Lombok

Kokemuksia, suosituksia! Mitä välttää, mihin ehdottomasti kannattaa mennä? Ajankohta toukokuu 2006.

3

1071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N&M

      Kävimme kesällä 2004 kanssa Balilta päin Lombokissa vajaan parin viikon ajan, ja ehkä kaikesta huolimatta kys.saari oli pienoinen pettymys… EMME kylläkään kiertäneet koko saarta, eli pysyttelimme saaren länsipuolella kävimme kaikilla kolmella Gili-saarella, eli ehkä juuri siellä ”muualla” olisikin ollut tosi siistiä ;)

      Ainakin kesällä 2004 saarella oli ”hieman kummallinen meininki”, sillä meitä turisteja oli tosi vähän (mikä ei tietenkään ole huono homma…), mutta se tarkoitti käytännössä sitä, että paikalliset kävivät melko ahnaasti meihin harvoihin länkkäreihin myyntituotteineen kiinni (ja eivät aina kovin ystävällisellä asenteella). Ilmeisesti pommi-isku oli verottanut Lombokin kävijöitä jopa vielä rankemmalla kädellä, kuin Balilla, sillä monet hotellit, ja suorastaan kokonaiset ”ostoskadut”, olivat autioina tyhjillään, ja turisteista elinkeinonsa ansaitsevat tarrasivat suorastaan ”epätoivoisina” kiinni niihin harvoihin, jotka olivat saarelle tulleet. Eli jos ei ajanut mopolla karkuun maaseudulle, oli joku aivan taukoamatta nykimässä hihasta.

      Mt.Rinjani olisi varmaankin ollut ihan jees, mutta ainakin vielä tuohon aikaan paikalliset varoittelivat hieman siitä, että vuorella olisi hiippaillut ryöstäjäjengejä putsaamassa turisteja. Myös oppaiden hinnat olivat aika korkeita – siis jopa vielä tinkimisen jälkeenkin.

      Gili-saaret olivat ehkä parasta antia, mutta etenkin ”ulommaisin” saarista (Trawangan), oli aikamoinen ”Khaosan Road” –meiningillä varustettu turistihelvetti. Mutta jos tykkää että musa jyskää, ja voi katsella leffoja ”rantateattereissa” ja juoda drinkkejä, niin mikäs siinä. Mutta eikös leffoja voi tuijottaa kotimaassakin… ;)
      Keskimmäinen saarista (Gili Meno) oli saarista leppoisin ja rauhallisin. Ja etenkin saaren ”asumattoman puolen” ranta oli todella hyvä snorkkelointiin (hyvä näkyvyys koralleja muuta nähtävää). Ilmeisesti sukellus on muutenkin ”se juttu” noilla saarilla.

      Hyvää reissua kaikesta huolimatta!

      • Kiitos kun kerroit kokemuksistasi. Kaikki on vielä suunnitteluasteella ja vaihtoehtoja riittää. Jaavaan saisi varmasti kulumaan koko kuukausi, mutta kun Bali ja Lombok ovat noinkin lähellä (riippuu tietysti mistä päin katsoo), niin mieli tekisi katsastaa nekin.
        Lisää tietoa em. saarista kaivataan!


      • Aasia
        reissaaja56 kirjoitti:

        Kiitos kun kerroit kokemuksistasi. Kaikki on vielä suunnitteluasteella ja vaihtoehtoja riittää. Jaavaan saisi varmasti kulumaan koko kuukausi, mutta kun Bali ja Lombok ovat noinkin lähellä (riippuu tietysti mistä päin katsoo), niin mieli tekisi katsastaa nekin.
        Lisää tietoa em. saarista kaivataan!

        Moi,
        olin kaverini kanssa Lombokilla viime tammikuussa. Hiljaista oli kuin huopatossutehtaalla, isossa hotellissamme asui lähestulkoon vain lentoyhtiön henkilökuntaa yön-pari. Rauhallista siis oli...

        Tosiaan, Lombok on hieman erilainen kuin Bali, vähän kehittymättömämpi ja jotenkin ihan erilainen fiilikseltään. Me kiersimme saaren opastettuna,kierros oli ihan mielenkiintoinen mutta niin hirveesti mitään ihmeellistä ei saarelta löytynyt. Ja tuntui että mitä sisemmälle saaressa meni sitä "islamilaisemmaksi" meno kävi, välillä jopa ajatteli ettei edes ole niin kovin tervetullut. En halua tällä kuintenkaan pelotella, kunhan fiiliksistä vähän kerron...

        Käytiin myös Gili Trawanganilla, mielestäni siinä paikassa oli oma hohtonsa vaikka kaikki olikin sen yhden kadun varrella, ja magic mushroomia tarjottiin vaikka missä pirtelöissä, jos halusi. Hieman hipahtava meno muutenkin... Mutta jumalaista ruokaa ja halpaa, ehdottomasti kannattaa käydä pari yötä jos kerran Lombokillekin menee.

        En tiedä sukellatko, mutta mene ainakin snorklaamaan, Gilien ympärillä vaikka mitä katsottavaa haista kilpikonniin, ja me saimme ihan privaattiretken kun turisteja ei liiemmin ollut, oma opas meren alla näyttämässä juttuja kun /jos ei itse huomannut...

        Balin kohtalo on surullinen, koska se todellakin on uniikki paikka niin ihmisten, luonnon ja tarunhohtoisuutensakin vuoksi. Saari oli lähes tyhjä vuosi sitten, ensin ne muutaman vuoden takaiset pommit ja sitten vielä tsunami olivat tehneet tehokasta "mainosta". Ja uudet pommit vievät varmaan ne loputkin turistit saarelta, ja elinkeinon monelta. On siis ymmärrettävää toisaalta heidän "aggressiivinen" kilpailunsa niistä harvoista turisteista jotka saarelle vielä menevät!

        Indonesia on aivan upea maa, ihmiset mukavia ja miellyttäviä, itse olin positiivisesti yllättynyt.Islamilaisuus näkyy mutta ei niin ajusti kun voisi kuvitella, lähinnä moskeijoina j huivitettuina naisina. Onhan saarilla paljon muitakin uskontoja, etenkin Balilla hinduja ja buddhalaisia. Indonesialainen keittiö on aivan uskomattoman maukasta ja hyvää - ja siis lähes ilmaista! Tuoretta tonnikalaa ja muita meren eläviä ja kookospohjaiset systeemit, ihan tulee vesi kielelle!

        Surullista että maailmantilanne on mikä on, sillä lomastakin menee kyllä kirkkain hohto pois kun pitää koko ajan tavallaan olla varuillaan! Mutta ehdottomasti kannattaa kyllä Indonesiaan mennä, siellä on näkemistä, tekemistä ja kokemista ainakin yhdelle matkalle! Tervettä järkeä mukaan ja kannattaa valita huolellisesti reittejä minne matkansa suuntaa, eiköhän sitä sillä jo pärjää! (Katsothan myös ulkoministeriön sivuilta ns. varoitukset...).

        Lykkyä matkaan, kauas on pitkä matka mutta on se sen arvoista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe