksepäin.

    ilman kollektiivista intoa, yhteishenkeä, kannustavuutta ja idealistisuutta ei esimerkiksi vaikkapa nokiaa olis koskaan syntynyt – tai olisi kyllä, mutta se valmistaisi edelleen kumisaappaita (nokialla).

    ja väittäisin, että vaurastumalla ja levittämällä vaurautta koko suomeen nokia on osaltaan mahdollistanut aika monen suomalaisen vanhuksen hoidon nyt ja tulevaisuudessa.


   • mäyräkoira on hyvä
    Suomi suossa kirjoitti:

    Jos pääministeri toisaan lukee näitä keskusteluja, ymmärtää hän varmasti, miten retuperällä suomalainen paljon puhuttu koulutusjärjestelmä on.

    Ihmisillä ei tämän palstan kirjoitusten perusteella ole minkäänlaisia käsityksiä työmarkkinoiden tai yleensä talouspolitiikan toiminnasta. Tai edes yhteiskunnan toiminnasta yleensä. Tämä oli minulle suuri shokki, koska en uskonut tällaisia ihmisiä todella olevan olemassa.

    Tosin keskustahan on aina korostanut tätä populisista jargonia "kyllä kansa tietää". Ehkäpä tässä kohtaa osui pääministeriä omaan nilkkaan.

    No, ehkäpä nämä sitten ymmärtävät, kun viimeisetki teleyhtiöt menevät konkurssiin ja Suomi jää kehityksen kärjestä kauas taakse. Uusia yrityksiä ei enää synny, eikä ole ketään, joka maksaisi heille työttömyyskorvausta tai muita sossumaksuja.

    Uusien palvelujen lanseeraamisessa on se vaikeus, että ihmiset eivät kovin helposti ymmärrä tarvitsevansa niitä. Itse käytän puhelintani hyvinkin moneen tarkoitukseen (esim. teksti-tv) eikä tämä lisäpalvelu maksa minulle kuin 1,5€/kk.

    Tarvittiin Big Brother ennen kuin nämä sohvankuluttajat ja mäyräkoiranlitkijät halusivat ostaa digiboksin (jonka tuomaa lisäarvoa tosin itsekin vielä pohdiskelen.)

    Big Brother & vastaavat aiheuttivat tasan tarkkaan sen, että digiboksin tullessa ja analogisten lähetysten loppuessa TV lähtee huushollista kuutamolle;)


  • peruspalvelut

   Peruspalvelut (puhelut ja tekstiviestit) edullisesti, ylimääräiset palvelut voisivat sitten maksaa kuinkapaljon tahansa jos joku niitä haluaa käyttää. Tekniikan kehittyminen ja uudet tekniikat ovat hyvä asia niin kauan kuin ne kehittyvät TARPEESEEN, kännyköiden osalta (kuten monessa muussakin asiassa) ongelma on se että kehitetään tekniikkaa ja senjälkeen koitetaan KEINOTEKOISESTI LUODA TARVE SILLE.

   En laske itseäni tekniikan vastustajaksi, käytän esim. nettiä aktiivisesti (mm. ylläpidän yhtä sivustoa ja osallistun toisen ylläpitoon aktiivisesti) samoin kuin muitakin tekniikoita/palveluita mukaanlukien uusimmat vielä kehitysasteella olevat tekniikat/palvelut. Mutta EN käytä mitään tekniikkaa/palvelua sen takia että se on olemassa vaan vain niitä tekniikoita/palveluita joista on minulle hyötyä. Esim. kännykän kohdalla tämä tarkoittaa puhuminen ja satunnaisesti tekstiviestit, muista kännykkäpalveluista en saa mitään todellista hyötyä (en nykyisistä enkä suunnitteilla olevista) eli niitä en käytä enkä tule käyttämään vain sen takia että ne ovat olemassa. Vasta jos jostain uudesta kännykkätekniikasta on todellista hyötyä minulle tulen ottamaan sen käyttöön.

   Uusien tekniikoiden suunnittelijat voisivat opetella selvittämään ensin tarpeet ja sitten kehittää niihin tekniikka eikä niinkuin nykyisin valitettavan usein tapahtuu että kehitetään uusi tarpeeton tekniikka ja sitten koitetaan luoda tarve sille.

  • mitä haluut

   Joo aika päätönministeri olet.
   Jos hyvä palkkasi on noussut päähäsi, ei se tavallistilla työläisillä sitä ole tehnyt.
   Ei ole noussut edes tilille asti.
   Saati sitten työttömät, työnantajille pitää soittaa, rahaa ei ole edes ruokaan.

   Lasketaan vaan niitä puheluhintoja vieläkin alemmas. Jos mielestäsi sinulla on varaa maksaa puheluista ja polttoaineista enemmän kun nykyiset hinnat on se vain merkki kohtuuttoman suuresta palkastasi.

  • täsmäkansalainen

   Sanonta "halvalla ei hyvää saa" pitää usein paikkansa.

   Vaihdoin keväällä X-operaattorin liittymän Y:hyn (en halua mainostaa tai haukkua kumpaakaan nimeltä). Sain syyn vaihtoon kun kyllästyin kohtuuttomiin matkapuhelinlaskuihin vaikken käyttänyt puhelinta juuri lainkaan. Tein netissä vertailun, johon syötettiin viimeisen matkapuhelinlaskun tiedot, puhelut, tekstarit ym. Vertailu ilmoitti paljonko puhelinlasku olisi ollut milläkin liittymällä. Vaihtoa edisti tieto siitä, että operaattori Y käytti samaa verkkoa kuin X, ja olin ystävieni liittymien perusteella todennut, että operaattori X:n liittymän kuuluvuus oli parempi kuin kilpailija Z:n.

   Niin sitten aloin käyttää yli puolet halvempaa liittymää samalla kuuluvuudella kuin aiemmin. Mainostin sitä jopa ystävilleni! Vaan eipä jatkunut onni kauan. Operaattori Y ilmoitti eräänä päivänä, että verkko vaihtuu operaattori Z:n verkkoon, tämä "takaa edulliset hinnat jatkossakin". Okei, ei se mitään - ajattelin.

   Jo ensimmäisenä päivänä uudessa verkossa ilmeni ongelmia. Minulle soitettaessa operaattori ilmoitti ystävilleni "Verkko varattu". Tätä tapahtui kiireisessä tilanteessa, jolloin yhteydensaanti olisi ollut erittäin välttämätöntä. Sama on toistunut joitain kertoja sen jälkeenkin. Sellainen on edellyttänyt, että ystäväni on joutunut lähettämään minulle tekstiviestin, jossa pyytää ottamaan yhteyttä asap (=ystäväni käyttämä operaattori saa rahaa.) Näin ollen kun saan viestin, MINÄ joudun soittamaan (=minun käyttämäni operaattori saa rahaa). Ajoittain kuuluvuus on todellakin takkuillut, mitä se ei tehnyt käyttäessäni operaattoria X. Olen vakavasti harkinnut vaihtavani takaisin vanhaan operaattoriin, vaikkakin hieman kalliimpaan liittymään.

   On aivan sama mitä nämä liittymät maksavat, mutta jos otan hieman kalliimman liittymän, haluan myös laatua. Jos haluan halvan liittymän, olen valmis hyväksymään ettei laatu ole priimaa. Sen sijaan en halua, että ottaessani halvan liittymän hyvällä kuuluvuudella, se muutetaan yksipuolisesti yhtäkkiä huonompaan operaattoriin, jolloin halutessani taas hyvän kuuluvuuden joudun vaihtamaan operaattoria ja maksamaan avausmaksun.

   Sitä paitsi, minulle riittää puhelimessa puheluiden ja tekstiviestien käyttö. Niiden hallinnassa olisi kehittämisen paikka.

  • poika

   No minä näen asian näin että, jos ja kun ostaa halpaa niin lultavasti ostaa p:skaa, mutta sitten taas jos haluaa maksaa, ja jos se "kallis" tuote hajoaa, niin sitten iskee nemoset kympillä, mutta ei kahdella

   Itse ainakin vedän hyvin perinteitä kunnioittaen tämän homman himaan ja käytän vain ja ainoastaan Nokia - kännyköitä

   Tämä nykyajan teknologia mahdollistaa sen että, nämä, "paperitähdeet" pääsevät tuikkimaan, ja samalla perinteiden kunnioitus katoaa, eli tästä voimme vain päätellä yhden asian sen että, missä menee ns.raja

  • kepuli42

   Taitaa mennä hyvin ja kyllähän sen uskookin. Kyllähän sitä pääministerin palkoilla makselee kännykkälaskunsa! Niin ja onhan se työpuhelin, valtion varoin kustannettu!

   • maalta kotoisin

    väärin uskot, en halua maksaa enemmän, menisi se suoraan jonkun optiopellen taskuun. Lankapuhelin on halvin rahvaan väline- jos nyt enää sekin. Jospa olisit itse pienipalkkainen (tai työtä ahkerasti etsivä työtön)palvelupuolelta- mitenkäs siiloin "maksaisin vähän enemmän" olisi? Ja mitä se PALVELUSTA maksu on- mitä siihen tulee niin ihmeellistä? Voivoi, olet surkea puupää- itse maksat rahvaan rahalla laskuja (virkamies sinäkin ja palkka tulee kansalta)ja kännylaskuja- ei se työ niin tärkeä ole- pitää vaan olla hyvä maha kestäämään kahveja- nekin veromaksajan kulstannuksella. Jospa ensin alennatte omia palkkoja rahvaan tasolle ja puhu sitten niistä kännyklaslkuista!!


  • hinta määrää operaattorin

   Kyllähän se niin on, että marginaali osuus kännykän käyttäjistä käyttää palveluja aktiivisesti. Ja näistäkin peruspalvelut riittävät (sms, mms, gprs,wap)

   Väitös:
   Hinta määrää operaattorin kuluttajalle.

   Ainakin minulle.

   • entä tulevaisuudessa

    Varmasti nykyiset palvelut riittävät nyt. Et sinäkään tiennyt tarvitsevasi tekstiviestejä tai edes kännykkää silloin, kun niitä ei ollut.

    Okei, voit väittää, että suuret pahat yritykset (jotka palkkaavat ihmisiä ja tuovat vaurautta) keksivät näitä tarpeita sinnulle.. Näinhän se saattaa ollakin. Ei keskiajan mies autoa tarvinnut, saati sitten televisiota.


   • no tottakai
    entä tulevaisuudessa kirjoitti:

    Varmasti nykyiset palvelut riittävät nyt. Et sinäkään tiennyt tarvitsevasi tekstiviestejä tai edes kännykkää silloin, kun niitä ei ollut.

    Okei, voit väittää, että suuret pahat yritykset (jotka palkkaavat ihmisiä ja tuovat vaurautta) keksivät näitä tarpeita sinnulle.. Näinhän se saattaa ollakin. Ei keskiajan mies autoa tarvinnut, saati sitten televisiota.

    Tottakai käytän palveluita, jos hinta on kohdallaan.

    Kun teknologia on taasen siinä pisteessä, että näitä palveluita saa täällä kylmässä pohjolassa kilpailukykyiseen hintaan.

    Jos tällä kaikella olisi lisäksi työllistävä vaikutus suomessa sehän olisikin hienoa.

    Mutta kuten aika on näyttänyt. Pörssiyritykset takovat suurta voitta ja sekään ei riitä. Tuotantoa, tuotekehitystä yms. siirretään pois meiltä pika pikaa. Saadaan kurssit nousuun ja tulospalkkioita taskuun, mutta miten kävi työllisyyden?

    Että silleen tällä kertaa


   • se on
    no tottakai kirjoitti:

    Tottakai käytän palveluita, jos hinta on kohdallaan.

    Kun teknologia on taasen siinä pisteessä, että näitä palveluita saa täällä kylmässä pohjolassa kilpailukykyiseen hintaan.

    Jos tällä kaikella olisi lisäksi työllistävä vaikutus suomessa sehän olisikin hienoa.

    Mutta kuten aika on näyttänyt. Pörssiyritykset takovat suurta voitta ja sekään ei riitä. Tuotantoa, tuotekehitystä yms. siirretään pois meiltä pika pikaa. Saadaan kurssit nousuun ja tulospalkkioita taskuun, mutta miten kävi työllisyyden?

    Että silleen tällä kertaa

    suhteellinen, se mikä toiselle on kohdallaan on toiselle kallista, joillekin halpaa, riippuu tulotasosta.


  • päiväunesta

   Helppo heittää tuollaista läppää kun
   kuukausi taksa tulee tilille tekemättä mitään
   ja sehän on tunnetusti hyvä
   pääministerin tuloilla maksaa
   enemmän meikäläisen ei.

   Ensinäkin en käytä mitään palvelua,
   palvelujen kehittäminen on
   täyttä p***aa ja pääministeri tajuaisi
   myös sen jos keskutelisi joskus isänsä kanssa. Soitan käänykällä, vastaan siihen,
   lähetän joskus textarin ja otan sellaisen
   vastaan. Kaikki muu on ylimääräistä kuraa.
   Enkä todellakaan ajatellut maksaa palvelusta
   jota en halua käyttää, saati käytä.
   Haluan huomauttaa, että pääministeri unohti kiireessään, että täällä on yhä
   ihmisillä sellaisiakin Nokian puhelin
   malleja kuin 2001.
   Lähettäköön sillä multimediaansa mahtaakohan työtön olla vanhaselle edes ihminen?

   Enemmän tulisi panostaa turhan mainotamisen karsimiseen operaattoireilta,
   sekä mainosten ja mainostextiviestien
   lähettäminen alaikäisille, samalla
   tulisi karsia palveluista ne jotka
   ovat selvästi suunattu lapsille,
   suurin panostus pitäisi tehdä kaikilla
   varsinkin matkapuhelin sektoreilla asiakaspalveluun nyt on
   luisusttu siihen, että saat operaattoriltasi
   vain vit***lua!

   Ja ai niin, puhelinoperaattoreitten
   harrastamat laittomuudet esim markkinoinnissa
   olisi kanssa hyvä yrittää estää.
   "Kenen leipää syöt sen lauluja laulat"
   Miksi pitää korjata ehjää Masa?

  • Kilpailusta

   Arvoisa pääministeri.
   Monessa asiasa olen kanssanne samaa mieltä, mutta tässä asiassa olen hiukan eri teillä.
   Antaa vaan kilpailun ratkaista, mitkä operaattorit pärjää, mitkä ei.
   Dna teki ihan fiksun liikkeen, kun päätti, ainakin toistaiseksi keskittyä olennaiseen, eli puheluihin, tekstareihin ja mns-viesteihin. Dna on suomen puhelukilpailun takia aivan välttämätön operaattori, ja toivon kaikkien kännyn omistajien takia, että se pärjäisi hyvin, muuten puheluhinnat tosiaan räjähtää kattoon, eikä mihinkään kehitystyöhön vaan osakkeenomistajien taskuun.
   Jos ihmiset haluavat maksaa enemmän puheluista ja - lisää palveluita, he voivat valita itselleen, vaikka kuinka kalliin vaihtoehdon.
   Minä kannatan tätä viimeistä, kokonaan suomalaista vaihtoehtoa, ja pysyn sen asiakkaanna, niinkauan, kuin se on mukana.
   Elämä on kallista, aarre-liittymä ei, kiitos dna

  • jees

   ...mutta mistä esim. opiskelija repii semmoiset rahat kun vuokran jälkeen jää 50 € /kk käteen ja opintolainalla pitää elellä kun töitä ei ole löytynyt. Viikolla on mahdotonta käydä koulun aikataulujen takia ja pelkäksi viikonlopuksi ei työnantajat tunnu ottavan töihin.

   • halpaa

    Mitenköhän itse pärjäsin 90-luvulla, kun puhelut maksoivat jotain ihan muuta..ja opintolainan korot olivat kolminkertaiset nykyisiin. Kyllä nykyään teillä opiskelijoilla on paljon helpompaa. OTA LAINAA! ja tee itsestäsi asiantuntija, joka saa hyvän duunin. Yksinkertaista. Kova työ palkitsee ;-)


   • jees
    halpaa kirjoitti:

    Mitenköhän itse pärjäsin 90-luvulla, kun puhelut maksoivat jotain ihan muuta..ja opintolainan korot olivat kolminkertaiset nykyisiin. Kyllä nykyään teillä opiskelijoilla on paljon helpompaa. OTA LAINAA! ja tee itsestäsi asiantuntija, joka saa hyvän duunin. Yksinkertaista. Kova työ palkitsee ;-)

    itsehän teen juuri itsestäni asiantuntijaa mutta ei sitäkään lainaa niin paljon saa kuin haluaa. Sitä saa sen 300 / kk ja siitä syöt, maksat laskus ja kaikki. Täshän elää pian ku herra :D


   • shadow94
    jees kirjoitti:

    itsehän teen juuri itsestäni asiantuntijaa mutta ei sitäkään lainaa niin paljon saa kuin haluaa. Sitä saa sen 300 / kk ja siitä syöt, maksat laskus ja kaikki. Täshän elää pian ku herra :D

    Mulle on aiavan sama nouseeko puhelujen hinnat....Minä en sitä päätä.....


  • Köyhän Talon Porsas

   Herra pääministeri

   Tavallinen duunari ei kaipaa enää mitään hömpänpömppä maksuja lisää.
   Nykyään Suomessa on järjettömän kallista elää,suurin osa tuloista valuu pelkkään ruokaan.
   Kaikki hinnat ovat nousseet tuplasti,vaikka kansalle väitetään että ei.
   No,eiköhän Tavallinen kuluttaja,matalapalkkainen,eläkeläinen,työtön yms. tiedä kuitenkin totuuden.

   Te siellä eduskunnassa nostatte järjettömiä kuukausipalkkoja ja Teillä ei ole mitään kosketusta Tavallisten ihmisten elämään,
   Kyllä sieltä käsin on helppo tehdä ja toteuttaa mitä ihmeellisimpiä ehdotuksia.

   Mieluummin, Herra Pääministeri, olisi järkevämpää miettiä vaikka esim. TV-luvan uudistamista kuin puheluiden hintoja.

   Tv-lupa on täysin järjetön ja sekoittaa köyhän ihmisen talouden kerta heitolla, kolmen kuukauden välein. Ja kyllä Herra Pääministeri, se 50€ on suuri raha joillekin nykypäivänä.

   Jotain tolkkua näihin ainaisiin hintojen korotuksiin.

  • Kaikki mahdollista

   Uusille palveluille tulee olla kysyntää, ja kysyntää edesauttavat halvat hinnat, sekä tehokas markkinointi. Tarvetta ei palveluille välttämättä vielä ole, mutta tarpeen voi myös luoda. Myös palvelun tarjoamiseen edellytettävien fyysisten resurssien tulisi olla kunnossa.

   Uskoisin esimerkiksi että videopuheluista tulisi seuraava, tekstiviestien kaltainen hitti, mutta tähän on monta estettä: Videopuhelun mahdollistavat laitteet maksavat kuluttajille nykytasolla liikaa, operaattoreista vain yksi tarjoaa tällä hetkellä mahdollisuuden videopuheluiden välittämiseen, 3g-mobiiliverkot toimivat vain hyvin rajatuilla kaupunkialueilla, ja ne ovat ruuhkaisia ja epävakaita.

   Ymmärrän toki sen että uusien palveluiden käyttöönotto vaatii operaattoreilta toisinaan mittavia investointeja, jotka hyvin herkästi heijastuvat operaattorin asiakkaiden laskuihin. Jostain syystä yksi operaattori on kuitenkin onnistunut tarjoamaan lukuisia lisäpalveluita liittymänsä omistajilleen, myös videopuhelut, ilman merkittäviä korotuksia puheluhintoihin. Itse asiassa hinnat ovat tulleet koko ajan alemmas, vaikka palveluita on tullut koko ajan lisää.

   Tämän esimerkillisen operaattorin takia koenkin, että mainitsemanne puhelumaksujen korotus ei ole välttämätön edellytys palvelujen kehittämiselle. Sen sijaan luovuus ja taito tehdä kannattavaa liiketoimintaa ovat. Ja ennen kaikkea, operaattorien toiminnan tulee olla asiakaslähtöistä.

   • mutta hyvä niin

    Vai olet sinä onnistunut höynähtämään sl:n mainosjuttuihin.
    asiahan on niin, että kyseinen operaattori keksii vain palveluille nimiä, ei sellaisia palveluita, joita joku tarvitsee.
    Videopuheluita käyttää suomessa tällä hetkellä esim. alle sata ihmistä, joten siihen kyytiin ehtii jokainen operaattori, jos tarve on. Lisäksi sl valehtelee mainonnassaan, mm tänään hesarin etusivulla, oli jäänyt rastit pois monen kilpailijan palveluilta.
    Jokainen operaattori voi tehdä omat listat palveluista joita ei muilla ole, esim. dna:lla kyyhky, uutislööpit, tulospalvelut, kuukausittaiset, asiakaskilpailut, yllätysjuttuja kanta-asiakkaille, omat sivut asiakkaille, joista näkee laskun lisäksi kaikki muutkin palvelut ja tarjonnat. Soneralla on sentin sunnuntait, sun muut metkut. Sl on nyt osa elisaa, ja se sulautetaan kolumbukseen pian.


   • Kaikki mahdollista
    mutta hyvä niin kirjoitti:

    Vai olet sinä onnistunut höynähtämään sl:n mainosjuttuihin.
    asiahan on niin, että kyseinen operaattori keksii vain palveluille nimiä, ei sellaisia palveluita, joita joku tarvitsee.
    Videopuheluita käyttää suomessa tällä hetkellä esim. alle sata ihmistä, joten siihen kyytiin ehtii jokainen operaattori, jos tarve on. Lisäksi sl valehtelee mainonnassaan, mm tänään hesarin etusivulla, oli jäänyt rastit pois monen kilpailijan palveluilta.
    Jokainen operaattori voi tehdä omat listat palveluista joita ei muilla ole, esim. dna:lla kyyhky, uutislööpit, tulospalvelut, kuukausittaiset, asiakaskilpailut, yllätysjuttuja kanta-asiakkaille, omat sivut asiakkaille, joista näkee laskun lisäksi kaikki muutkin palvelut ja tarjonnat. Soneralla on sentin sunnuntait, sun muut metkut. Sl on nyt osa elisaa, ja se sulautetaan kolumbukseen pian.

    "Vai olet sinä onnistunut höynähtämään sl:n mainosjuttuihin."

    Olen vain sanonut tosiasiat. Mainitsemani operaattori tarjoaa eniten palveluita edullisimpaan hintaan.

    "asiahan on niin, että kyseinen operaattori keksii vain palveluille nimiä, ei sellaisia palveluita, joita joku tarvitsee. "

    Tarpeen puuttuminen johtuu suurien operaattorien tietoisesta hidastelusta. Mainitsemani operaattori on kehittänyt palveluita, joita muut eivät tarjoa, kuten ilmainen mobiilisähköposti ja videopuhelut.

    "Videopuheluita käyttää suomessa tällä hetkellä esim. alle sata ihmistä, joten siihen kyytiin ehtii jokainen operaattori, jos tarve on."

    Ilmeisesti ne joilla tarve on voivat kääntyä mainitsemani operaattorin puoleen muita operaattoreita odotellessa.

    "Lisäksi sl valehtelee mainonnassaan, mm tänään hesarin etusivulla, oli jäänyt rastit pois monen kilpailijan palveluilta."

    Valitettavasti en ole kyseistä ilmoitusta nähnyt, mutta ylilyönnit ovat hyvinkin mahdollisia operaattorien mainoksissa.

    "Jokainen operaattori voi tehdä omat listat palveluista joita ei muilla ole, esim. dna:lla kyyhky, uutislööpit, tulospalvelut, kuukausittaiset, asiakaskilpailut, yllätysjuttuja kanta-asiakkaille, omat sivut asiakkaille, joista näkee laskun lisäksi kaikki muutkin palvelut ja tarjonnat. Soneralla on sentin sunnuntait, sun muut metkut."

    Eri operaattorien palvelujen vertailu kannattaakin tehdä liittymää valitessa.

    "Sl on nyt osa elisaa, ja se sulautetaan kolumbukseen pian."

    Epäilen vahvasti, Saunalahden brändi on Kolumbusta vahvempi, ja se tulee myös säilymään markkinoilla. Näksin Kolumbuksen ennemminkin sulautuvan Saunalahteen.


  • Tarvitaan rahaa

   Olisihan se ollut kovin hassua, jos kymmenen vuotta sitten silloinen Tele olisi ilmoittanut keskittyvänsä vain kaukopuheluihin. Siinä olisi jäänyt nykyiset tekstiviestit sun muut jalkoihin.

   Pakko on kehittää ja kehittyä. Jos firma ei saa sisään rahaa, ei hommat kehity.

  • apebabe

   Hintojen polkemisella pyritään luomaan yritykselle kilpailuetua. Lienee sanomattakin selvää, että jokainen ihminen tässä maailmassa on valmis valitsemaan kahdesta tai useammasta samankaltaisesta tuotteesta sen huokeimman vaihtoehdon.Eikö vain? Maalaisjärjellä ajateltuna kalliimman hinnan maksaminen tuntuu perin järjettömältä. Mutta tarkastellaanpa asioita hieman eri näkökulmasta.

   Kännykkäkauppa voi tällä hetkellä erittäin hyvin. Kiitos matkapuhelimien lisäpalveluiden. Kamera- ja mp3-toimintoja tukevat matkapuhelimet ovat nostaneet huomattavasti kännyköiden myyntiä. Taustalla, kuinkas ollakaan, lisäpalvelut. Seuraavat innovaatiot tapahtunevatkin varmasti teleoperaattoreiden puolelta, heidän keskittyessä enemmän ja enemmän niihin ominaisuuksiin, joihin tämän hetken matkapuhelimet luovat puitteet.

   Ja mitä kilpailuun tulee. Ajatellaanpa pelkistetystä näkökulmasta. Kilpailun yksi tärkeimmistä tekijöistä, ellei olennaisin, on alan kehitys. Hintojen polkeminen alas, mahdollisimman kustannustehokasta mallia noudattaen, ei nosta yritysten palvelujen tasoa/kehitystä niin paljon kuin olisi mahdollista. Innovaatiot jäävät hyödyntämättä ja tätä kautta myös edelläjäkävijyyden rooli hiipuu. Yksinkertaisuudessaan uusien lisäpalveluiden kehittäminen syö pääomaa, joten rahoituksen on tapahduttava jotakin kautta. Vertailuesimerkkinä haluan tuoda esille suuret markkina-alueet: esimerkkinä jenkkien markkinatalous, joka luo paremmat puitteet hintojenpoljennalla menestymiseen. Yksinkertaisesti tämä on seurausta siitä, että ostovoimaa on enemmän. Tällöin jää myös rahaa tuotekehittelyyn ja yrityksen aseman parantamiseen, jota kautta tapahtuu kansainvälistyminen ja siellä menestyminen. Suomessa lähtökohta on erilainen. Markkinat ovat huomattavasti pienemmät. Kansalaiset tulisi vakuuttaa ja näin ollen saada puhaltamaan yhteen hiileen. Ihmisten tulisi luottaa omaan kotimaiseen huippuosaamiseen ja tukea sitä. Tällöin tuetaan myös Suomi-kuvaa maailmalla ja taloudellista hyvinvointiamme kansallisella tasolla.

   Luottamus syntyy teoilla. Kotimaisista yrityksistä lienee jo nyt hyvää näyttöä. Teknologinen osaamisemme on maailman huippua ja siellä se tulisi myöskin pitää. Mieluummin tavoittelisimme edelläkävijyyttä, joka puolestaan nostaisi entisestään Suomen näkyvyyttä ja arvostusta maailmalla. Kaikki tekijät menestykseen on olemassa! Edelläkävijyys kansainvälisellä tasolla nostaisi kysyntää tuotteillemme ja tätä myötä myös kohentaisi talouttamme. Poimitaan sekä valjastetaan se innovaatio yhteisvoimin, ja näytetään muille närhen munat. Toistaakseni itseäni, kaikki menestystekijät ovat olemassa. Tärkeintä on vain halu ja tarve hyödyntää ne!

   Olisitteko 15 vuotta sitten nähneet tarvetta Internetille? Ja vielä villimpi heitto, mitä jos Internet olisi kehitetty Suomessa?

  • pätkätyöläinen

   tapauksessa halpaa, johtuen tulotasosta ja tulojen epäsäännöllisyydestä. Muut palvelut sitten "paremmalle väelle", peruspalvelut riittää= tekstiviestit ja puhuminen.

  • ei halpa-arvoista

   palvelua, kiitos.

  • tomppa

   niin minun mielesta puheluiden hinnat on aika sopivat operaattrit saavat kilpailla hinnalla jos niillä riittää siihen varat. ja jokainen puhuu sen verran kun haluaa ja rahat riittää...
   ja tuohon televisiolupa juttuun kannattaa tosiaan perehtyä koska se on aika suuri ja kun nykyään siitä laatikosta saa muuta irti kun chattejä ja kaikkia turhia mobiili pelejä (ne pitäs kieltää lailla).
   joten maksua pitäs myös tiputtaa...
   ja kyllä noista puhelu hinnoista jää kehittely varojakin... mutta muistetaan miten kävi saksassa kalliitten kehittelyjen, sinne palo paljon rahaa jolla olis voitu tehä jotain kongreettista...
   että se siitä kehittelystä...
   ja teillä on aika suhteellisen hyvät palkat ja edut että eihän ne sinusta tunnu suurilta hinnoilta eikä minustakaan(äiti maksaa). mutta kyllä aina vois olla halvenpaa.
   ja niitä teidän palkkoja vois laskea jonkin verran. tosin oottasin itekkin jos istusin sinun paikalla ihan mielellään kunnon palkan... ja onhan teillä suurivastuu ja teette viisaita päätöksiä (melkein aina)...

   toivottavasti HERRA PÄÄMINISTERI lukee näitä tekstejä (tai laittaa jonkun turhan avustajan asialle). ja tiedostaa tulevan äänestäjän kannan asioihin

   :)

   • suuruudenhuulluutta

    Saksaan meni operaattori Elisan omaisuutta....ja aika paljon helsinkiläistä kohden jos sinne hävisi kymmeniä miljoonia euroja. Järki käteen ja maltillisesti eteenpäin.


  • M23.

   En minä usko, että suomalaiset ovat valmiita maksamaan puheluista yhtään enempää.Aika moni sen on täälläkin ilmaissut jo.Kännykkähän itsesään on ihan fiksu keksintö, mutta ainakaan nykyiset "lisäpalvelut" eivät tarjoa rahalle mitään kunnon vastinetta.Ja miksi katsoa telkkaria kännykästä, kun ei sitä jaksa katsoa kotonakaan surkeiden ohjelmien takia.Ei minulla ainakaan ole mielenkiintoa tuijottaa tv-chattia tai tosi-tv:tä kännykästä tai tavallisesta tv:stä.

   Ja toinen asia,että opetelkaa ihmiset käyttämään tätä keskustelupalstaa, jos tänne kirjoitatte.Vähän sekavia osa viesteistä, kun osa asiasta on kirjoitettu otsikko-kenttään ja osa itse viestiin.

  • Filipendula

   Minä ainakin stressaan jo nykyisistä puhelinhinnoista aivan liikaa. Olen opiskelija, eikä rahaa ole, toisin kuin arvon pääministerillä. Voisin toki lopettaa puhelimen käytön kokonaan, mutta huomasin miten hyödyllinen kännykkä on! Minulle tuli eräs lasku, jota en todellakaan pysty heti maksamaan, ja soitin kyseisen firman asiakaspalveluun, ja saimme asian sovittua.

   Toinen asia on tuo TV-lupamaksu. Aivan järjetöntä! Stressaan sen tuloa aina hirveästi, silloin kun tiedän että sattuu olemaan se kuu, milloin maksu tulee. Eikö tässä elämässä olisi muutakin stressattavaa kuin puhelin-, tv-lupa-, internet-, sähkö- ja muut laskut?

  • minä vaan

   minun mielestä saa halpuu vaik kuin alas ku en muuta ku soitan ja lähettelen tekstareita

  • Sanera

   Sen siitä saa kun edellinen hallitus hassaa kansallisomaisuuden.

   Vähän sama kun möis tieverkon pilkkahintaan ja sit ihmettelis et miksei uusia teitä enään rakenneta.

   • INCE3T

    Saksaanhan ne menivät. Saksan liittohallituksen budjettiin.


  • tehox

   Ajatus on kaunis, hintaa lisää että pysytään tuotekehityksen kärjessä.
   Mielestäni ne järjettömät optiot voisi käyttä tuotekehitykseen. Kukaan ei enää usko että suuriakaan rahoja käytettäisiin tuotekehitykseen.

   • talvi tulossa

    Sellanen tuotekehitys, josta tuloksena oli saksalaista poutailmaa, kävi kohtuuttoman kalliiksi. Kai joku veti siitä optiotkin vielä taskuunsa.
    Datasiirto on jo rakaa tekniikkaa, mutta laitepuolella olisi vielä kehitettävää. Piakkoin ajankohtaisena joku voisi kehitellä kännykkään lisälaitteeksi lumilapion. Mieluiten sellainen kokoontaittuva, että mahtuis taskuun. Ja seuraavaksi pilkkikairan.

    Royaltit noista vois kyllä maksaa, mutta optioita on tarjottu jo enemmän kuin lääkäri määrää.


  • Uomo

   "Huolestuin nyt entistä enemmän kun huomasin, että yksi kolmesta suuresta operaattoristamme ilmoitti keskittyuvänsä 'puheluihin ja tekstiviesteihin'."

   Luulenpa, että ihmisiä kiinnostavat enemmän halvat hinnat kuin uudet palvelut. Puhelut (ja tekstiviestit) ovat kännykän tärkeimmät asiat. Saahan uusia matkapuhelinpalveluja kehittää, mutta ei tuollaisesta asiasta ole järkevää huolestua. Näitä puheluihin ja tekstiviesteihin keskittyviä operaattoreitahan on vain yksi. Sama koskee puhelinten valmistusta: saahan Nokia kehittää aina vain hienompia kännyköitä niille ihmisille, joita oikein hienot ja monimutkaiset kännykät kiinnostavat, mutta yksinkertaisten peruskännyköidenkään valmistusta ei saa lopettaa, sillä kaikki eivät kuitenkaan tarvitse oikein monimutkaista puhelinta.

  • vanhasen puhelinlaskun maksaja

   halvat hinnat on ookoo itse en ainakaan tarvi puhelinta muuhun kuin puhumiseen

  • Kuokka

   10 vuotta sitten minä kannoin huolta siitä, että Suomi ei vaan jäisi asenteiltaan omassa nurkissaan hääräileväksi sisämarkkinakansaksi jossa maksumiehenä olisi vain oma kansa ja herkut syötettäisiin muihin suihin. Maailmalle lähdettiinkin niin reippaasti takki auki, että lompsat lenteli pitkin Eurooppaa ja nyt on kansalta koitettava nyhtää vähän takaisin.

   Suomessa vois syntyä vaikka mitä uutta kunhan ei tapeta toimeliaisuutta yltiöverotuksella ja puuttumalla markkinoihin kuin kommunistivaltio konsanaan. Täällä voisi olla jopa monipuolista autoteollisuutta ja sen johdannaismarkkinoita. Vaan kun Herrojen pitää keksiä kaikki keinot millä kansalta saadaan taskut tyhjiksi ja sitten ei raha riitä muihin palveluihin. Samalla saadaan yrittäjät karsastamaan alaa, jossa valtion tiedetään hääräilevän ja määräilevän markkinoita puolittaisella tietotaidolla. Esimerkkinä vaikka biopolttoainejupakka. Ei ne kaikki ideat lähde heti tuottamaan Suomelle mainetta ja mammonaa, mutta joku saattaa vaan jostain syystä toimia ja juurtua markkinoille kuten tekstarit. Tuskin siinä olisi kaivattu valtiovallan suurta panostusta ainakaan verottamalla sitä ahneuksissaan kuoliaaksi.

   Jos valtion edusvalta keskittyisi pitämään huolta peruslähtökohdista ja antaisi markkinoille ja yrittäjille tilaa toimia kohtuullisissa olosuhteissa niin kyllä tästä maasta löytyy osaamista niin laajalla kaistalla, että siitä jää omalle kansallekin taskunpohjalle noita palveluja makselemaan. Jos tämä kyseinen valta olisi kymmenen vuotta sitten ilmoittanut verottavansa langatonta liikennettä kuin autoilua niin..

  • voipisti

   Turhaan täällä vauhkataan että puhelujen hinnat nousee, siitä pitää kilpailutilanne ja uusi tekniikka huolen. Veikkaampa että parin vuoden päästä kun wlan/gsm kännykät tulevat jokapojan ulottuville niin kotona ei kukaan maksa puheluista senttiäkään! Esim. saunalahti tästä jo uutisoikin:

   " Vanha TeliaSoneran verkkosopimus esti Saunalahtea kehittämästä mobiili-voip-teknologiaa (voice over internet protocol), joka olisi mahdollistanut asiakkaiden kännykkäpuhelut osittain internet-verkon yli.

   Nokia ilmoitti jo aiemmin julkistavansa uusia puhelinmalleja, jotka käyttävät ensisijaisesti ip-yhteyksiä ja toissijaisesti nykyisiä gsm-verkkoyhteyksiä. Saunalahden asiakkaista erityisesti nuoriso ja paljon matkustavat liikemiehet käyttävät jo voip-teknologiaa tietokoneen avulla."

   Mistäs se sitten raha revitään jos ei puheluista!?! Palveluista (data, video, pikaviestin, pelit, musiikki jne), mobiliteetistä (ei se VOIP joka paikassa toimi), yhdestä numerosta (kuka jaksaa jaella skype ja gsm yms. numerot erikseen?)! Eli rahat vaan sinne tuotekehitykseen, saadaanpa HALVAT puhelut aikaisemmin!

   • Nokia 9500 Communicator

    mutta K Ä T K E T T Y N Ä.


  • gsm

   paskat palveluista,vanhanen maksakoon.puhelin puheluita varten ja puheluhinnat alas/alhaalla.

  • sydäntä riipivä suru

   MINÄ EN OLE VALMIS MAKSAMAAN ENEMMÄN!

  • TARPEEKSI ON JO

   En tarvitse muuta kuin puheyhteyden ja hinnat vaikka sitten halvemmaksi kun muuta ei todella tarvita. Ei ole tarvetta ollut eikä tarvitse tehdä turhia tarpeita.

   • JOKUMAJ

    sillä uuden kehittäminen työlistää..ei se nyt kauheeta ole jos kehtaa sen 10 cent /min maksaa jos saa palveluita ja tuote kehittelyitä .
    tosin jos haluatte vain katella kun tiputus peli kiristyy niin katoaa ne työpaikatkin monelta ns: nuorelta ja keski ikäiseltäkin.


   • Kiinan paska tosin ei ees h...
    JOKUMAJ kirjoitti:

    sillä uuden kehittäminen työlistää..ei se nyt kauheeta ole jos kehtaa sen 10 cent /min maksaa jos saa palveluita ja tuote kehittelyitä .
    tosin jos haluatte vain katella kun tiputus peli kiristyy niin katoaa ne työpaikatkin monelta ns: nuorelta ja keski ikäiseltäkin.

    Uutta ja uutta, kun ne vanhatkaan ei toimi kunnolla, Suomen viimene Floppi lienee Fransmailta hommattu DigiTV, seki ois saatu Japanista käyttökuntosena, eikä minään pätkivänä ja sekoilevana paskana!


  • minulle...

   koko ajan yritetään väen vängällä kaupata tuotteita, joita en tarvitse? Ja miski vielä niin, että jos haluan jonkun "ominaisuuden", joudun maksamaan kymmenestä muusta, joita en ikinä käytä?

   Mitä uutta?

  • Ongelmaksi on muodostunut numeron siirrettävyys siten, että entinen operaattori joutuu osallistumaan siirron kustannuksiin. Nykyisellään ei toteudu hyvä periaate, että se maksaa joka tilaa.

   Kun siirrettävyyden kanssa tehtiin suuri moka, ollaan sitä korjaamassa vielä pahemmalla mokalla eli kytkykaupan sallimisella. Kytkykauppa on pahempi kilpailun este kuin siirtymätön numero.

  • Xc-operaattorin sisällä

   Asiakas ei ymmärrä kuinka paljon käyttää liittymää satoja euroja kuukaudessa siis lainanlyhennyksen verran ! Herätys tahvot !
   Sana eräpäivä on todella täysin hakoteillä, sen käsittäminen tai sitten sen tosiseikan ymmärtäminen, että laskun maksamattomuus johtaa sanktioihin eli muistutukseen ja siitä tuleviin kuluihin, sekä korkoihin. Olisiko syytä mennä takaisin sinne kouluun.
   Sellainen operaattorilta toiselle juokseminen kampanjaetujen perässä ja sen elämän pyöriminen vain kännykän ympärillä on aika kauheeta.
   Suomalaisista matkapuhelimen käyttäjistä valtaosa on todella sairasta porukkaa, joka juoksee kuin sika vatukossa, täysin lääkityksen piiriin heidät olisi saatava todella nopeasti ja se avohoitojen määrä tuntuu olevan todella kauheaa, siis sellaiset työssäolevat kun käyttävät aikaansa vain operaattorien linjoille istumiseen eli milloin teette töitä ?????
   Työnantajat herätys ! Istutte autoissa puhuen puhelimeen ja hoitaen omia asioita, sekä yrittäjät, jotka suorastaan työntävät kaikki laskut perheessä suoraan kirjanpitäjän kautta verovähennyksiin eli näin huijataan valtiota !! Tämä on todella laajamittaista toimintaa jota operaattorit tukevat !! Herätys viranomaiset !

  • Irvin Washington

   Meilla Suomessa kyllä markkinat määrittelee sen, mitä ihmiset ovat valmiita maksamaan puheluistaan kännykässä. Yleensä mahdollisimman vähän. Jos joku operaattori haluaa tarjota palvelua ja ihmiset haluavat siitä maksaa, olkoon niin. Operaattorithan ovat vuosikausia rahastaneet esim. tekstiviesteillä, jotka ovat heille käytännössä katsoen ilmaisia. Kylla kai niillä voisi halutessan kehittää uusia palveluja.

   En myöskään katso, että on Suomen pääministerin tehtävä ottaa kantaa tällaisiin asioihin. JOs jokin mobiilipalveluista kuuluu mielestänne julkisiin palveluihin, se voidaan rahoittaa vaikka puolittamalla maataloustuet.

  • diabolos

   En aijo ikinä enää äänestää teitä jos ette sano mitään tähän viestiin.

   • matti vanhanen

    Mitään:)


  • m_x_y

   Hintakilpailu on väistämätön seuraus markkinoiden uusista pelisäännöistä. Viranomaiset (Ficora) ovat luoneet Suomeen telemarkkinat, jollaisia ei löydy mistään muualta maailmasta.

   Yritykset (operaattorit) toimivat näillä markkinoilla markkinatalouden ehdoin.

   ANALOGIA: jos telealan tämän päivän säätely siirrettäisiin bensa-asemabisnekseen tarkottaisi se tätä:
   -kun tankkaaja nostaisi huoltoasemalla letkun,
   hän voisi valita mittarista minkä yhtiön bensaa
   hän tankkaa (oli huoltoasema sitten mikä
   tahansa)
   -kuka tahansa voisi perustaa "bensaoperaattorin"
   ja hänen pitäisi saada ostaa bensaa vaikkapa
   Neste Oililta kustannuksia vastaavalla hinnalla

   Tästä seuraisi:
   -bensan hinta putoaisi
   -kenenkään ei kannattaisi investoida
   huoltoasemaverkkoihin
   -kaikki alan toimijat alkaisivat kilvan
   irtisanomaan työntekijöitä

  • Konsultti

   Suomalaisten operaattorien ongelmana ovat jatkuvasti operaattoria vaihtavat asiakkaat, jotka juoksevat puheaikojen ja kylkiäisten perässä operaattorilta toiselle tukka suorana ja matti kukkarossa. Se suomalaisten ahneus, välinpitämättömyys ja suoranainen typeryys näkyy kaikista parhaiten telemarkkinoilla. Operaattorien tulisikin yhteisvoimin poistaa kaikki puheajat sekä erilaiset kylkiäiset asiakkailta. Nyt sellaiset tavalliset asiakkaat, jotka maksavat laskunsa ajallaan sekä hoitavat omatoimisesti asiansa netissä tai saatuaan laskun maksavat ne ajallaan ovat sitä parasta A-ryhmää, mutta valtaosa operaattorien asiakkaista on tuota B-luokan kansaa, siinä on jatkuvasti valittavia asiakkaita joka asiasta, jatkuvasti maksujen kanssa kamppailevia asiakkaita, joiden elämä pyörii kännykän ympärillä ja niitä, jotka eivät tajua laskusta yhtään mitään tai eivät ymmärrä, että laskut on maksettava, näitä hulluja on joka yhteiskuntaluokassa ja koulutus tai työpaikka ei takaa sivisystä. Se asiakkaiden käyttäytyminen on sitten aivan oma lukunsa, eli valtavasti suoranaisia sikoja ja hulluja, jotka kuvittelevat olevansa maailman napa - kannattaa muistaa, asiakas, että se herjaus tai haukkuminen liikkeissä tai asiakaspalveluun voi tulla hyvin hyvin kalliiksi, sillä operaattorin nauhoittavat puhelut.
   Suomalaiset ovat hullu kansa, joka tarvitsee keppiä ja operaattorien tulee jatkossa saada valita asikkaansa, eikä kuten nyt hullutkin on otettava asiakkaaksi. Operaattorien tulee käsitellä asiakkaita samalla tavalla ja nämä jatkuvasti natiset typerät asikkaat voivat mennä sinne missä pippuri kasvaa, sen tulee olla operaattoreiden linja näille valittajille, joita täälläkin on. Ja toivon, että operaattorit ajavat tämän kansan suoraan tuonne tuulikaappiin hoitamaan itse niitä asioitaan.....kuten ystäväni sanoi:" typerimmät asiakkaat ovat tavalla tai toisella sidoksissa stockkmanniin...." se varmasti pitää ´paikkansa, milloin käyttäytymiskoulu heille ???

  • Igelkott

   Telian hallituksessa ollut Hintikka arvostelee Igeliä päättämättömyydestä, minkä vuoksi kasvumahdollisuudet ovat menneet.

   Suomen pitää I R T A U T U A Nokian vastusteluista huolimatta TeliaSonerasta sekä ostaa Itä- ja Pohjois-Suomen lankaverkko vaikka ratahallintokeskukselle.

   http://tinyurl.com/bouzr

   • Totuus telestä / Vanhanen

    Päämäärä on että hyvä kun ruotsalaisen pelastivat ongelmiinsa uppoamassa olleen itsenäisen Soneran, ja jatkavat toimintaa edellen toistaiseksi Sonerana Suomessa.

    Että älä sinäkään Vanhanen kannustele sitä saamatonta SaunaElisaa, ja vaihda sen 050-alkuisen liittymäsi operaattori muuhun (vaikkakin olisi eduskunnan teleliikennesopimuksen alainen. Eikös niiden pitänytkin aika vasta siirtyä Soneralle, miksiköhän ei Vanhasella?).


  • vastineeni

   Arvoisa Pääministeri Matti Vanhanen

   Mielestäni mielenkiintoinen keskustelunavaus ja erittäin hyvä mahdollisuus antaa tavallisille ihmisille kertoa oma mielipiteensä ko. asiasta. Toivon vielä, että myös keskustelunavaus ei ole pelkkä avaus vaan myös olet kiinnostunut lukemaan ja myöskin luet kansalaisten mielipiteitä ja otat heidän näkemyksiään huomioon.

   Mielestäni teleoperaattoreiden hintapolitiikka on vapaan markkinatalouden ansiota. Tässä on juuri käynyt niin miten pitäisi käydä monessa muussakin kilpailu tilanteessa, että kilpailu laskee hintoja ja kuluttuja hyötyy alentuneista hinnoista. Menemättä sen enempää markkinatalouteen ja kilpailuun, totean, että vallitseva teleoperaattoreiden hintakilpailu on hyvä asia. Se on hyvä asia niin kauan kuin kilpailu on terveellä pohjalla.

   Suomesta ei tuotekehitys tule loppumaan milloinkaan, melkein väitän päinvastoin. Tuotekehitys tulee parantumaan, koska operaattorit suuntaavat voimavaransa ydinosaamiseensa, joilla ne yrittävät pärjätä kilpailutilanteessa. Silloin heidän on parannettavansa omaa osaamistaan ja palveluitansa, joilla erotutaan muista kilpailevista operaattoreista ja näin saadaan mahdollista liikevoittoa ja tulosta. Ei tuotekehityksen tarvi olla laaja-alaista ja kaiken kattavaa kehittelyä, kun keskitytään siihen mitä yritys osaa ja painottaa sen kehittämiseen voimavaransa.

   Mielestäni toisen ja kolmannen kappaleesi asiat ovat vahvasti JOS sanan takana. ja jos, ja jos... Suomessa ja suomalaisilla on kunnianhimoa!!!

   Miksi meillä pitää olla vaativa käyttäjäkunta? Ei ne käyttäjät tuo uusia palveluita, vaan operaattorit ja käyttäjät ottavat ne käyttöön jos he katsovat ne tarpeellisiksi ja haluttaviksi.

   Mielestäni suomen politiikkan sävy on sellainen kun otetaan esimerkkejä ulkomailta, että otetaan se yksi toimivin esimerkki ja mainostetaan sitä. Yhdeksästä epäonnnistuneesta ja yhdestä onnistuneesta asiasta otetaan se yksi onnistunut ja mainostetaan sitä onnistunutta kuinka erinomainen se on ja miksi suomalaisten pitäisi tehdä näin. Toki ulkomailta pitää ottaa uusia asioita ja oppia, eikä eristäytyä tänne kunnianhimoiseen pohjolaan. Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että perinteinen lankaverkko järjestelmä tulee lopppumaan ja tilalle tulee internet pohjainen tai vastaava digitaalinen järjestelmä.

   Silloin olen valmis maksamaan puheluistani enemmän, jos niillä saa laadukasta palvelua. Laadukas palvelu sisältää mm. toimivuutta ja varmuutta. Mutta miten saadaan laatua ja toimivuutta, loppujen lopuksi juuri sillä tuotekehityksellä. Eli silloin olen valmis maksamaan vähän enemmän puheluista.

   Keskustelun avauksesta paistaa hieman rivien välistä operaattoreiden huoli, joka on välitetty pääministerin kautta. Tulee semmoinen mielikuva, että tämä pääministerin puheenavaus, on otettu referaattina jostain teleoperaattori pomon email viestistä pääministerille mutta tämä on vain oma mielikuvani.

  • neptun6

   ...kun tulet tänne rahvaan pariin keskustelemaan. Täällä saa ainakin jonkinlaista kuvaa , miten ihmiset ajattelevat.

   Tulkoot muutkin poliitikot tänne avoimelle, foorumille. Palautetta varmasti tulee...

   Lyhyesti : Maassa ei ole kaikki hyvin. Elintasoerot ovat aivan liian suuret.
   Heikot ovat heitteillä, rikkaita hyysätään liikaa.

   Liliuksen optiot ovat jäävuoren huippua.

   On aika ruveta korjaamaan heikoimpien asiaa, ja aivan muutamat eurot eivät riitä!
   Muuten kehitys voi olla vaarallista!

  • 318

   Anteeksi, etten Herroittele, kun pääsin armeijasta päätin etten Herroittele enää ketään:)

   Mutta asiaan: Suomessa on jo nyt hinnoiteltu kännykkäpalvelut ylikalliiksi, verrataan vaikka Ruotsiin, jossa meidän surullisen kuuluisa operaattori on nykyisin osana Ruotsalaista yhtiötä.

   Esim. Ajoneuvojen tietojen haku, Suomessa valmistenumeron katsominen maksaa n. 5 euroa ja omistajatiedot n. 1,7 euroa.

   Ruotsissa ajoneuvon tekniset tiedot (mm. tärkeä valmistenumero) saa rekisterinumerolla netistä ilmaiseksi, omistajatiedot ja muut tiedot maksavat tekstiviestillä yhteensä n. 1,5 kruunua eli n. 17 senttiä eli kymmenennenosan Suomen hinnasta.

   En ainakaan itse aio rahoittaa operaattoreita yhtään enempää kuin on tarpeen, ehkä Suomen putoaa kansainvälisestä kilpailusta takiani?

  • JSS

   Moi.

  • pohjoissuomalainen

   Kiitos pääministeri että otat osaa keskusteluun. Se on merkki siitä että olet kiinni tavallisessa elämässä.

   Huolesi on aiheellinen. Minusta olisi katalaa Suomen kaltaiselle maalle, jos putoaisimme kehityksen kelkasta. Nyt on jo merkkejä siitä. Hyvä että päättäjät rohkenevat ottaa esille asioista, joista aika moni kansalainen on eri mieltä, kuten tämäkin keskusteluketju osoittaa. Silti on vain keskusteltava ja esitettävä mielipiteitään. Kiitos tästä.

   Hyvää sykysä ja kynttiläntuiketta pääministerille.

  • Mielipide

   = Control.

  • Carsten05

   Pääministeri on varmasti oikeassa siinä, että tuotekehittely on aina hyvin tärkeätä ja varmaankin tekninen kehitys viestinnässä tulee vielä olemaan huimaavaa. En kuitenkaan laskisi pois Internet-puheluiden merkitystä. Voihan nyt jo miljoonat soittaa toisilleen ilmaiseksi netin välityksellä erilaisilla ohjelmilla.
   Kuitenkin nämä pääministerin esittämät visiot, miten tärkeitä ne ovatkin toteuttaa, ei mielestäni saisi viedä kiintopistettämme pois tavallisen ihmisen arjesta. Useimmilla ihmisillä ei ole rahaa kalliimpiin puheluihin, olipa niissä mitä tahansa mahdollisuuksia.
   Tavallisen ihmisen arkeen kuuluu se että lankapuhelimella on halpaa soittaa mutta kännykällä aika kallista. Sen takia käydään hintasotaa. Useimmille kansalaisille kännykällä soittaminen on liian kallista. Siitä pitäisi ensin lähteä.

  • erittäin asiallista tekstiä sulla. =o)
   mutta en keksi yhtää mite muute vois komentoida tätä aihetta. ja tsemppiä vaaleihin. =o)

  • Aina vaan maksaa!

   t. Peijjooni ja pontican Ceittäjä, Alfredo Cepuliano

  • Anonyymi

   Röyhkeys Elisa, DNA laittoi ulosottoon 20€laskun olin maksanut ennakkoa 100€ kun ennenkin DNA oli velkaa 80€ssilloin Intrum peri n.60kertaa tampere ulos otos kaikki meni läpi 80€ saaminen maksoi 800€ 10 valitusta nyt eu,ssä ???? Kulunut 7vuotta terroria poliitikkojen lait. Tämäkin hiljaista terroridiktatuuria,alistamista jotkut nauttii kun on orjia .kaikki kostetaan.

  • Anonyymi

   DNA on PAHIN Ryöstää ennaltamaksetut rahat vie perintään,ulosottoon,alioikeuden kautta intrumperintään Vaikka on velallinen ennakoida ,eikä palauta niitä . Vastuu ministeri harakka on nimensä mukainen,istuu tolpal ei tee mitään ,niin palkka tulee.

  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   29
   4675
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   319
   2955
  3. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   131
   1708
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1688
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   65
   1593
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   279
   1158
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   111
   928
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   813
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   787
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   81
   755
  Aihe