Älkää liittykö risingshadow.net iin

Renfield

Internet on täynnä yhteisöjä ja oikean löytäminen voi olla työlästä. Jotta fantasia- ja scifikirjallisuudenharrastajat säästäisivät aikaansa huonolaatuiselta yhteisöltä, kerron omista kokemuksistani ropeconissakin mainostetusta risingshadow.net istä.
   Liityin RS:n 7.9.2005. Ensimmäisinä viikkoina sain hyvän kuvan forumista ja suosittelin sitä ystävilleni "tasokkaana". Sanoisin, että ensimmäiset epäilyttävät merkit tulivat kahdessa muodossa: viestieni sensurointina ja miittikokemuksina.
   Tässä vaiheessa huomautan, että olen absolutisti enkä koko sinä kuukautena minkä olin riisin kanssa tekemisissä juonut pisaraakaan. Näin ollen "tavallinen tarina" läträämisestä ruudun ääressä, loukkaavien/peelojen juttujen kirjoittamisesta humalassa ja siitä riitaantumisesta ei päde. Lisäksi alusta asti menin riisiin "hyvällä tahdolla", eli halukkaana noudattamaan yhteisön sääntöjä ja pyrkien luomaan "hyvän maineen" siellä.
   Risingin sääntöjen tiedotus jäsenille on yksinkertaisesti heikkoa, kun minun statseillani mukaan lähtevä tulokas riitaantuu valvojien kanssa.
   Mitä miittiin tulee, en ensin osannut laskea 1 1, mutta jälkeenpäin ajatellen kaikki on selvempää.
   Olin useita vuosia sitten töissä työpaikalla jossa oli    aivan häiriintynyt ilmapiiri; se oli joku Ihana Tuuli tai sen niminen puhelinmyyntipaikka (yök) Helsingin Pasilassa. Mielenvikaisuuden keskipiste oli naispuolinen pomo, joka pienissä työtiloissa tuntui laskevan joka ikisen silmänräpäyksen työntekijöiltä. Veltto silmiintuijottaminen, minä-osaan-lukea-ajatuksia-käyttäytyminen ja ylikontrolli tekivät paikasta kuin hullujenhuoneen, ja häivyin parin päivän jälkeen. Riisimiitissä oli aavistus samaa häiriintynyttä tunnelmaa, joskin paljon lievempänä. Vai mitä mieltä olette kommentista: "Toi sun takki näyttää enemmän lidlistä ostetulta kuin sateenvarjos". Risingiä leimaakin tietty snobius tai "yliopistolaisuus", ylikontrollin ilmapiiri.
   Kun miittaajat istuivat ruohikolla piirissä ja minä jäin ainoana seisomaan mukavuuden vuoksi (paljon pituutta, huono verenkierto, vanhat nivelet), eräs kai 16-vuotias riisiläinen huomautti "sinä et sopeudu yhteisöön", mitä toinen riisiläinen piti niin tärkeänä kommenttina että kysyi vielä varmistuksen sille, olinko kuullut sen, kun en reagoinut sen kummemmin. Tällaiset pienet omituiset kommentit ja huomautukset pikku asioista toisessa pistivät etenkin jälkeenpäin mietittynä silmään.
   Puhumattakaan tietysti siitä, että miitin aikana vartijat ajoivat miittaajat tiehensä peräti KOLME kertaa eri paikoista. Mitä ei koskaan ole tapahtunut missään muussa internet-miitissä, missä olen ollut. Toisaalta itsekin vartijana pitäisin silmällä omituisia ympäriinsä haahuilioita jotka nuuskivat kaikki paikat, puhuvat äänekkäästi mutta silmiin katsomatta ja päätyvät kirjakaupan lastenosastolle piirrettyjä katsomaan vieden istumapaikat osaston oikeilta käyttäjiltä eli lapsilta. (ihan hauska näky sinänsä)
   Tämä oli ensimmäinen hätistys esivallan suunnalta miitin aikana. Koska tämä kultalusikka suussa syntyneen, ennen syntymäänsä Etoniin ilmoitetun brittiaatelisen tavoin käyttäytyvä elitistiporukka on TIETENKIN esivallan yläpuolella (diplomatic immunity!), hankittiin ennen miitin loppua vielä 2 muuta häätöä 2 eri paikasta vartijasetien toimesta.
   Puolustukseksi: miitti oli kyllä iso, enimmillään 23 henkeä muistaakseni, mikä isonsi häiriöitä vartioiden silmissä.
   Koko miittiä leimasi myös tietty määrä koleutta johon en ole tottunut muissa miiteissä. Miitit joissa olen ollut ovat yleensä olleet hyvin vapaamuotoisia, kun taas rising-miitissä oli aivan tietty ohjelma, jopa monisteineen.
   Tämä yliopistolainen virkatätimäinen asenne ja turhien pikku asioiden nokkiminen huomioonottaen ei ole yllätys, että risingshadow-yhteisöä leimaa tietty matriarkaalisuus; meno on usein tyttövetoista.
   Kyllästyttyäni tihenevään asiallisten viestieni sensuuriin foorumilta kirjoitin näkemiin-viestin päättäen jättää yhteisön sen sijaan että jäisin sinne riitelemään. (mikä valinta kertoo jotakin kypsyydestäni netinkäytössä ja toimii vastineena syytökselle "peeloudesta". Olen käyttänyt internetiä 5 vuotta).
   Tällöin rising-yhteisön käytös löi viimeisen naulan minun jäsenyyteni arkkuun. Paljastui, että risingin jäsenten todellisuudentaju on heikentynyt risingiä koskevissa asioissa: ilmeisesti liian sisäänpäinlämpenemisen vuoksi. Alkoi nimittäin jumalaton kollektiivinen loanheitto jossa suuhuni pistettiin sanoja joita en ollut sanonut sellaista vauhtia etten kaikkea olisi ehtinyt kiistää vaikka olisin yrittänytkin. Joukossa oli täysin suoria keksittyjä lainauksia peeloista viesteistä ja asiattomasta kielenkäytöstä, joita muka olin kirjoittanut. Minusta tehtiin häikäisevän nopealla yhteisellä "historian uudelleenkirjoituksella" "perseilijä", peelo ja "teinix".
   Loppuvaikutelma risingshadow.net istä on kauniisti sanottuna lievästi häiriintynyt. Kun huomioon vielä otetaan varsinaisten harrastelijanovellien lapsellinen, valmiiksipureskeltu tyyli ja sisäänpäinlämpiävän eliittipiirin LIIAN kohtelias "kaikkea kehutaan, koska me ollaan samaa porukkaa"-tyyli palautteessa novelleille ja runoille, en voi muuta kuin todeta "kiitos mutta ei kiitos" ja siirtyä eteenpäin.
-Takku Takiainen alias Feodoric Freedom alias SaintSylvester alias Aatos Jalo

22

10156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • R.F.

      En voi pahemmin muuta sanoa, kuin että oikeassa olet ainakin RS:n foorumin toiminnasta. Miiteistä en voi puhua, kun en ole käynyt.

      Älytöntä tärkeilyä, älytöntä sensuroimista, älytöntä ylimielisyyttä...älytöntä älyttömyyttä. Toisin sanoen aivan älytön paikka jonne en takaisin mene.

    • The Rat

      Mielenkiintoinen viesti.

      Et toivottavasti pistä pahaksesi jos kuitenkin hankin omat kokemukseni tuolta. Mitäänhän siinä ei sinänsä menetä jos huomaa olevansa foorumilla jossa ei viihdy. :)

      Yhteenkään "miittiin" en ole elämäni aikana osallistunut, mutta sait mielenkiintoni heräämään. Kokemus olisi ehdottomasti erilainen ja sellaisiahan tässä aina toivoo.

      Toivottavasti löydät sen oman yhteisösi.

      • Noskolimpea.

        Risingshadow ei ole surkea ja huono! SE ON PARAS! >:(


    • master

      Risingiä leimaakin tietty snobius tai "yliopistolaisuus",




      joten siellä ei taida kanat hyppiä silmille.
      pitääkin itse liittyä

    • drrr
      • Nimetön

        Kyllä, Takun mitä ilmeisemmin HYVIN kypsästä käytöksestä... Miksi ihmeessä pitäisi käydä haukkumaan mainiota nettisivua, kun syy piilee omassa käytöksessä?

        Risingshadowin sivut ovat muuten uudistuneet vuonna 2007. Itse rekisteröidyin sinne pari kuukautta sitten.

        Olen havainnut, että sivut toimivat hyvin, ja mitään epäreilua käytöstä en ole huomannut. Ja hei, löydän koko ajan sivuilta uutta, joten miten ihmeessä voisit kunnolla sopeutua kuukaudessa? Ihmettelen vaan.

        Ja miiteistä sen verran, kuten muut ovat jo huomauttaneet, ikähaitari on suurinpiirtein 12-vuotiaista (allekirjoittanut) jonnekin päälle neljäkymppisiin. On tietysti muunkin ikäisiä, mutta tuossa on se valtaosan ikä. Jos miitissä kerran oli vain nuoria, kuinka voit arvioida koko sivuston miittejä sen perusteella??? Sehän on älytöntä! Riisi on erittäin mielenkiintoinen ja hyvä paikka, ja olen niin tuore kasvo siellä, ettei minua voi kutsua aivopestyksi. Piste. Tuollainen hyvien nettisivujen mollaaminen on yksinkertaisesti typerää ja ajanhukkaa. Voitte käydä itse katsomassa, osoite on (kuten täällä muuallakin on mainittu) www.risingshadow.net


    • Risingshadow´n ent. käyttäjä

      Täytyy sanoa, että olen käyttänyt Risingshadow´ta jonkinakaa törmäämättä mihinkään näistä havainnoista, vaikka en voi miitteihin väittää osallistuneeni. Olen myös tutustunut tuohon drr:n linkkiin, mikä on vain vahvistanut mielipidettäni siitä, minkälainen mies on kirjoittanut tämän viestin.

      Risingshadow on hienbo, hyvin valvottu sivusto, jota ei voi syyttää liaasta tiukkuudesta, sitä voi ainoastaan ylistää tarkasta, asiallisesta valvonnasta. Ymmärrän kylläkin myös törmäyskurssiin, jolle Renfield päätyi, kenties ylläpitö ei voi hyväksyä kaikkia huumorintajua. Ainakin siitä, että itse lähdin sieltä jalat edellä, voin syyttää vain itseäni.

      • renf-ei pääse kirjautumaan

        Tämä "Eriävä Mielipide" on kirjoittanut lähes saman viestin sekä tänne että jippiiseen jossa myös julkaisin tämän mielipidekirjoituxeni riisistä.
        tämä kertoo, että hän on tullut tänne ja tuohon toiseen paikkaan riisifoorumin linkin kautta. Eli on riisiläinen, ja näin ollen hyvin puolueellinen asiassa. Älkää usko aivopestyjä riisin Alistuvia Moukkia. He ovat yhteisönsä sätkynukkeja.


      • renf
        renf-ei pääse kirjautumaan kirjoitti:

        Tämä "Eriävä Mielipide" on kirjoittanut lähes saman viestin sekä tänne että jippiiseen jossa myös julkaisin tämän mielipidekirjoituxeni riisistä.
        tämä kertoo, että hän on tullut tänne ja tuohon toiseen paikkaan riisifoorumin linkin kautta. Eli on riisiläinen, ja näin ollen hyvin puolueellinen asiassa. Älkää usko aivopestyjä riisin Alistuvia Moukkia. He ovat yhteisönsä sätkynukkeja.

        hups


      • Risingshadow´n ent. käyttäjä
        renf-ei pääse kirjautumaan kirjoitti:

        Tämä "Eriävä Mielipide" on kirjoittanut lähes saman viestin sekä tänne että jippiiseen jossa myös julkaisin tämän mielipidekirjoituxeni riisistä.
        tämä kertoo, että hän on tullut tänne ja tuohon toiseen paikkaan riisifoorumin linkin kautta. Eli on riisiläinen, ja näin ollen hyvin puolueellinen asiassa. Älkää usko aivopestyjä riisin Alistuvia Moukkia. He ovat yhteisönsä sätkynukkeja.

        Tämäkö on ylistävä malliesimerkki siitä kypsästä suhtautumisesta, jota edustat, kaikkine x:ineen ja aivopesuteorioineen? Ja grrr:n linkin jälkeen? Ja minä olen risingshadow´n aivopesty käyttäjä? Jos olet lukenut viestini, niin tiedät, että olen Risingshadow´lta bännättyä mitättömän pientä osaa, enkä voi siitäkään huolimattakaan sanoa pahaa sanaa siitä foorumista.

        Ja jos jollakin jää jotain epäselvää, niin grrr:n linkki tuo Takun viimeisiin tekoihin ja itse sivuistoakin: www.risingshadow.net voi tarkkailla.


    • silvae

      Tahdon myös sanoa sanaseni tuosta. Olen itsekin ollut ja olen edelleen yksi Risingshadow:n käyttäjistä, tarkemmin ottaen jo miltei viiden vuoden ajalta. Hiljainen kyllä (öö, n. 70 viestiä yli kahdessa vuodessa), mutta sellainen nyt olen muuallakin. En mene ottamaan selkeää kantaa tuohon asiaan, mutta mielipiteitä kyllä löytyy.

      Minusta tuossa viestissäsi on mukana aika paljon ylitulkintaa. Miitistä en tiedä kun en siellä mukana ole ollut, mutta tuskin ihmiset tahallaan vaikuttivat tärkeileviltä ja nyrpeiltä? Muistan kuulleeni joitain aiempia miittikertomuksia, joissa on vallinnut vähän vapaampi ilmapiiri (vai miltä kuulostaa isot halauskierrokset jne.).. Myönnän kyllä, että miitit saattavat muodostua hankaliksi, jos muu porukka on ennestään keskenään tuttua ja pitävät seuraa vain toisilleen. Tästä syystä sitten järjestetään niitä isompia miittejä kesäisin, että uudetkin käyttäjät voisivat tutustua muihin. Toimiiko ne? En tiedä, en ole ollut mukana :)

      En itse olisi puuttunut koko tuohon foorumiasiaan sen kummemmin mikäli minulla päätösvaltaa olisi, mutta ymmärrän kyllä modejenkin toimintaa. Risingshadow:lla on käsittääkseni esiintynyt häiriköivää käyttäytymistä jonkun verran aikojen saatossa (melkoisen vähän silti, ja tästä kiitos tuolle parjatulle valvonnalle). Joskus joku yksi ainoa käyttäjä saattoi "peelota" foorumilla puolisen vuotta tai muun pitkän ajan hänelle annetusta ohjeistuksesta huolimatta, mutta tapahtuiko muutosta? Ei. Lopulta suurin osa muista käyttäjistä oli kypsynyt tämän yhden toimintaan sen verran, että joku admini taisi bannata hänet. Minusta on aika ymmärrettävää, että jos jonkun käyttäytyminen häiritsee foorumilla eikä hän ole aikeissakaan yrittää sopeutua pyynnöistä huolimatta, on parempi jättää hänet pois. Enkä puhu nyt sinusta ollenkaan. Tahdon vain sanoa, että tuollaisten tapausten valossa samalle tilanteelle ei haluta antaa mahdollisuuttakaan toistua, ja tästä pisteet modejen noudattamalle linjalle.

      Toki erilaisuutta saa ja pitääkin esiintyä, mutta rajanveto on sitten vaikeampaa. Mitä kaikkea pitäisi katsoa vierestä? Minusta jokaisen pitäisi myös katsoa jonkun verran itseensä, ettei mennä rymistelemään niitä jo olemassaolevan yhteisön ehkä yhdessäkin sovittuja sääntöjä päin jatkuvasti, sillä muuthan siinä vain hermostuvat ja ylireagointia voi tapahtua puolin ja toisin. Sopeutumista tarvitaan... Jos ei onnistu tai ei muuten vain viihdy jossakin paikassa, niin eipä siellä silloin kannata aikaansa tuhlatakaan.

      Valvonta voisi kyllä mielestäni olla vähän löyhempääkin tuolla, mutta kuten sanottua, myös tarkemmin valvottuja nettifoorumeita löytyy. Tässä lienee kyse kuitenkin siitä, että paikan modeilla on ennalta sovittu linja jota sitten noudatetaan, ja joka on myös enemmistön mieleen. Mitäpä sitä silloin muuttamaankaan... Ja sen olen huomannut, että moderaattorivastuu etäännyttää rivikäyttäjästä, ts. suuri osa nykyisistä modeista vaikuttaa asteen tiukemmilta ja virkaintoisemmilta mitä ehkä ennen olivat. Tuohon tietysti vaikuttanee myös foorumilla vietetyt vuodet - kun kaikki on jo nähty moneen kertaan eikä alkuinnostusta enää ole, voi sisällön käynneilleen löytää vaikka sitten modetehtävien hoidosta.

      Noh.. Kiva valopallo (oliko se kuitenkin -pilkku?) olit, toivottavasti jostain löytyy sinulle sopivampi fooru. Ainahan tuollaiset vanhat foorumit saattavat vaikuttaa kaavoihinsa kangistuneilta, mutta yleensä ne ovat sellaisia miellyttääkseen käyttäjiään.

      • Dasta

        Uusimpia tietoja Risingistä:

        Sivuilla on 2770 rekisteröityä käyttäjää
        Käyttäjämme ovat kirjoittaneet yhteensä 124165 viestiä

        Tämän pohjalta voidaan päätellä, että kaikkia ei voi miellyttää, mutta ilmeisesti ainakin jotkut viihtyvät Risingillä. Modelinjan takia tai siitä huolimatta. Kukaan ei pakota siellä olemaan ja Takku antaa täälläkin itsestään hyvän ja kypsänoloisen kuvan tulemalla haukkumaan foorumia. Kehottaisin kuitenkin kaikkia tulemaan käymään ja päättämään itse oman näkökantansa.

        Tuosta Takun saamasta huonosta miittikokemuksesta vielä sen verran, että Takku osallistui käsittääkseni Tarinatuokion miittiin, (joka on siis yksi erillinen foorumi Risingillä) johon osallistui enemmän noita meidän nuorempia käyttäjiä. En kehottaisi vetämään siis kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vain yhden miitin perusteella niitä on erilaisia. Tosin joidenkin huumorintajua saattaa koetella myös muiden miittien toiminta. (suomenlinnassa piilosta ja silmäniskumurhaajaa jne., mutta on hauska oikeasti löytää porukka jolla riittää vielä intoa ja pokkaa leikkiä ja se on yksi syy, miksi foorumilla jaksaa olla vuodesta toiseen)

        Mitä tulee foorumin sisäänlämpiävyyteen. Eiköhän sitä tapahdu jokaisessa pidempään pystyssä olevassa yhteisössä. Se ei ole läpipääsemätön este ja on hienoa nähdä uusia ihmisiä mukana, mutta he eivät voi kuitenkaan olettaa että useita vuosia yhdessä olleet ihmiset eivät olisi kehittäneet minkäänlaisia sisäpiirivitsejä tai ettei ystävyyssuhteita pyrittäisi ylläpitämään foorumilla tai vahvistamaan niinä joinakin kertoina vuodessa kun me oikeasti näemme toisemme livenä.


      • agamenmon
        Dasta kirjoitti:

        Uusimpia tietoja Risingistä:

        Sivuilla on 2770 rekisteröityä käyttäjää
        Käyttäjämme ovat kirjoittaneet yhteensä 124165 viestiä

        Tämän pohjalta voidaan päätellä, että kaikkia ei voi miellyttää, mutta ilmeisesti ainakin jotkut viihtyvät Risingillä. Modelinjan takia tai siitä huolimatta. Kukaan ei pakota siellä olemaan ja Takku antaa täälläkin itsestään hyvän ja kypsänoloisen kuvan tulemalla haukkumaan foorumia. Kehottaisin kuitenkin kaikkia tulemaan käymään ja päättämään itse oman näkökantansa.

        Tuosta Takun saamasta huonosta miittikokemuksesta vielä sen verran, että Takku osallistui käsittääkseni Tarinatuokion miittiin, (joka on siis yksi erillinen foorumi Risingillä) johon osallistui enemmän noita meidän nuorempia käyttäjiä. En kehottaisi vetämään siis kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vain yhden miitin perusteella niitä on erilaisia. Tosin joidenkin huumorintajua saattaa koetella myös muiden miittien toiminta. (suomenlinnassa piilosta ja silmäniskumurhaajaa jne., mutta on hauska oikeasti löytää porukka jolla riittää vielä intoa ja pokkaa leikkiä ja se on yksi syy, miksi foorumilla jaksaa olla vuodesta toiseen)

        Mitä tulee foorumin sisäänlämpiävyyteen. Eiköhän sitä tapahdu jokaisessa pidempään pystyssä olevassa yhteisössä. Se ei ole läpipääsemätön este ja on hienoa nähdä uusia ihmisiä mukana, mutta he eivät voi kuitenkaan olettaa että useita vuosia yhdessä olleet ihmiset eivät olisi kehittäneet minkäänlaisia sisäpiirivitsejä tai ettei ystävyyssuhteita pyrittäisi ylläpitämään foorumilla tai vahvistamaan niinä joinakin kertoina vuodessa kun me oikeasti näemme toisemme livenä.

        Vaihtakaa toiseen yhteisöön jos noin hirveästi häiritsee!


      • Voltigern
        agamenmon kirjoitti:

        Vaihtakaa toiseen yhteisöön jos noin hirveästi häiritsee!

        ... olen nälvimistä ja vertauskuvallisti tönimisen kaltaista ilmapiiriä siellä havainnut.

        Sellaista löytyy kyllä kaikkialta. Risingilta vain useammin.


      • Voltigern kirjoitti:

        ... olen nälvimistä ja vertauskuvallisti tönimisen kaltaista ilmapiiriä siellä havainnut.

        Sellaista löytyy kyllä kaikkialta. Risingilta vain useammin.

        mätkitään kakkosnelosella. Menkää katsomaan vaikka ateisti vs. uskovainen -linjalle.


    • juima

      jotkut ihmiset siis ihan oikeasti viettävät runsaasti aktiivista aikaa jossain tuommoisessa yhteisössä. mielenkiintoista. itselleni on vasta ihan viime aikoina alkanut selvitä että jotkut ihmiset todella elävät netissä, muuallakin kuin pelien parissa, ja solmivat roimasti sosiaalisia kontakteja. omituista.
      no joo ei liittynyt aiheeseen yhtään..:D

    • RS darkki

      Kiitos kommenteistasi Risingshadowia kohtaan. Erittäin mielenkiinnolla luin viestisi läpi. Muutama asia jäi vain kummastuttamaan kuten viestissäsi kerrot "Risingin sääntöjen tiedotus jäsenille on yksinkertaisesti heikkoa, kun minun statseillani mukaan lähtevä tulokas riitaantuu valvojien kanssa." .. luitko kertaakaan sääntöjämme läpi mistään ja mitkä nuo mainitsemasi "statsit" ovat?

      Risingshadowilla on kävijöitä laidasta laitaan aivan nuorista aina eläkeläisiin saakka. Ylläpidon pyrkimyksenä on pitää jonkinlaista järjestystä foorumeilla, jotta häiriköintiä ei pääsisi syntymään näin laajan käyttäjäkunnan kesken. Sinun tapauksessasi et kehoituksista huolimatta halunnut noudattaa sääntöjä niin ylläpito joutui sensuroimaan osaa tekstejäsi, jotka eivät olleet mitenkään tasokkaita tai edes asiallisia. Jos otat sen henkilökohtaisena loukkauksena, että kirjoitat asiattomia ja kummastelet, että sensuuri iskee viesteihisi niin kannattaa edes kerran katsoa itseään peilistä.

      Kerrot myös, että olet käyttänyt nettiä 5 vuoden ajan. No onneksi olkoon, mutta mitä sillä on mitään tekemistä mainitsemasi kypsyyden kanssa? Ohessa vielä ote Takun tasosta kirjoittaa RS:lle. Kukin tehkööt päätöksen siitä, että missä ylläpidon tulisi vetää raja.

      "Onneksi olkoon Feylana, sulla on häiriintynyt lapsi 8P badgrin.gif

      chinchillat ovat söpöjä. Oravat ovat söpöjä. Kissanpennut ovat söpöjä. Poskipusut ja pienet pusut ovat söpöjä. Toisen henkitorveen kuolaaminen yleisellä paikalla ei ole söpöä. x3 yääääääääk."

      Mika Salovaara
      alias darkki
      Risingshadow.netin ylläpitäjä

    • Mimosa

      Risingshadow kokoaa yhteen ihmisiä, joilla on sama kiinnostuksen kohde, eli pääasiassa scifi- ja fantasiakirjallisuus - on koonnut jo kohta kymmenen vuotta. Monet ovat olleet mukana toiminnan alusta asti, ja uskollisin käyttäjäkunta on ottanut foorumin omakseen jo vuosia sitten. Siis aikaisemmin kuin kirjoittaja Internetin ihmeellisen maailman löysi.

      Kirjoittaja itse rekisteröityi sanojensa mukaan käyttäjäksi syyskuun 2005 alussa, viipyi kokonaista yhden kuukauden, ei noudattanut sääntöjä, mikä johti yllättäen viestien moderointiin, ja kirjoitti lopuksi teatraalisen fooruminhylkäämisviestin, kun ei tuntenut itseään tarpeeksi arvostetuksi.

      On melko naiivia olettaa, että iso, vakiintunut keskusteluyhteisö sääntöineen aukeaa ensinnäkään noin pian, ja kaikki vakiokäyttäjät nostavat tulokkaan heti kultatuolille. Omalla käytöksellään voi vaikuttaa asiaan. Moni foorumien käyttäjä on tottunut tarkkailemaan ensin, millaista käytöstä foorumilla odotetaan, ja sitten pikku hiljaa sulautumaan yhteisöön.

      Kirjoittajakin varmasti ymmärtää, että usean tuhannen käyttäjän foorumeita on moderoitava. Jos ei ole hajuakaan, millä perusteella viestejä moderoidaan, mikä oli käyttäjän ongelmana, kannattaa toki ottaa asiasta ensin selvää. Kuten kirjoittaja sanoo, Internetissä oikean yhteisön löytäminen voi olla työlästä, eikä se ainakaan helpotu kirjoittajan asenteella ja käytöksellä.

      Onnea jatkoon!

    • risingshadowissa ollut

      Ei RS mikään paska paikka ole, mutta suurin osa Takun sanomisesta on totta, vaikken miiteissä ole käynytkään eikä kiinnosta. Noh en kyllä oikeastaan tiedä montaakaan hyvää suomalaista keskustelufoorumia.

      • DaCl

        Takun nimestäkin voisi päätellä jo jotakin. Varsinainen takku vaikuttaa nimittäin koko hyypiö olevankin, mitä nyt näin pienessä mittakaavassa. ^^


    • Albor

      Jostain syystä en yllättynyt että meno oli tyttövetoista ja seuraava lainaus *...eräs kai 16-vuotias riisiläinen huomautti "sinä et sopeudu yhteisöön" * kertoi minulle kaiken koko yhteisöstä.

      Valitettavasti yhteisöillä on tapana kääntyä sisäänpäin ja jos et täytä niitä lukemattomia, kirjoittamattomia kriteereitä sopeutuaksesi, saat leiman "peelo" otsaan tai et vain yksinkertaisesti ole kukaan (joskus voit ollakin.)

      Itse en suostu menemään enää miitteihin, jotka sisältävät nurmikolla istumista tai rypälöitymistä julkiselle paikalle ts. lorvimista. Onneksi on kuitenkin noita yhteisöjä myös joiden miitit on hyvin organisoituja ja joissa elitistit jää vähemmistöksi.

      • Renfield

        kiitos kaikille kommenteista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2559
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      199
      2274
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      61
      2254
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1278
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe