Saksanpaimenkoira ensimmäiseksi koiraksi?

Eli, onko mahdotonta ajatella saksanpaimenkoiraa ensimmäiseksi koiraksi? Koira hankittaisiin vahdiksi/lenkkikaveriksi perheeseen, jossa lapsia, maalle.
Onko kellään muita ehdotuksia vahtikoiraksi?
Ilmianna
Jaa

13 Vastaustasaksanpaimenkoiraa vahtikoiraksi lapsiperheeseen.
Koska joillakin saksanpaimenkoirilla on erittäin vahva vartioimisvietti,eli hoitaa homman tosi hyvin.Ainut huono puoli on ,että lapsenkaan kaverit ei tule kylään ja saa kokoajan olla vahtimassa mitä koira tekee,tai mitä lapset tekee.
En kylläkään keksi mikä koira sopisi.
Ilmianna
Jaa
lapsien iästä, kuinka paljon ehdit ja on kiinnostusta koiraa kouluuttaa ja aktivoida. Saksanpaimenkoira on aktiivinen koira, siis tarvitsee tekemistä ja vielä tekemistä. Se ei siis riitä että opetat koiran antamaan tassua. Itselläni oli saksanpaimenkoira ollut jo muutaman vuoden ennenkuin eka lapsi syntyi. Koira oli saanut paljon aikaa ja koulutusta. (monta tuntia päivässä)
En kyllä tiedä olisinko voinut ottaa koiran kun lapset olivat pieniä. Niihin kun sitä aikaa myös uppoaa aika lailla.
Ilmianna
Jaa
ensimmäisenä koirana, lapsiakin on kolme: 11v.,8v. ja 4v. koira ei ole meillä "vahtikoirana" vaan ihan vaan kotikoirana, paljon annamme koiralle aikaa ja olemme kouluttaneet (koira on nyt 5v.), ongelmia ei ole ollut muutoin kun harvoin koira alkaa "paimentaa" ulkona juoksevia lapsia (vieraita lapsia) mutta lopettaa heti kun käsketään. eli kyllä voi ottaa sakemannin eka koiraksi kouluttaa vaan kunnolla.vähän letkeempi rotu vois olla pyreneitten mastiffi....
Ilmianna
Jaa
No toki voi ottaa, koulutettava vain tarkasti ja katsottava sitten lasten ja koiran perään tarkasti ettei satu mitään..pentuna kun ottaa niin koira tottuu lapsiin eikä siinä mitään sen ihmeellisempää.
Ilmianna
Jaa
On toki mahdollista. meillä oli saksari ensimmäisenä koirana ja kolme pientä lasta samalla. Koira nautti lasten seurasta ja ystävystyi myös lasten kavereiden kanssa.
Eli suosittelen.
Ilmianna
Jaa
Ihan hyvin voi ottaa ensimmäiseksi koiraksi,mutta se vahtikoira juttu ei.Ei kannata ainakaan yrittää kouluttaa siitä ns vahtikoiraa ettei mene "yli".Saku on yksi helpoimpia koiria peruskouluttaa ja oman rajan oppii parhaiten.Sakulle kannattaa nämä muutama asia tehdä heti selväksi,sen jälkeen kotikoirana mitä parhain ja ennen kaikkea luotettava.Kannattaa totuttaa koira kaikkiin ihmisiin ja muihin eläimiin niin paljon kuin mahdollista,ei tule ongelmia.
En tietenkään tiedä mitä tarkoitat nimenomaan vahtikoiralla,mutta parempi olla kouluttamatta koiraa ainakaan vihaiseksi.Se on väärin koiralle.
Ilmianna
Jaa
Hello niin no miksei eihän se koiraa kummempi ole mut suosittelen lapsiesi takia että otatte hyvästä kennelistä pennun.

Ja kantsii myös miettiä uros vaiko narttu ihan ekaksi koiraksi suosittelen narttua.
koska urokset ovat aika dominoivia
itselläni on 2v uros ja se on siinä minä olen maailman napa iässä jotenka kyllä sen kanssa saa olla tarkkana.

Itselläni on myös olly pyrre se on kans ihana rotu
ei turhia hauku ja tykkää myös lapsisista kuin hullu puurosta se on vaan aika kallis pitää yllä erikois muonaa ja elukka lääkäri kustannukset ovat eri luokkaa kun sakulla (isompi haukku)

Et näin tässä sulla on sit miettimistä ;-)
Ilmianna
Jaa
Meillä oli paperiton saksanpaimenkoira lasten ollessa pieniä. Hienosti pärjäsi omien ja vieraiden lasten kanssa. Yksitoista vuotta ehti koira olla lasten ja aikuisten erottamattoman ystävänä.
Ilmianna
Jaa
Siitä asti kuin minä olen maailmaa tallannut, on perheessäni aina ollut joko sakemanni tai sekarotuisia, jossa päärotuna on ollut sakemanni. Koskaan ei koirien kanssa ole ollut mitään ongelmia, mutta se on paljon koiran ohjaajan ansiota ja jonkin verran koiran luonne tietty vaikuttaa asiaan. Nyt jo aikuisiässä minulla on "ihka oma" hurtta omassa kodissani.
Oli koira mikä hyvänsä, se vaatii paljon aikaa ja jaksamista ohjaajaltaan, jotta siitä tulee tasapainoinen kunnon koira. Sen lisäksi että se totutetaan pennusta pitäen lapsiin, toisiin eläimiin ja elämisen menoon yleensä, se tarvitsee ohjaajan joka tietää mitä tekee. Jos sinulla on todella aikaa koiralle ja halua kouluttaa, niin miksipä ei. Koko perheen täytyy tietysti olla mukana jutussa ja näkemysten samat elikon suhteen.
Kannattaa olla yhteyksissä eri kasvattajiin ja käydä kentillä tutustumassa rotuun ja koulutukseen. Siellä näät tohisijaa joka lähtöön ja saat käsitystä rodusta ja sen ominaisuuksista.
Ilmianna
Jaa
"Onko kellään muita ehdotuksia vahtikoiraksi? "

Haluatko siis pelottavan näköisen koiran
lenkkikaveriksi. Ja siksi saksanpaimenkoiran pelokkeeksi.
Ei sakemannia sitten, kultainennoutaja korkeintaan.
Että kun lähdet pihalle, niin kaikki huomaavat, että sinulla on kauhea "verikoira" ja pysyvät kauempana....Sairasta.
Tuon käsityksen tuosta kirjoituksesta saa.

Ja ihan tiedoksi... on itsellä sakemanneja.
Ilmianna
Jaa
Toiveesi ovat melkoisesti ristiriidassa keskenään.

Yleensäkin vahtikoira ja lapsiperhe on sellainen yhdistelmä, joka edellyttää todellista taitoa ja oikeaa asennetta koiranpitoon.

Sakemanni (tai oikeastaan mikään muukaan) ei ole missään tapauksessa rotu, jonka voi pistää navetankulmalle liekaan ja olettaa, että se siinä elää elämänsä vahtien.

Se, että rodulla on perinteisesti maine vahtikoirana, tekee usein tilanteen, että ihmiset hankkivat rotua väärin perustein. Unohdetaan, tai ei tiedetä, että kyseessä on erittäin aktiivinen koira, joka vaatii osaavan koulutuksen (mikä ei tarkoita luulojen pois hakkaamista!).

Lapsiperheeseen sakemanni sopii, jos koira osataan valita oikein, eli sillä on tietyt ominaisuudet, ja puuttuvat jotkut muut. Se ei onnistu hankkimalla koira keltaisen pörssin ilmoituksista rekisteröimättömistä penikoista, vaan asiantuntevalta, todella kokeneelta ja osaavalta kasvattajalta.

Se, että täällä valtaosalle kirjoittajista ei ole sattunut vahinkoja, ei kerro henkilöiden osaamistasosta, vaan todennäköisesti myös hyvästä säkästä, katsoen kirjoitusten tietotasoa.

Suomessa on sellainen juttu, että koira ei saa käydä kiinni, ei vaikka olisi kuinka vahtikoira, ja jos niin käy, niin omistaja on vastuussa, vaikka koira purisi murtovarasta. Jos sellaista purevaa vahtikoiraa etsiskelette, niin olette menossa pahasti pieleen, myös perheenne suhteen.

Miettikää asiaa todella tarkkaan. Vahtikoiran tehtävänä on olla pelote siltä kantilta, että se pitää meteliä ja herättää huomiota. Vähän niinkuin murtohälytin.

Vahtikoiraksi ei tarvitse ottaa koiraa, jolla on hurja maine ja pelottava ulkonäkö. Vahtikoiraksi sopii varsin hyvin vaikka ihan joku pienempi ja helpompi koira, joka on herkkähaukkuinen. Koira on jo itsessään pelote - vahtikoiran tehtävänä ei ole käydä kiinni tunkeilijaan, vaan toimia hälyttäjänä vieraiden saapuessa. Sellaiseen sopii ihan vaikka joku minikokoinen kirppu, josta ääntä lähtee kyllä ihan riittämiin.

Miettikää vaikka esimerkiksi jotain lapinkoiraa, joka on varmasti lapsiperheeseenne ja osaamistasoonne sopivampi vaihtoehto, ja hoitaa varmasti haukullaan talonvahtinne homman ja koollaan ja ulkonäöllään lenkkiturvan roolin.
Ilmianna
Jaa
Kiitos kaikille vastauksista! Olemme ilmeisesti päätymässä kuitenkin suomenlapinkoiraan.

Joillekin oli epäselvää, mitä "vahtikoiralla" tarkoitin. En suinkaan tarkoittanut sellaista, joka opetetaan käymään vieraisiin käsiksi, vaan hälyttävä koirakin sopii varsin hyvin. Mutta toisaalta, jos murtovaras/pyromaani tarjoaa makkaran koiralle ja käskee olla hiljaa, ei koira myöskään saisi tätä totella.
Ilmianna
Jaa
Saksanpaimenkoira tarvitsee paljon liikuntaa ja sitä pitää treenata kans, se on työkoira ja sitä pitää aktiveerata joka päivä. Itsellä on 6-vuotias uros, olen sairaseläkkeellä ja minulla on aikaa koiralle...koiraa ei osteta lapsille leluksi se on elvävä olento ja vihtyy ihmisten parissa ei yksin ulkona jne.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Saksanpaimenkoira ensimmäiseksi koiraksi?

Eli, onko mahdotonta ajatella saksanpaimenkoiraa ensimmäiseksi koiraksi? Koira hankittaisiin vahdiksi/lenkkikaveriksi perheeseen, jossa lapsia, maalle.
Onko kellään muita ehdotuksia vahtikoiraksi?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta