9mm luvat + Glock 17 kokemuksia

Ylik.

Olen ajatellut hankkia 9mm pistoolin ensimmäiseksi aseeksi. Onko odotettavissa hankaluuksia lupien kanssa? Entäpä kun on puolustusvoimien virassa sotilasammattihenkilönä, kuinka paljon tämä helpottaa asiaa, vai helpottaako? En kylläkään ole sellaisessa tehtävässä missä asetta tarvitsisin. Ja vielä; olen harkinnut ostavani Glock 17:n ihan perusversiona. Mielelläni lukisin käyttäjien kommentteja, onko ongelmia, tarkkuus jne.

15

1823

Vastaukset

 • Mahdolliset hankaluudet ostoluvan kanssa ovat aika pitkälle paikkakuntakohtaisia. Virka asemasi tuskin isoja asiaan vaikuttaa, mutta voihan sitä yrittää. Virkatehtäviin sitä asetta ei kannata välttämättä yrittää, PV:n kanta on yhä tietääkseni se, että virkatehtävissä käytetään palvelukseen hyväksyttyjä aseita/patruunoita.

  Aseena Glock on erinomainen joskin laukaisu-koneiston rakenteen vuoksi hivenen outo tottumattomalle. Tästä ei kuitenkaan ole mitään haittaa, pitää vain ampua ja opetella. Ase on tunnettu kestävyydestään. Rakenteellinen tarkkuus taas on aika pitkälti asekohtainen, joskin tunnetusti erinomainen. Aseen käyttäjä ase käytetty patruuna taas ratkaisevat kokonaisuuden niinkuin aina. Ainoa ongelma minkä ko.aseen omistavat kaverini ovat havainneet. On hylsyn ulosvetäjän kynnen kolo joka kerää hylsyistä metallia, mutta tämä ei ole mikään iso ongelma. Kynnen kolo pitää vain puhdistaa aina välillä. Aseesta kokonaisuutena ei voi sanoa mitään negatiivista. Jotkut pitävät ja jotkut eivät voi sietää!

  • Hyvä arvio Glockista. Miten kommentoisit HK USP:tä


 • ekaksi aseeksi joillain paikkakunnilla, jos ei ole joko ampumayhdistyksen jäsenyyttä, 2 aseluvan omaavaa hlöä jotka antavat kirjallisen lausunnon sinusta, harrastustodistusta ym.

 • Hyvin männöö kun olet res.yhd jäsen..ja SRA-tutkinto sekä mukaan kisaaan ..siitä se ura urkenee..ja kyllä lokilla ossuu kun tähtee kohti kymppiä..hehhee..

  • "5.10.2005"

   Ookko tyhmä vai hidas?


 • Hidas hämäläinen! Joo varmaan on klokki tarkka, oikein tarkkuuspysssyjen aatelia, sen tarkempaa pyssyä ei olekaan kuin keikkapiipuinen on. Kaikki urpot ne aseita havittelee kun, oikein puolustusvoimien sotilashenkilökuntaa ja tuollaisia kyselee. Toinen urpo vielä ehdottelee SRA- tutkintoa..näitä riittää vielä nykyäänkin jotka ehdottaa että liity reserviläisiin niin saat oli omalle aseelle luvat
  Mielestäni reserviläisharrastukseen tulisi olla muu syy kuin se että saa aseluvan, onneksi aselaki on tiukentunut.

  • Pistoolille on mahdollista saada lupa, jos kuuluu ampumaseuraan. Reserviläisseura on ampumaseura ja reserviläisten kurssivuorokaudet muodostuvat pääasiassa ampumatapahtumista. Muu koulutus on huomattavasti vähäisempää. Miksi siis ei voisi liittyä reserviläisiin vain harrastaakseen ammuntaa. Hyvä ampumataitohan on reserviläiselle erittäin tärkeää. Jos haluaa harrastaa sra:ta niin reserviläisiin liittyminen on ainoa vaihtoehto, sillä sitä ei voi harrastaa missään muualla.

   Ammuntaa voi harrastaa myös ns. siviiliseurassa, mutta näiden jäsenmaksut ovat paljon kalliimpia kuin reserviläisten. Lisäksi reserviläisseuroilla on paljon enemmä laina-aseita, joilla pääsee harrastuksen alkuun. Ampumakoulutustapahtumia on hyvin paljon. Siviiliseuroissa näitä on kerran pari vuodessa.

   Reserviläisharrastukseen kuuluu toki halutessa paljon enemmän kuin pelkkä ammunta, mutta ensimmäinen kontakti reserviläisharrastukseen kulkee yleensä ammunnan kautta. Aikansa ammuttuaan saattavat muutkin asiat alkaa kiinnostaa ja siirtyy hiljalleen syvemmälle toimintaan. Mutta ei ole mitään pahaa, vaikka harrastaisi vain ammuntaa.

   Itse olen harrastanut reserviläistoimintaa pitkään enkä ole juuri sotilaallisia kursseja käynyt saati liittynyt maakuntajoukkoihin. Harrastan vain kaikkea ammuntaan liittyvää kivääri, pistooli, haulikko sekä ta-ammunta ja sra ovat tulleet tutuksi. Toimin aktiivisesti ampumakouluttajana ja sra tuomarina. En tee mitään muuta.


 • "Harrastaa ammuntaa" on eri asia kuin "liittyä reserviläisiin ja hankkia ase"!!
  Onneksi nykyään aselaki on tiukentunut.
  Vaikuttaa siltä että moni yrittää käyttää reserviläisiin liittymistä ponnahduslautana hankkia ase vaikka ei itse reserviläisammunta kiinnosta saati sitten muukaan ammunta harrastus.

  • Eivät ampumakouluttajat resrviläisseuroissa ole tyhmiä. Pelkkä liittyminen reserviläisiin on eri asia kuin ammunnan harrastaminen. Kukaan kouluttaja ei kirjoita puoltavaa harrastustodistusta vain sillä perusteella, että on liittynyt mukaan toimintaan.
   Lakihan vaatii kahden vuoden harrastaneisuuden ja se tulee osoittaa luotettavalla selvityksellä. Jos käy ratavuoroilla ja jossain vaiheessa suorittaa sra tutkinnon, niin on on oikeilla jäljillä ja saa harrasstustodistuksen. Tällöin on myös lain vaatima käyttötarkoitus eli sra.
   Ei laki ole tiukentunut vaan pysynyt tämänkaltaisena jo muistaanseni vuosikymmenen.


  • mikäreikä kirjoitti:

   Eivät ampumakouluttajat resrviläisseuroissa ole tyhmiä. Pelkkä liittyminen reserviläisiin on eri asia kuin ammunnan harrastaminen. Kukaan kouluttaja ei kirjoita puoltavaa harrastustodistusta vain sillä perusteella, että on liittynyt mukaan toimintaan.
   Lakihan vaatii kahden vuoden harrastaneisuuden ja se tulee osoittaa luotettavalla selvityksellä. Jos käy ratavuoroilla ja jossain vaiheessa suorittaa sra tutkinnon, niin on on oikeilla jäljillä ja saa harrasstustodistuksen. Tällöin on myös lain vaatima käyttötarkoitus eli sra.
   Ei laki ole tiukentunut vaan pysynyt tämänkaltaisena jo muistaanseni vuosikymmenen.

   Kyllä se jossain vaiheessa tiukentuu! Muistelepas vähän taaksepäin siitä vuosikymmenestä


 • 70-luvun lopulla, kun hankin ensimmäisen aselupani ,ainakin Helsingissä viranomainen vaati
  harrastamaan vähintään vuoden .22 pistoolilla. Vasta sen jälkeen saattoi saada luvan isompi kaliberiseen pistooliin( jos oli ampumaseuran jäsen). Nykyisin jos harrastaa lajia jossa käytetään isokaliberista asetta, voi ensimmäisesksi aseeksi myös saada isokaliberisen.

 • Tuokin on vaihtoehto, jos ostat vain kadulta sitten jonkun Magnum Researchin Desert Eaglen ja laatikon paukkuja, eivät lupia kysele vain käteistä :D

  • Laatikolla paukkuja ei paljon ammuskella. Mistä sitten taas hankin laatikollisen? On aika hankalaa ja tulee kalliikksi ja lopulta yität ostaa väärältä kaverolta ja se o siinä. Ei ammuntaa oikein pysty harrastamaan luvattomalla aseella vaan korkeintaa ampumaan kerran.


  • Hassu veikko. Siinä on vaan se ongelma, että 99,9% Suomen pimeistä mutkista on niitä ison vihan aikaisia prouninkeja ja muita vastaavia 1900-luvun alun jämäkaliiperiaseita. Siinä tulee 6,35 ja 7,65 tutuksi mutta sitä dessua saa ihastella vain pleikkarissa edelleen.


  • Hah kanteles taskussasi Desert Eaglea, saa olla kunnon henkselit!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3533
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1631
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1195